Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


pneuma # 2011.09.09. 06:59

Kedves Icike42!
Köszönöm szépen a segítséget.

jácintka # 2011.09.09. 08:47

Köszönöm a válaszokat.
Nem én nem mentem el hanem egy ismerősöm rokona.
Nekem is az volt a véleményem , hogy hiba volt nem elmenni.
Az én esetembe véglegesítet és nem rehabilitálható lennék. Csak állapot rosszabbodás esetén lehet új vizsgálat .lagalább is ezt írta le a " szakértő úr".

Minket rokkantakat vagy járadékosokat csalónak állítnak be, ennnek az ellenkezője igazólódik be.
Igenis hallatni kell a hangunkat és követelni , hogy emberi módon bánjanak velünk.Ne legyünk vörös posztó a társadalom szemébe. Ha vissza szeretnének jó néhányunkat vezetni munka világába akkor inkább a " két ajtós szekrény" méretű " rokkantaknál kéne kezdeni! Bőven akad belőlük az országban !

dtida # 2011.09.09. 09:33

szepkor-nyugdij.hu

segal001 # 2011.09.09. 15:33

Kedces jácintka! ez nem igazán volt tőled szép, hogy a kétajtós szekrény méretűeknél kezdjék a rokkantakat vizsgálni!!Én abba a kategóriába tartozom, 130 kg 190 magas vagyok, igaz az egyik lábam tiz centivel rövidebb. a két lábam 8 helyen törött el, az egyik nem is hajlik térdben. Az összes lábizületem sérült, a másik lábamban izomsorvadás van, de még sorolhatnám, úgy hogy ne itélkezz az ilyen méretű emberekről!

kázmér58 # 2011.09.09. 16:05

segal001
Teljesen igazad van.Én is 186 cm vagyok, és 125kg. akkor én csaló vagyok?Megszeretnék osztani valamit.A szomszédomat 2001 ben műtötték gerinc rákkal. 2002 ben véglegesítették.Azóta nagyjából tünet mentes 52 éves. Júniusban értesítették hogy visszakel mennie felülvizsgálatra.Két hete volt bent, ö szerinte 3 percig.Ma kapta meg a papírt, maradt végleges.

matyin # 2011.09.09. 17:09

Ma kaptam ezt az emailt.Gondoltam itt is megosztom.

Kaptam egy levelet, amit minden kommentár nélkül megosztok.

.

Tisztelt „politizáló elit”!

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!

Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?

A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

.

Nyugdíjas Barátaim!

Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:

  • Az úthálózat, járdaépítés,
  • villamoshálózat, a
  • vízvezeték- és csatornahálózat, a
  • telefon- és a
  • gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek.

Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok.

Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él.

Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.

Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.

A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

.

Valójában:

Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton. Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.

Ezt a hazugságot!

Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

.

És be is villannak a tanultak:

Katona József. Bánk Bán. Tiborc panasza.

"Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad. Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná. Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek. De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."

.

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 25 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?

.

Tisztelt nyugdíjas barátom!

Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.

.

Egy nyugdíjas

vidéki09 # 2011.09.09. 18:05

Segítséget szeretnék kérni olyan rokkant nyugdíjasoktól, akik egyébként vidékiek, de rendkívüli felülvizsgálatra már behívták őket Budapestre. Én így jártam, hétfőn megyek. Egyesek szerint valami jóakaróm feljelentett, holott rákos és paranoid skrizoféniás vagyok.
Mire számíthatok? Alkalmazzák már azt a bizonyos szimulátort? Egy elmebeteg rákosnál mit tud az kimutatni?
Szerintetek miért nem végzik el a kivizsgálást itt vidéken mint eddig,miért kell felutaznom a fővárosba?
Nagyon félek, hogy elveszik tőlem a rokkant nyugdíjat, mert ey borsodi betegtársam aki ugyancsak skrizo, elvették tőle az 50%-ot.
Vajon ez az orvosok jóindulatán is múlik?
Felhívtam a NYUFIG-ot, ott azt mondták, ne féljek, semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem fog érni azért mert rendkívüli felülvizsgálatra hívtak és mert vidéki vagyok. Hihetek nekik?
Aki tud valami bátorítót írni, az tegye meg, mert nagy szükségem lenne rá. Már így is valamivel több nyugtatót szedek mint az előírt adag annyira ideges vagyok. Ezen a vidéken semmi munkalehetőség, tele vagyunk hitellel és a rokkant nyugdíj az egyedüli bevételi forrásunk.

skorpió13 # 2011.09.09. 18:17

vidéki09!Csak nyugi!Ha papirjaid rendben vannak a betegségedről,aggodalomra nincs okod.Fölöslegesen ne szedjál gyógyszert mert többet ártasz vele magadnak.Jobbulást és nyugalom.

szafika # 2011.09.10. 03:01

Mama11111 !
Nem mondtam soha ,h ne kapjon semmit, aki beteg, v aki betegen született, de annak arányába, h aki ledolgozott 30-35-40 évet azoknak a fizetése ma 65-70 e ft , és fizetett egy életen át ! Nem kap segélyt, ehhez-ahhoz hozzájárulást , semmit !

jácintka # 2011.09.10. 07:53

segal001!
Akinek nem inge ne vegye magára!
Én a elégsokszor jártam a Vajda Péter utcai műintézményben.
Bizony sok kétajtós szekrény láttam, olyat akinél nem lehetet eldönteni , hogy a arany súlyosabb ami rajta fityeg vagy ő.
Érdekes ezekről mélyen hallgat a koránya ezen kis országnak .

jácintka # 2011.09.10. 07:54

szanka!
Nem jelenik meg a link !

szafika # 2011.09.10. 08:41

Jácintka ! írd be úgy h " rokkantnyugdíj itt az újabb 100 milliárdos lyuk " úgy bejön .

Nap-lemente # 2011.09.10. 09:32

Rokkantnyugdíj: itt az újabb 100 milliárdos lyuk?
www.napi.hu
A kormány a Széll Kálmán terv bemutatásakor határozottan kijelentette, hogy ez év július 1-jétől elkezdi a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát, mert innen 220 ezer embert vissza kell terelni a munkaerőpiacra. Az intézkedéstől 100 milliárd forint megtakarítást reméltek. Ez azonban egyre inkább úgy tű...

kiszolgáltatott # 2011.09.10. 10:29

Egyelőre hihetetlen,hogy,képesek lesznek véghezvinni,hogy 80% alatt nem jár semmi,80 % alatt munkalépesnek minősülne a beteg?
De csak egy új törvényen ,egy tollvonáson múlik.Akkor az már nem is burkolt beteg-írtás lenne.

Debra01 # 2011.09.10. 10:46

Peti 80-nak
Nem vagyok jogász, de akkor változott az elnevezés. Össz egészségkárosodás, vagy az ami előtte volt.
Nekem 2001-ben volt az első vizsgálatom. 2011 aug 1-én az utolsó, de vissza rendeltek egy év múlva. Minek, nem tudom. Volt egy balesetem...

vidéki09 # 2011.09.10. 11:27

Kiszolgáltatott! Ne haragudj de nem igazán értem amit írtál, vagy csak én vagyok lemaradva. Ezt úgy értelmezem, aki min. 80%-os rokkant az kap rokkant nyugdíjat vagy nem tudom mi lesz a neve, aki pedig az alatt van, semmit?
Az én rokkant nyugdíjamat a fizetésemből számolták ki, de ezek szerint elveszik.
Nem elég most már a rendkívüli felülvizsgálaton idegeskednem, most még ez is.

vidéki09 # 2011.09.10. 11:30

Kiszolgáltatott! Bocs, hogy megint megszólítalak, de ezt hol olvastad vagy hallottad? Ez már kész horror. Én nem bírok dolgozni. Próbálkoztam több helyen is, de mondjam azt, hogy talán még többet követeltek tőlem mint egy egészségestől, ugyanis 6 órában vagy 4 órában ugyanazt kellett (volna) hoznom mint az egészségesnek 8 órában.

Debra01 # 2011.09.10. 11:33

Itt ránk szóltak, hogy ne politizáljunk. De sok lehetősége senkinek sem maradt.
Nekem nincs bajom a munka világával, de nem ártana, ha létezne az a világ. Rövidesen semmilyen munka nem lesz, mert már a multik is húzzák kifele a belüket. Rövidesen a bankok is. Összeomlóban a pénzügyi rendszer. megbénították az Alkotmányt, a törvénykezést. Mindenkitől elvesznek mindent. Menjünk önként a vágóhídra. Segítsünk egymásnak mondta itt valaki....törvények, illetve be nem tartott, vagy állandóan változó törvényekkel senki nem tud segíteni senkinek. Sírdogáljunk. Nem lesz jobb...én megyek a zsarukkal ülni

kiszolgáltatott # 2011.09.10. 11:38

Kedves Vidéki09!:www.napi.hu
Én is itt olvastam,ez csak a "Költségvetési Tanács" ötletelése volt,de ki tudja mit emelnek törvényességi szintre.
Jelenleg még nincs ilyen törvény.

kiszolgáltatott # 2011.09.10. 11:42

Kedves Vidéki!Tehát ezen új gondolaton még ne idegeskedj,még ez csak egy ötletük volt,reméljük nem fog megvalósulni.

vidéki09 # 2011.09.10. 11:50

Azt ne kérdezzétek kitől és mikor hallottam, de állítólag az új kormány koncepció szerint egyes betegségeket kivesznek a leszázalékolásra jogosító betegségek közül. Csak kérdés, hogy miket.
Ti hallottatok ilyesmit?

gjanosz # 2011.09.10. 12:01

Tisztelt fórumozók és sorstársak !

Már régóta olvasom ezt a fórumot és mint érintett egyre jobban ideges leszek.
Azt szeretném kérdezni,hogy a véglegesített rokkantnyugdíjasokat milyen jogszabály alapján hívják vissza.Én ilyent nem találtam.
Idézet az ORSZI(NRSZH) honlapjáról:
"... Azoknak a 2007. december 31-én rokkantsági nyugdíjban részesülő személynek, akiknek az állapotát az orvosszakértői vizsgálat véglegesként véleményezte, az új rendelkezések alapján sem kell felülvizsgálaton megjelenniük, részükre a megállapított rokkantsági nyugdíj folyósítása változatlanul történik ...".
Csak úgy behívni nem lehet valami oknak kell lennie az pedig csak trv.,rendelet,stb. lehet.
Az esetben eltudom képzelni,hogy feljelentik vagy csalás gyanúja merül fel.
Lentebb a DOKTOR nick nevű,hozzászóló(jól tájékozott,és igen hasznos dolgokat írt,érdemes megfogadni).A véglegesítettekről a tervezet szerint elképzelhető ,hogy adminisztratív átvezetés lesz csak.
Végül azok magukat keresztény politikusnak nevezett személyek olyan törvényt szavaznak meg,amely finoman szólva is elég erkölcstelen és sértő sok beteg és rokkant számára.Azok az orvosok,akik az olyan politika döntéseket támogatnak amelyek beteg és rokkant embereket nehéz helyzetbe hozzák,elgondolkodhatnak azon hogy mit tettek.Őszintén remélem,hogy ezek az "orvosok" ritkák, mint a fehér hollók.A politikusokról
ezt már nem nem mondhatom el.
Ennyit szerettem volna elmondani.

vidéki09 # 2011.09.10. 12:38

Duna parti!
Kifejthetnéd bővebben is amit a házi orvosod mondott. Biztosan sokan kíváncsiak lennének rá. Köszi!

vidéki09 # 2011.09.10. 12:50

Már megint én. Ha van közöttetek valaki aki a közel múltban volt felülvizsgálaton, megoszthatná velünk az ott tapasztaltakat. Bevallom én nagyon félek. Jó, tudom a vizsgálat orvos és betegség függö.

vidéki09 # 2011.09.10. 12:54

Duna parti! Ezek szerint ha jól értelmezem amit irtál, a dokid szerint a pszichés betegeket kivágják. Én az vagyok.