Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vamacs # 2014.04.10. 06:11

Sziasztok!

Van olyan régi rehab.járadékos akinek esetleg újraszámolták az ellátását és már megkapta a régi és az új ellátás közötti különbözetet? (arra gondolok, hogy a rehab.járadékos új belépőnek számított, de január óta a régi rehab.járadékának a 140 százalékából számítják az ellátást)

nico56 # 2014.04.09. 19:43

Terike! és Mindenki
keresd B.Júliát a szakértőt,ő jobban tudja melyik utat válaszd,melyikre van több esélyed.Visszább olvasható is a beírása itt a weboldala:
http://versenykepesseg.eu/

monalisa1 # 2014.04.09. 17:44

Egy évig ideiglenes özvegyi nyugdíjra jogosult, végleges özvegyi nyugdíjra csak akkor ha 1+10 éven belül saját jogon eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt. (Ha a 10 éven belül netán ő is rokkant lesz akkor egyből jogosult az ezen ellátásra.) Kérni kell egyik sem automatikus. www.onyf.hu

zöldségleves # 2014.04.09. 15:50

Tisztelt Fórumozók!
Van egy ismerősöm, aki nagy bajban van.
Elvesztette a férjét, aki rokkant nyugdíjas volt, de most már csak rehabilitációs járadékot kapott.
Az a kérdésem, hogy az özvegye ilyenkor milyen juttatásra jogosult. Hova kell fordulnia????

monalisa1 # 2014.04.09. 15:38

Köszönöm, én is ekként gondolom.

Az más kérdés, hogy sokaknak egyéb baja/betegsége is van mint "a" rokkantságuk, nem lenne szabad egybemosniuk...

szafika # 2014.04.09. 15:34

Monalisa az még nagyon messze van , h elérje a rá érvényes nyd.korhatárt , 65 év az még 8 év ! szerintem addig jó neki , amíg nem hívják be , mert addig legalább kapja a megállapított összeget .

monalisa1 # 2014.04.09. 14:49

Alapból az a kérdés, hogy a rokkant állapot és a sajnálatos betegség egy és ugyanaz-e. / Addig kellene valahogy kihúzni amíg saját jogon el nem éred a Rád vonatkozó öregségi korhatárt. / Próbálj közgyógyellátási igazolványt kérni, az önkormányzatnál kell ez ügyben eljárni. / Végső soron a területileg illetékes Egészségbiztosítási Igazgatóság méltányosságból hozzájárulhat egyik-másik gyógyszer árához.

Külön: az önkormányzattól lehet kérni lakhatási támogatást - jövedelemfüggő -, amikor is valamelyik közüzemi számlát átvállalnak.

Nekem jobb tippem nincs.

Terike # 2014.04.09. 14:04

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném kérni a segítségeteket, tájékoztatásotokat.
1997-től 2009-ig 67% rokkant nyugdijas voltam. 2009-ben ugyan az állapotom nem változott,de elvették tőlem, és 4o%-ot kaptam.
17 hónap bírósági per után vissza kaptam a rokkantságit,+ az addig elmaradt 17 havi járandóságomat. A biráság 2011-re rendelte el az újabb felülvizsgálatot az orszinál, de azóta sem hívtak be a mai napig sem.
2012-ben nagyfokú állapot rosszabbodás történt nálam, a halál torkából hoztak vissza.Ez az állapot jelenleg stagnál, de sokkal több szervem ment tönkre mint ami addig volt, igy több gyógyszert is kell szednem.
Gondolkodtam, hogy adok be állapot rosszabbodást, de lebeszéltek róla a környezetemben, mondván akkor új belépőként fogják megállapítani a rokkantsági járadékot.
De mivel eddig nem hivtak be, májusban betöltöm az 57-ik évemet, az állapotom nem fog változni, mert gyógyithatatlan a betegségem, ezért szeretném tőletek megkérdezni, ti mit tennétek a helemben hasonló esetben, mert nagyon sok a gyógyszer kiadásom, sehonnan nem kapok semmi segitséget, és el kell döntenem, hogy élni akarok- még és fizetem a gyógyszereket, vagy enni akarok, és gyógyszer nélkül megvannak számlálva a napjaim, de mondhatjuk hogy igy is.
Hálás lennék ha valaki adna nekem egy jó tanácsot.
Orvosi papirom annyi van mint a tenger, 3 havonta járok vissza kontrollra, fél évente be kell feküdnöm a kórházba, tehát állandóan friss orvosi leleteim vannak.

csabesz666 # 2014.04.07. 18:25

Sajnos olyan időket élünk, ahol a választási rendszer lehetővé teszi azt, hogy 44% szavazattal 2/3-os töbséget összehozzon a Fidesz...... meg persze, hozzá teszem, hogy aki nem volt szavazni, az legitimálta, a fidesz győzelmét..... Én pl kötelezővé tenném mindenki számára, a szavazást..... az ott kialakult arány, tényleg a választó polgárok felhatalmazása lenne.... de ez így csak 2,1 millió ember akarata..... holott, mi jóval többen vagyunk..... folytatódik, az egypárti diktatúra.... fasza kilátások....

éhes # 2014.04.07. 13:33

Ilyen sokan jobban élnek??

éhes # 2014.04.07. 13:33

Ilyen sokan jobban élnek??

BJúlia # 2014.04.03. 09:54

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak, fellebbezést, keresetet is írok, ha van jogalapja, a tények ismeretében, tájékoztatom, mi mit jelent, mit tehet, vagy nem, mik az alternatívák, rehabilitációs gazdasági szakértőként, díjmentesen (Munkaadók kivételével), aki megtisztel hozzám fordulásával.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.

év57 # 2014.03.29. 06:51

nico56 # 2014.03.28. 16:17
huta # 2014.03.28. 07:36

P.Máté!

B2-es kategória az rokkantsági, korlátozás ez esetben a minimálbér másfélszerese.

vaer # 2014.03.27. 22:24

P.Máté!

Erre az emailra írj! Korrekt választ fogsz kapni a szakértőtől!

http://www.versenykepesseg.eu/

vaer # 2014.03.27. 22:22
P.Máté # 2014.03.27. 10:46

Jó Napot!
Rehabilitációs ellátásba részesülök (B2-es kategória), mellette egyetemre járok, és szeretnék munkát vállalni.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen munkát vállalhatok, akár diákmunka, vagy normális, és milyen korlátokra kell figyelnem?
Üdvözlettel,
P. Máté

labesco # 2014.03.22. 20:57

"A mostani eset kapcsán azonban már köntörfalazás nélkül ki kell mondani, hogy az Orbán-kormány nagyon kimutatta a foga fehérét. Ez a tettük a neoliberális gazdaságpolitika csúcsa, ami már kérem szépen, szalonképesen fogalmazva is bizony felér egy népirtással. És mindezt egy olyan kormány teszi, amelyik úton-útfélen fennen azt hirdeti önmagáról, hogy senkit nem hagy az út szélén. Aljas hazugság ez, mert a végstádiumban lévő rákbetegek felett Istenként törnek pálcát, majd élet és halál uraként elveszik tőlük még az utolsó kapaszkodót is....."

"Hogy forintban mérve mennyibe kerülne a beteg magyar embertársaink életminőségét javító és meghosszabbító kezelése, illetve gyógyszerei? Nos, arról hazánkban eddig még nem készült semmiféle hivatalos kimutatás. Én sem akarok találgatni és számháborúzni, de látatlanban is biztosra veszem, hogy a magyar egészségügy rendbetétele jóval kevesebb pénzből is kihozható lehetne, mint amennyit az Orbán-kormány a focira költ.".....

"Mert a magyar foci, a nemzeti labdarúgás ügye, az élő Istenként tisztelt miniszterelnökünknek sokkal többet ér, mint a magyar egészségügy összes kórháza, orvosa, és betege együttvéve."

http://kanadaihirlap.com/…zia-es-foci/

labesco # 2014.03.22. 19:58

nico56! Még egy kis kapcsolódó olvasnivaló.....

"Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését."

"És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!"

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…agyar-hatart

sitimaci # 2014.03.22. 18:56
    • Kedves 'nico56!----Nem a FIDESZ mellet írom de:---Korózs Lajos egy nagy kibic és dumás!--Mi a büdös fészkes fenéért nem mondták fel ezt a szerződést,2002-2010-között ők...???--Simán megtehették volna,ők is,ha akarták volna...!--Vagy nem lehetett...???--Tessék?--Na és mondott régebben mást,is,úgy hogy ő csak ne dumáljon!!!--Nyugdíjügyben ők is nagy kópék,ígérgetnek orrba-szájba....!!!---Üdv.
nico56 # 2014.03.21. 17:43

A a magyar társadalombiztosításra évente milliárdos terheket rónak az 1962. évi szerződés alapján Ukrajnából benyújtott nyugdíjkérelmek.
http://mszp.hu/…ogosultsagat

segal001 # 2014.03.19. 15:55

Ha leváltanák ezt a senkiházi rabló kományt, lenne esélyünk valami jobb elbánásban?

aperten # 2014.03.18. 23:46

Többször végignéztem a velünk készült riportot, és rádöbbentem valamire, amire korábban nem gondoltam én sem, és talán mások sem.
Miért is lehetett annyira sikeres a mengele-törvény meghozatala előtt alkalmazott rokkantak elleni gyűlölet-propaganda?
Hogy a társadalmi szolidaritás mennyire szétzilálódott, azt azért tudtam. De nem csak ez az egyetlen magyarázat.

Mi érintettek nem vettünk észre egy nagyon fontos dolgot, amit észre kellett volna vennünk korábban. A Friderikusz riport, és egyik rokonommal történt beszélgetés után jött nekem is a felismerés.
A helyzet az, hogy a társadalom többsége nincs tisztában a mai napig sem azzal az egyszerű ténnyel, hogy a rokkantsági nyugdíjasok túlnyomó részét korábban rendszeresen felülvizsgálták soros felülvizsgálatokon. Amikor a műsorban erről beszéltem, láthatólag meglepődött ezen Friderikusz Sándor is, de a rokonom is. Pedig egyikről sem lehet elmondani, hogy közéleti dolgokban tájékozatlanok lennének. De mivel nem érintettek, nem tudtak a dologról, és a 2011-es mengele-törvény, és a megelőző gyűlöletpropaganda kapcsán abban a téves feltevésben lehettek, - és szerintem a fidesz szimpatizánsok nagy része, ma is abban van - hogy korábban nem volt a rokkantsági nyugdíjasoknak felülvizsgálata, ha egyszer megszerezte azt valaki (gyülöletpropadanda sugalmazásai szerint csalással), azt a korábbi kormányzatok alatt nem vizsgálták felül. Tehát teljesen szükségszerűnek tűnik, hogy a fidesz "olyan törvényt" hozott ami "felülvizsgálja a rokkantsági nyugdíjasokat", mert "sok a csalás" a rendszerben.

Rokonomnak is elmagyaráztam részletesen, hogy mengele-törvénnyel nem korábbi a rokkantsági nyugdíjjogosultságokat vizsgálták felül, hanem átverték a rokkantakat, a felülvizsgálat kérésével arra kényszerítették őket, hogy a rokkantsági nyugdíjuknál sokkal rosszabb, és bizonytalanabb elltátást kérjenek, ráadásul brutálisan szigorúbb feltételekkel. Rokonom rájött, hogy ezzel őt is átverték, hiszen a társadalombiztosításából úgy vették ki a megrokkanásra járó rokkantsági nyugdíjat, hogy a ugyanannyi járulékot fizet. Vagyis a minden járulékfizetőt is megrövidítettek. Ő megértette, ezt kell megértetni a társadalom többi tagjával is. Hogy bárki mármikor megrokkanhat, és akkor nem elég a baja, még pillanatok alatt a legmélyebb nyomorban találhatja magát a rokkantnyugdíjak elrablása miatt.


# aperten

megrokkant # 2014.03.18. 09:53

Soltész, soltész mikor huzol már a HIR-TV-öl a .......??? Nevetséges voltál tegnap késő este a hír-TV-be, a szokásos hazug propaganda dumáddal. Még lebetegedsz te is te.......!!!!