Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


george2 # 2013.01.22. 16:08

Micsoda????

A soros fv ra hivó levélben irják,hogy elveszik a pénzedet?Ez faxa....
Miért vagy új belépő?Tavaly év végén mi voltál rokk.nyugdijas vagy rehabos?Ja és mikor lett volna a sorosod,eleve most vagy csúszott nálad is?

Etel57 # 2013.01.22. 15:45

SZIASZTOK .Megkaptam a sorosra a papirt ,ezek azt irják uj belépő vagyok,ezért tudják elvenni a pénzünket ,már kezdem érteni.Szeretném megkérdezni tőletek ,mert irják vissza kell fizetni a pénzt ha lejebb veszik % kot ,mikor irták a levelet ,vagy a vizsgálati naptól kezdődik ?????????? Ha valaki tudja irja már meg .Köszi

vaer # 2013.01.22. 11:41
megrokkant # 2013.01.22. 10:33

Mivel nem a rokkant fórúm, igy minden baj lehet. Ami orbánt és bandáját negatív színbe tünteti fel. Nevetséges ez az egész.

Ednut # 2013.01.22. 09:46

Prüsszögi!
Szerintem Ariadnénál (és sok más embernél még) a következő a probléma:
Behívták ugye 2012 július előtt fv-ra. Valószínű, hogy ugyan kevesebb %-ot kapott mint korábban, de még úgy is beleesett abba a kategóriába, amibe korábban. Mondjuk volt 54% károsodása, fv. után meg lett 53%. Tehát az összege ugyan az maradt, mint korábban. Szerencsétlen emberke örül, hogy nem változik a pénze. És ez így is volt a júliusi törvénymódosításig, miután kitalálták, hogy csak az kapja ugyanazt a pénzt, akinek állapota nem javult.
És ezután jött a feketeleves, mert az ősszel megkapták a határozatot, hogy leveszik a pénzüket jócskán.
A szemétség többek között az, hogy (ahogy Ariadné is írta) már nem tud fellebbezni, mert kicsúszott a határidőből. A fv. után pedig nem fellebbezett, hiába csökkent a %-a, mert az ellátása nem változott.
Szóval megint ez a visszamenőleges hatály idegesít engem. Ha tudták volna a hasonló cipőben járók, biztosan megfellebezték volna az az egy-két %-ot, amivel "javult" az állapotuk.
Nem akartam okoskodni, kicsit valóban zavaros volt Ariadné indoklása, de én erre gondolok.

exrokki? # 2013.01.22. 09:31

Tudja valaki kinek vagy kiknek a beadványa van az AB-nél ,amit ma tárgyaltak a rokikról???????
Tud valaki valamit róla befogadták-e egyáltalán??

Sziasztok!


Sziasztok!

Tulcsi 19 # 2013.01.22. 08:39

Üdvözlet mindenkinek, én is régota olvasom a forumot, de még csak most jelentkeztem be.
Szeretnék csatlekozni a ROSTA jogi érdekképviselethez.
üdv.: Tulcsi19

kitakat # 2013.01.22. 05:23

Fülcimpa!Ez okos útmutatás volt!Ilyen és hasonló tanácsokért van ez a Fórum,nem az intrikákért,egymásra mutogatásért!Köszi4

hkati2 # 2013.01.22. 04:19

Én azt nem értem , hogyan lehet állapotjavulásról beszélni amikor megváltoztak az értékelés szempontjai?Pont ez a kormány mondta a hiánnyal kapcsolatban , hogy nem lehet az almát a körtével összehasonlítani.Akkor most lehet?

Fülcimpa # 2013.01.22. 00:15

Ja elfelejtettem, mindez persze azokra vonatkozik, akik nem megváltozott munkaképessségűként, de valamilyen eü károsodás mellett szeretnének munkát vállalni.
Ha megváltozott munkaképességűként foglalkoztatnak, a munkaadóknak kötelességük a feltételeket, körülményeket rugalmassá, a környezetet alkalmassá tenni, és persze már az elején érdemes tisztázni a lehetőségeket, akadályokat egyaránt és kölcsönösen.

Fülcimpa # 2013.01.22. 00:07

Amúgy, Mica64 esete kapcsán elgondolkodva, ha megengeditek, tanácsolnék valamit (neki is, és mindenkinek, aki állásokra jelentkezik).
Ha visszahívnak - és ez manapság nagy szó, mert nemcsak hogy nem hívnak vissza, hanem egy nyomorult visszajelzést lusták küldeni arról, hogy megkapták az anyagot (tisztelet a kivételnek) - SOHA ne kezdjétek el sorolni a telefonba, hogy mit miért nem fogtok tudni megcsinálni.
Egyrészt mert láttátok a feltételeket, és ha jelentkeztetek, akkor nyilván vállalhatónak találtátok a feladatokat úgy általában, magatokat pedig a kiírt feltételeknek megfelelőnek. A telefonban pedig pont az ellenkezőjét éreztetitek vele, hogy nem tartjátok magatokat megfelelőnek, vagy pedig kapásból hendikepre hivatkoztok és engedményeket vártok.
Ezért ezt még a pályázati anyagotokba se írjátok bele.
Ha a lehetséges munkaadó visszahív, és elkezditek sorolni a betegségeket, azt sugalljátok vele, hogy mazochista módon ti azt szeretnétek, ha az lebegne a szeme előtt (még mielőtt megismerne benneteket), mit nem tudtok, és nem az, hogy mit tudtok.
Ráadásul mindezt az előtt, mielőtt találkoztatok volna, láttátok volna a munkahelyet, a körülményeket, a környezetet. Pedig lehet, hogy szimpatikusak lennétek neki, hogy értékes munkaerőnek találna benneteket, annyira hogy ha próbaidő alatt mégis kiderül, hogy van olyan részfeladat, ami nektek nehezebb, akkor hajlandó úgy változtatni a környezetet, vagy átrendezni feladatokat, hogy maradhassatok. Ha meg nem, akkor sem veszítettetek semmit, és legalább saját tapasztalatból derült ki, hogy ez itt nem megy.
Na...ez az én véleményem, aztán mindenkinek legyen a hite szerint :).
Jóccakát'!

exrokki? # 2013.01.21. 21:59

Tudja valaki kinek vagy kiknek a beadványa van az AB-nél ,amit ma tárgyaltak a rokikról???????
Tud valaki valamit róla befogadták-e egyáltalán??


Sziasztok!

Ariadné # 2013.01.21. 21:38

Köszönöm a telefonszámot.
Leszázalékolt vagyok, és nekem is sok pénzt vettek el az ellátásomból "állapotjavulás" címén. Alattomos csapdát állítottak fel. 2012 tavaszán volt a felülvizsgálatom. Júniusban megkaptam a rokkantsági nyugdíjjal megegyező ellátást. 15 betegségem van, amit nem vett tudomásul a bizotság. A legsúlyosabbakat meg sem említették a "szakvéleményben". A kevésbbé súlyosak alapján kaptam meg a rokkantsági ellátást. Nem fellebeztem, mert örültem, hogy megkaptam a pénzt. Júliusban hozták meg a törvényt, ami alapján novemberben módosították visszamenőlegesen a júniusi határozatot, fél évvel a fellebezési határidő után. Fellebbeztem, de ki tudja, mi lesz ebből? Csatlakozni szeretnék a pertársasághoz. Jó lenne végetvetni az önkényeskedésnek, amit a védtelen beteg emberek ellen folytatnak!

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.21. 19:17

Rokkantak perközössége
mszfszk.hu
A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja egyetértő támogatásáról biztosítja a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) csoport perközösségi kezdeményezését http://www.mszfszk.hu/index.php?…

55evelin # 2013.01.21. 18:53

Ariadné # e-mail 2013.01.21. 17:42

Tudja valaki, hogy lehet csatlakozni a Rostához a Facebook-on kívül? Van-e telefonszámuk, e-mail címük? Nem értem, miért csak a Facebook-t hirdetik?
A csoporthoz, vgy a perközösséghez szeretnél csatlakozni?
Leszázalékolt vagy?

Ariadné # 2013.01.21. 16:42

Tudja valaki, hogy lehet csatlakozni a Rostához a Facebook-on kívül? Van-e telefonszámuk, e-mail címük? Nem értem, miért csak a Facebook-t hirdetik?

Fülcimpa # 2013.01.21. 16:36

Mica64!

Ha a betegségeid miatt nem vesznek fel sehova, akkor indokolt, hogy elindítsd, és megváltozott munkaképességűként kapj esélyt munkavállalásra (úgy veszem ki, hogy több, számodra megfelelő helyet is találtál volna, csak az eü. állapotod miatt lohadt le a jelentkezésedre nyitott munkaadók lelkesedése.
Vagy az is lehet, az álláspályázatodban utaltál rá (?), és tudni szerették volna, van-e rehab-kártyád (=kapnak-e kedvezményt utánad), mert akkor jobban örültek volna neked.
Próbáld meg.
Nem tudom, milyenek a szociális körülményeid, ha szükséges, az önkormányzatnál kérvényezz valamilyen ellátást addig is.

megrokkant # 2013.01.21. 16:35

A.B. Határozat érdekelne ha van egyáltalán? Vagy most is átteszik más időpontba?

nico56 # 2013.01.21. 15:29

Olvassátok,hasznos info!
http://ado.hu/…dijbiztosito

szuicid # 2013.01.21. 15:03

van a facén egy oldalam, ha gondolod néz körül, sok érdekes dolgot fel tettem rólunk
http://www.facebook.com/…250627854352?…


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.21. 14:46

fehér szakáll

köszönjük a filmet legendásan sikeredet, én részemről terjesztve van a face-n


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2013.01.21. 14:33

Sziasztok tud valaki már valamit az AB röl ?


a Beteg ember nem selejtes árú

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.01.21. 14:19

Fehér szakáll!

Nekem is könnyeket csalt a szemembe az elkészített kisfilm a rokkantakról! Megható, szívbe markoló!

Bárcsak a ALKOMÁNY BÍRÁKAT IS MEGHATOTTA VOLNA, hiszen Ők is emberből vannak!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.01.21. 13:30

Ami sok, az sokk
Ami sok, az sokk
Írta: Hírhatár Feltöltve: 2013. január 21. Lapszám: on-line tartalom

A napokban adtunk hírt a ROSTA, Rokkant Számkivetettek Társasága megalakulásáról, melyet egy civil személy, Szalai József kezdeményezett. A szárnyait bontogató szervezet elsődleges célja egy pertársaság létrehozása, amely jogorvoslatot keres az embertelen, a rokkantakat érintő szociális ellátásukkal összefüggő hátrányos jogszabályok mielőbbi megváltoztatására. A ROSTA felhívása igen sok olvasónkhoz eljutott, többek között ahhoz a súlyos beteg kétdiplomás közgazdásznőhöz, aki ismerősét kérte meg esetének megírására, kérve őt arra, hogy azt küldje meg a Hírhatár szerkesztőségének közlés céljából. Az érintett kérésének ezúton teszünk eleget.

Az 59 éves asszony sikeres karriert futott be, vezető beosztású munkakörökben dolgozott hosszú évekig. Mindig is magas járulékokat fizetett a TB kasszába, remélve azt, hogy majd tisztességes nyugdíjat kaphat érte cserébe. Tette mindezt 38 éven keresztül, nagyrészt progresszív járulékfizetőként. Az utóbbi években, sokat betegeskedve várta, majdcsak eljön számára is a megérdemelt pihenés ideje, ha végre egyszer nyugdíjas lehet. A folyton emelkedő öregségi korhatár miatt - a sávos nyugdíjkorhatár bevezetésével - az álom, már csak 63,5 évesen jön el majd számára.

Időközben rosszindulatú daganat miatt is műteni kellett, és számos olyan betegsége lett, amivel nem tudta tovább folytatni a felelősségteljes munkáját. A több mint 10 féle betegség okán, az egyre romló egészségi állapot következtében 2009. év végén rokkantsági nyugdíjba vonult, 2012. január hónapban esedékes felülvizsgálati időponttal. Mivel a 2012 01 01-től hatályos „új” rokkantsági törvény következtében akadoztak a NRSZH orvos szakértői felülvizsgálatok, így a panaszosnak is érdeklődnie kellett a NYUFIG-nál. Miután kiderült, hogy ott irattárba helyezték az anyagát, így az ügyiratok előkeresése után a hivatal 2012. április végére tűzték ki számára, a soros felülvizsgálat időpontját.

A törvénytisztelő panaszos meg is jelent a felülvizsgálaton. Az életkorára tekintettel rácsodálkoztak a szociális szakértők, hogy védett korú 57. év felettiként, miért kellene még „megmérettetnie magát” újabb felülvizsgálaton, amikor a törvény szerint az ellátása is megmaradhat, rokkantellátás megnevezéssel. A 2012. 01. 02-i NYUFIG tájékoztatóban is közölték az 57.év felettiekkel, hogy a 2011. 12. 31.-i állapotnak megfelelő pénzbeli ellátásuk megmarad, sőt, ez lehet az alapja, a mindenkori (januári % - os) emeléssel folyósított, a majdani öregségi nyugdíjuknak is. A szociális szakértők tájékoztatták arról, hogy „sajnos” túlképzett, illetve életkora miatt esélytelen a munkaerőpiacon történő megmérettetésre.

Végre 2012. június hóban megérkezett a határozat, amikor panaszosunk fellélegezhetett. A határozatban ugyanis az állt: állapota alapján további felülvizsgálata nem szükséges. Rokkantsági ellátás címén pedig továbbfolyósítják a számára korábban megállapított összegű ellátást.

Azonban, ezt követte a hidegzuhany. 2012. november elején levelet hozott számára a NYUFIG-tól a postás, mely egy módosító határozatról szólt. A sokkoló tények alapján 2012 november 1-től az addigi, több mint 200 ezer Ft/hó pénzbeli ellátásának összegét lecsökkentették egy fix összegű rokkantellátásra, melyet 41.850,- Ft/fő/hó mértékben határoztak meg, ami a minimálbér 45%-a.

Indoklásul a 2011 évi CXCI.(XII.29.) törvény 33/A.§.(4.) bekezdésre hivatkoztak. A rokkant-törvény módosítása a T/7678. törvény-módosítás alapján történt, mely 2012 07 26-án lett elfogadva. Ez, kimondta rá, mint 57 év feletti soros felülvizsgáltra váróra a lenullázást. Az indoklásban az szerepelt, hogy a felülvizsgálat során állapotában javulás következett be, ami a valós tényekkel teljesen ellentétes.

Állapotában semmiféle javulás nem állt elő, mindössze annyi történt, hogy az új komplex minősítő rendszer szerinti elbírálásnál, ha már 1%-kal javult „papíron” a beteg állapota, akkor „ugrott” a régi ellátásának az összege. Ennek köszönhetően az érintett beteg elvesztette az ellátása több mint 80%-át (!) egyetlen tollvonással!

Ezek után teljesen egyértelműen látható, hogy egy „előre megírt” és kitervelt koncepció áldozatai a „volt” rokkantsági nyugdíjasok. Köze nincs ennek az egésznek a valósághoz, a betegek állapotához, csak és kizárólag a költségvetési megtakarítási célhoz (rokkant ellátások keretéből történő 217 milliárd Ft elvonás) ami vezérli a rokkantak felülvizsgálata körüli intézkedéseket.

Miután, a példánkban említett beteg, élete nagy részét szorgos, ország-építő, progresszív adó és járulékfizetőként élte, így emberi sorshoz méltatlanul bánt el vele – mint korhatár alatti rokkanttal - a törvénykezés.

Sőt, a 2009 évi nyugdíjazása folytán a 4, 5 millió Ft magán- nyugdíjpénztári befizetése is állami kasszába került, előzetesen, előrelátóan jelentős befizetésekkel megalapozva a tisztességes, időskori ellátásra való jogosultságát.

Ehelyett kapott a magyar államtól, Magyarország Kormánytól hideget-meleget, „csalózást”, megaláztatást. Ő is, mint a többi vétlen korhatár alatti rokkant, csak bűnbak és stigmázott áldozat lett,- egy koncepciós rokkant-törvény áldozata!

Látható, ez a törvény, csak arról szól, hogyan kell egy élet munkájában megrokkant 300 ezer „volt”korhatár alatti rokkantra a halálos ítéletet kimondani, titkolt költségvetési megszorítás címén. Ezzel olyan embereket megbüntetve, akiknek semmi közük sincs ahhoz, amivel álságos okokra hivatkozva, ráadásul és nem mellékesen megvádolják őket. (Csalók, naplopók, ingyenélők, zsiványok, adófizetők forintjain élősködők, hisztis álbetegek, stb.).

Ezt nem lehet szó nélkül hagyni - zárja a megtörtént esetről szóló beszámolóját a levél írója.

A levél tartalmával kapcsolatban megkerestük a ROSTA-t, és azt a választ kaptuk: ez az eset hűen tükrözi, miért is kell a rokkantaknak saját kezükbe venniük jövőjük kulcsát. Miért kell mielőbb és minél nagyobb számban a méltatlan sorsuk ellen közösen fellépni, tiltakozni.

Igen! Ilyen és ehhez hasonló esetek lesznek azok, melyeket a „ROSTA” Pertársaság tagjai világgá fognak kürtölni, mi folyik hazánkban a korhatár alatti rokkantak üldözése címén. Az igazság pillanatának egy demokratikus jogállamban el kell jönnie, a felelősöknek pedig felelni kell a tetteikért! Nem csak a hazai jogorvoslati lehetőségeken belül, hanem ha kell, az egész világ nyilvánossága előtt is!

A ROSTA nem hagyja az érintettek egy élet munkája után megfizetett, becsülettel, tisztességesen összegyűjtött forintjait, időskori ellátásukat odaveszni. Nem engedjük, hogy kirostáljanak minket a nyugdíjjogfosztással az ellátórendszerből. A „volt” korhatár alattiaknak járó rokkantsági nyugdíjunk visszaszerzéséért szálljunk ringbe – szólít fel a ROSTA, az olvasói levél kapcsán.

Ezért minden érintettet kérünk, hogy a jelentkezési határidő ( 2013. január 31.) figyelembevételével csatlakozzon itt > „ROSTA” Pertársaságunkhoz!

Kapcsolódó írásunk: Hadba indul a rokkantak serege

FORRÁS: Pest megyei Hírhatár

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.01.21. 13:27

Ednut,
55evelin erről írt!
Csatlakozzunk a perközösséghez!
A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja egyetértő támogatásáról biztosítja a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) csoport perközösségi kezdeményezését Sorstársaink emberi jogainak érvényesítéséért. Arra kérjük a korhatár alatti rokkantakat, hogy csatlakozzanak a ROSTA csoport alábbi felhívásához, mert a rokkantsági nyugdíj-jogfosztás ténye minden érintettnél fennáll. Vegyük a kezünkbe a sorsunkat!
Minél többen jelentkezünk, annál kevesebb költség terhel minket személyenként. A belépésnél, csak képletes ügyvédi díjazás terhel mindenkit, ami szükséges a sikeres indításhoz.
Együtt sikerülhet!
MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport
2013. január 13.
FELHÍVÁS!

Kedves Sorstársak!
Elege lett a rokkant-törvény áldozatainak, hogy jogfosztottá váltak!
A nyugdíjunkért és az életünkért harcolunk minden törvényes eszközzel!
Az eddigi jó szándékú demonstrációk szinte semmilyen eredményre nem vezettek a társadalom érdektelensége, a törvényhozói akarat híján, ezért MOST(!) kezünkbe vesszük a sorsunkat.
A ROSTA perközösséget kíván alakítani, a rokkantak és alapvető emberi jogaik érvényesítéséért. Nemzetközi szinten igyekszünk elérni a sokakat ellehetetlenítő, kirekesztő, megalázó, embertelen törvénynek a semmissé tételét. Várjuk sorainkba mindazokat, akiket a kormányzat méltánytalanul kilátástalan helyzetbe sodort. Akiket, az ellátórendszer kilökött, leminősített, vagy súlyos betegen be sem fogadott.
Azok jelentkezését is várjuk, akiknek ezután kell felülvizsgálatra menniük, hiszen a nyugdíjgarancia és az ehhez kapcsolódó juttatások számukra is megszűntek.
Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélyünk, és kisebb a költségünk.
FONTOS: Az ügyvédi költség jelképes összeg, ami a jelentkezők létszámától is függ.

Csak együtt sikerülhet! Csatlakozzatok!
Jelentkezés: 2013. január31.-ig!

ROKKANT SZÁMKIVETETTEK TÁRSASÁGA - ROSTA
Szalai József (szervező)
http://www.facebook.com/…34813428454/

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…antak-serege