Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


éhes # 2011.10.26. 07:45

Szijgyártó magyar hangja fülcimpa.nem olvassa a kommenteket?
Fülcimpa!
Ne vedd el ikonod munkáját
további szép napot.
Igy kell kelni??

kiszolgáltatott # 2011.10.26. 08:10

Ezt pl.elképzelte valaki a gyakorlatban?http://www.hir24.hu/belfold/2011/10/26/fizethetnek-a-nem-egyuttmukodo-betegek/

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 08:14

Éhes! Mi közöm nekem Szíjjártóhoz?...
Ki az ikonom?....
Miért venném el a munkáját?...
:)

kiszolgáltatott # 2011.10.26. 08:20

Csak mert pl:velem történt(kis mellékes eset,nem is ez a fő gondom):bal alhasi fájdalom hónapokig:kivizsgálás után az lett az eredmény,hogy ez vagy a miomák okozta fájdalom,vagy ugyanezen a részen lévő bél-probléma(divertikulisz)

Orvosi javaslat:Először méh-eltávolítás,de ha mégsem ettől volt,akkor marad a bélprobléma,akkor már ki is zártuk az egyik lehetőséget.
Csak azt akartam ezzel mondani,hogy az orvosok sem Istenek,hogy minden véleményt vakon kellene követni.
(Én választottam,mert a választás joga nekem maradt:először a méheltávolítást)

kiszolgáltatott # 2011.10.26. 08:22

Ja... én ehhez szóltam:http://www.hir24.hu/…odo-betegek/

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 08:26

Szanka! Lebuktattál:)! Valójában beépített kém vagyok. Cimpa. Fül Cimpa. Küldetésem, hogy ...izé...mi is a küldetésem?...Segíts légyszi.:)
Manapság már nemcsak a köztisztviselői, de a legtöbb közalkalmazotti állás egyik feltétele a magyar állampolgárság. Hát még akkor a kémeké!!...:) A honlapon valahol írtam, hogy szlovák állampolgár vagyok. Rév-Komáromban élek. Szeretek beszélgetni. Szeretek segíteni. Szeretek hasznosakat csinálni és mondani. Ha félreértenek, az elszomorít. Elég sokáig él bennem a remény ilyenkor, hogy egyszer jól értenek, aztán egy ponton feladom.
:)
Fülcimpa

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 10:07

Szanka, ide süss:

felkínált státusz: CALL CENTER MUNKATáRS - távmunka
munkavégzés helye: távmunka
kiket várunk: Megváltozott munkaképességű, egészségkárosodott munkavállalókat
feladat:
Otthonról végezhető munkalehetőség:
telefonos értékesítés
ügyfelek tájékoztatása informálása
adategyeztetés
számítógépes rendszerbe történő adatok bevitele
adatrögzítés
telefonos kutatások

elvárások: Érvényes ORSZI szakvélemény
alapfokú számítógépes ismeretek (word, internet)
Jó kommunikációs készség
Türelmes, segítőkész személyiség

amit nyújtunk: rugalmas munkaidő (min. 4 óra naponta)
Hosszú távú munkalehetőség
internet havidíj támogatás
Bérezés: NEM teljesítmény alapú, hanem havi fix összegű
Munkakezdés előtt 1 hetes ingyenes betanulási időszak az otthonában, mely online (számítógépen keresztüli) oktatás keretében valósul meg.

jelentkezés: jelentkezes2@work-force.hu

jelentkezési lap linkje: http://www.mmk-workforce.net/…zesi_lap.doc

Határidőt nem találtam feltüntetve.

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 11:19

Szanka, Icike42,
a következő linken találjátok a cég (megváltozott munkaképességgel rendelkezők foglalkoztatása, tanácsadás stb. a profiljuk: WorkForce Személyzeti Tanácsadó Kft.) honlapját: http://www.mmk-workforce.hu/, a menüsorban az "Elérhetőségek" pontban pedig városok (központok) szerinti elérhetőséget: emailcím, telefonszám, kapcsolattartó neve. (Zalaegerszeg is van:)).
Fülcimpa

kázmér58 # 2011.10.26. 12:02

A Kormány 1356/2011. (X. 21.) Korm. határozata
a korkedvezményes nyugdíjat kiváltó ellátások és intézkedések kidolgozásáról

1. Foglalkoztatási, munkabiztonsági és munkaegészségügyi szempontok alapján ki kell dolgozni a szervezet fokozott
igénybevételével járó munkavégzés esetén 2013. január 1-jétõl alkalmazható intézkedések és ellátások
korkedvezményes nyugdíjat kiváltó rendszerét.
Felelõs: nemzeti erõforrás miniszter
nemzetgazdasági miniszter
Határidõ: 2012. június 30.
2. Ez a határozat a közzétételét követõ napon lép hatályba.
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 12:05

Icike42, a linken nem az állást hirdető cég található, hanem egy - szerintem hasznos - szolgáltatásokat nyújtó cégé, az oldalukon több álláshirdetés is szerepel, mindegyik kifejezetten megváltozott munkaképességgel rendelkezők számára. Plusz tanácsadás, hasznos infók, elérhetőségek. Ezt az egy állást azért emeltem ki, mert nem helyhez kötött, a jelenleg feltüntetettek budapestiek ill. van egy Bács-Kiskun megyei asszem. Azért is tetszik nekem az oldal, mert nem olyan semmilyen, esetleg övön aluli munkákat kínál (mint pl. az emlegetett "cotton"összeszerelés-csomagolás...:):). Érdekes amúgy a felvetés, amit említettél, ha így áll (:)) a helyzet, akkor tényleg érdemes inkább más módszerekhez folyamodni...de szerintem a már gépileg előre felcsavart-fóliázott cuccost teszik puszta kézzel a dobozba:)).
Szóval visszatérve - érdemes rákukkantani az oldalra.
Üdv,
Fülcimpa

kázmér58 # 2011.10.26. 12:11

A Fidesz-vezetők nyilatkozatai a gazdasági kilátásokról már nem csupán a tényekkel és a szakértői elemzésekkel, hanem saját kormányzati apparátusuk anyagaival is éles ellentmondásban állnak. Ha ezzel csak a közvéleményt akarják félrevezetni, azaz hazudnak, az őket minősítő erkölcsi probléma, ha viszont el is hiszik, amit mondanak, az az egész ország számára katasztrófa.
Ennek a kettős beszédnek és a Fidesz-kommunikáció otromba pökhendiségének iskolapéldája volt Kósa Lajos legújabb remeklése. A televízióban elhangzott kijelentéseiről a legenyhébb értékelés az, hogy fényévnyire vannak a valóságtól, amit a rá jellemző kioktató arroganciával próbált ellensúlyozni. A legmegdöbbentőbb az, hogy szemlátomást a legkevésbé sem zavarta: állításainak valóságtartalmáról bárki könnyen meggyőződhet, ehhez elegendő csupán elolvasni a kormányzat által a közzétett hivatalos anyagokat és statisztikákat, amelyekkel a sajtó mostanság bő terjedelemben foglalkozik, és amelyeket aligha lehet rosszindulatú vádaskodásoknak minősíteni.

A legnagyobb visszhangot a Fidesz alelnökének az IMF látogatása kapcsán elhangzott szavai kapták, mert azokkal két kirívó böszmeséget követett el egy csapásra. Egyrészt azt állította, a Valutaalap maga kérte, hogy jöhessen, és ők kegyesen beengedték a szakértőit. Ezzel egyszerűen hazudott, mert a gazdasági minisztérium korábbi közleményéből már kiderült, hogy mi kértük a segítséget az önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán. Ezt aztán Kósa kijelentésére reagálva az IMF budapesti képviselője is megerősítette meglepően visszafogott közleményében. Pedig lett volna oka keményebb hangra azok után, hogy a hamis állítást tetézve Kósa őt személyében is durván megsértette: az ukrán hölgyről azt mondta, nincs tisztában a magyar helyzettel és jobb lenne, ha hazamenne.

Kósa Lajos mellszobra
Hogy ki mennyire látja tisztán gazdasági helyzetünket, egyértelműen kiderült az interjú további részeiből. Kósa több fontos gazdasági témában is kifejtette nézeteit, amelyek köszönő viszonyban sem voltak sem a tényekkel, sem pedig a jövő évi költségvetéshez mellékelt, a kormány által előterjesztett anyagokkal. Úgy tűnik, nem mélyedt el bennük, mert töretlenül kiállt a tíz év alatt teremtendő egymillió munkahely mellett, holott arról már saját kormányának prognózisa is lemondott. Aszerint ugyanis a munkanélküliségi ráta még 2020-ban is 8 százalék felett lesz, az akkori foglalkoztatottsági arány pedig a tavaly ígért 78 helyett legfeljebb 68 százalék lehet, ami csupán mintegy 400 ezres munkahely-növekedést jelent.

Még ez is felettébb ambiciózus célnak tűnik a most közzétett foglalkoztatási statisztikák fényében. Augusztusban ugyanis 17 ezerrel kevesebb foglalkoztatott volt, mint egy évvel korábban, és ami ennél is aggasztóbb, a trend folyamatos romlást mutat: az év első négy hónapjában még volt némi növekedés éves összehasonlításban, májustól kezdve azonban egyre nagyobb csökkenés látszik. Ez már nem csak a közszférát érinti, de nyár óta már a magánvállalkozásoknál sem emelkedik a létszám. A kedvezőtlen külső feltételeket és az itthoni ballépéseket látva nincs esély trendfordulóra, ezt lényegében a 2012-es terv is beismeri: a korábbi szép növekedési számokból mára csupán plusz 200 ezer közmunkás maradt. Valóban nem ismeri Kósa úr ezeket az adatokat?

A jelek szerint a gazdasági szakértők elemzéseit sem olvassa, mert egyértelműen reálisnak nevezte a jövő évre tervezett 1,5 százalékos GDP növekedést. Jobb lett volna óvatosabbnak lennie, mivel a Fidesz-vezetőkön kívül senki nincs, aki komolyan venné ezt a prognózist: a hozzáértők többségükben 0,5-1 százalékos bővülést várnak, de azt is negatív kockázatokkal, számos neves elemző egyenesen recessziót jelez előre. Ezt a lassuló külpiacaink mellett a csökkenő itthoni reáljövedelmek és fogyasztás, valamint a különadók és a végtörlesztés kedvezőtlen következményei is alátámasztják.

A folyamatosan romló reálgazdasági adataink és a borús kilátások ismeretében rossz tréfaként is felfogható, hogy Kósa szerint tavaly rendkívül rossz gazdasági helyzetet örököltek, de áldásos tevékenységüknek hála másfél év után már látszanak az eredmények. Vajon mire gondolt? A kormányváltáskor az euró 265, a svájci frank 170 forintnál járt, ma az egyik 300-hoz közelít, a másik 240 körül van. Az adósságkockázati felárunk akkor 170 bázispont volt, ma 550, a hosszútávú állampapírok kamata 6 százalék körüliről 8 százalék fölé nőtt. Az ipari termelés növekedési tempója akkor 15 százalékos volt, ma stagnáláshoz közelít, a foglalkoztatottak száma is alacsonyabb, mint egy éve, a GDP növekedése is leállt. Az infláció is újra nő, sőt a nyugdíjpénzek felhasználása ellenére a forintban kifejezett adósságállomány is. Ugyan milyen eredményekre célzott a Fidesz alelnöke?

Kósa megnyilatkozása a Fidesz-kommunikáció állatorvosi lova: egyszerre lehet tagadni a nyilvánvaló tényeket, mást állítani, mint amit a saját hivatalos anyagaik is tartalmaznak, alaptalan ígéretekkel becsapni az embereket, nyíltan hazug kijelentéseket tenni, és egyúttal képviselőjén keresztül durván megsérteni a legfontosabb nemzetközi pénzügyi szervezetet, amelynek a segítségére pedig könnyen szükségünk lehet. Mindezt bicskanyitogatóan nagyképű és gúnyos hangnemben. Nem véletlen, hogy Kósa Lajos a Fidesz egyik meghatározó személyisége.

derpate # 2011.10.26. 12:31

kázmér58!
Talán a forrást meg kellene jelölni !
Az IMF-t pedig ne sírjuk már vissza, mert ők már 2008-ban le akarták harmadolni a rokkantsági nyugdíjak összegét.

kázmér58 # 2011.10.26. 12:37

derpate
Melyik részét nem érted.?Én nem sírom vissza, csak bemásoltam.

ókút # 2011.10.26. 12:39

derpate!

olvassa el figyelmesen kázmér58 írását,lehet nem ugyanazt olvastuk?

kázmér58 # 2011.10.26. 12:40

Máskülönben a 168 óra online.

derpate # 2011.10.26. 13:19

kármér58, ókut!
Bocs, valóban félreérthető voltam-általában értettem.
Hetente egyszer legalább olvasom valamelyik mediumban, hogy kellene nagyon nekünk az IMF.
Ameddig végképp nem muszáj addig inkább neee!!!

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.26. 13:40

Üdvözlök mindenkit!
Most folyik a 2012-es költségvetés vitája, az Origón olvasgatom a hozzászólásokat.
Megint van, ami kiverte a biztosítékot:
Vas Imre (Fidesz) az elszegényedés emlegetésére reagálva azt mondta, "akkor szegényedik el valaki, amikor többet költ, mint amennyi bevétele van, a költségvetés pedig pont azt próbálja megvalósítani, hogy a kiadások és a bevételek egyensúlyba kerüljenek".
Hű, ezt most bemásoltam.
Parlamenti képviselő urak!!! Miért szenvednek fogalomzavarban???
Ha valaki többet költ, mint amennyi bevétele van, akkor eladósodik. Szerintem. Az elszegényedés és az eladósodás két külön fogalom.
ÉS ŐK ÜLNEK A PARLAMENTBEN, DÖNTENEK AZ ORSZÁG, A LAKOSSÁG SORSÁRÓL, JÖVŐJÉRŐL!!!
ATYAÚRISTEN!!! HOGY KERÜLTEK BE A BÁRSONYSZÉKEKBE???
SZÁMOLNI NEM TUDNAK, EZT MÁR BIZONYÍTOTTÁK!!!
A KÉPVISELŐK HÁNY %-A ILYEN OSTOBA VAJON???

buboka # 2011.10.26. 14:01

Ani2085!

Ebben az a legnagyobb tragédia, mint írtad is, hogy ők döntenek emberi sorsokról, életkörülményekről, stb. ennyi ésszel megáldva.
A képviselők min. 2/3-a ilyen ostoba és szemellenzős.

kázmér58! Az a baj, hogy el is hiszik, amit mondanak és az atyaúristen sem tudja az ellenkezőjéről meggyőzni őket, ergo nemcsak mondják, megfellebbezhetetlennek tartják az általuk elmondottakat.

kázmér58 # 2011.10.26. 14:04

buboka
Erre szokták mondani, hogy akkor van a baj mikor a hülye ember elkezd okoskodni.

ugribugri # 2011.10.26. 14:18

nem értem miért vagytok mindannyian pesszimisták
mint a magyar narancs sárga savanyú de a mienk
örüljetek neki mindannyian,olyan kormányunk van amilyet érdemlünk ..
/úgy szar ez a 2/3-ad ahogy van ,buták arrogánsak,de leginkább gyogyósak/..
kedvencem Matolcsi ő kivetélés tehetség nem is értem miért engették ki az örültek hazából.. tetszik a szójárása ,azt megértem hogy ő nem ért meg valamit de nem kéne ismételgetni azt amit ő nem ért meg,amit ő nem ért meg...

éhes # 2011.10.26. 14:18

kázmér58!
Nagyon jól irod,minden stimmel,egyetértek,s nagyon választékosan érthetően irtál.Gondold el,hogy én még a Mr20(30) városában is élek/élünk...de mennyien.nagyon jó komment.

Munich # 2011.10.26. 15:14

Sajnálatos, hogy itt ahelyett, hogy valós jogi estekre kaphatnák tippet egy jogi személytöl, bevonult a politika FIDESZ vagy Kontra.

ugribugri # 2011.10.26. 15:22

lehet hogy ez a politika hibája ?
ami ma törvényes az holnapra mar nem ,ami 5 évvel ezelőtt törvényes az visszamenőlegesen nem az,a jogokról össze vissza beszélnek és arra hajlítják amerre nekik tetszik akkor milyen reakciót vársz ,nehéz olyan időkben tanácsot adni amikor meg a tegnapelőtt sem bizonyos

kázmér58 # 2011.10.26. 15:32

Munich
Bocs de szerintem te rossz oldalra léptél be.Itt nem jogászok beszélgetnek jogászokkal, hanem a rokkant a rokkanttal.Itt ezen az oldalon nemigen járt még jogász.Mi a kis józan paraszti eszünkkel segítsük egymást. Mi nem politizálunk, csak megvan a véleményünk a politikusainkról.És ehhez jogunk van. Csak csevegünk egyet, vagyis lazítunk.De megkérlek hogy menj vissza a pártirodádba és ne zaklass minket.

skorpió13 # 2011.10.26. 15:46