Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


hkati2 # 2012.11.29. 10:31

Ezt vizsgálják!!! A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 7. § (4) bekezdés alaptörvény-ellenességének vizsgálata (II/3283/2012.) "A rehabilitációs pénzbeli ellátás folyósítását szüneteltetni kell arra az időtartamra tekintettel, amikor az ellátott keresőtevékenységet végez, közfoglalkoztatásban vesz részt, vagy keresőképtelen. Erre az időtartamra folyósított rehabilitációs pénzbeli ellátást az ok bekövetkezéséről való tudomásszerzést követő hónaptól járó ellátásból le kell vonni, vagy azt a rehabilitációs ellátás megszüntetése esetén vissza kell követelni." Ez bizony nem sok-sokkk!!

Debra01 # 2012.11.29. 10:22

Nincs a parlamentben. Most ír tanulmányokat, és keresi az alaptörvény logikátlanságait, és ellentmondásait. Nincs felhatalmazásom a nevét felfedni.

Amúgy megrokkant igazad van!

Már akkor toporzékoltam, mikor elkezdték a rendvédelmet basztatni (bocsánat)Kiabáltam, hogy "vigyázat, merénylet készül ellenetek" Nem hitték...és mikor mégis átverték, akkor már tudtam, hogy itt mindenkinek vége!

Amint meglesznek a lehetőségeim, húzok innen.

ugribugri # 2012.11.29. 10:17

megrokkant

"A rendőröket is teljesen kiakarták csinálni, de azok nem hagyták magukat. Igy csak a nyugdíjukra 16százalékos adót tudtak rátenni. DE NEM ÚJBÓL FELÜLVIZSGÁLNI főleg nem úgy mint nálunk. Önkéntesen ha nem írod alá a kérést akkor megszüntetünk mindent. Nevetséges az "

a tárgyilagosság megkivánja hogy a rokkantak és a társadalom töbsége őrőmmel tapssikolt hozzá pedig sokan kiabáltunk hogy lassabban.../vissza lehet olvasni aki nem lusta hozzá/......sokszor ill,mostanában mindig arra a kővetkeztetésre jutok hogy megérdemeljuk...

ugribugri # 2012.11.29. 10:17

megrokkant

"A rendőröket is teljesen kiakarták csinálni, de azok nem hagyták magukat. Igy csak a nyugdíjukra 16százalékos adót tudtak rátenni. DE NEM ÚJBÓL FELÜLVIZSGÁLNI főleg nem úgy mint nálunk. Önkéntesen ha nem írod alá a kérést akkor megszüntetünk mindent. Nevetséges az "

a tárgyilagosság megkivánja hogy a rokkantak és a társadalom töbsége őrőmmel tapssikolt hozzá pedig sokan kiabáltunk hogy lassabban.../vissza lehet olvasni aki nem lusta hozzá/......sokszor ill,mostanában mindig arra a kővetkeztetésre jutok hogy megérdemeljuk...

megrokkant # 2012.11.29. 10:12

Ki az az alkotmány jogász aki neked mondta amit leírtál. Ha a parlamentbe van? Akkor melyik ellenzékbe? Mert van több is belőlűk is fent. Ami az érdekképviseletet illeti, csak nem a Hegedüsre gondoltál? A TV- vitába amikor a Soltész és beosztotjai fújták a demagóg nem igaz dumáját neki, szinte szóhoz se engedték jutni. Ha valaki valami társadalmi szervezetnek az elnőke és nincs a helyzet magaslatán a TV-vitába akkor ne menjen oda. Mert ezek úgyis leugassák. Van a MEOSZ-ba is gondolom több jogász aki, nem alamuszi mint az elnökűk, nyugodtan elküldhette volna oda őket is. Persze ez már késő bánat. A rendőröket is teljesen kiakarták csinálni, de azok nem hagyták magukat. Igy csak a nyugdíjukra 16százalékos adót tudtak rátenni. DE NEM ÚJBÓL FELÜLVIZSGÁLNI főleg nem úgy mint nálunk. Önkéntesen ha nem írod alá a kérést akkor megszüntetünk mindent. Nevetséges az egész.

exrokki? # 2012.11.29. 10:11

Az AB honlapján van 4.-én tárgyalják a roki törvényt.
Ezek szerint 26.-án is elnapolták másodjára???Vagy csak kínos a döntés és politikai,gazdasági ügy az egész,mert van az a mondás "szarnak-bajnak nincs gazdája"Ti mit tudtok az ügyről???????


Sziasztok!

ugribugri # 2012.11.29. 10:04

Debra01

a magyar sokat tür nehezen panaszkodik ,de ha kiborul a bili bizony nem lessz az a tek aki képes lessz bármelyik politikust is megvédeni.....

Debra01 # 2012.11.29. 09:51

Válaszolni a rokkant törvényre. Egy alkotmány jogász félcinikus meállapítása volt, hogy "belekerül az alaptörvénybe" a rokkant törvény. Ez az ember ma ellenzékben van, de van rálátása a dolgokra.
Merugye állandóan rágom a sarkukat, hogy magyarázzák el nekem, hogy mi történik, és ugyan már miért?

Nos egy információ. A rokkant törvény bevezetésekor készült hatástanulmány. De nem arról, hogy milyen hatással lesz a roikkantakra, hanem arról, hogy az érdek érvéesítési kézségük nulla. Csináltak egy ál tárgyalást, és lássuk be ez az esemény alkalmas volt arra, hogy felmérjék, hogy itt ugyan alig lesz ellenállás.
Mivel részt vettem rajta...már látom, hogy elkövettem életem legnagyobb baromságát. Nem lett volna szabad oda menni, és megmutatni, hogy gyengék vagyunk!

Nem mellékesen nem felmentést adni nekik, hogy "tudjuk, hogy nem ön tehet róla"
(ezt nem én mondtam)

Igen is Ő tehet rőla, hiszen a nevét az arcát adta hozzá, és ezért veszi fel a fizetését.

Ráadásul mindennek a tetejében az érdekek képviselete kezd bohózatba fulladni, mert lassan az számít, hogy kinek a milonója legyen jelen, vagy ne legyen jelen!

Megérdemeljük, mert a munkánk eredményét átadjuk olyan kóklereknek, akik pofázni tudnak, de cselekedni nem.

Kemény háttér munka zajlik. A szakanyagok összeszedése baromi meló...csak aztán valaki veri a mellét, hogy bizopny ő adott ennek teret, hogy megjelenhessen. De nem áll oda, hogy találjunk ki valamit ez ellen.

Sorstársak. Nagyon elkeseredett vagyok, mert úgy látom, hogy minden erőfeszítésünk eredménytelen, és kudarcra ítéltetett.

Még lesz pár gyenge próbálkozásom, hogy vegye észre a társadalom, hogy baj van, de szép lassan feladom.

Még nem tudom, hogy mit kezdek magammal, de nem csinálom tovább. Alig maroknyi embert tudok megmozdítani...miközben másoknak a legnagyobb bajuk a molinójuk jelenléte, vagy nem jelenléte.
Élhetetlen, és önző ország polgárai vagyunk...és egy halálra ítélt kor osztály.
pesszimistának fogtok nevezni el fogtok hajtani, hogy csinálom a feszkót, pedig azt gondolom magamról, hogy nagyon is realista vagyok!
Ez ma a magyar realitás. Sírás-rívás..cselekedni maroknyian..értem az okokat, megértem...de csendben (jó esetben) a 4 fal között siránkozva is feldobjuk a pacvskert. Akkor a rohadt életbe...hangosan kiabálva harcolva haljunk bele. Nem tudom, ki hogy van ezzel....

Tvradio # 2012.11.29. 09:01

Minél többen jöjjenek el tüntetni dec. 2-án vasárnap a Parlament elé az ébredő neonáci mozgalmak ellen. Megengedhetetlen, amit a Jobbik csinál zsidó és cigány honfitársaink ellen. Ez Európa szégyene, nem tanultak a 2. világháborúból. A Jobbiknak nincs helye a magyar parlamentben! Az antiszemitizmus nem egy politikai nézet, amit tolerálni kell, hanem egy üldözendő gyilkos eszme. Mondjunk nemet az ország fasizálódására!
Dec. 2-a Kossuth tér, Parlament előtt.

ugribugri # 2012.11.29. 08:50

ebből látszik hogy milyen ez a nép
a jővedelem felét leadozzuk ez rendben

mindenért a legmagassabb áfát fizetjük a világon még ez is tudomásul vehető...

de hogy az egyszer leadozott pénzünket meg akár tőbszőr megfejik az már nincs rendben ,de ha a birka nép eltüri akkor renben van,és meg is érdemeljük..

ugribugri # 2012.11.29. 08:44

Prüsszögi
akkor nincs vita legalább mi ketten egyetértünk ,a mai világban már ez is eredmény :)

megrokkant # 2012.11.29. 08:16

Nagyon nagyon nagyus ez a dolog. Lassan pár nap eltellett November 27-óta. Más ügybe rögtön van határozat az AB-én. Lehet ,hogy kaptak egy felsőbb utasítást? Nem lepődnék meg azon sem. Habár azt úgy sem tudjuk meg.

ugribugri # 2012.11.29. 07:54

Prüsszögi
mindenben mi sem érthetunk egyett....

" a társadalom magát szalámizza fel..." ahoz erjeszteni kell a dolgot ,abban viszont egyetértek hogy mindig bemondtak ,megszellőztetek egy nagyon nagy baromságot és annak a felét hajtották végre és a nép megkőnyebülve fogatta ,holott normális ésszel még a fele is éppen akora baromság volt mint az egész.....

..2006-ban sem a nép indult önmagátol meg hanem feltüzelték és szitották őket/hidlezárás,a nép nemlehet ellenzékben,vekkeres tüntetés,kordonbon bontás,lőporos hordo,hir tv forradalom vizionálasa ,asztoriára szervezett tüntetés stb...

sosem fogom megérteni hogy a tőmegben elinditott és táblát gázolo tank miért felfügesztett mikor ha én egy csokipisztolyal megfenyegetnék valakit évekre leultetnének...

a legfőbb felelőst orban viktort meg a nép megválasztja ahelyett hogy az államforma megdöntéséért tett kisérletéért a bőrtőnben ülne ...

ugy hogy most annak a levét isszuk és ne csodálkozzunk hogy visszavezet bennünket most már a papiron tőrvényesitett államforma megdőntésével a sőtét kőzépkorba..nem véletlen hogy menekül az ország apraja nagyja már aki teheti...ahol én lakom egy 40 családos tombben a családok tőbb mint 30százalékában van kimenekült ember/német,svájc,anglia,kanada,amerika,olaszország..célország ......erre mondják ki merre látt

éhes # 2012.11.29. 07:17

Debre01!
Ne ijeszgess!Akkor nekünk végünk van.Ez a hozzáértő "civil"volt? Vagy csak elkeseredésében mondott ilyet? Tippeket ne adjunk,igy is azt csinálnak amit akarnak.Főleg jövőre,ha "frissül"az AB,és nem függetlenekkel.A franc essen beléjük úgy "keresztyénesen".

ugribugri # 2012.11.29. 07:10

meg kell hagyni jol csinálják,nem hiába mondja orbán hogy itt a kutya sem tüntet ellene ,az zemberek (a birka emberek) nem látják hogy a külömböző ember csoportokkal ugyanazt csinálták mint a politikai pártokkal : egyszerüen felszalámiztak, minden csoport csak azt nézi hogy neki miért száz forintal jut esetleg keveseb,mikor még a rokkantak kőztt is legalább 8 frontvonalat sikerult kialakitaniuk és sikeressen tépik egymás haját még itt is pedig állando hozzászoló nincs tőbb mint 30-40 ember..

Debra01 # 2012.11.28. 22:24

Ma kicsit érdeklődtem a a mi ügyünk után, hogy vajon mi történhet. (mivel nem tárgyalták)
Nálam sokkal hozzáértőbb ember azt mondta, idézem. " Majd az alaptörvénybe veszik a rokkant törvényt, és utána az AB nem vizsgálódhat"

Senkit nem akarok elkeseríteni, hiszen én már kiborultam ettől.

3-án fekvő demonstrációt szervezóünk. 3 helyszínre. Székely Ildikó képébe nyomjuk magunkat, meg az EEm előtt, és a KDMP székháza elé fekszünk le, mintegy demonstrálva, hogy ravatalon vagyunk.
A beszéd, és az írás, már nem elég. Ha mi (páran) demonstrálunk, tiltakozunk...ez sem segít, de legalább felhívjuk a figyelmet a tarthatatlan helyzetre.
Amíg járni tudok, kijárok minden tüntetésre, hátha kitör a forradalom.

papi57 # 2012.11.28. 16:43

Taffyka

A törvény nem ismerete nem ment fel alóla értem az 5 perces várakozásra .De minap a TV bemutatta hogy Hofman Rózsika is mozgáskorlátozott helyen parkolt .Mivel Ő meg igérte hogy ilyet többé nem csinál (úttörő becsület szavára) nem lett belőle ügy.No de hát őőőőő... azért....


rehab

fjudit # 2012.11.28. 16:19

xxxxx

éhes # 2012.11.28. 14:58

Debra01!
Kösz'

megrokkant # 2012.11.28. 14:27

Azt a vigyorgó reklám mosolya különösen undorító. A népe meg éhezik. A rokkantakról nem is beszélve. Az a röhej, hogy akár hová megy, nem magát dicséri, ha nem a népét. Külföldön meg el is hiszik, hogy ő a magyar nép. Ha tudnák a magyar nép többsége mit gondol róla és a bandájáról. Nem lenne ilyen vigyori.

vaer # 2012.11.28. 14:15

jelenleg főnökünk Albániában tárgyal.
Hogy képzelitek hogy a távollétében döntsenek. Még a végén .... -nak értékeli.
http://hvg.hu/…Magyarorszag

Debra01 # 2012.11.28. 14:00

amíg nem csinálnak olyan törvény, hogy kikezdhetetlen legyen :(

megrokkant # 2012.11.28. 13:51

Mikor születik? Mig egy biró el megy szabadságra, aki nem nyalja az o.v. seggét. És a Balsai és társai többségbe lesznek. Én ezt nagyon így látom.

Debra01 # 2012.11.28. 13:47

Nem született döntés!

éhes # 2012.11.28. 13:38

Előbb utóbb fel kell tenni az AB honlapjára!Szerintem.Honnan lehetne megtudni,hogy mikor tárgyalják? Arra már nem is merek gondolni,hogy már döntöttek,csak az időt húzzák a közzététellel.Játszva,hogy meddig tárgyalták,s mennyi dolguk volt vele.Milyen mélyen behatóan részletesen foglalkoztak vele.Bár ezektől minden kitelik.