Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 17:25

taffyka!

Még bízhatunk az AB döntésben, hogy nemcsak a bányászokra vonatkozó törvénymódosítás lesz!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 17:12
george2 # 2012.11.27. 17:10

Én örülök neki ha a bányászok visszakapják ami jár nekik.Demonstráltak,sikerült nekik.Attól tartunk mi többiek.....

kázmér58 # 2012.11.27. 17:03

peti

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 16:53


Visszakapják a bányászok a járadékot?
2012. november 24. 18:25 K. E. I. (Dunántúli Napló)

Visszakapják a bányászok a járadékot?
2012. november 24. 18:25 K. E. I. (Dunántúli Napló)
BARANYA | Nem ért véget a várakozás a szerdai kormányülés után sem: a rokkant bányászok járadékának ügyében a tervek szerint csak december 5-én döntenek.

Polics József országgyűlési képviselő lapunk kérdésére elmondta, őt arról tájékoztatták, hogy a kormányülésen a rokkant bányászok számára leginkább kedvező törvénymódosítást adták vissza kidolgozásra – ez fog napirendre kerülni december 5-én. Ott már nem lesz vita, csak szavazás, hangsúlyozta a képviselő.

A javaslat szerint nemcsak azok kaphatják vissza a járandóságukat, akiktől a felülvizsgálatot követően elvették, de a további felülvizsgálatok is megszűnnének.

Ruda Sándor, a Járadékos Bányászok Szakszervezetének elnöke elmondta, ők is hallották a jó híreket, emellett olyan információkat is kaptak, hogy néhány rokkant bányászhoz megérkezett a határozat, amely szerint az ellátásukat visszamenőleg megkapják. Ez azokra vonatkozik, akiknek a jövedelmét korábban megszüntették.

kázmér58 # 2012.11.27. 16:30

Katalin György re ne figyeljetek. Ez csak a bányászokra fog vonatkozni, ha egyáltalán fog. Ő már másik fórumon is bekavart, vita van egész nap.Miatta.

picur67 # 2012.11.27. 15:44

sgabne Ne várd az emelést,mert sajnos nem jár.A régi szoc.járadékosok nem kapnak semmit.Én sem kaptam.
Valaki nem tudja esetleg mennyi a jövedelemkorlát régi szoc.járadékosoknak{jelenleg rehab.ellátás}?Következő felülvizsgálatig még jár együtt a két jövedelem.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 15:08

megrokkant,
nincs még AB döntés!

sgabne # 2012.11.27. 14:53

Szeretném, ha valaki tudna nekem segíteni. Én rehabilitációs ellátást kapok, valamelyik fórumon olvastam, hogy 27 ezerről emelik az ellátásunkat és novemberben visszamenőleg januárig megkapjuk a különbséget, nekem múlt héten jött az ellátásom, de nem kaptam semmi plusz pénzt. Ha tud erről valaki valamit kérem válaszoljon nekem. Köszönettel

megrokkant # 2012.11.27. 14:51

AB. határozat van e már máma a mi ügyünkbe? Mert én az ottani honlapon nem találom.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 14:21

taffyka!

Számomra is furcsa...... ez az egész, ezért érdekel Aperten válasza!

Sorstárs2 # 2012.11.27. 14:18

aperten

Óriási lájk! nagyon tetszik az írásod, minden szavad igaz!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 14:08

aperten,

az alábbi cikket most találtam a facebook-on. Tudsz valamit erről?

Rokkantak és egyéb védtelenekfacebook

Rokkantak és egyéb védtelenek
237 tag
Nyilvános csoportNyilvános csoport
Észrevétel,tanács, okos tippek
Katalin György
Tisztelt Pajtások, Munkatársak!
Magyarország kormánya végre megváltoztatta álláspontját, a rokkant-bányászok ellátásának ügyében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ígéretet tett, hogy soron kívüli felülvizsgálatra rendelnek vissza, minden 'volt' III. csoportos rokkant nyugdíjast, akiket rehabilitálhatónak minősítettek és elvették korábbi ellátásukat.
Az egészségügyi minősítés meghagyása mellett, visszakapják korábbi juttatásaikat.
Az ügy SÜRGŐS!
Kérik az érintetteket, hogy küldjék el vagy telefonon közöljék adataikat, (név, lakcím, rokkant-nyugdíjas törzsszám), a BDSZ titkárságára.
e-mail.: bdsztitkarsag@gmail.com
fax.: 06-1 351-77-56
tel.: 06-1-351-00-70, 06-20-223-52-61 (Gaál Gábor) vagy BDSZ-titkárság 06-1-322-98-65
FIGYELEM! az ügy sürgős, hiszen költségvetési vonzatai vannak, ezért minél előbb álljanak rendelkezésre az adatok.
JÓSZERENCSÉT!
4 órája

aperten # 2012.11.27. 13:43

A rokkant és a rablógyilkos szociális, és jogi helyzetének összehasonlító elemzése.

Lakhatás:

A rablógyilkosnak elfogása után biztosítva van a lakhatása, őrzött, zárt intézményben.

Aki megrokkan -még ha van is lakása- nagy valószínűséggel hajléktalan lesz egy idő múlva, mert többnyire nem tudja a mengele-törvény által alkalmazott "ellátásból" fenntartani.

A rablógyilkos télen nem marad fűtés nélkül, nyáron a vastag falak biztosítják a hüvöset.

A rokkantnak - még ha van is lakása - sokszor már nem telik téli tüzelőre, nyáron klimatizálásra.

Étkezés:

A rablógyilkosnak garantáltan biztosítva van a napi háromszori étkezés, az egészséges főtt étel. Nekik vallási, egészségügyi, vegetariánus, stb szempontokat figyelembe véve kell biztosítani az ételt.

A rokkantnak csak addig van biztosítva az étel, amíg a mengele-ellátás pénzösszegéből erre marad. Hó végére többnyire nem marad. Ha kórházba kerül, lényegesen alacsonyabb költségből előállított ételadagokat kap, mint amit a börtönben adnak. Ez az étel mennyisége és/vagy minősége rovására megy.

Orvosi ellátás:
A rablógyilkosnak járulékfizetési kötelezettség nélkül biztosított a megfelelő orvosi ellátás, kórházi kezelés, tudtommal várólista nélkül.
A rablógyilkost az orvos sem alázhatja meg, mert a strasbourgi bíróság elmarasztaló ítélete hoz, és/vagy jön az Alapjogok Biztosa és ejnye-bejnye jelentést készít.

A "rehabilitálhatónak" nyilvánított rokkant, többnyire kényszerből, egészsége veszélyeztetésével kénytelen munkát vállalni, ha van olyan szerencséje, hogy erre egyáltalán módja nyílik. Járulékot kell fizetnie, de a szükséges orvosi ellátásokat nem meri igénybevenni, mert elveszti munkahelyét. Ha mégis kénytelen, várólisták túlélésével kerülhet sorra. A rokkantakat tömegesen megalázzák a mengele-szakértői felülvizsgálatokon, vagy a "szakvéleménybe" foglalt durva sértegetésekkel.

A sorsdöntő eljárások:

Jogi alapállás:

a rablógyilkost mindaddig ártalannak kell tekinteni, amíg jogerős ítélet ki nem mondta a bűnösségét.

A rokkantnyugdíjas alaphelyzetben csaló, de egy - a megrokkanásakor évényben levőnél sokkal brutálisabb szempontok szerinti- felülvizsgálat kérésével bizonyíthatja, hogy nem csaló. Ha nem kéri, az addig kifizetett mengele-ellátására visszafizetési "amnesztiát" kap a kegyes államtól.

Tényállás felderítése:

A rablógyilkos esetében a tényállást az állami hatóságok hónapokig tartó, minden apró részletre kiterjedő munkával derítik fel, nyomrögzítés nyomkezelés szigorú eljárási szabályok szerint történik, a szükséges szakvéleményeket hivatalból elkészíttetik. A rablógyilkost, a tényállás felderítéséhez szükséges vizsgálatokra odaszállítják, vagy a szakértő meg a gyanúsítotthoz.

Rokkantnyugdíjasnak legjobb esetben is 1-2 hete van a tényállás tisztázásához szükséges leletek beszerzésére. Utazási költségeit, legjobb esetben is meg kell előlegeni, vagy teljes mértékben viselni kell. A tényállás tisztázásához szükséges leleteket, szakvéleményeket többnyire csak beutalóval lehet kérni, amit vagy kap a háziorvosától vagy nem. Többnyire még a szükséges vizsgálatokat sem végzik el időben, mert várólisták vannak.

Döntéshozatal:

A rablógyilkos sorsáról bírósági eljárásban döntenek, ennek keretében megismerhet minden olyan tényt előzetesen, amelyre a döntést alapozzák. Joga van ügyvédet fogadni, joga van részt venni a tárgyaláson, mely nyilvános, joga van a jogerős döntés meghozatala előtt kérdést intézni/intéztetni, a tanúkhoz, szakértőkhöz. Nincs együttműködési kötelezettsége, megtagadhatja a válaszadást bármely kérdésre. A tárgyaláson elhangzottakat pontosan rögzíteni kell gyorsírással, vagy hangfelvétellel, és utólag jegyzőkönyvezni, amit a rablógyilkos az eseleges fellebezéséhez kikérhet, felhasználhat.

A rokkantnyugdíjas sorsáról jogerősen közigazgatási eljárásban döntenek. A sorsáról döntő tárgyalás nem nyilvános, azon a rokkantnak nincs joga részvenni. A tárgyaláson "ömlesztve" tárgyalják a napi felülvizsálatokon résztvettek sorsát. Mivel a rokkant ezen nem vehet részt, értelemszerűen az ezen elhangzottakra nem tud reagálni, nem tudhatja meg, egyes szakértők részéről milyen kijelentések hangzottak el, és azoknak milyen a valóságtartalma. Pontos jegyzőkönyv nem készül, csak összefoglaló, de ezeket sem kapja kézhez a rokkant. Így döntés teljesen arctalan, utólag bizonyíthatatlan a személyi felelősség megoszlása. Másodfokon is így születik a jogerős döntés.


# aperten

fagyongy55 # 2012.11.27. 13:26

Sorstárs55 köszönöm a felvilágosítást, már azt hittem, hogy várjuk,hogy jobbra forduljon minden , közben meg elment a hajó.Még egyszer köszi!

kreppke # 2012.11.27. 12:48

Csak a 2011. évi CXCI. törvény? Úgy emlékeztem, hogy más jogszabály is. Vagy sem?
Köszönöm

Kreppke

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.27. 12:09

Rokkantból földönfutóvá
kb. egy órája
Fekvő demonstráció!

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy beteg embereket nem tudunk tömegével az utcára vinni, ezért az alábbi elgondolásunk támadt!

”Keresünk 10 bátor, és elszánt rokkant embert, és 10 egészséges segítőt. Kérünk 10 gumimatracot, és gyapjú takarókat. A tárgyakat csak kölcsön kérjük. "fekvő" demonstrációra kérünk engedélyt a rendőrségtől, és 1 órát feküdnénk Székely Ildikó hivatala előtt, (mintegy felravatalozva), 1 órát am EEM előtt, és egyet vagy a KDMP székháza előtt, vagy egy bazilika előtt. Természetesen a ravatalozás jelképes eszközeivel. (gyertya, szemfedő) A 10 egészséges ember pedig kötéllel a nyakán a fejünknél. A táblákon feliratok (ötletek szerint) áldozatok, és áldozat leszek, és stb.
Javaslatokat, és ötleteket várunk.

Úgy gondoljuk, hogy erre a drasztikus akcióra szükség van, mert az egészségesek még nem ébredtek rá, hogy rájuk is ez a sors vár!
Szervező: Katalin György
facebook.com/events/552819994732850/?„ref=ts&fref=ts

nico56 # 2012.11.27. 11:51

AB-ról semmi hír még ma sem.

kázmér lehet struccpolitikát is folytatni,úgyhogy akkor azt ne olvasd el,ráérsz akkor,ha majd a bilibe ér a kezed.

sitimaci,csak azokat teszi ide fel ami érintőleg van erre a rétegre,hogy tájékozódhasson mindenki.

kreppke # 2012.11.27. 11:15

Sziasztok!

A rokkantnyugdíjra vonatkozó szabályokban állítólag 2013-ban változás áll be. Ez igaz? Tudnátok abban segíteni, hogy mely jogszabályok vonatkoznak jelenleg a rokkantnyugdíjra, illetve melyek lesznek 2013-tól érvényben?
Előre is köszönöm szépen.

Kreppke

kázmér58 # 2012.11.27. 10:59

sitimaci
Téged ki fizet azért hogy már a 2114 es választási dolgokkal ílyeszgeted az embereket? Hól van az még. MI akik még a földön járunk a tegnapi AB döntésre várunk.Megkérek egy pár embert hogy ahogy olvasom naponta többször is felrakják az olyan dolgokat, hogy az ember hátán fel áll a szőr.Ha ezen élveztek el akkor inkább keresetek egy kutyát, de ne az embereket ba....tok

éhes # 2012.11.27. 09:41

Tudhatunk már vmit? AB-re gondolok.Kösz'ha vki tud,olvasott vmit.

sitimaci # 2012.11.27. 07:00
http://www.napi.hu/….537977.html---
  • A 2014-es választások után,egy esetleges másik kormánytól sem várható,semmi kedvező és jó,főleg az egészségbiztosítás finanszírozása miatt,de sajnos valószínű,hogy,nyugdíjügyben sem!!!---További szigorítás-megszorítás,stb. várható!!!--Szép kilátások,biztató jövőkép-----!!! Üdv.
sitimaci # 2012.11.27. 06:59
sitimaci # 2012.11.27. 06:58
    • http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_johet_a_nyugdijak_adoztatasa_helyett.537977.html---
gyorgye # 2012.11.27. 03:50

Tyúk anyó.A gyerekeknek irány Anglia.Havi 500 000 fizetés,biztos megélhetés,nekünk meg szegénység,és nyomorúság.Én már 4 hónapja nem váltok ki gyógyszert sem mert az önkormányzat saját jogkörbe elvette a közgyógyomat is.Az egész arra megy ki hogy minél hamarább megpusztuljunk,a 47000 nyugdíjból.Már bele sem merek gondolni hogy megint jön a tél.