Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


megrokkant # 2012.11.28. 13:37

Olyan nincs. Legföljebb várnak a közzé tételével. Gondolják míg lecsillapodnak a kedélyek. De tudnunk kellene minden képen a határozatukat.

vaer # 2012.11.28. 13:25

Szerintem nem merik közzétenni!

megrokkant # 2012.11.28. 13:05

AB határozatáról tud e valaki valamit máma? Határoztak e vagy sem. Ha igen? Akkor mit? (rokkantakról)

Debra01 # 2012.11.28. 11:42

Jeriko58
Nem kaphatod vissza a rokkant nyughdíjadat, mert Magyarországon nincs rokkant nyugdíj.
Lehet fellebbezni az ítéletet. Fordulhatsz a bírósághoz, és nem árthat egy feljelentés...a foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett...címszó alatt....
A papírjaidat nem láttuk. Vannak itt nálam nagyobb tudású emberek. Sajnos a felülvizsgáló orvosoknak nem a beteg a fontos, hanem az, hogy mennyit lehet megtakarítani a ki nem fizetett nyugdíjon.

szafika # 2012.11.28. 11:04

Csunyika , itt senkinek semmi nem biztos , ha nem vetted volna észre , gondoltad volna ezt még néhány éve ? Itt már minden rétegbe belerúgtak egy jó nagyot . / 42 év után , te is elmehetnél végleges nyd-ba . / a narancslét + nem szeretem .
taffyka , mondtam , h ne csináld a fesztivált ! és ne oszogasd a névjegyedet / ostoba ? ! / túléllek ! A mai mosónő , már nem az a mosónő , te drága !
Nem írtam semmi sértőt egyikteknek se , nem igazán értem , mi ellen lázadoztok , olvastam már jó néhány helyen igazán sértő dolgokat rátok nézve , de eszembe se lenne leírni olyanokat / még akkor se ha rengetegen egyetértenek vele ! /

EZ EGY NYILVÁNOS FÓRUM ? AHOVA BÁRKI ÍRHAT ! sokszor kevésbé sértő módon , ahogyan ti képesek vagytok .

jerika58 # 2012.11.28. 10:38

Rokkantnyugdíjas voltam és elvették tavaly. 40%-ra csökkentették az egészségkárosodást. Ennek a havi összege 27000 forint. Az egészségemben javulás nem történt, sőt rosszabbodás áll fenn. Porckopás van a térdemben, ami javulni nem fog. Voltam ct vizsgálaton, izotóp vizsgálaton és rendszeresen járok ortopéd szakorvoshoz. Ez javulni nem fog, sőt a porcok teljesen ki fognak kopni, amit maximum késleltetni lehet. Ami a legrosszabb az egészben, hogy iszonyú fájdalommal jár, tehát így munkát sem tudok vállalni. Beadtam rosszabbodásra, meg volt a bizottsági vizsgálat és végül is az volt a leírásban, hogy az egészségi állapotomban rosszabbodás nem történt, így maradt a 40%. Most erre törvény van, hogy mindenkitől el kell venni a rokkant nyugdíjat, ha a sír szélén áll akkor is??? Nem igaz, hogy ilyen esetekben nem lehet visszaadni a rokkantságot, így kell élni betegen és ennyi pénzből?? 27000 forintból hogy lehet megélni?? Aki a törvényt hozta felmerné ezt vállalni, hogy ennyi pénzből éljen havonta?? Nem beszélve arról, hogy enni kell, a rezsit kéne fizetni, és ne adj Isten, ha más fizetni való is van ezt hogyan lehet megoldani?? Egyszerűen felháborít ez az egész, hogy lehetek akármilyen beteg akkor sem fogom visszakapni!! Ez nagyon szomorú és elkeserítő!! Szeretném megtudni, hogy ha valaki valóban beteg, munkát vállalni nem tud nem lehet visszakapni a rokkantnyugdíjat?? Ez felháborító!!!! Várom válaszukat, tisztelettel Jávor Lászlóné

vaer # 2012.11.28. 07:55

Újabb megszorítás a szegényebb rétegek felé

Sokan tiltakoznak azonban a tervek ellen. A Demokratikus Koalíció - DK - álláspontja szerint például a kormány tervei az utazási kedvezmények csökkentésére a társadalom szegényebb rétegei számára jelentenek újabb megszorítást. Szűcs Erika, a DK-ban politizáló független képviselő hangsúlyozta: ezzel a kormány megszüntetné a csoportoknak, a nagycsaládoknak, az ellátottaknak, az álláskeresőknek és az alkalmazásban állóknak eddig járó különböző mértékű utazási kedvezményeket.

A DK elutasítja a kedvezmények ilyen jellegű megnyirbálását, mert az szerintük nem veszi figyelembe az általános gazdasági, társadalmi állapotokat, csak a költségvetési bevételre koncentrál, és tovább sarcolja a társadalom szegényebb rétegét: a nyugdíjkorhatárt el nem ért időseket, a munkanélkülieket, a közalkalmazottakat, a nagycsaládosokat.

Milyen kár, hogy még emlékszem a 2-3-4 évvel ezelőtti eseményekre!
Akkor egy nagy betegcsoport érdekében fordultunk Szűcs Erikához, Kórózshoz, Göncz Kingához, Dávid Ibolyához és a legtöbb képviselőhöz. A fülük botját sem mozdították, sőt úgy hajtották el az embereket mint a legyeket!
Sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy a mostani érdeklődés csupán politikai célból történik! Nagy reményeim nincsenek, viszont fájlalom, hogy nincs ebben az országban olyan politikai erő amely tisztességes, becsületes, nem a saját jólétével törődik hanem az országéval és az emberekével.

juhlaci # 2012.11.28. 07:36

Ezek a nők! Ha nem egy és ugyan az? És ti írjátok, hogy a fórum /korhatár előtti ellátás 12 - től / ben milyen baromságokat írnak? Ti is többek között ott is osztjátok az észt.

szafika # 2012.11.28. 07:11

taffika , 2 gyerekem van , SOHA nem írtam azt , h a férjem 25 év után nyd-ba ment / a BKVtól nem is mehetett volna , de ott 24.5 évet dolgozott ,a többit máshol / ha neked egy 50 m2-es alapterületű ház + 22m2 tetőtér nagy , akkor tényleg MARHANAGY házunk van , pék voltam , majd 32 évig mosónő , de ebből 2 évet tényleg takarítottam , tudod a munka nem szégyen , aki lenézi , v azért mert meg tudja ezt fizetni , v azért mert még erre se alkalmas !! te , gondolom inkább az utóbbi ! 3,5 évet se voltam otthon a 2 gyerekemmel , lehet , h oldalt nyithatnál belőlem , csak ne hordjál össze hetet-havat , mert én mindig a saját kis hüleségeimet íron , ami igaz is , a többit te találod ki hozzá . / mi a manó vagy ? tán 3/3-as ?! h dossziét nyithatnál ?! / még ehhez se értesz ! nemhogy máshoz !!

juhlaci # 2012.11.28. 06:56
oz-oz # 2012.11.28. 05:10

Nem Bajnai, hanem Horn-kormány emelte meg a nyugdíjkorhatárt 1997-ben.

szafika # 2012.11.28. 00:54

taffika , te drága , ezt a baromságot , amit itt összehordtál , honnan a manóból szedted , nem pedagógus egyik gyerekem se , / sose volt az ! bárkivel is kavarsz össze ! / neked a nem tudom milyen végzettségeddel ,/ amire oly büszke vagy ! / meg kéne tanulnod értelmezni is , ha már olvasni nagy nehezen megtanítottak ! / Bármennyi lesz is a nyugdíjam , be fogom osztani , remélem h csökkenteni majd akkor fogják , amikor azok nyugdíját kéne fizetni , akiknek 50-55 LEDOLGOZOTT évük lesz ! én , pl nagyon drukkolok azoknak a pasiknak , akik már ma is rendelkeznek 40-42-4-5 évnyi munkaviszonnyal , h elmehessenek nyd-ba , mert sokan közülük , még azt a 27 e ft-ot se kapják , amit te a 10-20 évnyi munkád után kapsz akármilyen ellátásnak !

Ez , és a többi fórum is nyilvános oldal !

Debra01 # 2012.11.27. 22:27
Debra01 # 2012.11.27. 22:25

Bajnainak nem mi leszünk a legfőbb gondja. Míg tesz valamit addig sokan elhullunk!
Kalmár SDzilárd mondott egy nevet, azt megn ézném közelebbről

Debra01 # 2012.11.27. 22:23

Még valamit! Elfelejtettem!
Apertennel ideológiai nézet különbségek vannak, és még ő is azt mondta, hogy nem a sültgalamb kell, hanem az,amit Katalin György javasol.

Prüsszögi! Jól jönne most a cinizmusod!
Ani 08 08..légyszi ha itt leszel meséld el ennek a kázmér gyereknek, hogy nem oly egyszterűek a dolgok. Hogy tán az emút nyóc évet is Katalin okozta. Nico tőled sem bánnék némi leszólást. Kiszolgáltatott nyugodtan beszólhatsz. Inká te, mert te legalább tudod, hogy mit össze nem harcolunk. Nem kavarunk!

Debra01 # 2012.11.27. 22:16

Háát kedves Kázmér 58
Katalin György szervezte az első rokkant tüntetést ami azután következett be, hogy az EEM "tárgyalása " eredménytelen volt!Aztán Katalin György szervezte az NRSZH előtti gyertya gyújtást! Aztán Katalin György szervezi néhány rokkant társával a fekvő demonstrációt. A fent nevezett a siketek demóján is részt vett, és az elnököt záptojással fenyegetett meg. A feni nő részt vett az 5 napos ülősztrájkon, és aktívan részt vett a szervezésben. Tárgyalt képviselőkkel, és ha nem kapott elégséges választ a kalanyikov nevű gép puskát emlegetett.
Szintén a fent nevezett megtalálta azt a büntető jogszabályt amivel eredményt lehet elérni a fellebbezés esetén. És sajnálatosan Katalin György nagyon tűzközelben van ahhoz, hogy a véleményét semmibe vegyük.
Azért kedves Kázmér...hány tüntetésen voltál jelen, és hány tárgyaláson ígértek neked csodát, és estél pofára utána?
Majd ha ezeken túl estél. Kezet nyújthatsz Katalin Györgyenek, aki úgy utálja azt mondnai, "hogy bezzeg én megmondtam". Ha bekeverés az, hogy vigyázat csalás készül. és az sért egyeseket...akkor ne a rossz hír hozóját lőjétek le.
Kiszolgatottnak, és Nico 56.nak sem hitt senki..és voila igazuk lett. Sajnnálatodra Katalin Görgy továbbra is kavar, mert ostromoljka az ellenzéki politikusokat.
De egy szó Kázmér, és Katalin leáll, mert rohadtul elege van, hogy segíteni próbál és a töketlenek, még jól belé is rúgnak! Van neki lehetősége más országban boldogulni. Aztán csináljátok egyedül, és lehet kiabálni, hogy hééé valaki csináljon már valamit...és mikor csinál, a többi lájkol bőszen!

Ja! Mégvalami. Katalin György Ott volt a Kossuth -téren a bányászokkal is. De azért nem kell róla tudomást venned! Opsza már megint baromira bekevert!

vaer # 2012.11.27. 20:09

Érdemes a hozzászólásokat is olvasgatni!
http://www.hir24.hu/…-nyugdij-is/
Én is úgy látom, hogy nem sok változás várható később sem. Bár ne lenne igazam!!!

klarissa # 2012.11.27. 19:42

kázmér58: Neked lesz igazad! Bajnai sem fog velünk foglalkozni!
Heti válasz: A nagy rokkantbiznisz cikkét érdemes elolvasni (Kedves Csicseró! Bocs, még nem tanultam meg belinkelni!)

kázmér58 # 2012.11.27. 18:48

taffyka
A Fidesz nek is az első programja az volt hogy a rokkantak szentnek számítanak. Ezt bár ki igérheti, és úgy járunk mint most.

kázmér58 # 2012.11.27. 18:37

sitimaci
Ha hiszed ha nem személyesen beszéltem a Bajnaival. Szó szerint6 azt mondta hogy ha megnyerik a választást ők a rokkantakkal nem akarnak foglalkozni. Őket intéze4 el az Orbán.Akkor 2014 től mitől lenne jobb nekünk?

ugribugri # 2012.11.27. 17:51

ja és még egy dolog amit le kell írnom ,amikor meglátom vagy meghallom hogy "nemzeti" akkor az okádás fog el ,mert ezt a szép szót meggyalázták és kiölték a tartalmat belőle...

és bárki jöhet ennél csak jobb lehet ( a jobbikról nem beszélek hiszen édestestvérek)

ugribugri # 2012.11.27. 17:45

sitimaci

lehet hogy sötét ló, de egy biztos hogy ennél balfaszabb,mocskosabb kormányt ezer év alatt nem látott még magyar,esetleg csak egy volt ilyen szintű mocskos de biztosan rokon lelkek ,akik az embereket papírtalpú cipőben hajtották az a Donhoz...most egyszerűbben megoldják.... terméseztessen mindezt a kereszténység nevében...

sitimaci # 2012.11.27. 17:33
    • Kedves 'kázmér58!!!---Ígérem,hogy soha-semmiféle írást és más egyéb közérdeklődésre számot tartó tájékoztatást nem fogok ide felrakni!---Célom nem a "baszogatás-hergelés" volt,hanem a tájékoztatás-véleményírás,még akkor is,ha az 2014-re vonatkozik,ami nem is olyan messze van,persze sokunk már nagyon várja!--De csak óvatos optimizmussal!!--Ettől a kormánytól,meg már, semmi kedvező döntést nem lehet várni,se AB-tól,se más szervtől nyugdíj ügyben!--De másban sem!!!És az esetleges következő kormány is,"sötét ló"!!!---Üdvözlettel.
kázmér58 # 2012.11.27. 17:28

Én is nagyon remélem hogy minden egyes rokkantra fog vonatkozni a jó hír. MIvel aki rokkant az biztos hogy nem a szöröket számolta, hanem a munkában lett beteg.

klarissa # 2012.11.27. 17:27

taffyka! Hol találhata a facebookon az Általad feltett, aperten által írt szöveg? Válaszodat köszönöm!