Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


hokiss # 2010.08.26. 00:14

Tehát aki nem 80%-ban egészségkárosodott,de 50% feletti az rehabilitálható,azonban nem mindegy hogy intézményesen/münkaügy/ vagy egyénileg! utóbbi rokkantnyugdíjas,másik rehab járadékos! Nyilvánvaló,olyan személyt aki esetleg be sem tudna menni rendszeresen a munkaügyi központba annak ép ésszel nem írhatják,hogy intézményesen rehabilitálható. Egyébként nagyon átgondolatlan,vagy éppen rafináltan megfogalmazott az egész törvény. Az egész egy nagy marhaság! Még a rokkant is eltart néhány személyt pld. foglalkoztatási szakértő,mentor hiszen ezek valami bujtatott állások! Semmi szükség nincs ilyesmire. Van rokkant és nem rokkant. Az orvosnak ezt el kellene döntenie! Amennyiben halálra ítélték a rokkantakat,akkor lőjenek le minket! Humánusabb lenne,mint BETEG EMBEREKET meghurcolni,megalázni,testileg lelkileg,anyagilag tönkretenni. Aki nem tud dolgozni,azt úgyse lehet "rehabilitálni"!


hokiss

hokiss # 2010.08.26. 00:36

Marion! A 45%-os az rokkantsági járadékos vagy most minek hívják-az megfelel a régi 50%-nak. Sajnos ez csak 27 000 Ft havonta! Aki ezt kitalálta annak adnék ennyi jövedelmet! Mert régebben talán amikor volt munkahely és esetleg ilyen járadékos tudott mondjuk 6 órát dolgozni,akkor ez egyfajta jövedelemkiegészítésnek megfelelt. Most munkanélküliségnél nem tudom kinek és milyen munkára kell ilyen személy. Mert azt se feledjük,minden munkahelyen van orvosi vizsgálat. Tehát utcaseprőnek sem alkalmaznak betegeskedő embert,esetleg valami olyan helyen,ahol lényegében semmi érdemlegest nem kell csinálni. Az ilyen munkaadók a rehabilitációs hozzájárulást kerülik ki ily módon! Tehát nem kell 20 személyt foglalkoztatónak majdnem havi 1 millió "büntetést fizetni,helyette ad 30-40 000 ft munkabért".


hokiss

Terike # 2010.08.26. 09:52

Hokis-nak!

Hálásan köszönöm a választ!
Holnap lesz a 2. tárgyalás, és a NYUFI megtámadta a bírósági orvosszakértő véleményt, mondván sok az eltérés az ORSZI által adott és az orvosszakértő által adott százaléknak, és kérik az ellentét feloldását.
Nagyon félek, hogy a bíróság elrendel egy újabb szakértőt, és nem lesz mostanában vége ennek az egésznek. Nem a szakértőtől, és a vizsgálatoktól félek, hanem hogy tovább húzódik az ügy. Már teljesen kivagyok tőle, és ettől az egésztől! Az embert betegen, alig tudok mozogni, és meghurcolják. Ráadásul a bíróságon is az emeleten van a tárgyalóterem és még lift sincs. Mire felmászok oda, vihet is a mentő.
Bár igazad legyen, és a bíróság döntését vegyék figyelembe, azaz amit az ő szakértőjük állapított meg.
Szurkoljatok nekem!

Veci # 2010.08.26. 12:43

Tegnap az m1 Az Este című műsorban szakértőkkel beszélgetett a műsorvezető a rokkantnyugdíjak szigorodásáról.

Szigorodik a rokkantnyugdíjazás - Több mint 60 ezer kérelmet utasítottak el az elmúlt 6 hónapban de Magyarországon még így is kiemelkedően magas a rokkantnyugdíjasok száma

http://videotar.mtv.hu/?…

Sürgősen felül kellene vizsgálni a pénzért megvett rokkantnyugdíjasok helyzetét, ő miattuk kerültek hátrányos helyzetbe az igazán beteg emberek.


Üdvözlettel Veci

hokiss # 2010.08.26. 23:21

Terike! Szurkolunk neked és minden VALÓBAN BETEG EMBERNEK! Amit Veci írt ott az igazság igazi keresése! Azonban téged megnyugtathat az,amióta olvasom a fórumot ugyanígy próbálkozik a NYF de eddig mindíg a bírósági döntés győzött! Ők sem adhatják alább-a bíróság azért bíróság!


hokiss

Terike # 2010.08.27. 11:41

Nos megvolt a 2. tárgyalás.
Ott volt a NYUFI-tól egy ember és a bírónő.
Az ORSZI-tól senki, amit a bírónő kifogásolt is, és jogosan.
A kezembe adott egy budapesti ORSZI nagyközpont igazgatójának a levelét, aki azt írta, hogy ő nem tud jelen lenni a tárgyaláson, de a bíróságra bízza az ítélet meghozatalát annál is inkább mivel olvasta a bírósági orvosszakértő határozatát, és helyt adnak az abban foglalt 52%-os megállapitott egészségkárosodásnak.
A NYUFI embere sem tiltakozott, viszont hozott egy ORSZI levelet, amelyben ismételten elutasítják a kérelmemet, és nem egyeznek bele hogy a bíróság feloldja az ellentétet.
A bírónő ezért elrendelt egy újabb tárgyalást, és egy újabb igazságügyi szakértői véleményezést.
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy az ORSZI-nak akkora hatalma lenne, hogy még a bíróságot is háttérbe szoríthatja? Mert hiába volt a bírónő kezébe a budapesti központi ORSZI levele, amelyben ők is helyben hagyták a szakértői véleményt, mégsem hozhatott ítéletet, mert ez a másik ORSZI tiltakozik. Észbontó, és felfoghatatlan!
Voltak előttem hárman is akiket kidobtak, illetve elutasított a bíróság, csak engem hívtak vissza egy újabb tárgyalásra.
Volt ott egy rehabo fiu, őt is kidobták.
Azt írták le a budapestiek, hogy az ORSZI II. foku bizottsága a szakmai irányelvek szerint járt el,és hogy az állapotom szemmel láthatóan az ORSZI II. foku vizsgálata óta is romlik ugyan, de nem megállapodott, végleges minősítés számomra nem adható.
Hát könyörgöm, hogyan lenne megállapodott ha egyfolytában romlik! Milyen érvelés ez?!
Én elmondtam a bírónőnek, hogy milyen jó szakmai tudásra, eljárásra vall az, ha valakit meg sem vizsgálva döntik el hogy mekkora az egészségkárosodása mert nálam ez történt a II. foku bizottságon. Ezzel le is zárta a tárgyalást.

Igazatok van, a sok pénzért vett rokkantak miatt vagyunk mi betegek ilyen aljas módon kiszolgáltatva!

vbartamonika@citromail.hu # 2010.08.27. 18:28

Sziasztok!

Én még probálok ezen az oldalon eligazodni nehezn találom meg ahova irtok.Én tegnap voltam a bíróságon harmadfokon .Jó ólcso modon voltunk eleve fél órát csusztunk a tárgyalással.A bíró rendes volt mindent elmagyarázott, de fura én voltam a bíró és a mikrofon amibe belemondta a bíró az anyagot,és a férjem bejöhetet mint halgatóság.Kezembe kaptam én is az orszitól egy papirt amibe jogszabály meg ilyesmire hivatkozva a bíró egy újjab orvosszakértőt rendelt ki.Na ,de van ez az új kiszámólosdi amit talán egy egyetemista segitségével probáltunk a legroszabb betegségeimet kiemelve kiszámoltuk ,hogy szerintem mennyit érhetek én .Felhivtam a háziorvosunkat ö nem is halott erről a kiszámolosdiról a nővér szerint.Itt végül is az a gond elmagyarázta a bíró ,hogy tényálás szerint nem bizinyitota egyik fél sem ,hogy melyik betegség mennyit ér és mivel 2-1 orszi javára igy nem születhet döntés.Mert lehet ,hogy nincs is a biróságon az összes papirom vagy ami szebb lehet ,hogy nincs is meg a szolgálati ídőm én már mondtam lassan azt mondják nem is létezem.Így kirendelt egy újabb szakértőt tavaj júliusba indultunk el és talán jövő márciusra végzem is és a szép az egészben ,hogy közben cukorbeteg lettem ☺

tyukanyó55 # 2010.08.27. 21:43

Kedves Fórumozók !
Visszatérek egy cikk erejéig megint, amit most olvastam itt a neten.
Elég érdekesnek tartottam, ezért bemásolom ide a linkjét:
http://www.nepszava.hu/…/article.php?…
Ha nem jelenik meg, írjatok , és bemásolom az egész cikket !
Üdvözletem mindenkinek :

Veronika13 # 2010.08.28. 09:41

gattaga # 2010.08.25. 07:38

Köszönöm szépen a válaszodat!Még nem nyújtottam be a fellebbezést,van még pár napom,gondolkodom.Az az igazság,nem tudom,mit írjak bele.Egyszerűen nem tudok panaszkodni.

Nálam még megtetézi,hogy a Nyufig kérésére,orvosi papírok alapján-személyes megjelenés nélkül- ez év junius 03-ai szakvélemény szerint 55%-os voltam.Rá két hónapra személyes megjelenéssel 43%.Rá nem tudok jönni,mitől gyógyultam ilyen gyorsan (Pedig nem pénzen vettem a betegségemet.)
.
Ha jó értelmezem,amit írtál,azért nincs rahabilitációmra szükség,mert nem kaptam min.50%-ot.
Aha,de rehab.nélkül nem vagyok alkalmas előző,vagy mostani munkakörömet ellátni.Nem ellentmondásos ez?
Jól ki van találva,az biztos.

Veronika13 # 2010.08.28. 09:46

Még valami.Felmentem az ORSZI honlapjára és átnéztem a pontozási rendszert.
Jó sok!
Le van írva,milyen fokú károsodás,mennyi %.

A súlyos károsodás 50%-79%.

Az én határozatomban leírva: súlyos károsodás,zárójelben mellé:40%.

Ezek szerint az sem számít,mi van a pontozási rendszerben!

wiwienn # 2010.08.29. 09:49

Üdv.

Nem is értem itt minek panaszkodni?! Irták már csoportos feljelentés ORSZI VISSZAMINŐSITÉS MIATT!!2008-tól! Sokan vagyunk! vagy irták aláirások gyüjtése! Én is szivesen segitek! Sajnos amig nincs igazi KÉPVISELŐ! ÜGYVÉD stb.nincs esélyünk!!!
TV.Rádió. elvették a rokk.nyugdijunk! igy meghalhatunk. mert nem birjuk ki gyógyszerek nélkül!Vagy eszünk, vagy éhenhalunk! Itt a tél más hamarosan, fütés, ez miatt teljesen kikészülünk, mert becsületesen dolgoztunk 30-35 évig, és most segélyre dobnak:-(
Akik életükben nem dolgoztak kapják a segélyt!!többet tölünk!!

TENNI KELL MAGUNKÉRT EMBEREK!!

Nem szabad,hogy ORSZI elérje, hogy önként mehetünk a halálba!! IRNI EGY MEGBESZÉLT NAPON EÜ.MINISZTERNEK!!

gattaga # 2010.08.30. 07:10

Veronika13

Sajnos a 22-es csapdája áll fenn szinte mindenkinek,aki dolgozik a rokk. nyugdíja mellet,vagy rehabjáradék mellet.Voltak,és vannak olyan munkáltatók akik speciálisan csak megváltozott munkaképességűeket alkalmaznak ( Humán ..... megnevezés van a cégnevükben rendszerint ).Namármost, a "vizsgabizottságot" nem érdekli miért dolgozol,kivágnak rendszerint mint azt a bizonyos macskát "nagydolgát" végezni !A mostani rendszerben már keresik a legalább 40%-ot elért megváltozott munkaképességű személyeket,a 32%-tól 40-ig terjedő "leamortizálódott" emberek vannak bajban főként.A rokkantnyugdíj jogosúltsághoz egyebek mellet,kereső tevékenységet NEM folytat ill
  • és itt van a csapda:30%-al alcsonyabb........ blablabla.
Mint látható,egymásnak szinte ellentmondó dolgok vannak a rendszerben ! A feleségem is járt,miszerint a felülvizsgálaton a kérdésre válaszolva őszintén közölte: Dolgozom.Repült, és pont.Az még csak véletlenűl sem érdekli a "tisztelt" érintett bizotságot,hogy hol is dolgozik a szerencsétlen pára.A megváltozott munkaképességűek kötelező alkalmazását előíró és azt be nem tartó munkáltatók megadóztatása csak egy nagy humbukk,hamár szabad ezt a megfogalmazást használnom.Miről is van szó tulajdonképpen?Az uniós pénz célszerű elköltésére van fektetve a hangsúly."Eltartja" a rendszer a rehabjáradékost,amennyiben eleget tesz egy kis átképzésnek,és utánna együttműködik a "munkaerőpiaci hakni bandával " akik szintén abból a pénzből gazdálkodnak egy kis akreditáció után. Arra leszek roppantúl kíváncsi,amikor valakinek letelik a rehabjáradéka,munkahely nincs,állapotrosszabodást nem "tud" produkálni stb. Valószínűleg többen kerülnek az utcára,igaz valamiféle ellátásban azért lessz részük,de a segély nem mindenkinek életcélja ( politikát nem akarok belekeverni ). A "pontozási" rendszert nem azér találták ki az illetékesek,hogy egyszerű halandók elboldogúljanak a számítási táblázattal,főleg annak a fényében,hogy a megmaradt munkaképességet vizsgálják. Mivel szinte mindekinek, a hozzászólók közűl a keserűség hangja cseng ki,kár lenne szaporítanom a sajátommal is a számukat,van belőlle sajnos elegendő !

By
gattaga


By
gattaga

buksi13 # 2010.08.30. 08:32

Sziasztok!
Gattaga amit irtál, hát én most megtapasztaltam ezeket a "humán" cégeket. Munkaügyi kp.-on keresztül kerestek rehabos embereket, végül a több jelentkezőből 5 embert választottak ki, köztük engem is. Még alkalmassági vizsgálatra is kellett mennünk. Elvileg ez itthon végezhető távmunka lett volna. Ha.....
Persze, munka sehol. Három hónapig, amig kapták az eu-s támogatást, küldték nekünk a fizetést. És hitegettek hogy majd ekkor és akkor kezdünk dolgozni. Persze mielőtt lejárt a három hónap, meg is kaptuk a felmondó levelet. Hát remek. Tiszta hülyének nézik az embereket. És csak lopnak az államtól, kihasználva hogy igy nem kell a büntetést fizetniük. Mi kis naivak meg vártuk, hogy mikor dolgozhatunk már. Hát ebből sem lett semmi. Nekem már két évem lejárt a háromból, 2011. szeptemberben megyek felülvizsgálatra. A munkaügyi kp. nem igér munkát, próbáltam továbbképzésre okj-s tanfolyamra menni. De ez is egy vicc. Vagy nem is indul, ami a tanfolyam indulásának napján derült ki, vagy 10-ből 9 nem akar szerződést kötni a munkaügyi kp-al. Igy ezt már feladtam.
Bocsi hogy kicsit hosszú lett, de forr az agyam. És nem látom, hogy lesz ebből kiút, itt vagyunk két gyerekkel iskola kezdés előtt.
Ja, és hát azt még le kell irnom. Egyik sorstársam, aki csipőprotézise van, és több más problémája is, most ujabb műtét előtt áll. Felajánlották neki a mk.kp-ban hogy menjen BICIKLIS futárnak. 52 éves nő, csipőprotézissel. Szerintetek??????

Veronika13 # 2010.08.30. 08:39

gattaga # 2010.08.30. 09:10

Így van,ahogy írod!

De!
A szklerózisost is kivágták 40%-ra.Ő viszont nem dolgozott,mert embert nem talált aki alkalmazta volna.
Tudjuk gyógyíthatatlan a betegsége!
Erre másodfokon közölték vele,ez egy gyógyítható betegség és Ő már meg is gyógyult.Nagy kár,hogy az országos hírnevű kezelő orvosa ezt nem tudja!
Elment a Munkaügyi Bíróságra is,ahol a bíró megmondta neki,nem érti az egészet,de ő viszont nem orvos.Akkor minek is az egész?
Na,ezért nem írtam még meg a fellebbezést.Jobban nem leszek tőle,Hitem már elfogyott,dolgozni többet nem tudok,mert így is olyan fáradt vagyok időnként,hogy fel sem tudok kelni,pedig a lustaságot nem rólam mintázták.A többi panaszt pedig hagyjuk,van itt mindenkinek.Így viszont 1-2 hónap és kifizetetlen számlák,szóval nem tudom....de félek!

Marika54 # 2010.08.30. 19:03

2006-ban lettem rokkant nyugdíjas, 34 év munkaviszony után m.rákkal műtöttek. 2010-ben, vagyis a napokban voltam először visszahívva a bizottsághoz. Nem vagyok a legjobb állapotban /főleg most/ igaz, hogy a leleteim jók per pillanat, ami a rákos dolgot illeti, de az idegeim a plafonon, az izületeim a pincében mind fájnak a műtéti oldalon a kezem ödémás, de ez mind nem probléma a dr.nő szerint aki a "vizsgálatot" végezte,de hogy milyen vizsgálat volt! Bementem meg se kérdezték, hogy érzem magam, mik a panaszaim hanem rögtön azt mondta, hogy a rehabilitációs járadékot ajánlja nekem mivel 56 és fél évesen még lehet hogy kapok egy jó kis munkahelyet is, de hanem a 3 év munkaviszonynak számít, és kitudja lehet, hogy 3 év múlva Orbán Viktor majd azt találja ki hogy minden rokkant 80% rokkant lehet. Ez egy orvoshoz méltó beszéd ,ez nem ,ez egy bunkó nő!!! Kívánom , hogy ilyenek kerüljenek egyszer ilyen helyzetbe, mint mi betegek, de ők a napos oldalon élnek belőlünk. Szégyelje az ORSZI az ilyen dolgozóit!!!
Hát ez volt a panasz. Most jönnék a kérdéseim:
Ha nem fogadom el a rehab járadékot és fellebezek, az alatt az idő alatt amig folyik a procedúra II. fok esetleg bíróság addig is adnak valamilyen ellátást?
Nem tudom mit tegyek, tudtok nekem valamilyen tanácsot adni fórumos társak!!!
Sziasztok!

vbartamonika@citromail.hu # 2010.08.30. 19:30

Kedves Marika 54!

A járadékkal kapcsolatban nekem azt mondták addig kapom ameddig adták tehát tovább nem sajnos én is már októberben lesz egy éve ,hogy semmit nem kapok fordulhatsz átmeneti lakás fenntartási vagy ilyen egyszerűbb segélyért a helyi önkormányzathoz.A bíró azt mondta ,hogy visszamenőleg járna ami elmarad így a felebezés alatt,ha károd származik így nyújthatsz be újabb igény polgári peres úton.Egyenlőre én is ezt tudom még.

hokiss # 2010.08.31. 00:00

Marika 54. Semmiképpen ne fellebezz,mert nagyon kockázatos! A páromat II.fokon 45%-ra értékelték,míg elsőn megkapta az 51%-ot. Jelenleg,amikor tömegesen visszaminősítenek betegeket,ha megvan az 50% az már egy alap! Időnként jelentkezni kell a munkaügyön,de aligha tudnak betegnek munkát adni. Majd ha lejár a 3 év rehab,utána meglátod milyen lehetőségek lesznek. Tehát jelenleg "örülni kell" ha nem 27 000 Ft-os segélyen vagy!!!


hokiss

kobeka # 2010.08.31. 22:02

Tisztelt fórumozók,

Én ötödik éve megyek neki újra meg újra az orszinak, a rehab törvénynek, a nyugdíjbiztosítónak,a munkaügyi bíróságnak. Most az "állampolgári jogok országgyűlési biztosa" kap egy beadványt (12 oldal) Számos diszkrimináció ért engem is.
Átnéztem a neten számos jogszabályt, Alkotmányt, Ensz egyezményt stb.(itt is javasoltatok párat.)

Ez "Mengele-módszer", ahogy az orszi irtja a betegeket, alapvető emberi jogokat sért. Ha így folytatódik lesz gulág vagy fizikai megsemmisítés.

Úgy gondolom, hogy akit szintén meghurcoltak, megaláztak vagy jogsérelem ért nem hagyhatja. Javaslom, hogy ti is zúdítsatok a beadványokat, az ombudsmanra, a pártokra, a médiára, képviselőkre, polgármesterre (mindenkire, itthon és külföldön), hogy méltányos legyen a rokkant ügy!
A rokkantakat egy idióta szisztéma alapján szűrik, és megvonják a státuszt, hogy ne kelljen ellátást vagy járadékot adni.

Sajnos nekünk nincsenek traktoraink, hogy elálljuk az utakat. De "kiabáljunk" ahol lehet.
Ne lehessen beteg, rokkant ember szociálisan lehetetlen helyzetben!
Ne lehessen munkaképtelen, rokkant embert "rehabilitálni" kényszermunkára!
Ne lehessen diszkriminatív az adózásunk!
A kamu, papírhajtogatós munkahelyek helyett gazdaságilag értelmes munkakörökre van szükség, és tisztességes díjazásra.

Az orszi 60 ezer embernek utasította el a rokkant státuszát. Az egészségügy ilyen hatékonyan nem tud "gyógyítani", az orszi sem tud! Ha ennyien merünk reklamálni, fellebbezni, bírósághoz fordulni és ismételten újabb jogorvoslatért az nyomatékosít. Akár nemzetközi bíróságoknál is be kell mutatni a magyar viszonyokat. Talán az kényszerítő lehet a változtatáshoz.

szkatalin # 2010.09.01. 05:51

Sziasztok !
ORSZI ügyben kérném a segítségeteket, mert II. fokon is elutasítottak. Hallottam, hogy a Munkaügyi Bírósághoz kell fordulni, csak nem tudom a menetét. Röviden csak annyit, hogy nyaki gerinccel műtöttek. Protézis helyeztek be és eltávolítottak három sérvet. Kaptam két év rehabilitációs járadékot, de abból egy évet a betegállomány időtartalma vett el. Időközben rövid l év alatt kisízűleti gyulladásom, sok csomóval, és kéz és lábújj fájdalommal együtt beköltözött az életembe. A kezemet így sem tudom rendesen használni, mert az utolsó két újjam állandóan zsibbad. Természetesen alig tudok járni, mert a gerinc lenti szakaszán is van sérv. Fogni alig tudok, a lépcsőn járás meg maga a küzdelem. Hosszabb távon ülni sem tudok, mert lezsibbadnak a lábaim. Szinte állandó fájdalommal élek. Annyi a külőmbség, hogy időjárás stb. még erősebb a fájdalom.Reggel egy jó félóra mire bejáratom a kezem a lábam. Természetesen rahabilitációról intézményi szinten nem is hallottam. Én fizettem magamnak a tornát, meg az úszást is, mert reménykedtem, hogy meggyógyulok. Itt állok 51 évesen úgy kiírtak az ORSZI-nál, mintha meggyógyultam volna. A Munkanélküli Hivatal meg úgy kezel, mintha egészséges lennék. Ki fog engem alkalmazni és minek ? A ORSZ szerinti 37 % mire jó ?

gades # 2010.09.01. 14:32

Sziasztok! Én ma kaptam meg a 46%-ot.Már 20éve beteg vagyok,és 1992 az I.Ü.Orvos szakértő 67% ot adott és még cukorbeteg sem voltam.Én nem hagyom ennyiben fellebbezek a végsőkig.Majd írok ,hogy mi történt. Veronika13 légyszives azt a százalékos linket tedd be!Előre is köszi:)

berandika # 2010.09.02. 12:24

Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, de hátha tudnak nekem segíteni! A férjemnek 2010. júliusban kellett volna mennie felülvizsgálatra az orvosszakértői bizottság elé (2005. júliusban 5 évre kapta meg a 67,5 %-ot), de még azóta sem hívták vissza. A munkahelyét meg akarják szüntetni, mert állítólag nem kapják rá augusztus óta a támogatást és amikor felhívtam a központot, ahol a visszahívásokkal foglalkoznak azt mondták, hogy még a június elején tartanak, mert szabadságolások, stb. voltak és hogy várjunk türelemmel!
Meg tudnák nekem írni, hogy akik most voltak bizottság előtt, azoknak mikor kellett volna eredetileg visszamenni? Egyébként szabolcsiak vagyunk, mert biztos ez is számít, minden megyében más-más a helyzet.
Előre is köszönöm!

Marika54 # 2010.09.02. 12:31

berandika!
Nekem 2010 aug. kellett mennem, és már voltam is aug. 19-én.

berandika # 2010.09.02. 12:41

Kedves Marika54!

És te is szabolcsi vagy? Neked Nyíregyházára kellett menni? És mennyivel előtte kaptad a levelet? Mit mondtak? Megkaptad azt a százalékot, ami eddig is volt? Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de nagyon kíváncsi vagyok és félek is, hogy mi lesz!

ujpesti # 2010.09.02. 14:46

berandika !
Addig örülj,míg nem kapjátok meg a beidézést vizsgálatra.Túl sok jóra ne számítsatok,sőt semmire.
Amik most vannak e téren az országban,az rémisztő.
Még a szakértők is elismerik,hogy sok valóban beteg embert kivágnak a rokkantak közül.Sajna ez van.
Üdv:ujpesti

Marika54 # 2010.09.02. 17:24

berandika!

Én baranyai vagyok és Pécsen voltam, de eddig még nem kaptam semmit, de nagyon ideges vagyok már. Hát sok jót nem lehet várni!!!