Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


jácintka # 2011.05.22. 15:11

Rétvári Bence email cimét tudja valaki ?
Ami fent van a neten az nem jó.

jácintka # 2011.05.22. 15:13

Én nem tudom megnézni a fecebokot. Ide másolnád Ricuska .
köszönöm

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.22. 15:29

T a n u l s á g o s ! ! !

Egy egyetemi professzor azt állította, hogy soha nem buktatott meg senkit, de egyszer megbuktatott egy egész csoportot.
Az az osztály azt állította, hogy a szocializmus működőképes és soha senki nem kéne sem gazdag, sem szegény legyen, mindenkinek EGYENLŐNEK kellene lennie!
A professzor azt mondta nekik: "OK, akkor ezen a csoporton végzünk egy kísérletet a szocializmussal kapcsolatban. Mindenkinek a jegye átlagolva lesz, mindenki ugyanazt a jegyet fogja kapni, így végül senki nem fog megbukni és senkinek sem lesz A (kiváló) jegye."
Az első teszt (vizsga) után, a kapott jegyek átlagolva lettek és mindenki B-t kapott.
Azon diákok akik keményen tanultak nagyon mérgesek voltak, akik keveset tanultak azok örültek.
Ahogy közeledett a második teszt, azon diákok akik keveset tanultak korábban, most még kevesebbet tanultak. Akik korábban keményen tanultak, azt mondták, hogy most ők is szeretnének alamizsnát, így kevesebbet tanultak.
A második teszt eredményeként mindenki D-t kapott.
Így már senki sem volt boldog.
A harmadik teszt végén a jegyek átlaga F (megbukott) lett.
A jegyek nem emelkedtek, mert a diákok elkezdtek veszekedni, vádolni és utálni egymást, és senki nem akart a másik javáért tanulni.
A diákok nagy meglepetésére mindenki elbukott.
A professzor azt mondta nekik: a szocializmus legvégül így is - úgy is elbukott volna. Amikor a jutalom nagy, az erőfeszítés a siker érdekében úgyszintén nagy. De amikor az állam már nem biztosítja azt a jutalmazást, senki sem próbál meg sikeres lenni.
Ennél egyszerűbb magyarázat nem is lehetett volna.
Íme egy idézet ami összegzi az egészet:
"Nem lehet törvényesíteni, hogy a szegény szabad legyen és a gazdag ne legyen szabad. Azt amit megkap egy személy, anélkül, hogy megdolgozott volna érte, azt valaki másnak kell előállítania, aki, nem kapja meg azt amiért megdolgozott.
Az állam nem tud adni valakinek, anélkül, hogy előtte elvenne valaki mástól.
Amikor a lakosság fele azt látja, hogy megteheti, hogy nem dolgozik, mert a lakosság másik felének gondja lesz rá, és amikor az a fél amelyik dolgozott rájön, hogy nincs értelme dolgoznia, mert mások a haszonélvezői az ő munkájának, ez a végét jelenti bármelyik nemzetnek.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.22. 15:30
kiszolgáltatott # 2011.05.22. 15:37

http://retvari.hu/
Én itt írtam a Rétvári-nak az Atv-s riportja után.Válaszolt is,igaz az derült ki belőle,hogy én értettem félre a kormány törekvéseit..alább a választ bemásoltam.

Ricuska # 2011.05.22. 16:09

Rétvári Bence 1979.-ben született.Tizen éves volt a 90.-es években.!!
Ő akar itt dirigálni, mikor sokunk fia lehetne!!
Neki tutti nincs rokkantnyugdijas a családban, vagy nagyon jó módban élnek szülei, nem iosmeri Ő a nyomort!!
Igen, és hány éves a lelkiismerete???? Mert azzal még sokáig együtt kell élni egy rossz döntés után!!!

Ricuska # 2011.05.22. 16:41

Nem hiszem hogy vbartamonikának ez lenne a véleménye. A példa mit irt, más oldalról is megközelithető!!
Kedves mari55. Ne értsd félre!!
MIndenki tudja hogy rokk nyugdijra jogosultságnak több feltétele van!! Nehogy itt öljük egymást!! Mindnekinek lehet véleménye!! Lehet példázatokat hozni!! Én más oldalról néztem. Megértettem

skorpió13 # 2011.05.22. 16:59

Aki teheti nézze az atv-t.feljelentették Lázárt és Balsait a Tettrekész szakszervezet.ezután lesz a hiradóban.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.22. 21:17

Szia mari55!

Ha vissza olvasol én is sajnos régóta ebbe a harcban élek már két éve küzdök a bíróságon az ügyemmel ez amit bemásoltam az egy példa volt egy kedves orvos ismerősőmtől kaptam én is és ez ami le van írva ha jól megnézzük ez megy a parlamentben is talán ?

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.22. 21:52

Szia mari 55 !

Itt sajnos sokan vagyunk már régiek csak nem minden nap írunk ide be ez az én esetem és még mindig nem adom fel én sem.

Rokkantnyugdíj 2 évig kaptam

1 fok 2009.07.17. 40% Tatabányán 2010.novemberig adta meg az orvos
2 fok 2009.10.05 42% Fehérvár Ahol elrendelik a hematológiai vizsgálatot ami vashiányosságot mutat ki szednem kell a vasat folyamatosan .Az evvel járó mellékhatások fáradság ...Itt embertelen bánásmódban volt részem az orvostól szóban. 2010 novemberig adta meg ismét az orvos ez a jogerős eddig.

Felebezünk a Munkaügyi Bíróságon .

Betegségeim.Két gerinc műtét sérv utána hegoldás és utána a mellékhatás jobb oldalra rongálja az idegszálat az evvel káró fájdalmak akinek van az tudja milyen.Nyaki gerinc kopás meg ízület .

Magas vérnyomás szivritmusszabályzot is kell szednem.
Vérzsír koleszterin gyógyszeres kezelés .Túlsúly
Utólag bebizonyítva diabétesz gyógyszeres kezelés.
=metabolikus szindróma

Nyelőcső egyharmada gyulladt rajta fekélyek

Por allergia

Csipökopás jobb oldalt folyadék szaporulat a csípőben majd lúdtalp

Emlőben jobb mál csecsemő tenyér nagyságú nyirok megnagyobbodás.Évente ellenőrzés.

Utólag neurologus m koponyában kisebb aneurizma fejlődési rendeleneség évente ellen.Visszatérő mély depreszíó fájdalom szindrómai gyógyszereket kapok erre is.

Fel a munkaügyi Bíróságon

1 tárgyalás 2010.08.25.Nyári szabadságolás miatt csuszát a behívás .

Ott elrendelik az első szakértőt .Aki nekem ad igazat visszaadja az 50 % és leírja nem vették előzőekben figyelembe az idegsebészeti leleteket.Ő mellém alva leirt mindent ,de nem alkalmazza a százalék számi mivel embertelennek tartsa.Irat pótlás mist csúszik az ügy öt hónapot mert elrendelte a bíró hogy százalékokra bontsa le a betegségeket.

2 tárgyalás 2011.01.16.Beleköt a bíró abba ,hogy nem hitelesen van számolva mert lehet az a számolás 55% is ,így elrendeli az újabb szakértőt .Mivel Átalakult a rendszer így megszűnt az akit pereltünk eddig az lett Kormányhivatali...így őket kellet perbe hívnom .Erre meg kellet várni a válaszukat és a fel időt is így most jelenleg az újabb szakértőt várom hogy kirendeljék.

Utólag bírónak benyújtva cukorul az igazolás reumatológustól,neurologustól és a megaláztatásról való leírásról.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.22. 21:53

És annyi még ,hogy a második kirendelt szakértői vizsgálat április 26 volt Pesten .

sopika # 2011.05.23. 03:22

http://www.nepszava.hu/…/article.php?…
Nekünk nehéz utcára menni mert betegek vagyunk,de azért meg szervezhetnénk hogy mi is ott legyünk.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.23. 04:53

Szia mari55 !

Igen a vége lemaradt nem jelenítette meg azt írtam annál ez mehet a parlamentben is ?

Sajnos a dolgokat tényleg sok oldalról lehet nézni olvasni és értékelni ,de valahol nem sajnos mivel minden ember más .

Ez az orvos ismerősöm is a maga kalváriáját járja évek óta ő balesetes rokkant és két évente hívták vissza most őt éve van a nyugdíjig most kapta meg őt évre és utólag ki derült ,hogy nem szabadot volna kétévente behívni őt mivel balesetes.

Ő is ugyan úgy meg van ilyedve mint mi ,hogy később mi is lesz vele is .

A parlamentben lehet ,hogy csak tényleg darab vagy eszköznek néznek minket és a tűrőhatárt nézik ,de egy beteg embernek elég a maga baja is sajnos.

kiszolgáltatott # 2011.05.23. 05:26
Rémálmaimban jelent meg a következő:A visszahívott rendvédelmisek hosszú sorokban hajtják a népet(rokkantnyugdíjjasokat járókereteikkel,munkanélküli diplomásokat,romákat,oktatásból kimaradt 17 éveseket
  • így együtt) a gátakra,közmunkákra,vagy ki tudja hova,mert a sor elejét és célját nem láttam tisztán...
Ja és ehhez jönnek még a táppénzcsaló betegek,meg az őket kiíró orvosok is.. Remélem ez csak rémálom marad...
jácintka # 2011.05.23. 06:28

Nem az én történetem !

Három évvel ezelőtt elvesztettem a munkahelyemet. Az utolsó – még dolgozó – időszakban a napokat csak nagy nehezen tudtam átvészelni, mert a korábbi lábsérüléseim, porcleválásom és részleges szalagszakadás a térdemben teljes szakadássá vált.
Ez nagymértékben megnehezíti a járást, a láb elveszíti a stabilitását, gyakorlatilag nem terhelhető, mindemellett állandósult óriási fájdalmaim lettek a nap 24 órájában. Betegállományra gondolni sem mertem, ma meg kell becsülni azt a kevés lehetőséget is, ami még egyáltalán akad.
Életem 38 évét az építőiparnak szenteltem, és már fiatal korom óta a kivitelezéseket irányítottam egészen a csúcsszintű vezető pozícióig. Ebbe beletartozott kisebb beruházástól ipari objektumokon át a lakóparkig a teljes vertikum. A kivitelezések irányítása nagyfokú felelősséggel jár, megterhelő, és fizikailag is komoly igénybevétel. Éjjel-nappal nyári kánikulában, hideg télben, esőben és szélben terepen van az ember, hónapokig gumicsizmában dagonyázva az építési területeket. Fel kell mászni a legmagasabb állványra, tetőre, lemászni a kútba, szóval bárhová, hogy a munkák minőségét, mennyiségét ellenőrizni lehessen. Figyelemmel kell kísérni a tervek változásait, a költségeket, szervezni, organizálni a munkákat, megrendeléseket készíteni a beszállítók felé, és minden szinten lehetőség szerint a szűkre szabott keretek közt maradni – ez embert próbáló feladat. Mikor a fizikai dolgozó elfáradva elfogyasztja a sarki büfében a jól megérdemelt habzó, gyöngyözően hideg sörét, akkor kezdődött számomra csak a munka adminisztratív része este tízig, nagyon sokszor éjfélig is. Számtalan adminisztrációs kötelmei vannak egy beruházásnak. Mindeközben a beruházó, mit sem törődve a technológia követelte műszaki előírások idejének betarthatóságával, azt megerőszakolva, csak a határidők már-már eszement csökkentésébe hajszolják az embereket.
Tehát gondoltam egyet – ha már munkanélkülivé lettem –, és arra a következtetésre jutottam: Itt az ideje, hogy foglalkozzak az egészségemmel! Így hát vizsgálatok hosszú sorának alávetve magamat, a térdműtét mellett döntöttem. Bár ne tettem volna! A műtét megtörtént, de a kórházban hamar összeszedhető „valamely coccus” oly mértékben ragaszkodott hozzám, hogy még négy műtétre került sor a sorozatos felülfertőzések miatt. Azóta épphogy megyek, lépcsőn nem bírok járni, terhelni nem tudom a műtött lábam, térdelni, guggolni egyáltalán nem tudok,… és hát megmaradt a 24 órás fájdalom egy magasabb fokozaton. Kiderült a műtétek okán, hogy egy örökletes csontritkulásom van, combcsontjaim nem terhelhetőek, mert törésveszélyesek, a műtött láb terhelését csökkentendő, a még jó lábamra helyzetem a terhet akaratlanul is. Emiatt egy erős csontkopás keletkezett, és ami ezzel jár, állandó fájdalommal halmoztuk az „élvezetet”. A szükséges rossz testtartás, no meg az évek miatt kialakult porckorong-elhasználódás miatt a gerincem elferdült (rátesz a csontritkulás), és itt is – főleg deréktájon – hatalmas fájdalmaim vannak. Néha az ágyból sem tudok kikelni. Sem állni, sem ülni, sem járni, sem feküdni nem tudok tartósan, nincsen olyan testhelyzet, ami megfelelő lenne, hogy akár csak percekre is csökkenjenek a fájdalmaim. Hab a tortán, hogy mindemellett egyik fülemre is megsüketültem.
Ezért aztán az emberi mivoltot erősen megalázó orvosi bizottság elé kerültem két évvel ezelőtt, ahol is megállapították az 50%-os rokkantságom mértékét. Két évig kaptam a rokkantnyugdíj – éhenhaláshoz képest éppen hogy csak több, a 38 éves intenzív munkámat semmibe vevő, megalázó – illetményét. De legalább kaptam. Egy hónappal ezelőtt ismét esedékessé vált a megalázó felülvizsgálat, melynek eredményeképpen már nem vagyok rokkant. Minden paraméterem romlott az elmúlt két esztendő alatt. Folyamatosan járok fizikoterápiára, kezelésekre, vizsgálatokra. Mit sem számít! A fülkeforradalom 2/3-demokráciájának (de utálom ezt a szót!) nagyobb dicsőségére még a sunyi törvényeik meghozása előtt már odahatott, hogy pusztuljon a férgese! Tehát már a minimális életfeltételemet sem biztosítják, rokkant-ellátmányt nem kapok. Akasszam füstre a számat! Puff neki, Alkotmány!
Az építőipar soha nem látott mélypontra süllyedt. Munka még az álmok szintjén sincs; és amúgy is! Ki alkalmazna egy tapasztalt, ám betegeskedő, 57 éves embert (aki elmúlt 55, tehát védett korú), akinek sokkal többet kellene fizetni, mint az ifjú titánoknak, és már elég dörzsölt ahhoz, hogy ne lehessen vele könnyen kibabrálni, ha már alkalmazták. Nem kell a tapasztalatom, nem kell a tudásom, mehetek a szemétdombra. Leírtak.
Szóval pártunk és kormányunk döntött. Vissza a munkaerőpiacra minden tetvessel, aki nyomoronckodik, vagy dögöljön éhen! Ez persze jól hallatszik a tv képernyőjén keresztül, csak nincsen mellérendelve a beígért egymillió munkahely.
Végül: Két felnőtt fiam évek óta nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon (milyen szép szó!), önhibájukon kívül. Immáron feleségemmel négyen élünk egy keresetből, melyet ő hoz haza (még!,… de mindennap stresszelik, lebegtetik az utcára kerülését a szegény multi-munkáltatójánál). A hihetetlenül magas 76 ezer forintból kell négyünknek ennünk, ruházkodnunk és közüzemi számláinkat fizetni. Mennyi is a létminimum?
Köszönöm, Orbán Viktor! Csak így tovább! Gyerünk tovább a lázári arrogancia útján.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.23. 06:29

Szia kiszolgáltatott!

Hát lehet nem rémálom lesz ez sajnos én amikor legutóbb kellet menni tüdőgondozóba a soros féléves vizsgálatomra ott elbeszélgetünk a főorvossal és feltettem neki egy kérdést:

Alkalmazna e ön engemet nagyon jól tudja mennyi betegségeim vannak avval orvoshoz kell járni kontrolokra kell menni kezeléseket kell felvenni vagy ép kórházba kell befeküdni ...

És ez eleve munka kieséssel jár azt igazolni is kell és hogyan ?

Nem igazolja a munkahely nekem kell szabadságot kivenni egy napos vizsgálatokra mert ha kórházba mész ott állományba vesznek de a többi dolognál nem akkor az év végére már nem marad szabi sem és akkor mi van amikor nyári meg ilyen dolgok vannak a munkahelyeken ezt nem gondolják át sajnos odafönn ,hogy a beteg rettegjen de orvosokhoz el kell járni.

És erre a főorvos szelíden és nyugodtan azt válaszolta nem adna nekem munkát .

jácintka # 2011.05.23. 06:34

Tegnap ország világ hallhatta , hopgy Erőss Zsolt megint mászott a műlábával.
A mi falunkba kb 2-3 ember van akinek hasonló helyen amputalták valamelyik lábát.
Láthatóan nem tudják behajlítani mert olyan protézist kaptak. Ha ők is olyan protézis kaphattak volna mint a fentebb emlitett hegymászó úr akinek a foglalkozása hegymászó és nem köműves vagy ács.
Mult héten a MTV 1 jelfogó című müsorába egy müvész aki hegedül vagy balettáncos az igen is jogos lesz a korhatár elötti nyugdíjra ,de egy tűzoltó nem .

jelszo # 2011.05.23. 07:11

Üdvözlök mindenkit!

Megannyi sorstársunk mellett és is egy nyugdíjas rendőr felesége vagyok.
A férjem 2007-ben 50%-os munkaképesség csökkenéssel szolgálati nyugdíjas lett.
Komoly pszihés problémái voltak(tényleg, nem pénzért vettünk papírokat!!) a magas vérnyomás mellett.

Jelenleg ha felülvizsgálják,mennyi %-ra van esélyünk, ha közben két önygyilkossági kísérlete volt, ( én vágtam le a kötélről kétszer) bár orvoshoz nem akart menni az ellen agresszívan tiltakozott. A családunk lassan tönkre megy a helyzetben... és most még a nyugdíját is el akarják venni.

Szerintetek van esély ilyen esetben egy 70%-os munkaképesség csökkenésre??.

egy elkeseredett feleség

kiszolgáltatott # 2011.05.23. 10:28
"Az aktív populációban" 65 év alatt Mo-n 2-3 -szor annyian halnak meg szívinfarktusban,mint más európai országokban."Ez a hírtv-n hangzott el ma egészségnap alakalmából. Akkor semmi sem indokolja a rokkantnyugdíjjasok számát?ill.a betegállományban lévőket
  • Mert ezt súlykolják folyamatosan.
Jobbágy # 2011.05.23. 11:36

Tisztelt Fórumozók!Én régebben írtam ide,de azóta is jár az agyam,hogy miért is csinálja ezt a kormány velünk!Lehet hogy hülyeség,de az a meglátásom,hogy statisztikai adatok leszünk.Mivel,az orvosi bizottság megállapítja,hogy 50%-79%-ig nem rokkant,ezért rehabilitálni kell.Ez annyit jelent,hogy a rokkant nyugdíjamat át keresztelték rehabilitációs járadékra,ami viszont munkaviszonynak számít.Ma voltam a rehabon,és munka az nincs,mivel én is 67%-os lettem újra.Nem beszélve arról,hogy az aggastyán dr nem írt be több zárómat,amin rajta volt hogy állapotom rosszabbodott,ezeken úgy át siklott.Igaz,meg fellebbeztem.No de térjünk vissza arra hogy én úgy gondolom,a mi Dakotánk,úgy ügyeskedik,hogy ő mennyi munka helyet teremtett,mivel a rehab járadék munka viszony.Ez jól fog mutatni Európa felé!

Jobbágy # 2011.05.23. 11:38

Bocsánat,az előbb elfelejtettem írni,hogy azért a megaláztatásom nem maradt el a felülvizsgálaton!Már hiányoltam volna!

kázmér58 # 2011.05.23. 11:54

jelszo
Én annyit tudok mondani. A nászom is volt öngyilkos. 50% rokkant volt. Most volt felülvizsgálaton. Meghagyták neki az %50% és levéglegesítették.kiszolgáltatott
Nálunk rokkant bányászoknál ugyan ez a helyzet. 91% nem éri el a 62 éves kort. Csak múlt héten 3 bányász társam temetése volt.51. 54, 57, évesek voltak.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2011.05.23. 12:27

Hello!
Nem tudja valaki, hogy a neten hol találni egy "közhasznú szervezet keresőt" ?

Ricuska # 2011.05.23. 12:44

egy érdekes hozzászólást találtam. Szerintem ez még jobban elgondolkodtat, mert én azt tettem!!!
168ora.hu oldalon a Velencei bizottság véleménye cikk után!!
Lampé Ágnes sajnos csak 3 dologra kérdezett rá, viszont vannak sokkal, de sokkal veszélyesebb rendelkezések is az új alkotmányban.!!!!!!!!!

Pl.: "A felnőtt gyerek köteles eltartani szüleit". Itt akár kivonulhat az állam a nyugdíj-, segélyfizetésből, hiszen a gyerek "köteles". Több helyen is az állampolgár "köteles", az állam csak "törekszik", ami nem jogi fogalom, nem számon kérhető (pl. bíróságon), így az állam ha pl. nem fizet majd nyugdíjat arra hivatkozhat, hogy "törekedtünk, de hát nem sikerült"....

Nincs benne a jog a bérhez. Ha január 1-től minden köztisztviselő, közalkalmazott nem kapna bért, nem perelheti, hiszen nincs jogként megfogalmazva...
A legvadabb a hivatkozás arra, hogy az alkotmányos jogszabályokat egy homályos "történeti alkotmánnyal" és a "nemzeti hitvallással" egyetemben kell értelmezni, nem tudni, hogy ez majd konkrétan mit jelenthet....

Mi van azzal, hogy "minden magyar állampolgár hadköteles" ill. "köteles a (katasztrófavédelemben) részt venni, úgy, hogy az állam kártérítés/kártalanítás NÉLKÜL elveheti javait is?
Szép kilátások, és Európa csak hallgat - ill. mivel (a kormány részéről nagyon okosan) - konkrétumokat csak a mi EU elnökségünk után kerülnek napvilágra, és csak január 1-én lépnek hatályba, majd csak ezután vizsgálód(hat)ná.

De eddig talán már a visszarendelt volt nyugdíjas rendvédelmisek által "őrzött" a (kényszer)közmunkára visszaterelt kedvezményes és rokkant nyugdíjasok is rájöttek, hogy milyen világban is élünk!

Ricuska # 2011.05.23. 12:47