Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Debra01 # 2013.01.26. 15:13

Mi van azokkal, akik utazási kedvezmény híján...nem tudnak az orvosukhoz eljutni?
Ők akkor nem is betegek, mert nincs papír róla? Jól kitalálták.
Még a háziorvoshoz is bliccelve megyek, és frászban vagyok, nehogy jöjjön az ellenőr.

éhes # 2013.01.26. 15:12

doli!
Kösz'ezt nem godoltam volna.Nem sok "rendszer" lehet a rendszerben.

Ednut # 2013.01.26. 14:32

Én sem járok a háziorvoshoz, max. gyógyszert iratni, de azt is az asszisztense csinálja, meg a vérvételt is. Van egy alapbetegségem, ami miatt vidékről Pestre járok. Na és van még mellé számtalan egyéb. A szakorvosom azt csinálja, hogy mindig kiegészíti a szakorvos véleményét, hogy pl. január 42-én vesekövet ürített, december 33-án magas vérnyomást diagnosztizált a belgyógyász, erre xy gyógyszert kapott, stb. Szóval tulajdon képpen én egy darab szakorvosi papírral, egy gyógyszerlistával (amire többen írták, hogy nekik összetépték) és egy háziorvosi beutalóval mentem. És elégedett vagyok a %-al (csak az új belépő státusszal nem). Volt aki olyan vastag dossziét adott be, mint egy pesti telefonkönyv. Hidjétek el, nem szeretik ezt sem az orvosok, hogy ott mazsolázzák ki, hogy most melyik papírok is az aktuálisak. Gyanítom ilyenkor sikkad el az emberek néhány betegsége.
Csak egyszerűen mindent, még ha nem is látszik mindegyiken, de ezek az orvosok is csak emberek, nem szeretik a felesleges munkát, meg a sok siránkozást, panaszkodást.
A mozgáskorlátozott igazolványhoz hozzászólva: nálunk felhívott a faluban lévő önkormányzat ügyintézője, hogy 6-an vagyunk a faluban, akinek van ilyen igazolványa, összeszedte mindegyikünktől, lefénymásolta és együtt küldte be az NRSZH-hoz. Ez október végén volt, de még nem kaptunk róla semmi visszajelzést.

kitakat # 2013.01.26. 14:28

vaer !Általában a szakorvos javaslatára szedett gyógyszereket a házi orvos írja fel.ha menet közben nincs is különösebb problémád,kontról vizsgálatokra járni kell.A 4 oldalas a felülvizsgálathoz nem szükséges.Ha neked a régi ambuláns lapon vannak az eredményeid,a dátumok igazolják,rendszeresen jársz kezelésre,nem csak a le % előtt,alibinek.Nem vitát,megbántást akartam,csak egy vélemény volt.

vaer # 2013.01.26. 13:33

A világ egy irányba megy. :(:(

http://nol.hu/…_betegeknek_

exrokki? # 2013.01.26. 13:08

kázmér58!

Te mikor adtad be Strasbourgba a beadványt?
Egyénileg,ügyvéden keresztül vagy szervezetten adtad be??
Ilyenkor,hogy felszólították az államot,hogy állítsák vissza a "rokkant nyugdíjadat"????Ezt be is kell tartania az államnak,mert különben,akkor állapítanak meg
kártérítést??????????????
Te végleges 3. csop.-u voltál????


Sziasztok!

Cuti44 # 2013.01.26. 12:27

Semmi nem fekete -fehér!
Én olyan viszonyban vagyok a kezelő orvosommal,hogy csak a statisztika miatt nem fogok házi orvoshoz járni.Az én problémámat csak a kezelő orvosom tudja igazán ellátni még akkor is, ha nyugdíjban van már
Egyszer mentem valami papírért a házi orvoshoz, 2 hétig beteg lettem a sok nyavalyától aki ott ült!!
Ha ez hiba legyen az, akkor sem megyek!!!!
Tehát nincsenek rendszeres vizsgálati papírjaim,de a 15 év alatt ezért még nem szóltak.
Aztán odamehet valaki 5kg friss eredménnyel akkor is kidobják csak tovább tart rendszerezni ,átnézni.
Meg odamehet valaki 2 lappal és minden a régi.
Minden eset más és más.
Az orvosok meg azért vizsgáltak már annyi beteget, hogy 5 perc alatt átlátják a helyzetet.

vaer # 2013.01.26. 12:01

kitakat!

"

Azért tisztázzunk már valamit.Aki egészség károsodott,az rendszeresen jár szakorvoshoz,házi orvoshoz,kórházba.Tehát vannak orvosi papírjai.A frisseket úgy kell értelmezni,hogy aki már ellátott volt,az a még be nem mutatott(a % )után keletkezett leleteket,az új belépők pedig ami alapján kéri vizsgálatát.

nem kell akkor is pocskondiázni,mikor nincs ok rá,mert akkor hiteltelené válik minden szó!"

Te miről beszélsz???? Senki nem pocskondiázott senkit!
Egy megállapítás volt!!!! Igen aki rendszeresen jár orvoshoz annak vannak leletei! DE! A háziorvos sem azonnal ott helyben tölti ki a 4 oldalast hanem megmondja hogy mikor jöjjön vissz az ember érte! Ha 100-as várnak a rendelőben nem fogja a te kedvedért azt töltögetni a többi beteget meg nem ellátni!
Azonkívül én járok rendszeresen, az egyik ambuláns rendelésen már nem is adnak ambuláns lapot hanem a régi ambuláns hátuljára írják pár szóban, hogy mi is a helyzet! Ahhoz hogy mások számára átlátható legyen ahhoz egy összefoglalót kéne neki írnia. Azon kívül ha az ember időpontot kér az több hónap! Vagy nálatok talán már másnap lehet menni? Nekem van olyan időpontom az orvoshoz, hogy 2013 júnusi! Na akkor mi is van? Ha csak egy sima vérvétel az is pár nap mire megjön az eredmény!
Kérlek gondold át, hogy mit írsz!

kázmér58 # 2013.01.26. 11:58

Az én ügy em Straouszburgban úgy áll hogy a Magyar kormányt felszólította hogy állítsa helyre a jogsértéseket. Január 15 ig kellet volna választ adniuk. Most február 12 igkértek határidőt hogy választ adnak. Szerintem az AB határozatára várhatnak.Kértek halasztást a válaszra.

doli # 2013.01.26. 11:34

Csak azt nem értem miért foglalkozás egészségügyi vizsgálatra. Volt már ilyenen valaki?

doli # 2013.01.26. 11:32

éhes! Biztos 2011. vaer!igen tegnap kaptam jan. 31-re

hivatalnok # 2013.01.26. 10:56

exrokki.....
Az AB aznapi döntése csupán arról szól majd,hogy a beadott indítványt egyáltalán tárgyalás tárgyává teszik-e.Hivatalosan:befogadják-e?Az előterjesztés olyan mélyen érinti a T/5000 néven elhíresült tervezet után alkotott törvényt,hogy sajnos előlegezhető az AB gyakorlatilag semmit mondó döntése.Az AB bírái nem függetlenek Vikiéktől, az ő jövőjük is Vikiék hatalmi gőgjétől függ!!!!!Nemsokára pedig,amikor az érdemi tárgyalásra kerül a sor,már az Orbán hűbéresei lesznek többségben az AB-ben.Elég,csak utána nézni,hogy a pártküldöttek,hogyan alkotnak különvéleményt a már meghozott döntésekkel szemben is!Mocsok csőcselék az AB 40%-a már ma is!!!

exrokki? # 2013.01.26. 10:30

Sziasztok!
Tud valaki valamit,befogadta-e az AB a roki törvény megszüntetéséről,amit 21.-én tárgyalt az AB????????????
Tárgyalják már valakinek Strasbourgba az ügyét,vagy visszadobták már valakinek?????????
Aki tud valami fejleményt kérem írja meg.Köszönettel.


Sziasztok!

megrokkant # 2013.01.26. 10:17

Az minden páciens számára világos, hogy az orvosoknak nem csak az orsós és bandájának, a jogszabályainak kell megfelelni. Van prémiumjuk is. Csak ezt sose lehet bebizonyitani. Nem is az a baj, hogy van prémiumuk. Minden hol van. Ha jól végzi a munkáját a beosztott és van rá keret. Itt csak az a baj ,hogy a rokkantakkal való kibaszást jutalmazzák nekik. Ezt meg sose tudja senki bebizonyitani!!!

hivatalnok # 2013.01.26. 09:34

Drága igazából rokkant sorstársak!!!!!
Vegyétek már tudomásul,hogy a vikiék hatalomra jutásakor egy közel-keleti tanácsadó galeri kipécézte a leginkább érdekeit képviselni nem tudók százezreit likvidálásra!Ha tüzetesen megnézitek a jelenleg is érvényes ,egyes betegségekre adandó minősítési pontszámokat,rájöhettek,hogy a pribék "orvosok" kezébe adták a betegek kivégzésének jogát! Ugyanazon betegségre a tól-ig pontszámok általában 20%-ot szórnak!!!!Ráadásul premizált juttatásuk van a mengele lelkületű emberszabású lényeknek,minden láthatóan érdekeit képviselni nem tudó egyszerű tudatlan,de valóban rokkant emberek visszaminősítése esetén.Ezt nekem 2012.09.17-én egy őszinte, foglalkozási szakértő elismerte az Alföldön!!!!Szoros kapcsolatban van a betegek likvidálásában a volt Nyugdíjbiztosító,ma NRSzH megyei szervezete vezetősége,hiszen ezek a bűnözők ugyanazok a gazemberek személy szerint,csak a cégtáblájuk változott!!!!Összefonódásuk révén a végsőkig védelmezik egymást az estlegesen fellebbezni merészelők ellen,hiszen előéletükben már szervezett formában összedolgoztak,egymásnak elévülhetetlen szívességeket tettek.

juhlaci # 2013.01.26. 09:05

Prüszögi! Az eredeti papírokat kellet beadni az önkormányzathoz, szerencsére előtte lefénymásoltuk őket, és adtak egy igazolást,hogy 7 db dokumentumot átvettek. ha nem tetszik nekik I. fokon, akkor adjanak egy másik időpontot.

kitakat # 2013.01.26. 08:28

Azért tisztázzunk már valamit.Aki egészség károsodott,az rendszeresen jár szakorvoshoz,házi orvoshoz,kórházba.Tehát vannak orvosi papírjai.A frisseket úgy kell értelmezni,hogy aki már ellátott volt,az a még be nem mutatott(a % )után keletkezett leleteket,az új belépők pedig ami alapján kéri vizsgálatát.

nem kell akkor is pocskondiázni,mikor nincs ok rá,mert akkor hiteltelené válik minden szó!4

exrokki? # 2013.01.26. 07:03

Sziasztok!
Tud valaki valamit,befogadta-e az AB a roki törvény megszüntetéséről,amit 21.-én tárgyalt az AB????????????
Tárgyalják már valakinek Strasbourgba az ügyét,vagy visszadobták már valakinek?????????
Aki tud valami fejleményt kérem írja meg.Köszönettel.


Sziasztok!

juhlaci # 2013.01.25. 19:26

Nem csak akkor kell gyűjteni a papírokat amikor menni kell! A nejem meg bevitte az önkormányzathoz fele papírt a súlyos mozgáskorlátozás megállapításához december 13. án még nem küldték vissza Kecskemétről de a jövő pénteken kell máshová menni sorosra.

vaer # 2013.01.25. 18:08

gyorgye!
Szabályos ez? Igy hogy legyenek frissek a papírok? Azon kívül nincs valami szabály, hogy mennyivel előtte kell értesíteni az érdekeltet?

gyorgye # 2013.01.25. 18:05

Vaer.Igen mostanában 4-5 napot adnak a papirok beszerzésére.

jácintka # 2013.01.25. 18:00

Csatlakozzunk a perközösséghez!

A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja egyetértő támogatásáról biztosítja a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) csoport perközösségi kezdeményezését Sorstársaink emberi jogainak érvényesítéséért. Arra kérjük a korhatár alatti rokkantakat, hogy csatlakozzanak a ROSTA csoport alábbi felhívásához, mert a rokkantsági nyugdíj-jogfosztás ténye minden érintettnél fennáll. Vegyük a kezünkbe a sorsunkat!

Minél többen jelentkezünk, annál kevesebb költség terhel minket személyenként. A belépésnél, csak képletes ügyvédi díjazás terhel mindenkit, ami szükséges a sikeres indításhoz.

Együtt sikerülhet!

MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport

2013. január 13.

FELHÍVÁS!

Kedves Sorstársak!

Elege lett a rokkant-törvény áldozatainak, hogy jogfosztottá váltak!
A nyugdíjunkért és az életünkért harcolunk minden törvényes eszközzel!
Az eddigi jó szándékú demonstrációk szinte semmilyen eredményre nem vezettek a társadalom érdektelensége, a törvényhozói akarat híján, ezért MOST(!) kezünkbe vesszük a sorsunkat.

A ROSTA perközösséget kíván alakítani, a rokkantak és alapvető emberi jogaik érvényesítéséért. Nemzetközi szinten igyekszünk elérni a sokakat ellehetetlenítő, kirekesztő, megalázó, embertelen törvénynek a semmissé tételét. Várjuk sorainkba mindazokat, akiket a kormányzat méltánytalanul kilátástalan helyzetbe sodort. Akiket, az ellátórendszer kilökött, leminősített, vagy súlyos betegen be sem fogadott.

Azok jelentkezését is várjuk, akiknek ezután kell felülvizsgálatra menniük, hiszen a nyugdíjgarancia és az ehhez kapcsolódó juttatások számukra is megszűntek.
Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélyünk, és kisebb a költségünk.

FONTOS: Az ügyvédi költség jelképes összeg, ami a jelentkezők létszámától is függ.

Csak együtt sikerülhet! Csatlakozzatok!
Jelentkezés: 2013. január31.-ig!

ROKKANT SZÁMKIVETETTEK TÁRSASÁGA - ROSTA
Szalai József (szervező)
http://www.facebook.com/…34813428454/

Fülcimpa # 2013.01.25. 17:49

Jó estét mindenkinek,

előbb kerestem egy témát és visszatekertem 2 oldalt, majd érdekes módon 2 nappal ezelőtti hozzászólások szerepeltek mindjárt a harmadik oldalon, továbbá az én bejegyzéseim - és szerintem másoké is, mert gyanús hogy 3 nap "terméke" összesen 3 oldalon legyen - hiányoznak.
Ki törölte őket és miért?...

vaer # 2013.01.25. 16:21

doli!
Január 25-én kaptad meg a behívót január 31-re?????

Etel57 # 2013.01.25. 16:13

Sziasztok én már feb 12 én megyek ,juliusba kellet volna mennem.