Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


aperten # 2011.10.22. 16:01

Usborne, ha öregségi nyugdíjba vonul jár neki időkorlátozás nélkül. Csak a baleseti rokkantsági nyugdíjjal, illetve a rehabilitációs járadékkal együtt nem jár.

http://optijus.hu/index.php?…

Hogy aztán összevonják-e a nyugdíjjal vagy sem, azt nem tudom. De ennek miért van jelentősége?


# aperten

aperten # 2011.10.22. 16:10

Annyival még pontosítanám, hogy ez a végleges állapot esetén áll fenn. De gondolom itt már erről van szó.


# aperten

usborne # 2011.10.22. 16:11

aperten
Köszi a választ:))
Amúgy-tényleg nincs jelentősége.:)

usborne # 2011.10.22. 16:11

aperten
Köszi a választ:))
Amúgy-tényleg nincs jelentősége.:)

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.22. 18:23

Szia kázmér58!

Hát remélem mert ez a hercehurca 2009 júliustól tart lassan már nem lesz olyan amit alkalmazhatnának az ügyembe idő huzás 11 es)))

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.22. 18:31

Szia Túlélő !

Nagyon sajnálom az ismerősödet sajnos áldozatok vannak emlékszel a szózat két vers szakára amit az orvosnál láttam lehet ez az orvos tud valamit )

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.22. 20:14

Szia Attila!

Igen a sors nagyon kegyetlen ,de a kegyetlenségbe ahogy mi mondjuk kis őröm is lett és hányszor hallom egészséges embertől jó neked mondom neki miért mert van nyugdíjad ezt anno mondta mivel most még nincs .

Mondtam neki mi a bajom ja nekem is fáj itt is ott is erre én akkor nekem talán jobban ha nyugdíjas vagyok és kimentem az illetőtől zöldségesben dolgozik ma nyomja ezerrel egy gyárba normázik és neki annyira fáj mint nekem ez a nem mindegy kivűlről ki és mit ítél mag és még mindig van hatalma embereknek ez néha jó.

kobeka # 2011.10.22. 20:49

Érdemes hétfőn a Kossuth rádióban a kabaré (13óra) ismétlését meghallgatni. Kifiguráztak egy felülvizsgálatot végző orvost. Nagyon találó, valóság hű. Én ráismertem az orvosaimra. Remélem több ilyen lesz és a társadalom szembesül ezzel a meghurcoltatással amit művelnek velünk.

Túlélő # 2011.10.23. 03:17

Attilla!
Köszönöm az együttérzésed.
Az esetedből is kiderült világosan,nem olvassák el a beadott papírokat,mielőtt bemegy a beteg. Akkor miért kérik el 30-40 perccel előbb?Nálad is elég lett volna 1 diagnózist elolvasni,és nem alakult volna ki a kellemetlen szituáció.DE ha már elkérik akkor olvassák el,vagy legalább a disgnózisokat írják be a gépbe.

Mónika!
Én 2009 juniustól harcolok.Reggel bemegyek a Nyufighoz,hátha van már valami.Az már a 8.munkanap lesz a (2.)IIfoku vizsgálat óta.Nem tudom mire számítsak,mert esetemben sem nézték át a papírokat, ismét.Rámkérdezett a drnő,honnan veszem hogy nekem gerincsérveim vannak?MR van róla,a felvételek,cd-k is ott voltak.Mondta,az csak kitüremkedés/ami szintén rohadtul tud fájni/,mire én-HERNIA van a paírokon,ami sérvet jelent,nem pedig protruzió,ami valóban kitüremkedés.Innentől kezdve senki nem beszélt.Jelentkezem ha tudok valamit.Szép napot mindenkinek,de főként fájdalommenteset.

aperten # 2011.10.23. 04:06

1956 tehát a nemzeti egység ünnepe, annak a csodának a megtestesülése, amelyre 55 éve várunk újra. ” (Réthelyi Miklós a Műegyetemen)

Drága Miniszter ÚR!
Remélhetőleg már nem kell sokáig erre várniuk.
;-)
A Főméltóságos Urak meg annyira várják, hogy elészaladtak több száz km-re? Biztos, hogy arról jön a csoda?


# aperten

Ricuska # 2011.10.23. 08:01
Rövid rörténet: (csak hogy milyenek az emberek) csipőműtét előtt állva, sajnos nem lehet titkolni a betegséget, mert látják az emberek a menésen. Kedves szomszéd is tudja, hisz az életminőség változásával nap mint nap szembesül találkozások, liftben utazások kapcsán. Egyik nap kedves mosollyal megkérdezte!!
  • Mennyi van még hátra??..
Meglepetéstől szóhoz nem jutva, jártak a gondolatok. Ez tudja mikor halok meg?? Végül is csak a műtét időpontját akarta megkérdezni, furcsa módon.!

Ugy érzem, keményen le vagyunk nézve, nem csak megalázva!! Amikor ennyi idősen (45), 500 métert kinok kinja közepette teszi meg az ember, mert boltba kell menni, sajnos vannak furcsa arcok, látjátok furcsa kérdések is! 1 év a várólista, szerintem addigra tolókocsi lesz a vége. De nem mindig szivesen beszél az ember az állapotáról, mert ez is hangulat függő!
Olykor a tehetetlenség furcsa gondolatokat ébreszt.
Minek vagyok, miért kell igy élni fájdalmakkal?? De tudom a családnak igy is szüksége van rám!!
Bocs és elnézést de jó volt ezt most igy megirni nektek!!!

buboka # 2011.10.23. 08:24

A következő esetet csak azért írom le, mert vannak az orvosszakértők között is tisztességeke és becsületesek, bár ritka mint a fehér holló. Engem mindenesetre meglepett az őszintesége.
Páromnak, mint már többször is írtam, a bal lábát cukor okozta érszűkület miatt amputálni kellett. Értelemszerűen, mivel akkor még csak 55 éves volt, az ORSZI-ba kellett menni a leszázalékolás miatt. Egy idősebb, nagyon megértő doktor úr mondta, hogy természetesen menjek be én is, hogy tudjak segíteni a vetkőzésnél, stb. A vizsgálat végén mondta, hogy III. fokú végleges státuszba teszi a párom, mert ha az I. vagy II, fokba rakja, kötelező kétévente felülvizsgálatra mennie és szó szerint azt mondta: "Sajnos a lába nem fog kinőni, így nem látom értelmét, hogy mindig citálják a bizottság elé és ha olyan kollégához kerül meg is alázzák". Szerintem ez a doctor már vagy nem dolgozik, vagy esetleg már meg is halt, de én azóta is nagyon hálás vagyok neki a fentiek miatt. sajnos, mint írtam ez a hozzáállás nagyon ritka, de biztosan ma is dolgoznak hasonló gondolkodású emberek az intézetben.

kiszolgáltatott # 2011.10.23. 08:32

Jó olvasni,hogy vannak emberséges felülvizsgálatok is.
De az azért borzasztó,hogy csak a "vak szerencsén" múlik (mint ezek szerint a kollega is tudta)a beteg megaláztatása : "nem látom értelmét, hogy mindig citálják a bizottság elé és ha olyan kollégához kerül meg is alázzák".
És aki a másik kollegához kerül?
De örülök persze,hogy Buburka párjának egy kis elégtételt adott a sors.

buboka # 2011.10.23. 08:51

Kedves Kiszolgáltatott!

Igen, ez a legnagyobb gond, hogy aki a másik "kolléga" elé kerül, az vajon miben bízhat? Persze nekem is van ellentétes példám is, amit a saját felülvizsgálatomon tapasztaltam, de sajnos nem mi választunk, de azt leírni felesleges, mert sajnos sok negatív esetet olvasunk itt a fórumon.

kiszolgáltatott # 2011.10.23. 09:00

Kedves Bubóka!
Nekem a II. fokú foglalkoztatási szakértőről van jó emlékem,aki kifejezte együttérzését,és hogy csak további pert gondolja megoldásnak.Ő nem látja a rehabilitáció lehetőségét,de csak egy az ő "szavazata" a többiekkel szembe.És hogy ahogy kifejezte,(nem szó szerint,de ez derült ki belőle):az a baj,hogy mindenki függ egy felettesetől,és félti az állását is.

ókút # 2011.10.23. 10:20

Buboka!

az I-II.csoportúaknak sem biztos,hogy kétévente vissza kell menni!attól függ mit írtak a papírra.szükséges vagy nem szükséges újabb vizsgálata.

henike75 # 2011.10.23. 10:59

Üdvözlöm,

Érdeklődni szeretnék, hogy én egyedül nevelem 12 éves gyermekemet, de rokkantsági nyugdijat kapok igényelhetem-e magam utánn a családi kedvezményt, vagy valaki a családban mennyi lehet ennek az összegnek a legmagasabb igényelhető összege, ha igen két kiskoru bevonásával is igényelheti.e unokatesvérem?
Várom válaszát!Köszönöm.


Üdvözlöm,

Érdeklödni szeretnék a családi kedvezménnyel kapcsolatban.Én rokkant nyugdijas vagyok 53%ban egyedül nevelem 12 éves fiamat.Igényelhete

Luciann # 2011.10.23. 11:11

vbartamonika@citromail.hu!Megkaptam emailben, amit kértem. Köszönöm.:) Beraktam facéra, hát tudjátok, ha összesen 2 ember reagált rá. :-o Nyilván mindenki makk egészséges, v van pénzük magánorvosra, de M.J. óta tudjuk, ill. máshonnan is, h EGÉSZSÉGET VENNI NEM LEHET!!! :-(

Luciann # 2011.10.23. 11:13

henike75 menj a nyufig oldalára, ott ki lehet bogarászni, h mi adható. szép napot. :)

Luciann # 2011.10.23. 11:17

http://www.onyf.hu/?…

Nem ez a legjobb link a kérdésedre, de másokat talán érintenek bizonyos dolgok. Én lesz@rom az EGÉSZET! Semmit nem tudok tenni a "HATALMASOK" ellen. :-(

kázmér58 # 2011.10.23. 11:39

Bocs csak egy más téma. Ma 0.40 kor megszületett a 8 ik unokám.És most a bajaimat megpróbálom elfelejteni, és egy kicsit örülni.

kiszolgáltatott # 2011.10.23. 11:41

Kázmér!Gratulálok!És egy jobb világot kívánok a kicsinek.

buboka # 2011.10.23. 11:42

kedves Ókút!

Biztosan igaza van, én csak a saját tapasztalatot írtam le. Megjegyzem, sajnos nagyon sokan voltak akkor az éppen soros felülvizsgálaton olyanok, akiknek valamelyik, vagy adott esetben mind a két lába hiányzott, vagy csonkolt volt és tőlük is hallottuk a felháborodást, amiért évenként, kétévenként kellett megjelenniük a bizottság előtt. Az egyik keserű humorral meg is jegyezte, hogy nem olyan ez, mint a gyík farka, hogy bizonyos idő után kinő. Azt valóban nem tudom, tudhatom, hogy nekik mi szerepelt a papíron, de valóban elgondolkodtató.

kázmér58 # 2011.10.23. 11:44

kiszolgáltatott
Nagyon köszönöm És remélem igazad lesz. És talán egy szebb és jobb világba fog felnőni.

buboka # 2011.10.23. 11:45

kedves Kázmér58!

Szívből gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok a picinek és családjának egyaránt.

További kellemes hétvégét.

Üdvözlettel: