Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


keke1 # 2011.09.23. 19:22

"Fogom magam és írok egy levelet magyar nemzetnek, hogy tegyen végre valamit, hogy ne legyenek ekkora balfékek, ez már szégyen és szánalmas a részükről"

Ne strapálja magát Doktor,ennyi erővel a siratófalnak is irhatna!

sorstars57 # 2011.09.23. 21:38

Kedves Icike 42!

Én is észrevettem, hogy nem egyértelmű a rokkantnyugdíj ill. a rokkantkártya felülvizsgálatáról szóló cikk, de azt hittem "meghaladja az értelmi képességeimet". Azt gondoltam, csak én nem értem. Megerősítést kaptam, hogy még sem velem van a baj. A cikk írójának illene tisztában lenni a tényekkel. Vagy mégsem? Bármi megjelenhet következmények nélkül?

sopika # 2011.09.24. 03:56

Pontosan hogy tudom meg nézni a beteg élet utat?
Regisztráltam,de nem küldik a kódot.
Ha esetleg meg van, azon belül merre találom?

Debra01 # 2011.09.24. 06:56

Egy másik fórumon olvasgattam, és szembe ötlött valami.
Nekem, már egyszer kiszámolták az éveimet. Az akkor (a járadék megkezdéséig) 28,5 év volt. Utána ugyebár 10 évig járadékos voltam. ebből részmunkaidősen ledolgoztam 4 évet.
De! Olvasom, hogy az új számítások szerint kiveszik a munkanélküli időt, és a gyes azon részét, ami ebben benn foglaltatott. Akkor nekem is kiveszik ezt az időt?
Mert akkor nagyon jól fogok kinézni. :(
Visszamenőlegesen is változtak a szabályok?

gjanosz # 2011.09.24. 08:43

A régebbi egyik hozzászólásban azt írta valaki,hogy a vénember61 meghalt(talán valamelyik hozzátartozója).
Debra01: az egyik rokk.ismerősöm volt aki saját maga akarja beadni a fellebezését a Munakügyi Bír.-ra.
Nem akar ügyvédet.Azt kérdeztem,hogy a "Fellebezés" szó elég címnek.
Én végleges(67%) vagyok és 2007 dec.-i és nem vagyok nyugott.Senkinek nem adtam pénzt és nem csaltam.Egyébként adtam már orvosnak pénzt,de az régen volt.
Szép napot mindenkinek.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.09.24. 12:59

Kedves Fórumozók!
Jano55-nek üzenem, pont erre gondoltam: oszd meg és uralkodj. Ez a legfrappánsabb meghatározása a gondolatmenetemnek.
mari55-nek: nem, nincs műtét nyoma, de azért érdekes, hogy egy hosszú idő kimaradt a betegéletutamból. Most tüzetesen végignéztem, 2003-ban adtam be kérelmemet, 2005.02.09-én volt az Igazságügyi Orvosszakértő vizsgálata, majd bírósági tárgyalás, végzés, ezzel szemben a betegéletút nyilvántartása alapján:
2003.11.03. Rheumatológia, felsorolva a vizsgálatok.
2003.11.20-ig Fizikotherápia.
2004.01.08. Mammográfia.
2004.01.09. Rheumatológia, a kezelési papír bemutatása.
Innen egy hosszú szünet.
2005.01.24. Tüdőszűrés.
2005.08.26. Szemészet, új szemüveg felíratása.
2005.11.07. Laborvizsgálat.
2005.11.08. Neurológia.
Utána sorban, rendesen az újabb szakorvosi vizsgálatok.
Akárhogy is nézem, a betegségemmel összefüggő szakorvosi ellátások, vizsgálatok adatai 2 év időtartamban hiányoznak. 2003.11. hótól 2005.11. hónapjáig. Ennyire pontosan vezették át az anyagomat? Nem az eleje, vége hiányzik, hanem a közepén 2 teljes évé. Az hová lett?
Eleve 10 évre visszamenőleg lehet megnézni az életutat.
Nálunk a Szakorvosi Rendelőben pl. 1998-től van számítógépes nyilvántartás, és mindenkinek minden betegsége papíron akkor kezdődött, mert nem lehetett korábbi időpontokat, éveket a gépbe beírni. Én 1992 óta kínlódok a derekammal, de minden papíron az 1998 szerepel. Ennyit a számítógépes nyilvántartásról, annak pontosságáról.
Nem elég, hogy senki nem hiszi, hogy korábban is beteg voltam, még ebben a NAGY ORSZÁGOS nyilvántartásban is eltűnt 2 teljes év, mert egy tüdőszűrés, és egy új szemüveg felíratásának semmi köze a gerincemhez. Hol tudom ezt megkeresni? Kétszer költöztünk, itthon sem találom meg az összes papírt, de hogy egy elvileg központi nyilvántartásban se lehessen visszanézni, az nevetséges. Gondoltam, én is kinyomtatom az egész anyagot, de pont a megkérdőjelezett, vitás időszak hiányzik.
Ha van valakinek ötlete, hogyan tudnám ezt a 2 évet megnézni, írja meg jó?
Mindenkinek csak szépet és jót kívánok!

Ricuska # 2011.09.24. 13:18

Sziasztok!! Szép napot mindenkinek!! Kérdésem!! Hogyan tudom ezt az életut dolgot lekérni, ellenőrizni?? Hova kell menni és mit kell csinálni!!
Várom gyors válaszaitokat!!
Köszönöm!!

Ricuska # 2011.09.24. 13:22

Most olvasom Doktor irását vénemberről!! Ha komolyan bele gondolok nálam is kiverte a biztositékot.
Védett korban volt, több éve véglegesitve és mégis behivték!! olyan sokszor kérdeztem hogyan lehet ez, de senki nem tudott választ adni!! Doktor most hogy ezeket irod, nekem sem tiszta a kép!!
Ha tényleg maghalt, nagyon sajnálom, da ha ez csak jó hecc akkor azért sajnálom a forumozót!!
Emailben mindenki azt ir amit akar, nem ismerjük egymást, személytelenül pedig akár holnap bárkivel történhet valami. Rossz vicc, mert itt mindenki tényleg megnyugvást vár és tanácsot, nem a rémiszgetést!!

Nap-lemente # 2011.09.24. 13:49

SZIASZTOK!!

Én minden nap itt vagyok köztetek...ha
nem is írok de olvaslak benneteket!!
Amit tudok aszt kirakok a Facebook oldalamra...azon belül a Rokkant Nyugdíjasoknak is átküldöm.

Nagyon sokat "görcsölök"...félek , de nagyon!!
Januárban kell majd mennem sorosra...
persze ha nem hívnak be előbb !!???

Üdv.mindenkinek....Nap-lemente / Katalin

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.09.24. 14:24

Kiegészíteném az előző levelem azzal, hogy természetesen a 2003.11. hó előtti időszak rendben van.

Ricuska # 2011.09.24. 14:28

Doktor!! kezdjük az okmányirodánál, mert akkor elöször oda kell menni regisztrálni??

Ricuska # 2011.09.24. 15:12

Kismargóc!!
Annak idején irtam, ha a vénember tényleg ez miatt halt meg, hogy nem birta lelkileg, én a család nevében biztos nyilvánosságra viszem az ügyet, mert nincs jogszabály még a mai napi sem arra, hogy a véglegeseket felülvizsgálhatják! Ehhez jogszabály változtatás kell, ezt a NYUFIG mondta!!
Vénember pedig ha jól emlékszem védett korban volt, és véglegesitett több éve!!
Azért örülnék ha egy levél menne az özvegynek és tényleg megtudnánk a történetét pontosan, ill, tettek-e valamit!!

Ricuska # 2011.09.24. 15:13

Élelút segitséget köszönöm!! Jövőhéten vagy utána intézem!!!!!

Ricuska # 2011.09.24. 15:32

Igen kismargóc, erre gondoltam én is elsőre!! Azért próbálj neki irni ujra, hogy érdekel bennünket mit történt!! Hátha már tud irni!!!
Mivel Ő itt volt közöttünk, tényleg megérdemelnénk ha tudnánk róla pontosan, hogy , miként??

kázmér58 # 2011.09.24. 16:05

Én csak néha tudok az oldalra feljönni. Az én tapasztalatom, hogy nagyon sok ismerősömet visszahívtak az idén felülvizsgálatra. Volt közöttük 2 véglegesített is.Mind a kettő Továbbra is maradt végleges.A többiek akik vagy 2 vagy 3 évre voltak visszarendelve, ugyan úgy megkapták 2 vagy 3 évre.Vagyis a lényeg, kb 30 emberből senkinek sem vették el a nyugdíját, sem a járadékát.

kiszolgáltatott # 2011.09.24. 16:25

Én is mindig olvasom a fórumot,de csak néha írok,mikor majd fel tudok robbanni.
Ami engem illet rehab járadékos időmet töltöm,51 éves vagyok,17 év után,amíg mindig 67%-os voltam,március óta lettem 50 %-os rehailitálhatónak minősítve.
Visszafordíthatatlan idegrendszeri,izom károsodások,ill.fájdalmak a fő probléma,de többféle egyéb is van még.
Én másodfokon is 50%-ot kaptam,és a munkaügyi bírosághoz fordultam,nemrégen átestem az orvosszakértői vizsgálaton(szeretném viiszakapni a rokkansági járadékot,mert rehabilitálás sehogy sem sikerült,már mindenféle próbálkozás után sem)
Az orvoszakértő a felülvizsgállókkal ellentétben kedves,és megértő volt,aztán még nem tudom mi lesz.Véleményt még nem kaptam.
Persze az én állapotom is romlott e tortúrák alatt,és sokszor én is már a feladásra gondoltam,most várom a bírósági behívót.

Lyonee # 2011.09.24. 16:34

Ricuska
Előbb végezz egy ideiglenes regisztrációt a magyarorszag.hu-n. Akár most is elvégezheted. Erről kapsz egy értesítést, amit 5 napon belül aktiválni kell, majd 30 napon belül az okmányirodában véglegesíteni.
Így nyugodtabb körülmények között találhatsz ki magadnak egyedi felhasználónevet és jelszót. Legyen egy megbízható postafiókod, amit megadsz. (Akár az adóbevallásodat is beküldheted elektronikusan majd az ügyfélkapun keresztül, ha ki tudod tölteni) Az okmányirodában már nem sok dolgod lesz, mondani kell, hogy ideiglenesen regisztráltad már magad, leellenőriznek, azonosítanak, és a kinyomtatott adatlapot aláírod.
Persze mehetsz rögtön az okmányirodába is, de szerintem ez kényelmesebb.
https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.09.24. 17:06

Kedves Icike42!
Engem nem műtöttek meg, én csak azt feltételeztem, hogy esetleg valakit megműtöttek az én TAJ számomon gerincsérvvel. Ha ez megtörtént volna, kívántam volna jó egészséget a betegnek. Azért feltételeztem, mert egyszerűen nem vették figyelembe a felülvizsgálaton, hogy többszörös, ettől és a többi csigolya rossz állapotától műthetetlen a gerincem. Sem a vizsgálati eredményben, státuszban, sem a bizottság határozatában nem szerepel a sérv, de még utalás sincs rá.
Mivel évekkel ezelőtt történt visszaélés a TAJ számommal, ez volt az egyik gondolatom. Anno valakinek az én nevemre felírtak gyógyászati segédeszközt, nekem meg előtte 2 héttel ugyanazt. Én is kiváltottam, de az a másik valaki is, és kb. 1 év múlva kaptam egy levelet nem tudom már, mi volt a feladó pontos neve, akik ellenőrizték akkor a gyógyászati segédeszközöket, hogy miért lett nekem 2 két alatt felírva ugyanaz az eszköz, egy teljes kérdőívet küldtek, hol váltottam ki, kaptam-e számlát stb. Akkor elég sok visszaélés történt, én egy ellenőrzésbe estem bele. Igaz, nem sokkal később már nem is rendelt nálunk az a doktornő. A poén: magánpraxist váltott ki.
Szóval ez egy feltételezés volt, mert minden papíromon szerepel az alapbetegségem, amivel le lettem %-olva. Az is, hogy nem műthető, állapota folyamatosan romlik, megállítani a rosszabbodást nem lehet, csak lassítani. Ehhez kímélni kell, nem hajolhatok, emelhetek, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat, meg amit minden derékbántalommal szenvedő betegnek elmondanak. Később jött a nyaki porckorongkopás, meszesedés, később a depresszió, majd most a végén a magas vérnyomás, koszorúér szűkület. Mindezek ellenére lettem visszaminősítve. Ezért szerettem volna kinyomtatni a betegéletutamat, hogy a II. fokra be tudjam vinni. Így semmi értelme, mert pont az az időszak hiányzik, amikor az Igazságügyi Orvosszakértői vizsgálat, bírósági per zajlott. Miközben én nem vártam itthon a csodára, hanem kaptam a kezeléseket, szedtem a gyógyszereket, de ennek nincs nyoma sehol. Megpróbálok majd bemenni az Gyorskocsi utcába, hátha lehet kérni másolatot az akkori vizsgálat eredményéről, mert azt a bíróságra küldték át. Esetleg a bírósági végzésről is kérek hiteles másolatot. Nem tűnhetett el az a 2 év nyomtalanul.

Debra01 # 2011.09.24. 17:12

Engem az foglalkoztat, hogy amíg járadékos voltam, addig 2-3 évente rendeltek vissza. Most egy évet adtak erre. Mitől lesz jobb az, ami rosszabb lett?

Tegnap a kezelőorvosom is beszólt. ha munkát vállalok, akkor a munkáltatóm kedvezményeket kap. Ennek mi volt a célja, azt nem tudom.
Viszont a szakorvosi javaslat szerint balneo terápiát is kapnom kellett volna (hátha jobb lesz) de csak olyan kezeléseket kapok amiknek sok értelme nincs. A fájdalmaim makacsul jelen vannak, és valóban dolgoznék, de nem tudok. Pedig sokakkal ellentétben nekem lenne hol.

Túlélő # 2011.09.24. 17:37

Jó etét mindenkinek!
Én rendelkezem ügyfélkapuval,mindent meg lehet nézni,még azt is hogy a felírt gyógyszert mikor és melyik patikában váltja ki az ember.Visza nem kerestem a régebbi dolgok között de a holnapi napomat rászánom,mert kíváncsi vagyok minden stimmel-e????
Én az összes orvosi dukumentációt rögtön fénymásolom és elteszem,tehát nincs meglepi,
ha "valamelyik véletlenül"eltünik.Ajánlom mimdenkinek.
Minden egyes labor,vizsgálat,mr, ct,kórházi bentfekvés,szanatórium stb.. időrendben,betegség szerint mappákban van egészen 2000ig.Előtte csak pár db van,de azok is vannak fénymásolva.Biztos ami biztos alapon.

Korall54 # 2011.09.24. 19:22

DOKTOR és Fórumozók
Mindig megnézem ezt a topikot is, bár én az előrehozottban vagyok érdekelt, de látni akarom, mi folyik nyd-ügyben más szemszögből is. Sajnos, sokszor elképedek soraitokat olvasva,hogy hogyan is bánnak emberekkel.
Ma délután, amikor Vénember61 hsz-eit kerestétek, én is visszalapoztam és megtaláltam, most este viszont már nem.Jún.29-én vadliba52,mari55,skorpió13 válaszolt neki, ezek még most is megvannak, de az ő beírásait már nem találom.
Üdv: Korall


Üdv: Korall (53-as nö)

sorstars57 # 2011.09.24. 23:24

Kedves Fórumtársak!

Engem sem hagyott nyugodni a Vénember esete. Utánanéztem a hozzászólásainak, de nem találtam. Következő látható a megadott időpontokban: Kiszolgáltatott bejegyzései 06.29.:14,34 és 06.29.:15,20. A kettő között kellene lenni a Vénemberének. Icike42 06.30. 7,36-kor írt, Mokus123 pedig 06.30. 11,36-kor. Itt sincs közte a Vénemberé. Szafika 06.30. 13,53-kor szólt hozzá, Tanár úr pedig 06.30. 15,00 órakor. Itt is a kettő között volt eredetileg a Vénember hozzászólása.Nagy kérdőjel, hogy mi történhetett.

Szép vasárnapot Mindenkinek!

Túlélő # 2011.09.25. 06:50

Jogtalan visszaminősítések a rokkantnyugdíjasok körében. !!!!!! Ezt beírtam a keresőbe,és egy orvos-ügyvéd cikkét
dobja ki.Nem másoltam ide be,mert elég hossszú,DE ÉRDEMES elolvani.Én elhatároztam,ha nem lesz vége az ügyemnek 1 hónapon belül,felveszem vele a kapcsolatot.Azt nem tudom miből fizetem ki,de már elég volt a 27 hónapja tartó ide-oda küldözgetésből,megaláztatásból,tárgyalás,szakértők,szakintézet,most megint IIfok.Remélem nem az drnő fog vizsgálni aki 2 éve,mert elgfogultságot jelentek be,csak azt nem tudom,hogy meg lehet-e előre tudni kihez kerül a beteg?vagy ott amikor kiderül mit tudok tenni?Leírtam az összes bírósági beadványomban,hogy nem kellő szakértelemmel,alapossággal,sőt megalázó módon folyt a vizsgálat.Gondolom ezek után biztos nem lenne elfogult velem.
Igaz még nem kaptam meg abehívót sem,tehát nem tudok hol érdeklődni.JA és ma reggel 4től próbáltam belépni a fórumra,de nem jelent meg az oldal. kb 20esetben próbálkozta. Minden mást engedett,csak ezt nem.Gondolom ilyenkor folyik a cenzúra.Hát nekem tehetnek egy sziveséget.

Túlélő # 2011.09.25. 07:11

Ismét én.Az előbb lemaradt pedig tegnap megígértem -a betegéletutat néztem végig,vagyis nem végig,mert a rendszer csak 10 évre viszamenőleg engedi beírni a dátumot.Tehát csak 2001 09 25-től tudtam megnézni.Van ami nem stimmel.Soha nem jártam az ORFI-ban,mégis készült rólam MR,sőt több síkú,és nem is egy.Ez volt ami nagyon szemet szúrt,mást nem találtam.Viszont az eredményt nem mutatja a gép.lehet meg is műtötték valamelyik sérvem,cak én nem tudok róla?ezért már nincs is a leleteimben???pedig mind a 4 sérvem megvan,igaz szívesen odaadnám bárkinek. Tényleg nem árt,ha mindent jól átnézünk,mert úgy néz ki,veleünk bármit megtehetnek.

Túlélő # 2011.09.25. 10:16

Icike42
Köszönöm a segítséget.Az az igazság,hogy betelefonáltam a nyufighoz,ott mondták,hogy oda kell mennem ahol IIfokon voltam. Ezért nem értek már semmit.Majd megírok úgy is mindent.Köszönöm.