Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Mary_ (törölt felhasználó) # 2010.09.09. 06:53

Köszönöm a személyes megszólítást és
mélyen eggyüttérzek.
Most hirtelen szembesültem ezen a forúmon,
hogy más emberekkel is "jól elbánnak"
több évi rokkantnyugdij fizetés után,
megvonva az ellátást.
Amikor leszázalékoltak nem tehettek mást,
az orvosi leletek miatt,de ugyan ugy
leszázalékolták azt is aki fizetett.
Csak ő most keres munkát vagy ugyan ugy
dolgozik tovább mint eddig a nyugdij mellet,
én meg cserencsétlenkedhetek a papírjaimmal.

vbartamonika@citromail.hu # 2010.09.09. 08:27

Sziasztok!

A miskolci ügyhez kapcsolódó mellékhatások én már csak úgy nevezem:nekem is hol megadták az ötvenet anno hol rokkant nyugdíjat ez így ment csak azt nem értetem soha hogy hol vagyok én jobban a betegségek csak lassan szaporodtak elkezdődnek és úgy rosszabbodik:2gerinc műtét, ízület,csípőnél folyadék szaporulat bal oldalt, gyomornál nyelőcsőfekély és gyulladás, alergía, melldaganat/örüljek hogy jó indulatú/,túlsúly a sok szteroidoktól amit csak évek múltán közöltek, vas hiányosság ami miatt állandóan gyulladás van a szervezetben,magas vérnyomás,szívritmus szabályzót kell szedni ,koleszterin meg ilyen nyalánság és a szemem sem a legjobb az romlani is fog megmondta a doktornő is, legvégül cukorbetegség .Nagyából ennyi. Mikor a Miskolciak lebuktak akkor kelet mennem felülvizsgálatra máshova hívtak akkoriba mindenkit na persze ,hogy levették a rokkant nyugdíjamat akkor már most ,egy éve pereskedünk mivel előtte járt le a két év rokkant nyugdíjam.És az a furcsa mindig ugyan az a doki adta meg ,és most ö is vette le és ugyan azokat írta le mint mikkor anno megadta a rokkant nyugdíjamat.Szóval ez már ha csak ezt a részét nézzük meg akkor is furcsa .A másodfokon amit átéltem az az orvos úgy beszélt velem ,hogy sírógörccsel jöttem ki minden szimulánsnak elhordott és végi azt hangoztatta ,hogy akkor is meg fogok halni még azt sem tudta elhinni ,hogy nekünk nincs segítség és ha kórházba kell mennem az nagy gondot jelent így is kétszer benn vagyok egy évben.Azt ő is adott egy csomó nyomtatványt kérik kitölteni és a rehabilitációs hölgyhöz menjek be majd .Az azt mondta hordjon a párom munkába ha nem tudok menni☺ és a bedolgozást felejtsem is el mert Magyarország gazdasága azt nem bírja el.Úgyhogy első fokon kaptam negyvenet Másodfokon negyven kettőt az orvosszakértő meg megadta a rokkant nyugdíjat és ráírta ,hogy nem vették figyelembe az ideg sebészeti leleteket rendesen.Úgyhogy most újabb szakértőre várunk ami még jó pár hónap lesz mivel túlterheltek.A bíró nagyon rendes volt elmagyarázott mindent ,hozzátette itt hiába van igazunk az orszinak van hatalma...Most várunk jézuska nem hozz ismét semmit mint tavaj ☺

jácintka # 2010.09.09. 10:07

Kedves Mary_

AZ ORSZI igenis felül birálja a szakorvosok véleményét, sőt kétségbe is vonja , ha ugy van kedve!
Nem a szkorvosok hibásak elsősorba.
Hanem Mindenható ORSZI !
Már csak az Isteni jelző hiányzik a nevük elé mert Istennek képzelik magukat és e szerint is járnak el !

gades # 2010.09.09. 11:27

II.fokon Egerben lesz a vizsgálat.Volt már ott valaki II.fokon?

Terike # 2010.09.09. 13:21

Kedves Jácintka!
Köszönöm az együttérző soraidat.
Tudod az a baj, hogy ebben a megyében ahol én lakom minden ügyvéd fél és félti a hivatását,tartanak az orszi haragjától vagy mi, tudják hogy az orszi ellen nem rúghatnak labdába. Egyetlen egy sem vállalta, pedig van köztük egy kedves ismerősöm, szinte majdnem barátnőm, de még ő sem vállalta el.
Amikor kimondtam mihez kellene, már el is utasítottak.
A győri ügyvéd pedig nem vállal erre felé rokkant ügyet.
Mostmár én is tapasztaltam az orszi hatalmát, és csakis a bírósági igazságszolgáltatásban bízok ha létezik ilyen Magyarországon.
De amiket most a tárgyalások során tapasztalok, már megingott a bizalmam.
Rövidesen lesz a harmadik tárgyalás megvárom hisz nem tehetek mást, bevontak egy másik szakértőt is, nem tudom mi lett az eredmény, majd a tárgyaláson jön a fekete leves gondolom.

Ezt a miskolci rokkantosítási raziát más megyében is bevezethetnék! Talán akkor az orszinak is kinyílna a szeme, és tudna különbséget tenni beteg és álbeteg között.
Lenne dolga a médiának !
Nagyon magam alatt vagyok, gyötör a depresszió,sírógörcseim vannak a félelemtől és a fájdalmaktól. zsebemben 4-5 nyugtatóval elindulok majd 24-én az ütközetbe.
Szurkoljatok értem!
Mindenkinek szép, és fájdalommentes napot kívánok!

jácintka # 2010.09.09. 14:34

Kedves Terike!
Szivesen elküldöm nked aa györi ügyvédnő nevét és telefonszámát amit én is kaptam.
Csak is olyan ügyvéd tud velük szembe szállni aki orvosi hibákra specilizálodott.
Mert ha jól belegondolunk ez is egy hiba!
Nem is kicsi!
Ha egy kicsit vissza olvasol az én esetem is levan írva.

Az ORSZI-nek nem fog kinyilni a szeme mert az nincs!
Maga aaz egész ugy ahogy van egy nagy kalap sz@r!
Szakmailag alulképzet valakik döntenek élet és halál között!
Szak tudásuk meg kérdőjelezendő.

Mary_ (törölt felhasználó) # 2010.09.09. 15:15

Visszaolvasva az év elejei beírásokra
sokan biztak a vállasztásokban,hogy majd
más lesz,de valahogy nem jött be
igaz én is a változásra szavaztam!
Teljesen ledöbbentem miszerint
Harrach Péter a Kereszténydemokrata Néppárt
képviselője nyilatkozta:
III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíj
ellátásokat meg kell szüntetni!
Most ez folyik,ki van adva a parancs.

Mary_ (törölt felhasználó) # 2010.09.09. 15:33

Ki is szállok most már ebből a fórumból
A fiamnál voltam,most ismerkedtem meg az
internettel és örűlök neki.
Nekem erre ugysem telne.
El voltam keseredve,de látom az-az olvasom
összehasonlítva én még szerencsés vagyok
Ha esetleg a valakinek segitettem a
beírásaimmal órűlök neki,én legalább is
megkönnyebültem.
Kivánok mindenkinek kitartást és sok erőt!

jácintka # 2010.09.10. 06:14

Sajnos Mary-től már nem tudom megkérdezni , hogy hol olvasta ezt .
Valaki hallota vagy olvasta ?

jácintka # 2010.09.10. 06:21

Társadalombiztosítási határozatok bírósági felülvizsgálatáról

A társadalombiztosítási határozatok felülvizsgálata iránt indított perekben hozott ítéletek kapcsán evidens, hogy a felperes rokkantságának megállapítását tartalmazó ítélet, illetőleg a rokkantság későbbi időpontban történő bekövetkezését rögzítő indokolásban foglaltakat a rokkantsági nyugdíjigény (későbbi nyugdíjigény) elbírálásánál újabb orvosi szakvélemény kérése nélkül kell elfogadni.
A rokkantság tényének bírói ítéletben történő rögzítése azonban az esetek egy részében nem elegendő az elbíráláshoz, mivel nem mondja ki a megállapított munkaképesség-csökkenés kezdő időpontját és mértékét, illetve nem nyilatkozik arról, hogy az állapot végleges-e, vagy mikor esedékes az újabb orvosi felülvizsgálat.

A problémát a korábbi gyakorlat szerint úgy oldották fel, hogy nyilatkoztatták a kiegészítő adatokat illetően az OOSZI illetékes orvosi bizottságát. A jelenlegi helyzet megváltozott, az orvosi bizottságok nem hajlandóak korábbi véleményüket megváltoztatni, illetve a bírói döntéshez „asszisztálni”.
A probléma feloldásához korábban elengedhetetlen volt a bíróság újbóli megkeresése és kiegészítés megkérése. Az eljárás hosszadalmas volt, az érintett ellátását veszélyeztette. A jelenlegi gyakorlat azt mutatja, hogy a bíróságok elzárkóznak a jogerős ítéletek utólagos kiegészítésétől, tehát más megoldást kellett keresni.
Segítségül az Országos Orvosszakértői Intézet főigazgatója körlevelet adott ki az OOSZI önálló egységvezetői részére, amelyben ha nem is teljes körűen, de egységesebb formában az alábbiak szerint szabályozta a kérdést:

„A Legfelsőbb Bíróság Kfv.III.27.919/1997. számú ítéletében kimondta, hogy a véglegesnek minősített egészségromlás utóbb nem vizsgálható felül, mert a felülvizsgálat szerzett jogokat sért. Amennyiben az OOSZI orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a rokkantsági nyugdíjat igénylő állapotában változás nem várható és „munkaképesség csökkenése végleges” vélemény szerepel, szerzett jogról beszélünk, szerzett jogot pedig elvenni nem lehet.
A jogalkotásról rendelkező 1987. évi XI. törvény rendelkezése értelmében a korábban megszerzett jogosultságot megvonni nem lehet.
A jogállamisághoz hozzátartozik a szerzett jogok tiszteletben tartása. A jogállam szerzett joghoz csak akkor nyúlhat hozzá, ha ezek a jogok jogellenesen, így például az állampolgárok jogegyenlőségét sértő módon keletkeztek.
Természetesen a szociális juttatások, támogatások és egyéb kedvezmények mértéke és módja megváltoztatható, mely alapvetően az ország teherbíró képességének, a költségvetés állapotának és számos egyéb tényezőnek a függvénye.
Ezért, amennyiben az állam lehetőségei nem engedik, az elért szociális támogatások szintjét nem köteles megőrizni, azt kedvezőtlen irányban az állampolgárok hátrányára is megváltoztathatja.
A változás azonban alkotmányos alapjogok sérelméhez, szerzett és alkotmányosan már védett jogok önkényes megvonásához nem vezethet, vagyis csak alkotmányos keretek között történhet meg.
Amennyiben a hivatkozott Legfelsőbb Bírósági ítélet, valamint a fentiekben a szerzett jogokkal kapcsolatosan kifejtetteket értelmezzük, megállapítható, hogy az igénylő egészségi állapotában bekövetkezett változás, ami a dolog természetéből adódóan végleges egészségromlást okozott (például egy végtag elvesztése), egy későbbi időpontban nem változtatható meg az igénylő vonatkozásában kedvezőtlenül, hivatkozással a szakmai irányelvek változására.

Az OOSZI részéről 1989-ben kiadott szakmai irányelvek a munkaképesség változás tartamának értékelése kapcsán kitértek arra, hogy az érvényesség időtartamának meghatározása során ne szerepeljen az „állapota végleges” kifejezés, mert az indokolás szerint a beteg állapota sohasem végleges, változások történhetnek életében és lélektani szempontból sem helyénvaló a végleges minősítés. Helyette a vizsgált személy életkora vagy betegségének természete miatt helyesebb az „újabb felülvizsgálata állapotrosszabbodás esetén” kifejezést alkalmazni.

Az irányelvekben kifejtettek ellenére az OOSZI véleményezési gyakorlatában – a konkrét ügyek ismeretében – előfordul, hogy a rokkantsági nyugdíjat igénylő részére akkor is, ha egy adott rokkantsági csoportban végleges rokkantságot véleményezett a bizottság és az igénylő állapotrosszabbodás címén kéri soron kívüli vizsgálatát, az újabb szakvéleményében állapotrosszabbodást nem állapít meg ugyan, de e szakvélemény tartalmazza, hogy orvosi felülvizsgálatot tart szükségesnek meghatározott időpontban, annak ellenére, hogy III. csoportú rokkantként a korábbi szakvélemény alapján – és a nyugdíjszervek által hozott jogerős határozat alapján – állapota végleges.
Ezzel az eljárással kapcsolatosan fejtette ki a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az álláspontját, mely szerint a rokkantnyugdíjas esetleges állapotrosszabbodására hivatkozással kerülhet sor a munkaképesség csökkenés ismételt felülvizsgálatára, azonban az újabb vizsgálat nem eredményezheti a már megszerzett jog csorbítását, még az ismételt felülvizsgálat időpontjának megjelölésével sem, amennyiben egyszer már a munkaképesség csökkenés meghatározása során az állapota „végleges” kifejezést használtuk
A Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság véleményével egyetértve, amennyiben a szakvélemény „végleges” minősítést tartalmaz és ezt követően állapotrosszabbodás címén kéri az ügyfél magasabb rokkantsági csoportba történő sorolását és a szakértői vizsgálat eredményeként a rokkantsági csoportba történő besorolása nem változik (tehát például marad III. csoportú rokkant és nem kerül a II. vagy I. csoportba) úgy ismételt felülvizsgálati időpontot sem lehet kitűzni a szakvéleményen, hiszen a fenti példákkal élve a III. csoportú rokkantsága végleges, míg a II. vagy I. csoportú rokkantságának véleményezésére a hatályos jogszabályok értelmében csak állapotrosszabbodás esetén, az ügyfél kezdeményezésére kerülhet sor.
Felhívom továbbá a figyelmet arra, hogy a „végleges” kifejezés helyett az „újabb felülvizsgálata állapotrosszabbodás esetén” kifejezést használják, vagy e helyett eljárásjogi szempontból is, ha az orvostudomány fejlődésére is tekintettel hosszabb felülvizsgálati időpontot írnak (pld.: 5 év) elő.

Valódi megoldást a teljes körű bírósági határozatok jelentenének, melyhez szükséges az 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet kiegészítése is.”

Ezt azért ide teszem !

vbartamonika@citromail.hu # 2010.09.10. 06:59

Szerintem innen ahogy a keresőbe beírtam a címet:

A TB határozatok bírósági felülvizsgálatáról

jácintka # 2010.09.10. 12:13

ttp://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

Érdemes lenne meg probálni !

gattaga # 2010.09.14. 05:58

Mindenkinek

Tegnap voltam a munkaügyi központban.Telefonon kerestek meg előtte,hogy legyek szives befáradni.Furcsának találtam,mivel nem egészen 3 hete beszéltem az ügyintézővel,hogy mikor kellene megjelennem,de a válasz az volt,hogy a mentoron keresztűl rálátása van a "páciensre".Kiderült: félévente mindenféleképpen jelentkezni kell kötelező jellegel,függetlenűl a mentori szolgáltatás igénybevételétől.
Erősen érdeklődtek a mentori szolgáltatás minősége iránt,miszerint többen panaszkodtak,hogy a mentor telefonon sem elérhető nem még teljes valóságában. Én ilyet nem tapasztaltam,ezt közöltem a velem kapcsolatot tartó ügyintézővel.Az aktámat nem találta (megint),lehet,hogy magát is vizsgálják "föntebb" kijelentéssel egy papírdarabra írta le a bejelentkezésemmel kapcsolatos dolgokat,miszerint:Ekkor és ekkor megjelent,orvosi rehabilitáció folyamatos,esetlegesen indúló képzésen szivesen részt venne újból,stb.Ami meghökkentett egy pillanatra az a kijelentése volt: mostmár szivesen vennék majd,ha egyéni álláskeresést is tudnék felmutatni a kiskönyvben.Erről eddig nem kellet gondoskodni,de mostmár igen.Mivel a szakorvosi vizsgálatok,kórházi ápolást igénylő beavatkozások,és egyéb "fajsúlyosabb" műveleteket NEM írják bele (teljes elutasítást kaptam az orvos felől,miszerint a lelet,zárójelentés maga az igazolás)a kiskönyvbe,ezért az ügyintéző "bemutatásos" alapon elfogadja az időpontokat,hiszen a személyiségi jogok miatt még csak le sem másolhatja őket,az esetlegesen postai úton beküldödd igazolásokat pedig megkell semmisíteniük,természetesen jegyzőkönyvi szinten.
És ezek után közölt egy nagyon fontos tényt:
Kötelező visszahívás nincs!!!
Kitárgyalva ez a következőket jelenti:
Amenyiben valakinek lejár a rehabilitációs járadékának időtartama,valóban meghosszabítható a teljes 36 hónapra az ellátási forma de csak újabb ORSZI procedúra után !!! Saját magának kell elindítania az embernek az ONYF-nél !!! Amennyiben "elege"van a rehabjáradékos herce-hurcából és állapotrosszabodás címén kíván rokkantnyugdíjas ellátási formába kerúlni(a járadék letelte után),szintén saját magának kell elindítania a dolgokat a fentebb vázoltak szerint !(Ebben az esetben új igényként kell indítani. )
A rokkantnyugdíj feléledésére indított kérelem elindítása a rehab határidő letelte után szintén az "egyéni" kategóriába tartozik !( Itt már számoltatni kell az időközbeni kötelező emeléseket,a kiegészült szolgálati idő beszámolását stb. )
Tehát a határidőket nagyon észben kell tartani,és természetesen NEM megvárni a rehab lejártát,hanem előtte a megfelelő időpontban beadni az igénylést !!!
Ez a tény,írásban,törvényben etc. nem jelent meg,a munkaügyi központból az ügyintézők kényszerítették ki "magas" helyről ezt az információt,mert mostmár kezd szorítani a csizma nekik is,hiszen megjelennek (jelentek)a letelt idejű rehabjáradékosok és nem tudtak érdemi információval szolgálni nekik !

By
gattaga


By
gattaga

jácintka # 2010.09.14. 06:27

Olvasv Gattaga történetétnem elöszőr jutottmm arra a véleményre , hogy a rehabilitációnak nevezet valami is egy nagy kalappal teli sz@r.
Nálunk sokkal " szegényebb országokba"
Valahogy ez is máskép müködik .
Valhogy ott az ember mint munkarő érték .

vbartamonika@citromail.hu # 2010.09.14. 17:30

Sziasztok!

Igen ez olyan magyarázat mint a kiszámolosdi amit kaptam én is degresziven agresziv ...

De nekem olyan kérdésem van ,hogy megy a felebezés és a soron követő felülvizsgálat novemberben lenne arra behívnak így is?

wiwienn # 2010.09.14. 19:14

gades

igen! semmi változás nincs, általában I.foku Határozat másolata-(
Sajnos Nógrádmegyéből Eger, Balassagyarmatra küldik a betegeket!
Ha valaki elmegy Salgótarjánba és jó cikket akar irni ORSZIRÓL!oda kell ülni a betegekhez és mesélnek!
Borzasztó,hogy most betegeket olyan helyzetbe kényszeritenek,hogy gyógyszert kell nélkülözni, mert , nincs rá pénz! 50-55 éves embereknek,akik ledolgoztak becsületesen 30-40 évet!! Betegen, megalázvak,szakorvosaikat semmibe véve ORSZI.
Mindenhol csak ilyeneket panaszokat olvasni 2 éve!Elvették a rokkantságit, és még betegeb az ember!!!

Kitalálnak mindent ORSZI vizsgálatnál , de ugy,hogy 50%még véletlenül sem érhető el!!

Reméljük a változás itt is érezhető majd!!
Visszakapják a betegek amit elvettek!!
Mára már elavult ez a módszer!!
IRNI MINDEN HIVATALOS HELYRE!!+ujság,stb. magunkért,társainkért! Igazolásként havonta orvoshoz járunk, többször is!!
Üdv.mindenkinek

gades # 2010.09.15. 01:28

Köszi wiwienn! Azt hiszem ebből munkaügyi bíróság lesz.Remélem egyszer ők is hasonló helyzetbe kerülnek,és megtudják milyen kiszolgáltatottan, betegen élni.A szép új világ!

jácintka # 2010.09.15. 09:44

Szia wiwienn!
Jó párán teszünk már az érdekében , hogy az ORSZI mint műintézet felülvizsgálat tárgya legyen.
Az orvosok felkészültsége ami most igen csak kivánni valót hagy mag után.
Amit leírtál az ország bármely ORSZI vizsgálati helyre illik.
Forgónéhoz eljuttatot levelünk válasz nélkül maradt!
Ha vissza olvasol megtalálod.
Nagyon sok ember van kilátástalan helyzetbe.
Tudom már jó párszor le írtam ,de újból le írom mert tudjuk , hogy az ORSZI olvassa.
Szoval mi nem vagyunk Nick Árpádok , és nem vagyunk TV -ben ugrándozó "rokkant" sőt heggesztő sem ki több méter magasan tudd dolgozni.
Biztos vagyok benne mindenki találna környezetébe oloyan " rokkntat " ki vigan dolgozik akár 8-10 órákat !Szép gyüjtemény jönne össze.
jó lenne ha lenne egy jogász szakember aki összefogná ezeket a eseteket és nem a Munkügyi biróságra hanem polgári biróságra adná be ezeket az összegyűjtött ügyeket.

Terike # 2010.09.15. 10:50

Sziasztok!

Lenne egy javaslatom, az áll rokkantak kiszűrésére.
Régen a bányáknál az üzemorvos mindig tartott egy beteg ellenőrt aki egy teljesen kívülálló szintén orvos volt, aki időnként, váratlanul sorra látogatta a táppénzen lévő munkásokat.
Akit olyan munkán fogott ami ellentétes volt a betegsége súlyosságával, azt azonnal jelentette az üzemorvosnak, és már ki is dobták dolgozni.

Nos ha Magyarországon valóban ki akarják szűrni az áll rokkantakat, valami hasonló módszert kellene bevezetni, kidolgozni az ORSZI-nak.
Akkor nem azoktól vennék el azt a kevés életet akik már úgy is fél lábbal a sírgödör szélén állnak .
Ez a beteg látogató ugyan úgy kitudna menni arra a munkahelyre is ahol a rokkant embert foglalkoztatják, és felmérné hogy az az ember azzal a betegséggel amivel le van rokkantosítva, tudja a betont merni, cipelni, stb, akkor az nem is beteg igazán.
De ehhez az ellenőrnek is orvosnak kellene lennie, és olyannak aki nem megvesztegethető.

Ez a dolog régen igen jól működött és nagyon hatásos volt, mert mindig kevés volt a táppénzen lévő ember.
Féltek és tartottak attól, hogy az ellenőr bármikor beléphet és rajtakapja ha dolgozik, és nem kap táppénzt, meg mehet dolgozni.
Szegény édesapám is egyszer táppénzen volt, és kint az udvaron szerelte a motorját. Jött az ellenőr, ideje sem volt az olajos kezét lemosni, beugrott úgy ahogy volt az ágyba és magára húzta a takarót.
A takaró lyukas volt, és a toll kiszóródott belőle, és hozzátapadt az apukám olajos kezéhez, arcához.
Képzeljétek el mit gondolt az ellenőr amikor kezet fogott vele!
De hála isten nem lett belőle ügye, elnézte neki, de megtehette volna, hogy feljelenti.
Szerintem annyira mókásnak találta azt az egész szituációt, hogy azért tekintett el a feljelentéstől.
Mindezt azért írtam le, mert tudom, most az ORSZI-nak is nehéz kiszűrni ki igaz, és ki áll beteg.
Tehát valamit tenni kell, csak még ők sem tudják mit.

wiwienn # 2010.09.15. 18:28

Terike

Érdekes amit irtál,de ma már ritka a pénzért vett rokkantság /szerintem!/ régen végleges az állapotuk!!!

Az igazi betegek havonta 2-3 is orvoshoz járnak!!én is ide tartozom!! Ha ez nem elég bizonyiték!!semmi nem az!!Életem végéig ez vár rám!
Szóval ez a lényeg orvosra szorulok!!a fájdalmaim pedig még tetőzi,hogy másokra szorulok/balesetem miatt/
Szivesem járnék egészséges emberek közé dolgozni,mosolyogni, viccelődni.
Érezni, hogy fontos vagyok! Igy a megmaradt bizalmam, kedvem, megélhetésemet,fájdalmaimra stb.gyógyszereimre nem jut, mert 6-8 hónapi diagnózisokat, 3-5 orvos véleményét semmibe véve, talán még mosolyognak is közben mikor irják a papirokat az ORSZI embertelenek. Talán parancsra,de minket megalázva irnak olyanokat ami emberhez nem méltó!
régen csak vérnyomásra 50% cukor 50% stb.ma többféle betegségre 40% és csak a betegeknek tünik fel??

Talán nekünk is utcára kell vonulni, hogy végre felfigyeljenek mi folyik itt?

bocsika,hogy őszinte voltam

Szép estét:-)

jácintka # 2010.09.15. 19:00

Ezt szajkozom már több helyen is , hogy a véglegesitett ál rokkantaknál kell keresgélni!
Ott vannak azok akik miatt mi estünk - és esünk el megfelelő rokkantsági fokozattól.
Mind egy szálig bekellene hivni.
De ott bibi! Ki borulna bili , hogy az ORSZI-nél hány rokkntságot vettek meg.
Persze nem ők végeznék el a vizsgálatot.
Erre vannak korházak szakorvosai akik igenis felkészültebbek tapsztaltabbak mint az ORSZI bármelyik felülvizsgáló "orvosa".
Ha az orvosokban lenne annyi kurázsi akkor neki gyürköznének és rendet vágnának szimulánsok ,pénzért vett ,és pénzt rablók között.Mert aki nem rokkant , csak ugy vette az lop!
Kitől ? Az adófizetőktől és azoktól akik tényleg rászorulnának.
Az ORSZI ehhez való hozzá állása csak is őket minősíti

jácintka # 2010.09.16. 04:51

Ez valószinű pénzen vett rokkantság !

Terike # 2010.09.16. 07:08

Kedves Wivien!

Aranyos vagy, hogy véleményeztél, de hidd el amit írtam csupán kínomban írtam, hogy talán olvassa más is, és felfigyelnek ránk.
Én is többféle autoimmun beteg vagyok, menni,járni alig tudok, az SLE miatt nem tudok napra menni mert az egekben a vérnyomásom, a raynaud miatt megfagyok még nyáron is, aztán jönnek a görcsök amit senkinek nem kívánok, és ha jönnek szorítják a szívemet, ami miatt már volt egy infarktusom, és még ott a többi betegség is,a sklerozis, és a reumatisz artitisz, aztán adtak 4o%-ot.
Most hogy végre a bírósági orvosszakértő alaposan átvizsgált és adott 52%-ot, azt meg az orszi el akarja venni.
Már egy éve lesz hogy ellátás nélkül vagyok,bíróságra járok, rengeteg gyógyszert szedek én is, és az a szomorú, hogy én 53 éves vagyok, az édesanyám 75, és neki kell megvenni a gyógyszereimet hogy valamennyire kibírjam a fájdalmakat.
3 havonta 2 hetet kórházban töltök, azon kívül 2-3 hetente még járok az orvosokhoz, és így menjek dolgozni. Az autoimmun nem rehabilitálható mert csak kórházi kezelés lehetséges, de nekem is azt írták hogy rehabilitálható vagyok.
Nem normálisak!
Most lesz a harmadik tárgyalásom, de semmi jót nem remélek, a hideg kiráz, súlyosbodik az állapotom, mert nagyon megvisel ez a bírósági ügy.
Annyira megalázó ott a rideg falak között az igazadért harcolni, ahol a bűnözőkkel együtt döntenek a sorsodról. Továbbá én is csak most tudtam meg, hogy az orszi felülbírálhatja a bírósági döntést, tehát nekik is megvan kötve a kezük, akkor miben reménykedhetünk?
Tehát végső elkeseredésemben írtam le az édesapám esetét is. Szegény már meghalt, de annyiszor eszembe jut mostanában.

wiwienn # 2010.09.16. 07:52

Kedves Terike kitartást kivánok!:-)

Tudom milyen érzés amiket leirtál!:-(
Nekem is az édesanyám segit, de már ő is beteg.

Biróságot is megértem, volt mikor hánytam az idegeskedéstől, a vérnyomásom egekbe. Orvosom meg "nem szabad idegeskedni,, :-(
A megoldás csak,hogy irunk mindenhova! Sokan vagyunk!!
Betegségeink miatt az életünk is rövidül, mig mások nem dolgoznak, csak segélyre várnak röhögnek az egészen. Mi volna ha végre ezeket kényszeritenék munkára? ORSZI és TB.velük foglalkozna, aki iszik és nem dolgozik, kényszermunka, nem leszázalékolás!
Ha lop börtön!
Szabályozni ne szüljön a semmire 4-5 gyerek.vagy nincs családipótlék.stb.

vbartamonika@citromail.hu # 2010.09.16. 08:56

Sziasztok!

Nekem is azt mondta a bíró,hogy ha megvan a második tárgyalás még nem lesz jogerős a dolog .Nem tudja még senki se ,hogy nekem a felülvizsgálat ami a másodfoknál van írva novemberben lenne oda behívják az embert?Ez a harc lassan olyan lesz mint a szurvivőr magyarul ha túl élted nyersz ha nem akkor nem már nekem is az újabb betegség cukros lettem emelték a cukor gyógyszert de ennek ellenére nem igen akarodzik be állni csoda ez ennyi ideggel...És sajnos a cukorbetegség nem csak súly kérdése mert nálam a szteroidkezelésektől alakult ki legfőkép és ami így még jön utána.Ma megyek egy belgyógyászhoz kíváncsi leszek mire jutunk nagyábból elmondtam neki ,hogy lassan fel kel boncolni az embert ,hogy igaza legyen.