Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ókút # 2011.10.21. 19:38

Kedves Icike42!
és egy erős amatőr vagyok,hol tudom megnézni a a privit? bocs de tényleg amatőr vagyok!

doli # 2011.10.21. 19:44

Keresés a cikkekben
E-mail
Jelszó
Regisztráció | Jelszó emlékeztető
mai időjárás:7°
Hírlevél | RSS
2011. október 21. péntek, Orsolya
.
HírfolyamEnergiaHRITLogisztikaMarketingMesél a múltPénzügyTőzsdeklubVállalatvezetésLakásmustraArchívum
GalériákFórumMenedzserekCégekDossziékMfor traderBérkalkulátor '12 ÚJVP megmondjaKontrollingKépzésekKonferenciák
Matolcsyék eltüntették a Széll Kálmán Terv felét
2011. október 4. kedd 09:46:59
Információ
A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!
nyomtatáse-mail küldésCikk betűméretének csökkentése
Megosztás|

CimkékA költségvetés helyzete, Orbán-csomagok

Idén tavasszal a Széll Kálmán Terv ismertetésekor 550 milliárd forintos egyenlegjavulást vállalt 2012-re a kormány. Végül a nemzetgazdasági miniszter szerint ebből ezer milliárd lesz. A baj csak az, hogy közben az eredeti intézkedések csak a várt összeg felét hozzák, ezért is volt szükség további adóemelések csatasorba állítására. Mfor.hu-háttér.
hirdetés

550 helyett csak 300 milliárd

Tavasszal a Konvergencia Terv benyújtásakor részletezte a kormány azokat az intézkedéseket, melyektől 550 milliárd forintos egyenlegjavulást várt 2012-re a Széll Kálmán Terv keretében. Most érdemes ismét elővenni ezt a dokumentumot és a jövő évi költségvetés múlt pénteken benyújtott első tervezetével összevetni. Az rögtön kiderül, hogy az 550 milliárdnyi egyenlegjavulásból csak nagyjából 300 milliárd valósul meg a kormány legfrissebb tervei szerint is, vagyis azoknak az elemzőknek lett igaza, akik már tavasszal arra figyelmeztettek, hogy jó esetben is a tervek 60 százaléka teljesülhet majd.

Persze a kormány már ezermilliárdos egyenlegjavulásról beszél és úgy kommunikálja, mintha túlteljesítené a Széll Kálmán Tervet. Ehhez azonban kellett a más bejelentett áfaemelés, mely a tervek szerint jövőre 150 milliárdot hoz a kasszába, illetve a 250 milliárdos stabilitási tartalék zárolása 2012-re is.Ezek az intézkedések a már említett 300 milliárdos egyenlegjavulás mellett máris 700 milliárdot tesznek ki, amihez jönnek még a jövedéki adó emeléséből származó pluszbevételek, az online szerencsejátékok megadóztatása és a többi "kisebb" intézkedés. Vagyis gyakorlatban megvalósulhat az ezermilliárdos kiigazítás, csak más szerkezetben.
Számoltassa ki, mennyit tud spórolni flottáján!
Számoltassa ki, mennyit tud spórolni flottáján!

Vegyen részt az mfor.hu október közepén megrendezésre kerülő "Büdzsébarát autóflotta" című konferenciáján és partnereink segítségével megtudhatja, hogy milyen költségcsökkentési lehetőségek kerülték el eddig figyelmét.

Arról már korábban írtunk, hogy tavasszal a Széll Kálmán Terv 550 milliárdjából még 430 milliárdos kiadáscsökkentést és 120 milliárdos bevételnövekedést tervezett a kormány. Ez az arány változott meg mostanra: az ezer milliárdból már 550 milliárd a kiadáscsökkentés (a reformcsomag 300 milliárdja és a 250 milliárdos stabilitási tartalék), a másik fele viszont bevételnövekedésből valósul meg.

Nagy bukás lehet a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

A tavasszal bejelentett reformintézkedéseket részletesen megvizsgálva az is kiderül, miért nem jön össze jövőre az eredetileg várt megtakarítás. A munkaerőpiac területén például 195 milliárd forintos egyenlegjavulás volt betervezve, ehhez képest a benyújtott költségvetési tervezet már csak 126 milliárdos lefaragást jelent. A passzív munkaerőpiaci támogatásoknál például a tavalyi 134,8 milliárd forintból 111,1 milliárdot faragott volna le a kormány, de csak 66,1 milliárdot sikerül a legfrissebb terv szerint. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a bejelentett intézkedések, mint például a munkanélküli segély idejének három hónapra csökkentése a vártnál kevesebb eredményt hozhatnak.

Érdekesség, hogy a reformcsomag az aktív munkaerőpiaci támogatások EU-forrásokra cserélésétől 40,5 milliárdos megtakarítást várt, miközben az idei büdzsében összesen ennyi az előirányzat. Ebből szinte előre borítékolható volt, hogy nem sikerül majd a teljes összeget elvonni, ami meg is történt: még a 2012-es tervezetben is van 27,6 milliárd forintnyi aktív munkaerőpiaci támogatás.

A nyugdíjrendszer reformjánál a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata okozhatta a legnagyobb csalódást a kormánynak. Már korábban lehetett arról hallani, hogy elég lassan halad a felülvizsgálat és a tervezettnél kevesebb embert lehet ezzel visszaterelni a munkaerőpiacra. Ez jelenik meg a költségvetési tervezetben is. Az idei 304,6 milliárdról csökken ugyan a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok ellátására és a rehabilitációs járadékra fordítandó összeg, de a csökkenés csak 20,2 milliárdos lesz. További különbség, hogy januártól az Egészségbiztosítási Alaphoz tartoznak a rokkantnyugdíjak, de ettől a 284,4 milliárdos kiadást ugyanúgy fedezni kell, mint ha a nyugdíjkassza része lenne. Nagyrészt a rokkantnyugdíjak vártnál kisebb megvágása miatt a nyugdíjrendszer területén számításaink szerint 24,7 milliárdos egyenlegjavulás jön csak össze a várt 92,5 milliárddal szemben.
Orbán-csomagok

Rogán: módosulhat a végtörlesztési törvény

NGM: Megalapozott és tartható a jövő évi hiánycél

A válságadókat kritizálta a finn nagykövet

Ön jól jár jövőre? Kalkulátorunk már tudja

Sokkal nehezebben gazdálkodhatnak jövőre az egyetemek

Ötvenmilliós bírság jár a Volksbanknak a végtörlesztési űrlapért
További cikkek »

Problémás terület a közösségi közlekedés is, ahol egyelőre nyomuk sincs a reformoknak. A múlt héten Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár maga is úgy nyilatkozott a Közgazdász Vándorgyűlésen tartott előadásában, hogy egyelőre nem látja a várt megtakarítás forrását ezen a területen. A költségvetési tervezetből az látszik, hogy a fogyasztói árkiegészítést 16 milliárddal 109-ről 93 milliárdra csökkentené a kormány, amivel túlteljesíti az ettől várt 10 milliárdos egyenlegjavulást. Azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy a Nemzeti Közlekedési Holding létrehozása valóban ötmilliárdos megtakarítással jár-e, de megelőlegezhetjük ezt az összeget. A legnagyobb tétel azonban a MÁV átszervezése, hatékonyságjavítása, melytől 30 milliárdot vártak volna. Ennek tetemes részét az tehette volna ki, hogy az állam átvállalja a vasúttársaság 300 milliárdos adósságállományát, amivel a cég megszabadult volna évi 20 milliárdos kamatterheitől. Azonban az utóbbi hónapokban már pletykáltak arról, hogy nem lesz pénz a vasúttársaság konszolidálására, majd mostanra a kormány is elismerte, hogy felül kell vizsgálni a tervet.

Túlteljesülhet a terv a felsőoktatásban

Az egészségügyben sok kisebb intézkedéstől várt összesen 83 milliárd forintos megtakarítást a kormány a Széll Kálmán Tervben, azonban a benyújtott költségvetési tervezet alapján ebből is csak 44,6 milliárd valósulhat meg. ugyanis amíg az idén 1448,6 milliárd forint az Egészségbiztosítási Alap költségvetése, jövőre ez a rokkantnyugdíjak kifizetése nélkül 1404 milliárd lesz. Hasonló tapasztalható az önkormányzati finanszírozás területén is, ahol ugyan sikerül 6,6 milliárdot vágni, de ez még messze elmarad a várt 32 milliárdtól.

A felsőoktatásban azonban a jelek szerint túlteljesülhet a vállalás: a kormány összesen 12 milliárddal csökkentette volna az intézmények állami támogatását, de ebből végül 28,9 milliárdos vágás lett a büdzsé tervezetében. Az idei 189,3 milliárd után ugyanis 2012-ben 160,4 milliárdra csökken a felsőoktatási intézmények költségvetési támogatása.

Beke Károly

mfor.hu

CimkékA költségvetés helyzete, Orbán-csomagok

Spóroljon logisztikai költségein!
.
TOP cikkek Üzleti hírek

Ön jól jár jövőre? Kalkulátorunk már tudja

Százmilliárdos bukták: az Erste csak az első dominó?

Akár az euróbevezetés nyertese is lehetne Magyarország

Milliárdokkal zuhant a magyar Tesco profitja

Januártól tényleg nem lesz több korhatár alatti nyugdíj

Kósa: hát Téged meg ki hívott?

Száguld az euró, erősödik a forint

Kétszer nagyobb költséggel terheli a kormány az autóvásárlást

Gyurikám, háromra elrugaszkodunk!

Veszélyes vizek felé tart Magyarország, csak ne legyen vihar

18:30Új kommunikációs vezető a Nokia Siemens Networksnél

17:31Már nem szól a Radio Face

17:25Délután ébredtek a vevők

17:01Az OTP Bank 1,85 millió euró értékű kölcsöntőke kötvényt vont be

16:59Az NMHH megkísérli lekapcsoltatni a Radio Face-t

16:46Elhunyt Arthur C. Nielsen, a piackutatás doyenje

16:35Az IMF november 9-21 között tartja aktuális felülvizsgálatát Magyarországon

16:34Miért fog megbukni a Google+?

16:10Másfél milliárd dollár profit a McDonald's-nál

15:37A jegybanki alapkamat tartására számítanak jövő héten az elemzők
További hírek »
hirdetés
hirdetés

Energia + irodaszer szolgáltatáscsomag vállalkozásoknakKépzések, tanfolyamok, OKJ képzések a KépzéscentrumonDeviza, olaj részvény - mfor trader
Ön jól jár jövőre? Kalkulátorunk már tudja
.
Olvasói sarok - fórum
[ 2011-10-20 ] A szigetelőket is támadják útközben - BLUENION
" A Bluetooth névadója egy viking király, Harald Bluet..."
[ 2011-10-20 ] Így adóztatna jövőre Matolcsy - Dr. Kiss Attila
" Nem az orvosoktól sajnálja a pénzt, hanem felháborod..."
[ 2011-10-17 ] Pénzfokális- vs. pénzügyi-kontroll - Véry Zoltán
" Kedves Daventura! Köszönöm az érdeklődést, a hozzás..."
[ 2011-10-17 ] Barroso: szabályozni fogjuk a pénzpiacokat - bankár
" Barroso most jött rá, hogy a bűnelkövetés a pénzügyi..."
[ 2011-10-14 ] Régen a tankok, most meg a bankok... - bankár
" A pénzt nagymamába kell fektetni. Kis helyen elfér é..."
További témák >>
HR asszisztens
Unix Autó Kft.
Munkaügyi gyakornok
BDO Forte Holding
HR Generalista
Adecco Kft.
Tréning koordinátor
Trenkwalder Kft.
Bérszámfejtő
G4S Holding Kft.

Duna House
hirdetés
.
Írjon nekünk!MédiaajánlatImpresszum
SudokuSanTréningekKonferenciák
TőzsdeklubrólKapcsolat a TőzsdeklubhozJogi közlemény
IMEDIA
.

ókút # 2011.10.21. 19:47

Icike42!

én azt gondoltam botor módon,hogy a privi az emailom,se ott nincs!

doli # 2011.10.21. 19:54

Keresés a cikkekben
E-mail
Jelszó
Regisztráció | Jelszó emlékeztető
mai időjárás:7°
Hírlevél | RSS
2011. október 21. péntek, Orsolya
.
HírfolyamEnergiaHRITLogisztikaMarketingMesél a múltPénzügyTőzsdeklubVállalatvezetésLakásmustraArchívum
GalériákFórumMenedzserekCégekDossziékMfor traderBérkalkulátor '12 ÚJVP megmondjaKontrollingKépzésekKonferenciák
Több hónapos késésben: a Széll Kálmán Terv újabb eleme borul?
2011. október 13. csütörtök 06:10:59
Információ
A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!
nyomtatáse-mail küldésCikk betűméretének csökkentése
Megosztás|

CimkékMunkaerőpiac
Fórum hozzászólások

A Széll Kálmán Tervben foglaltak alapján a kormány a korhatár előtti rokkantnyugdíjasok 2012. január elsejére véget érő felülvizsgálatát tűzte ki célul. Egyelőre azonban ez csak kijelentés szintjén maradt meg, hiszen a rutinvizsgálatok mellett érdemi előrelépés nem történt, ami megkérdőjelezi a kormány elképzeléseinek remélt sikerét. Mfor.hu-háttér.
hirdetés

Még el sem kezdődött

Eredetileg a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatától idén 12, jövőre 88, 2013-ban pedig 117 milliárd forintos megtakarítás remélt a kormány, melynek elmaradása jelentős lyukat okoz a büdzsében. Az elképzelések szerint a vizsgálódások július elsején kezdődtek volna, és hat hónap alatt, 2012. január elsejével fejeződött volna be a folyamat, mely után a korhatár előtti rokkantnyugdíjasok ezrei kerültek volna vissza a munkaerő-piacra.

„Még nincs kormánydöntés a felülvizsgálatok pontos részleteiről” – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) az mfor.hu megkeresésére. Ez azt is jelentheti, hogy az év hátralévő 2,5 hónapjában szinte esélytelennek tűnik, hogy a kormány megvalósítsa az eredetileg hat hónaposra tervezett ellenőrzéseket. Emiatt a jövő évre eredetileg tervezett 88 milliárdos megtakarításnak könnyen csak a töredéke realizálódhat, miközben az idei 12 milliárdos megtakarításnak is búcsút inthet a kabinet a késlekedéssel.

Ezt részben a kormány is elismerte már a 2012-es költségvetés benyújtásakor, hiszen a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok ellátására és a rehabilitációs járadékra fordítandó összeg csak 20,2 milliárd forinttal fog csökkenni 2011-hez képest. Mint ahogy korábban már írtunk róla, több ponton megingott a terv, hiszen a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata mellett a közösségi közlekedés terén sincs nyoma a vállalt intézkedéseknek.

Ellátás és munka nélkül maradhatnak

A tervek szerint a nyugdíjkorhatár alatt lévő rokkantak és egészségkárosultak járadékai közül a nyári álláspontok alapján már csak a III. kategóriába tartózók esnének a kormány célkeresztjébe, és csak a súlyosabb, az I. és a II. kategória járandóságai maradnának meg. Ez így összesen 220 ezer embert jelent, a kormány szerint ennek nagyjából a felét lehetne újra a munkaerőpiacra terelni.

A Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest júniusi elemzése szerint, ha az összes III. kategóriájú rokkantnyugdíjast vissza tudják terelni a munkaerőpiacra, az ellátásban részesülők 87,7 százaléka veszti el a rokkantsági ellátását, ami 319,9 milliárd forintos megtakarítást jelent majd a költségvetésnek. Az ellátásból kiesők 72,9 százaléka így azonban munkahely és ellátás nélkül maradna.

Rutinszerű soros vizsgálatok azonban vannak

A minisztérium ugyanakkor arról tájékoztatta az mfor.hu-t, hogy ugyan a Széll Kálmán Tervhez kapcsolódó felülvizsgálatok részleteiről nem született döntés, rutinszerű felülvizsgálatok folyamatosan vannak. 2011-ben a közérdekű bejelentések, illetve a NEFMI által elrendelt szakmai ellenőrzés következményeként 139 rendkívüli felülvizsgálat elvégzésére került sor, változtatás 30 esetben (21 százalék) történt. A szakértői bizottságok a soros felülvizsgálatok során 2009-ben 11 629 (az összes vizsgálat 13 százaléka), 2010-ben 11 539 esetben (12,5 százalék) változtatták meg a korábbi döntést.

Székely Sarolta

mfor.hu

CimkékMunkaerőpiac
Fórum hozzászólások

Spóroljon logisztikai költségein!
.
TOP cikkek Üzleti hírek

Ön jól jár jövőre? Kalkulátorunk már tudja

Százmilliárdos bukták: az Erste csak az első dominó?

Akár az euróbevezetés nyertese is lehetne Magyarország

Milliárdokkal zuhant a magyar Tesco profitja

Januártól tényleg nem lesz több korhatár alatti nyugdíj

Kósa: hát Téged meg ki hívott?

Száguld az euró, erősödik a forint

Kétszer nagyobb költséggel terheli a kormány az autóvásárlást

Gyurikám, háromra elrugaszkodunk!

Veszélyes vizek felé tart Magyarország, csak ne legyen vihar

18:30Új kommunikációs vezető a Nokia Siemens Networksnél

17:31Már nem szól a Radio Face

17:25Délután ébredtek a vevők

17:01Az OTP Bank 1,85 millió euró értékű kölcsöntőke kötvényt vont be

16:59Az NMHH megkísérli lekapcsoltatni a Radio Face-t

16:46Elhunyt Arthur C. Nielsen, a piackutatás doyenje

16:35Az IMF november 9-21 között tartja aktuális felülvizsgálatát Magyarországon

16:34Miért fog megbukni a Google+?

16:10Másfél milliárd dollár profit a McDonald's-nál

15:37A jegybanki alapkamat tartására számítanak jövő héten az elemzők
További hírek »
hirdetés
hirdetés

Energia + irodaszer szolgáltatáscsomag vállalkozásoknakKépzések, tanfolyamok, OKJ képzések a KépzéscentrumonDeviza, olaj részvény - mfor trader
Ön jól jár jövőre? Kalkulátorunk már tudja
.
Olvasói sarok - fórum
[ 2011-10-20 ] A szigetelőket is támadják útközben - BLUENION
" A Bluetooth névadója egy viking király, Harald Bluet..."
[ 2011-10-20 ] Így adóztatna jövőre Matolcsy - Dr. Kiss Attila
" Nem az orvosoktól sajnálja a pénzt, hanem felháborod..."
[ 2011-10-17 ] Pénzfokális- vs. pénzügyi-kontroll - Véry Zoltán
" Kedves Daventura! Köszönöm az érdeklődést, a hozzás..."
[ 2011-10-17 ] Barroso: szabályozni fogjuk a pénzpiacokat - bankár
" Barroso most jött rá, hogy a bűnelkövetés a pénzügyi..."
[ 2011-10-14 ] Régen a tankok, most meg a bankok... - bankár
" A pénzt nagymamába kell fektetni. Kis helyen elfér é..."
További témák >>
HR asszisztens
Unix Autó Kft.
Munkaügyi gyakornok
BDO Forte Holding
HR Generalista
Adecco Kft.
Tréning koordinátor
Trenkwalder Kft.
Bérszámfejtő
G4S Holding Kft.

Duna House
hirdetés
.
Írjon nekünk!MédiaajánlatImpresszum
SudokuSanTréningekKonferenciák
TőzsdeklubrólKapcsolat a TőzsdeklubhozJogi közlemény
IMEDIA
.

ókút # 2011.10.21. 20:03

Szia kedves Icike42!
sajnos még nem jött át,reggel megint megnézem,ha nem akkor van valami ötleted,hogyan tudnánk valahogy érintkezni? egyébként ma próbáltam valakinek e-mailt küldeni innen,sajna nem sikerült!

gjanosz # 2011.10.21. 20:27

hiányozni fognak!

Kedves fórumozók, barátaim!

Megszeretném ragadni az alkalmat, hogy szeretettel elbucsúzzak Önöktől. Holnap reggel indulok Bécsbe, mert kedden indul a gépem Kanadába. Szeretnék egy kicsit magammal foglalkozni és a teendőimmel. Sajnos, most egy jó darabig nem fogok írni, mert nem tudom, hogy mik a lehetőségeim Kanadában. Minden erőmmel azon leszek, hogy a feladataimat jól végezzem, mert nem akarok beégni a nyelvi hiányosságaim miatt! Nem szeretnék szégyent hozni a magyar nyelv és irodalom szépségére, sokszínüségére!
Köszönöm, hogy sokan támogattak, jó szándékkal segítettek, bíztattak! Örülök, hogy sok embernek sikerült segítenem, ha valakinek csalódást okoztam, nem szándékosan tettem, hanem a szűkös lehetőségeim, korlátaim miatt. Ha valaki átírna, vagy másolna a jogi fórumra, nyugodtan tegye.
Elnézést kérek azoktól is, akiket megbántottam, a szerencsétlen nyelvi megfogalmazásaim miatt! Senkire nem haragszom, béke honol a szívemben, mindenkit megkedveltem a fórumokon! Sokan kételkedtek a valódiságomban, kaptam rosszindulatú leveleket, emaileket! Remélem a válaszokkal eloszlattam a kételyeket, mert nyilvánosan nem akartam felfedni kilétem. Így is többet tudtak meg a kelletténél, ezért nem haragszom Nagy Katinkára (mimóza)-ra sem! Végszóhoz közeledve szeretném kívánni azoknak, akik hittek nekem és bíztak bennem, hogy ne idegeskedjenek, mert az idő maguknak dolgozik, kormány nem fogja brutális törvényekkel magukat ellehetetleníteni! Tudom, hogy egyre erősebbek az ellenzékiek tábora a Fideszen belül, ez biztató és kecsegtető.
Ne marják egymást, alkossanak meg egy saját csoportot, amely csak a maguké és hízzanak fel akkorára, hogy komoly érdekképviseletté váljanak! Meosz is egy nagyon jó szervezet, mert őszínte és ragyogó képviseletet látnak el, biztonsággal merem ajánlani őket, bátran kérdezzenek tőlük, mert tiszta jóindulattal segítenek! Vannak fogadó óráik, szakértőik, szóval sokan, hogy a saját tagjaiknak a legjobb tudásukkal segítsenek! Nagyon sok szerencsét, fájdalommentes szép napot kívánok mindenkinek!
Vigyázzanak magukra, ne hagyják magukat becsapni, átverni!
Szívélyes üdvözlettel és őszínte tisztelettel:

Dr. Kovács László

doctor

gjanosz # 2011.10.21. 20:29

Engedelmével bemásoltam.
Jó utat kívánok neki és sikeres visszatérést ide is.

gjanosz # 2011.10.21. 20:32

Ja, bocs nem Én vagyok a doctor !

aperten # 2011.10.21. 21:09

Szerencsés Utat Doctor!

Visszavárjuk.
Addig is próbálunk kapaszkodni a létrába, hogy ne tudják addig kirángatni, amíg mindannyian ki nem mászunk a gödörből.


# aperten

Túlélő # 2011.10.22. 04:54

doctor!
Csatlakozom a többiekhez- Jó utat kívánok,és várjuk vissza!!!

ókút # 2011.10.22. 07:38

Helló Mindenki!
Kedves Icike!
ma 00.7 kor átjött emailed,alinkek nem jötte nem jöttek át!

kázmér58 # 2011.10.22. 08:24

Sok sikert doki.Mi meg megpróbálunk egy jó csapattá kovácsolódni.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.22. 08:50

Szia kázmér58 !

Hát már jó lenne valami jó már 24 hónapja megy ez a huza vona pénz nélkül egyre jobban belehülyül az ember ebbe.Reméljük a legjobbakat köszi szépen.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.22. 08:57

Doktor !

Jó utat és egészséget.

kázmér58 # 2011.10.22. 09:40

vbartamonika@citromail.hu
Reméljük hogy az ismerősöm jól tudja. Már 40 éve ezt csinálja.Sok sikert és drukkolok, hogy végre jól sikerüljön. És vére egyenesbe gyere.

horgászapácban (törölt felhasználó) # 2011.10.22. 10:17

Nagyon remélem, hogy az utazási kedvezmények megmaradnak.Budapesten éves szinten több, mint egy havi átlag rokk.nyugdíj összege a különbség a teljes árú és a nyugdíjas bérlet között.

Luciann # 2011.10.22. 10:18

vbartamonika@citromail.hu! Keresem a hsz-edet, ahol az idős feltalálóról írsz, aki az érelmeszesedés elleni injekciót találta fel, aztán még az emberünket is eltűntették, nehogy tovább éljenek azok, akik infarktusban elmehetnek, mert az ő nyugdíjuk jól jön az államnak megtakarításként. :-o Lécci, küld el nekem emailben! Terjeszteni szeretném! Köszönöm. :-) lucidity.anna@gmail.com. :-)

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.22. 10:37

Üdvözlök mindenkit!
Nem épp a mi fórumunkra tartozik, de nem tudom megállni, hogy ne írjam le:

  1. Volt ugye Vityakirályunk Egyiptomban, puszi-puszi Mubarakkal. Később kitört a zendülés, Mubarakot megbuktatták, győztek a felkelők.
  2. Schmitt Pál Líbiában járt, ugyancsak puszi-puszi, később itt is felkelés, most már tudjuk, elhunyt Kadhafi.
  3. Vityakirály Szaúd-Arábiában volt. A Heti-hetesben is felvetették, itt vajon mi fog történni?

Most olvasom: elhunyt a szaúdi trónörökös...
Átkot visznek politikusaink?
Tényleg nem témába vágó, még viccesnek is lehetne mondani, ha nem lenne tragikus.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.22. 10:41

Luciann! Megtaláltam az általad keresett hozzászólást. Menj vissza 10.21.-ig, és 09:13-nál van a cikk.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.22. 12:48

Oké, nem volt fiatal, meg egészséges. A trónörökös nevet olvasva ezt nem tudtam, de attól még érdekes egybeesések. Annak ellenére, hogy nem is tartózkodott Szaúd-Arábiában Vityánk látogatásakor.
Morbid...

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.10.22. 13:02

icike 42! írtam,nézd meg légyszí!

buboka # 2011.10.22. 13:26

Ez sem tipikusan fórum téma, de érdekes.
Mivel elmarad a brüsszeli találkozó, így ünnepi beszéd helyett meccsre megy miniszterelnökünk. A köztársasági elnökünk Bécsben mond ünnepi beszédet.
Hát mit nem mondjak, felettébb érdekes, nekem legalábbis. Ennyire semmibe venni az Ünnepet, ha lehet mondani a népet, egy kicsit vérlázító, arról nem is beszélve, hogy a külföldi sajtó sem pozitívan fogja emlegetni ezt a témát.

usborne # 2011.10.22. 13:42

Szeretném megkérdezni,a "baleseti járadék" akkor is jár ,ha az illető nyugdíjba vonul?
Összeadódik?vagy külön jár?
Egy ismerősöm már 10 éve kapja-és fél,ha elmegy öregségi nyugdíjba,akkor a baleseti járadékot megvonják tőle!
De én meg úgy olvastam valahol,hogy időkorlát nélkül kapja ,ha a károsodása meghaladja a 20%-ot.
És a nyugdíj mellett azt is kapni fogja!
Jól tudom?

Köszönöm a választ:)

Túlélő # 2011.10.22. 14:46

Imét egy "kedves"orcvosról szóló nagyon szomorú történet.Nagyon jó ismerősöm sajnos komoly tüdőbeteg volt.50 évesen tavaly támadta meg a betegség,addig életerős nagydarab ember volt.Kemo stb...2 hete 50kg nyomott menni nem bírt.Neje tolokocsiban vitte a bizottság elé.Bent elkzdte vetkőztetni,rászóltak keményen,nem kell a látvány,tuti egyedül is tud vetkőzni.A kérdésekre is ő akart felelni,mert ő adagolja a gyóyszert stb..ismét rászóltak,emelt hangnemben,van nyelve a férjének tud besszélni.Ez igaz,csak épp a levegő és az oxigén kevés egy tüdőrákosnál.Sajnos nem kapta kézhez a bizottság döntését.Kedden volt a temetése.Jó ember volt nagyon.
Remélem békét talált odaát.

kiszolgáltatott # 2011.10.22. 14:57

Békét kivánok ismerősödnek,és a sors igazságtételét a vele eljáró bizottsági orvosoknak.Erről a témáról is megérné az utókor számára egy filmet forgatni,vagy legalább könyvet írni.Valamikor csak eljön itt is az igazság pillanata.