Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Rexor # 2011.08.31. 16:15

Kedves Icike,

A 60. és a 62. oldalon szereplő adatokat ha összeadja 722.000 fő jön ki. Ha jól látom Önök csak a korbetöltött adatokat vették figyelembe.

Korbetöltött és a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban részesülők adatait össze kellene adni...

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 16:27

És mint a példa mutatja megvannak a megvezetett emberek,akik általában (még) nem betegek,nem érdekük megfelelően tájékozódni.

Rexor # 2011.08.31. 19:06

Kedves Icike,

Nem hiszem, hogy lett volna olyan hozzászólásom, ami azt tükrözte volna, hogy nekem bármi problémám lenne a nyugdíjasokkal. A számokba csak azért mentem bele (de úgy tűnik rosszul tettem), mert véleményem szerint ez is az egyik oka annak, amiért olyan alacsony a rokkantnyugdíj összege. Úgy gondolom nagyon rosszindulatúnak kellene lenni ahhoz, hogy valaki ezt sajnálja a rászoruló emberektől, akik önhibájukon kívül nem tudnak dolgozni. Én olyan "propagandáról" sem tudok ami a beteg emberek ellen irányulna.

skorpió13 # 2011.08.31. 20:35

Rexor!Nos akkor én mondok egyet:azt minek nevezné,hogy megszüntetik(megszüntetnék)a III foku rokkantságot és a részükre a munkabér és munkaviszony függvényében megállapitott rokkantnyugdij helyett "segélyt vagy valami más"nevű ellátmányt adnának?

Veronika21 # 2011.09.01. 04:42

A II.fokú döntés jóvá hagyta nekem is a járadék megvonást, ami most 27 ezer-ft volt, de két hónapig kaptam amig a határozatot nem kaptam kézhez.Most vissza kell nekem is fizetni?? Nekem nem volt más jövedelmem, itthon voltam.Mit csinálhatok? Adhatok be új leszázalékolási kérelmet, mert sajnos az egészségem nem javúlt, tudom nekik meg van határozva hogy mennyi embert kell kidobni a randszerböl!Mi van ha nem tudom vissza fizetni a pénzt? Nincsen és nem is volt más jövedelmem, a férjem dolgozik és van egy kiskorú gyermekünk is én 53- éves vagyok hol kapok munkát, amikor még a fiatalok sem tudnak elmenni dolgozni??Ha valaki tud válaszoljon nekem!Amióta le százalékoltak sajnos az állapotom csak rosszab lett, én sosem fizettem az orvosoknak!Nem is lett volna miböl!Pedig a lehetöség meg volt hozzá mert csak a doki és az aszintes volt bent meg én, de nekem sincs pénzem így adni sem tudok!

vbartamonika@citromail.hu # 2011.09.01. 05:24

Sziasztok !

Ma megyek a tárgyalásra talán vége lesz szorítsatok nekem.Tízen egyre kell mennem.

bolondmelós # 2011.09.01. 08:21

szégyellem, de én is ebbe a kategóriába tartozom.

Lassan egy éve húzódik az ügyem.

A háziorvos alig tudott rábszélni, hogy elmenjek OOSZI vizsgálatra. Rettegtem, mert ugyebár az idegeimmel van gond. 2 hónapig tartott, kb mire rávettem magamat, hogy beadjam.

1.fok: január 5. 40% ezzel jogult lettem a szoc járadékra is, de nem rokkant, csak rehabos.
Ezt a határozatot 3 hét alatt megkaptam.

A fellebbezést azt kesze kuszán megírtam, azt se tudom milyen zöldségeket.
2: fok február 25. na itt alig panaszkodtam, míg az elsőnél összevissza remegtem. Érdekes, hogy a mozgásszervi részét azt agyon vizsgálták.
Két hétre rá bekerültem a diliházba, ha jól értelmeztem üldözési mániával, vagy annak egy enyhébb fokával. ezt persze már newm számították bele.Előzőleg javasolták már a kivzsgálást, kórházi
úton.
Új gyógyszerek, némileg javuit az állapotom.

A határozatra május 27-éig vártam, de a megyénél csak egy napot pihent. A többit Pesten tölötte valamelyik idióta asztalán.

  • azóta is pszichiátriai gondozásra járok.
  • össze vissza hízok illetve fogyok.

azzal kellet szembesüljek, hogy alig bírom tartani a székletemet időnként. Volt már hogy összetojtam magamat mert nem értem el a WC-t.

  • Az öngyilkosságra való hajlamom nőtt, a környezetemben ketten is kinyírták magukat, akiket ismertem, az egyik belegyalogolt ruhástul a Balatonba, a másik az IC elé besétált Aszódnál.

Néha elég reménytelennnek érzem a helyztemet.

  • a pszichiáternek nem mondom el a gondjaimat, mert tök feleslegesnek érzem, úgysem tud segíteni.

A két mókus aki ide juttatott, na azokba bele tudnám vágni a kést.

  • kimzodulni nem szoktam, régebben tök sokat ültem a gép előtt, ma inkább nappal is alszom.

Szeptember végén megyek a munk,aügyi bíróságra harmadfokon.

Túlélő # 2011.09.01. 08:44

Üdv indenkinek!
26 hónap után,idén juliusban hoztak ítélet,melyben nekem adtak igazat.Ma elfáradtam a Nyufig kirendeltségre.Nagyon segítőkészek voltak,mint mindíg.Nézték,hogy augusztus 16-án a megyei Nyufig postázta a papíromat.Itt viszont nem találták.Odatelefonáltam,ott már nincs,postázták.Akkor hol van????Én már nem értek semmit,csak azt tudom,hogy teljesen kiborultam.

keke1 # 2011.09.01. 10:15

Gratulálok a kitartásodhoz TULÉLŐ.
A Te esetedben meghozta a gyümölcsét,és megérdemled,mivel egy világgazdasági válságban kényszerültél arra hogy bagóért kiárusitsd a javaidat.
Kifizetik az elmaradt járandóságod,de az elkótyavetyélt javakat nehéz lesz pótólnod...

keke1 # 2011.09.01. 10:29

Veronika21!

Szerintem két lehetőséged van:
1.Állapotrosszabodásra hivatkozva beadsz egy új kérelmet a nyufighoz.
2.A munkaügyi biróságnál felebezel,és kérvényezd egyben az ellátásod további folyósitását az itélethirdetésig.
Hivatkozni kell a kis jövedelemre.

Ezenkivül az önkormányzatnál,amennyiben regisztrált munkanélküli vagy, kaphatsz valamilyen segélyt,de ez helyfüggő.

Túlélő # 2011.09.01. 11:47

keke1
Köszönöm az együttérzésed.Valóban az elkotyavetyélt értékeimet nem kapom vissza.Viszont amit ezenkívül kölcsönkértem ismerősöktől,barátoktól,azt vissza kell fizetnem,és vissza is fogom.bennem még van tisztesség.A betegségeinken kívül csak a becsületünk van,DE, NEKÜNK legalább van.Én nyugodtan nézek reggelente a tükörbe.Kíváncsi vagyok,hogy akik a sorsunkról döntenek úgy,hogy még a paírjainkat sem olvassák el,ők tudnak-e tükörbe nézni.Gondolom igen és Velenceibe.Csak annyit kívánok nekik, éljenek úgy 1 hónapig,annyi pénzből stb...betegségekkel,mint mi.Kíváncsi lennék,utána is ilyen könnyen mondanának ítélete felettünk!!!?

jácintka # 2011.09.01. 13:04

doktor
Mi az , hogy ne keverjük össze a rokkantkártyát a rokkantositással ! Sokan azt hiszik , hogy nekünk rokkantaknak vagy rehabosnak, járadékosnak telik akár 1 vagy több milliós autóra.
Mert bizony egyeseknek telik! A taxi amely szintén rokkantkártyával parkolt milyen rokkant lehet?
Tessék kiszámolni havi és éves szintén mennyit csalnak így . És mi vagyunk a csalók !?
Mi nem károsítjuk meg az államot ,de aki csal az igen.
Sőt ha jól elgondolkodunk minket kárositanak meg , főleg egészségileg a sok hercehurcával.

skorpió13 # 2011.09.02. 11:32
skorpió13 # 2011.09.02. 11:36

A Doktor!Engem az érdekelne,mivel döntés még nincs(mint irod is,ezután fognak róla vitázni)miból gondolja az a szakértő,hogy valóban igy is lesz?

skorpió13 # 2011.09.02. 12:19
skorpió13 # 2011.09.02. 12:48

Mari55! Én tartok tőle,hogy már kész tervük van a rokkantakkal.Csak nem akarták borzolni a kedélyeket a nyárra.Majd ősszel bejelentik,hogy mit agyaltak ki 2012.jan.1tól.

cosmos10 # 2011.09.02. 13:46

Sziasztok!

Szépnek hangzik a dolog kíváncsi leszek ha ezt elindítják mennyi lesz a fellebezés majd.Mert akkor biztos,hogy nem csak a következő kormány alatt lesz vizsgálat hanem akár több kormány alatt is.Nekem junius óta csusznak a rehabilitációs járadékommal.Annyi volt a legutolsó telefonos válasz sok az ügy,majd egybe megkapom.Az,hogy az ember addig miből él az nem izgatja őket.

keke1 # 2011.09.02. 14:08

Mari55!

Szerintem azoknak nem jár járadék akik nem munkaviszonyból,vagy táppénzből lettek leszázalékolva.
Nincs meg a jogfolytonosság,ezért még szociális segélyt se kaphatnak.

kiszolgáltatott # 2011.09.02. 14:11

Engem ez gondolkodtatott el:"Figyelembe fogják venni a nemzetközileg elfogadott, egyezmény szabályait"
Mert:http://www.bmeip.hu/…20EU-ban.pdf
Ennek a rokkantnyugdíjjra vonatkozó része is jól különbözik tagállamonként.Csak nehogy az legyen,hogy mindenből a legkevesebbet elve érvényesül.

keke1 # 2011.09.02. 14:48

Kedves Mari55!

A labdarugás kiemelt fontosságú a Magyar embernek,és a Kormány támogatja a fiúkat,közvetlenűl(évi 20md forint),és közvetve is,közmunkaprogramokkal.

Örülhetünk,mert most először mi rokkantak épithetjük fel a footbal palotáit!

keke1 # 2011.09.02. 15:36

Orbánt nézve,és hallgatva,még én is majdnem elhittem az igazát,a tegnapi TV fellépésén....szugessziv egyéniség.

Ugyanez irott szövegben egyértelmű badarság,és ne felejtsük el hogy hazabeszélnek.
Általában a magas jövedelmüek mióta világ a világ,a sajátjukat féltik,a rokkantak visszavezetése a munka világába sokáig fog tartani,szerintem ők is tudják hogy semmi értelme,de ezzel viritanak az unióban.
Persze az EU is tudja hogy blöffölnek,de az egész rendszer hazugságra épül,az e lényeg hogy nem szabad beismerni!!!

kiszolgáltatott # 2011.09.02. 15:41

Én leragadtam az aggodalomnál,vajon hogy lesz a nemzetközi gyakorlattal összhangban a magyar szabályozás?mikor:"Amellett, hogy a tagállamok eltérõ feltételeket állítanak a rokkantsági nyugdíjjogosultsághoz, ugyanazon egészségkárosodásra vonatkozóan a saját nemzeti
jogszabályaik alkalmazásával a rokkantság eltérõ mértékét állapíthatják meg."
Ott le van írva,hogy ugyanazon károsodással az egyik államban sokkal jobban járhat,mint a másikban.Csak nehogy nálunk járjon a legrossszabbúl.

keke1 # 2011.09.02. 16:25

Kiszolgáltatott!

Sajna szerintem is úgy lesz,ahogy sejted.
Mégpedig azért mivel nálunk van a legtöbb rokkantnyugdijas.
800 ezer.és ne pukkadj meg!

Túlélő # 2011.09.02. 17:47

Valamelyik nap valaki kitett egy linket arról,hogy lehet igényelni rokkantnyugdíjat,ha nincs meg a szükséges szolgálati idő,méltányossági kérekem stb... egy ismerősömnek kellene,ha megoldható kitennétek újból?Köszönöm szépen.Jó éjszakát.

Nap-lemente # 2011.09.02. 19:20

Kedves Túlélő!

Nem tudom a következőkre gondoltál-e?

Tájékoztató a kivételes méltányosságból megállapítható ellátásokról
Rendkívül indokolt esetben kivételes rokkantsági nyugdíj vagy kivételes rehabilitációs járadék akkor is megállapítható, ha a kérelmező nem rendelkezik a ...
www.kozigpress.hu/87284