Marika54
Igen,hiszen a rehabjáradék számítási alapja a rokkantnyugdíj.A rehabjáradék 120%-a a rokkantsági nyugdíjnak.
Figyelem!:
A rehabjáradékot 2011 jan. 01.-től már 10%-os nyugdíjjárulék terheli!
By
gattaga
Marika54
Igen,hiszen a rehabjáradék számítási alapja a rokkantnyugdíj.A rehabjáradék 120%-a a rokkantsági nyugdíjnak.
Figyelem!:
A rehabjáradékot 2011 jan. 01.-től már 10%-os nyugdíjjárulék terheli!
By
gattaga
Köszi a válasz gattaga. Sajnos azt tudom, hogy már 10% vonnak le.
Icus63
Most talán úgy látszik jól döntöttél de ha lejár a rehabod,és esetleg nem sikerül a rehabilitáció.
Lehet hogy úgy jársz mint én vissza vették 43%-ra és kezdheted te is a fellebbezéseket indítani.De remélem neked sikerül elsőre az Orszi.Ha meg esetleg dolgozni is fogsz ezelatt az idő alatt szerintem akkor semmi esélyed ujra a nyugdíjra.
Kedves Fórumozók!
Van valaki köztetek, akinek az igazságügyi orvosszakértő visszaadta az 53%-ot, (amit az orsz nem fogadott el,)és a harmadik tárgyaláson a bíróság döntést hozott a felperes javára? Minek kell, akkor független, a bíróság által kijelölt orvosszakértő, ha az orszi nem fogadja el a vizsgálati eredményt? Csak akkor lehet elfogadni, ha egyezik az orszival, vagy alatta van az Ő százalékuknak. Érdekes hozzáállás.
Tisztelt fórumozók! az egyik ismerősöm nevében szeretnék feltenni 1 kérdést! Az ismerősöm rokkantnyugdíjas, és tavaly novemberben lett volna esedékes a felülvizsgálata. 80%-os egészségkárosodása van, és 67%-os rokkantnak minősítették korábban. A gond az lenne,hogy november óta semmilyen dokumentumot nem kapott, sem arról,hogy mikor kell mennie felülvizsgálatra, sem arról,hogy a felülvizsgálata megtörtént(korábban volt már erre példa). Tudnátok segíteni,hogy ilyen helyzetben mi a teendő?
Továbbá arra is kíváncsi lennék,hogy ha az illető 1956-os születésű férfi, mikor mehet el nyugdíjba,vagy miként történik a "nyugdíjazás"-ami azt jelentené,hogy nem kell járnia felülvizsgálatra- az ő esetében?
Előző beírásomhoz annyit,hogy 2010 Novemberében lett volna esedékes az orvosi felülvizsgálat!
Több ismerősömtől is hallottam, hogy több hónapos csúszással hívták be. Olvassátok el az alábbit, megdöbbentő:
http://www.prosperal.hu/…-errendszeri
Üdvözlettel Veci
mártika56
Én is így jártam hogy elfelejtettek vissza hívni.
3-hónap után be telefonáltam azt mondták várjak nyugodtan sokan vagyunk. Mire észbe kaptam már egy év is eltelt megint be telefonáltam, akkor nagyon hálálkodtak mert még a papíromat sem találták. Nagyon gyorsan be hívtak és el is vették a nyugdíjamat. Tudom nem vittem megfelelő papírokat csak az elmúlt 3-év dokumetumjait, azt sem tudták hogy nyugdíjas vagyok és hogy hányszor voltam műtve, végén én is a bíróságon kötöttem ki, de ezt már írtam
Szia Mártika 56 !
Rokonom most volt a felülvizsgálaton.És azt mondták nekik 30 munka nap alatt kell választ adni a nyugdíjintézetnek majd azoknak is 30 munkanap ha kiszámoljuk ez 3 hónap is lehet. A lényeg ,hogy időt húzzanak evvel is sajnos .
Érdemes megnézni !
Tisztelt Fórumozók! Segítsen valaki számolni! Valószinű, hogy én nem tudok, de a Nyufig sem. Megkapta a férjem a felemelt nyugdíját és nagyon érdekes. 5 éve rokkant nyugdíjas. Októberig a nyugdíja 91915Ft. Ugye volt egy emelés novemberben, majd egy másik most. Ki tudná nekem kiszámolni, hogy most mennyit kellett volna kapnia? Várom számításaitokat, aztán megírom mennyit kapott! Tisztelettel. Iren55
Szép napot mindenkinek!
Az lenne a kérdésem,ha valaki 56% kapott,de rehabilitálható és fellebbezett,túl a II fokon,ig.szakértőn stb/19 hónapja húzzák/ még mindíg 56% kaptam de odaírják,hogy koromra való tekintettel vagyok rehabilitálható,akkor ezt is megkapnám visszamenőleg,mint a rokkantnyudíjat,ha elfogadom?Vagy csak a nyugdíj járna?Ez nem? 19 hónapról van szó,szóval nem mindegy.Aki tud .kérem segítsen ebben.Köszönöm.
Rokkantság/hátha valakit érdekel!/
Ha valaki most fenntartja pénztártagságát, és a jövőben rokkantsági nyugdíjra lesz jogosult, két lehetőség közül választhat. A pénztártag az egyéni számláján felhalmozott egyenlege alapján kérheti a magánnyugdíj-pénztári szolgáltatást, ezzel egyidejűleg a társadalombiztosítási rokkantsági nyugdíj megállapítását. Ebben az esetben a tb nyugdíj megállapításakor csak a 2011. november 30-ig megszerzett szolgálati időt veszik figyelembe, és a nem pénztártagok részére járó ellátásnak csak mintegy 76 százalékát kapják.
Rokkantság esetén a most maradók választhatják a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépést is. Ebben az esetben a rokkantsági nyugdíjat ugyan nem fogják csökkenteni, de szintén a 2011. november 30-ig megszerzett szolgálati idő és keresetek alapján fogják megállapítani.
Nyugdíjpénztár: menni vagy maradni?
Január 20-án kerül megrendezésre a soron következő Tőzsdeklubunk, ahol az idei év egyik legösszetettebb és legfontosabb befektetői kérdésére keressük a választ, hogy érdemes-e magánnyugdíjpénztári tagnak maradni. Bába Juliannát, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét arra kértük, hogy segítsen eligazodni a döntésben.
Január 20 - Tőzsdeklub
Mindkét esetben célszerű figyelembe venni, hogy a 2011. november 30-ig megszerzendő szolgálati időnek el kell érnie a rokkantsági nyugdíjhoz - a megrokkanás idején betöltött életkor szerint - szükséges mértéket, az érintett ellenkező esetben nem lesz jogosult a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerből rokkantsági nyugdíjra. Aki a tb rendszerbe való visszatérésről dönt, annak a rokkantsági nyugdíját az általános szabályok szerint fogják megállapítani
ozzy62
Nagyon érdekelne az ügyed. A páromnak majd csak 2012 februárjában kell mennie felülvizsgálatra, de én már jó előre gyűjtöm az információkat.Ő tavaly 58 %-ot kapott, alap betegsége a cukorbaj és annak szövődményei vannak nagyrészt ebben a százalékban. Van két gerincsérve amit nem lehet műteni, ez alig néhány százalékot jelentett. A cukorbetegség miatt reménykedem benne, hogy nem fogják csökkenteni a százalékát,mert a szövődmények nem fognak javulni az évek során. Érdekelne, hogy milyen betegségekre kaptál 43 %-ot.
iren55
95.980.- HUF kell,hogy "üsse" a markaát :-)))
By
gattaga
Gattaga! Köszi, de akkor hol a novemberi 0.6%? Lehet, hogy csak nehéz a felfogásom? mégegyszer köszi iren55
iren55
Már "megbocsás" de hogy,hogy hol az az ominózus 0.6% ?
Az általam számított összegben szerepel,számolj utánna.
Levezetem a gyengébbek kedvéért.(A gyengébb kifejezést nem kell magára vennie aki nem akarja !!! nem sértésnek írtam,csak a mondást idéztem ! )
Adva van 2010-ben: 91.915.-HUF
Ennek a 0.6%-a = 551,49 kerekítés szabálya szerint = 550.-HUF + 91.915.-HUF = 92.465.-HUF ez a 2010.Decemberi "záró" érték.
2011.01.01.-től emelés: 3.8%
92.465.-HUF 3.8%-a = 3.513,67-HUF kerekítés szabálya szerint = 3.515.-HUF
92.465.-HUF + 3.515.-HUF = 95.980.-HUF
Tehát 2011.01.01-től ennyi a rokkantnyugdíj összege.
Aki megtalálja azt az "elbujtatott" 0.6%-ot ihat egy sört :-D
By
gattaga
Bóklászok itt a fórumon, mit találok? :
„Sziasztok
Érdekelne, ha tud valaki segíteni II csoportba tartozó rokkant vagyok. Van egy 6 órás állásom, de még szeretnék vállalni egy 4 órásat. A munkáltató tud e felvenni utánnam támogatást a 4 órás? Mert a 6 igen, de szükségem lenne az állásra, anyagi gondok miatt.”
Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/10/22392…
Vannak még „csodák“ vagy megvett II.csoportba tartozó ORSZI szakvélemény ???? Bexarás.
Képes 10 órát lehúzni,munkával eltölteni,lehet valami zsenikém jelölt vagy baxxottul ügyes.
By
gattaga
Gattaga! Na ilyenkor kiakadok!!Én heti 4 órát nem bírok dolgozni,és mégis kivágtak!!!zerintem a cikk alapján sokunknak felugrott a vérnyomása.Tegnap du tettem fel egy kérdést,nem tudod mi lenne a jó megoldás?
Köszike.
Nem ritka az ilyen!
Van ki 6 órásként van bejelentve és nyolc órát dolgozik , rokkantként !
Hogyis van ez ?
Még tudok számolni 6 óra van eddig és még plusz 4 óra az 10 óra !
Én napi két órától kidőlök.Pedig " csak" fözök és rendbe teszem, a házat!
Sziasztok !
Tudjátok van az a mondás van aki bírja van aki csinálja .)))))
De jó nagy kérdés így egyszerű mezei betegként ki is a beteg aki ennyit lehúz vagy le húzassák vele .
Vagy mindig az ember azt hallja muszáj mert anyagiak miatt kell.
Akkor ki a beteg kérdezem ?
Azért tényleg ezt kéne már rendezni a fejeseknek a betegségek súlyát mert nekem egyenesen megmondta a doki vegyem tudomásul senki nem fog alkalmazni így ennyi betegséggel akkor hol az igazság nekem is anyagi okból kellene mennem akkor múljak ki ....
A magyar miniszterelnök szerint kormánya számos intézkedést jelent be februárban azzal a céllal, hogy csökkentsék a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek juttatásait, és az állami támogatásokat a gyógyszerekre". Ezt tartalmazza az az interjú, amelyet Orbán Viktor a Wall Street Journal amerikai üzleti lapnak adott szerdán. Az interjúban a magyar kormányfő kijelentette: "vége a nagylelkű és hosszantartó munkanélküli juttatások korszakának
No coment!Éljen a Miniszter Úr.
vbartamonika
Mi volt a tárgyaláson?
Engem nem hívnak,újabb igazságügyi szakértő,megint legalább 60 nap, csúsztatás.Már nehogy a betegnek legyen igaza.Van aki meg dolgozik ,akkor hogy beteg???
irén55 és gattaga
a novemberi nyugdíjban nem emelés volt,hanem csak korrekció.a törvény szerint 1,1%-ot kellett volna megállapítani,de csak 0,6% lett belőle.egy másik törvény,vagy rendelet szerint 1% alatti korrekciót nem építik bele a nyugdíjba.Így novemberben nem volt nyugdíjemelés,csak most januárban lesz,ha jól tudom 4%,de ebben nem vagyok biztos.
A másik: aki 10 órát tud dolgozni rokkantként,annak szerintem semmi baja.bármilyen könnyű munka is.
Nem gondolom,hogy köztünk a helye !!!!!
Kedves Fórumozók!
Tegnap volt(tavaly áprilisban indult a per,de 2009.november 01-én vették el) a tárgyalásom és NYERTEM Visszamenőleg 16 hónapra kötelezték a nyugdíjbiztosítót, hogy az eredeti állapotot állítsa vissza és egy összegben fizesse vissza a különbözetet és a kamatokat.Pedig azt hittem sose lesz vége.De,ha vesztettem volna ki kellett volna fizetnem a perköltséget és az igazságügyi szakértői díjat.Ez jó sok lett volna, amit nem tudom miből fizettem volna vissza. A 27 ezer forintból?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |