Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


keke1 # 2011.08.30. 19:46

Duna parti!

Ezt a számot szokták meg,szép kerek,könnyű megjegyezni.
Hiába linkelnénk be nekik az eddigi átvizsgálások siralmas eredményét(1500-ből pár darab nem beteget találtak),olyanok mint a gazdi,nem vesznek tudomást a tényekről.
Mennek előre a megkezdett úton,egyenest a szakadékba.
És itt van az igazi aljasság,a nép hátán akarják az életszinvonalukat nem csak megőrizni,hanem még emelni is!

Azon csodálkozom hogy ez miért nem esik le egy átlagos,önző polgárnak?

hars52 # 2011.08.31. 06:48

Megint csak azt kell irnom, hogy kedves mindnyájan!
Bár nem vagyok rokkantnyugdíjas, de minden nap olvasom ezt a topicot. Higgyétek el, hogy a normális magyar ember együtt érez veletek. Ahogy olvasom soraitokat, fáj a szivem, hogy ezt mégis mivel érdemeltük meg? Nem elég a betegség? Még naponta rettegni is kell? Hát hol élünk mi? Könyveléssel, adótanácsadással foglalkozom, sajnos nem vagyok ügyvéd, de ha bármiben egy kicsit is tudok segíteni, írjatok.
üdv: Zsuzsa

sanaliked # 2011.08.31. 06:54

Karesz42!

Velem ugyanezt tették. A II.fok döntése után elvették a rokkantnyugdíjat, és azonnal követelni kezdték a határozathozatalig eltelt 2 hónapra kiküldött rokkantnyugdíjat vissza. (Abból éltem, és csak annyiból!)
Megfellebbeztem azzal, hogy tovább vittem ügyemet a MUnkaügyi Bíróság felé. Végül kín-kervvel tudomásul vették, hogy addig várnak, amíg a bírósági ügy le nem záródik.

szafika # 2011.08.31. 08:42

Valahol olvastam , h a bank csak annyit akart kapni a házért, amennyi tartozás volt rajta, sz....t-hú...rt, elárvereznek egy házat, amikor, annyi ingatlan áll üresen, akkor egy kisebbe , beköltöztethetnék, mert azért az mégiscsak szemétség, h 1 10-15-20 milliós házat így elvehetnek !!!!
Nézzétek meg dicső politikusaink , hogy megszedték magukat az elmúlt 20 év alatt, csak a nép van lassan a béka se..e alatt !!!

skorpió13 # 2011.08.31. 08:54

Veronika21 # 2011.08.31. 09:04

A II.fokú döntés jóvá hagyta nekem is a járadék megvonást, ami most 27 ezer-ft volt, de két hónapig kaptam amig a határozatot nem kaptam kézhez.Most vissza kell nekem is fizetni?? Nekem nem volt más jövedelmem, itthon voltam.Mit csinálhatok? Adhatok be új leszázalékolási kérelmet, mert sajnos az egészségem nem javúlt, tudom nekik meg van határozva hogy mennyi embert kell kidobni a randszerböl!Mi van ha nem tudom vissza fizetni a pénzt? Nincsen és nem is volt más jövedelmem, a férjem dolgozik és van egy kiskorú gyermekünk is én 53- éves vagyok hol kapok munkát, amikor még a fiatalok sem tudnak elmenni dolgozni??Ha valaki tud válaszoljon nekem!

jácintka # 2011.08.31. 10:16

Egy keveset olvasgaattam vissza, két hét nagy idő ezen a fórúmon.
A gyerekem anyagi segítségével és egy rendes reuma orvos beutaljával 15 napot töltöttem el Cserkeszőlőn.
De nem ez a lényeg, hanem az amit ott láttam a fürdő parkoló részein rokkant kártyával parkoló Audi, Skoda, Ford , Toyota, Nissan,Hundai,Opel,Nem leamortizál autók voltak ezek, hanem vadi új.Pár darab rendszámot felírtam.A hab a tortán Taxi is volt ami rokkant kártyávl parkolt.
Kérdem én akkor ki is csal?!
Mennyi pénztől esik el az állam vagy az önkormányzatok az ilyen csalóktól. Ez nem számit?
Vajon miért? mert ők nekik lehet.
Aki tudja hova lehet eljuttatni azt kb 7-8 rendszámot amit ide nem lehet pellengérre kitenni!
A másik ,olvasom egy napilapban , hogy Érsebész vizsgálta a pánikbeteget.A beteg 9 évébe telet mire igazat adtak neki. Ezalat "vizsgálta " érsebész, fogorvos, szemész "orvos" Végül ideggyógyászhoz került ! Ennek köszönheti most a 43 ezer forint rokkantnyugdiját.
Tudjuk és nem újdonság , hogy nem olyan szakorvosok vizsgálják a betegeket amibe szenvednek.
Sőt nem ritka akinek nem egy hanem akár 4-5 féle betegsége van! Ehhez bizony nem egy szemész vagy fogorvos kéne , hogy " szakvéleményt" irkáljon össze !

Most történt egy ismerősömmel, 51 éves nem tud elhelyezkedni . Miért? Mert a Texcó ba kijelentették , hogy nem veszik fel mert nemtudják , hogy a kormány tényleg bevezeti a 50 felettiek védetségét.
Ez mi? Vagyis Most is azt csinálnak aa dolgozokkal és a munkára jelenkezőkkel amit csak akarnak.
Vidék sem jobb sőt rosszabb! A régi Martfűi cipőgyár annó 7000 ezer ember munkahelye volt . Ma talán 100 ember dolgozik ,de aki ott dolgozik inkább rabszolga munkának nevezte.
Napi 12 órábal 50-55 ezret kapnak kézhez.
Ha szombaton be kell menniük akkor nem pénzbe kapják meg hanem egy cipő utalványt kapnak 3000- 7000 ezerig amit a gyár által gyártott ,de selejtes cipőkre költhetik el.

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 10:35

"itt a folyamat felgyorsítását várják a kormánytól"
Itt is a bankok diktálnak?A kormány meg teljesíti a pénzügyi körök elvárásait.Tragikus.És nem erről volt szó a kormányváltáskor.

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 11:19

A hir tv lapzárta műsorában (tegnapi)a jobboldali újságíró megint elmondta:sehol európában nem fizetnek ennyi rokkantnyugdíjjasnak,mint mo-n.A műsorvezető:Erdős Miklós semmit sem reagált rá.

cosmos10 # 2011.08.31. 11:26

Sziasztok!

Én is megkaptam a visszafizetésről a papírt persze egy összegbe kérik.Majd kérek részletet.Ma felhívtam a fiumei utat mi van a rehabilitációs járadékommal.Válasz már iktatva van de sok az ügy legyek türelemmel. Ahhoz képest eltelt már 3 hónap. Majd egy összegbe megkapom a pénzt az,hogy a gyerek miből megy speciális bölcsibe,meg a gyógyszerét miből veszem meg az nem izgatja őket. Én már a saját gyógyszereimnél néha válogatok melyiket tudnám kihagyni. Már lassan azt sem tudom kinek mennyi pénzel tartozom kölcsönök végett. Még jó hogy ők legalább megértők. Igaz ha megjön a pénzem akkor mindent vissza kell fizetni. De gondolom nem én vagyok az egyedüli. Tudnám miért nem vesznek fel több ügyintézőt akkor ha ilyen lassúak.

Rexor # 2011.08.31. 11:32

A parkoló kártyához hozzátenném, hogy ez nem feltétlenül jelent rokkantságot, hanem mozgáskorlátozottságot feltételez . Egy "dolgozó" ember is kaphat ilyen kártyát, ha valami betegség miatt nehezen tud mozogni (persze rengeteg itt a "kamu" kártya méág mindig, de ezt elég szigorúan büntetik manapság). Tehát attól még lehet valakinek új autója, hogy mozgáskorlátozott :).

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 11:44

Kedves Duna Parti!Hát én legalább objektív adatokat szeretnék a szócsőből is hallani.Meg is írtam már a vélenményemet a Hirtv-nek is.Lehet,hogy naivitás,de ahol ezt hallom és tudok szólni,akkor szólok,meg írok,meg ellenállok,amig bírok.

Rexor # 2011.08.31. 11:49

"sehol európában nem fizetnek ennyi rokkantnyugdíjjasnak,mint mo-n"

Ez így ebben a formában nem igaz. Viszont gdp arányosan csakugyan Magyarországon a legmagasabb a rokkantnyugdíj aránya Európában (ami sajnos így is nagyon kevés).

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 12:09

MEOSZ sarokpontok:"Például Nagy Anna kormányszóvivő nyilatkozatai rendszeresen lényegesen több mint 700.000 rokkantsági nyugdíjasról szólnak, amely adat szerinte az EU átlagban is kimagasló.
Ehhez képest a nyugdíjfolyósító adatai szerint a munkaképes korú rokkantsági nyugdíjasok száma "csak" 379.326 fő – amely az EU átlagához képest, a közép mezőnyben van."

Rexor # 2011.08.31. 12:14

Csak összehasonlításképpen:

Szlovákiában 5 millió az összlakosság, a rokkantnyugdíjasok száma kb. 70.000 (1% körül).

Nálunk az összlakosság 9.800.000, a rokkantnyugdíjasok száma kb. 800.000 (8%). Ezért is kevés az egy főre vetített rokkantnyugdíj összege, mert túl sokan vannak rá.

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 12:20

De hát már sokszor elhangzott,hogy a 800 e nagyobbik fele már meghaladta a nyugdíjjkorhatárt.És még mindig ezen megy a számháború?

Debra01 # 2011.08.31. 12:24

Én inkább dolgoznék. Volt egy alkalmi munkahelyem (pár napot dolgoztam) Ahol vissza várnak. De nem tudok.. A pár nap oké volt, de minden nap...és bizony nem 4 óra.
mondták, hogy varrjak. Háááát nem tudok varrni, a másik, hogy nem találom már a lukat a tűn, ha szakad a cérna. Tudok kötni, horgolni. Félig fekve, mert ezzel a lemezzel a gerincemben ülni sem szabad.
Én az élelmiszerhez értek, és az emberekhez.
sajnos nem beszélek nyelveket, de amint lehetőségem lesz rá, megteszem...és azzal próbálok kezdeni valamit.
Rexor azt mondja, hogy GPD. Értem én, de könyörgöm, ezt hogyan számolják? Ezt nem kéne Svajci frankba számolni Bocsi az iróniáért.
Mi is csináltunk gdp-t amikor dolgoztunk jobbat, mint a mostani...
Írta itt valaki, hogy egymást segítsük. mi van, ha hiába adunk tanácsot, hiszen minden eset más, minden szereplő is más. Ami közös, az a kiszolgáltatottság, és a megalázottság.
nem a pénzről szól (nekünk) hanem a túlélésről, és valahogy azt érzem, hogy jobb lenne (nekünk is, meg az államképződménynek) ha eltűnnénk.
ha mindent el akarnak vonni, akkor kérdem én, ki fogja fizetni a közüzemi számlákat, hiszen nem lesz miből. Aztán nem is kell energiát termelni, majd semmit, és az a GDP nem hogy nőni nem fog, de egyenesen zuhanni.

Rexor # 2011.08.31. 12:33

Kedves Debra,

Az a baj szerintem, hogy nagyon sokirányú ez a probléma. Ha szegény az ország, kevés az elosztható pénz is, ezzel nincs mit tenni. Tény és való, hogy nagyon sok beteg, kiszolgáltatott ember van, aki nem képes dolgozni.

Viszont ami igazán szomorú véleményem szerint, hogy a "régi", jól működő szolidaritási rendszer, amit családnak hívnak nem működik. Nem szabad elfelejteni, hogy a nyugdíjrendszer nem túl régen működik (kb. 70 éve), és akkor is voltak beteg emberek. Mégis a család sokkal jobban működött mint manapság.

Rexor # 2011.08.31. 13:25

Kedves mnari,

Én tudom miket írkálok, egyenlőre nem szenvedek tudathasadásban :). Azt írtam, hogy a lakosság számához képest mennyi a rokkantnyugdíjasok aránya, és nem a nyugdíjasok arányában (amiben szintén élenjárók vagyunk Európában..).

Rexor # 2011.08.31. 14:04

Kedves Icike,

Az tény, hogy a magyar lakosság egészségi állapota elég szörnyű, és ennek sok oka van (stressz, környezetszennyzés, alkohol, dohányzás, sport hiánya, elhízás stb.). Az mondjuk nem igaz szerintem, hogy régen tovább éltek az emberek. Akkor is korán meghaltak, csak más problémák miatt. Természetesen a beteg ember nem felesleges, mindkinek megvan a joga az ellátáshoz. De ha nincs pénz, szegény az ország, akkor az államtól túl sokat nem lehet várni.

Kedves Mari,

Tényleg nem szeretnék számháborúzni, de ez a szám szerintem kevés (legalábbis a KSH adatai szerint 700.000 rokkantnyugdíjas van, ebből kb. 400.000 "korhatár alatti"). Igen tényleg nem 800 ezer...

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 14:17

Hát ez az,nincs pénz a betegek megfelelő szintű ellátására.De ezt az "egészségesek "(vagy a hál Isten nem nagyon betegek)csak addig tartják elfogadhatónak,amíg ők,vagy a hozzátartozójuk életben maradása válik pénzkérdéssé.Akkor ,ha érintett lesz,mindjárt fel is "tud" ezen háborodni.

Rexor # 2011.08.31. 14:34

Kedves Doktor,

Nem, én a magam nevében írok (kb. 2002 óta, amióta itt garázdálkodok).

Kedves Mari,

Ha a KSH adatai is a Fideszes média részét képezik, akkor elismerem a bűnömet, mert onnan "puskáztam".

kiszolgáltatott # 2011.08.31. 14:51

Én csak a sors igazságtételében reménykedek,hogy akik ma sokalják a betegekre fordított forrásokat,azok egyszer kerüljenek ugyanebbe a cipőbe.És persze eppen ne áljon rendelkezésükre privát egészségügy,vagy orvos-ismerős.
Amíg ezt nem tapasztalja meg valaki a saját bőrén,,hiába is magyarázni neki az átélt tragédiákról(vagy azokról akik ezen intézkedések miatt távoztak az élők sorából)

szafika # 2011.08.31. 15:30

Kiszolgáltatott, lehet , h arra gondolt, ahhoz képest, kapnak rokkantnyugdíjasok sokat, h ma egy 30-40 éve dolgozó ember fizetése 65-70 e ft, nem az elmúlt néhány évbe , hanem 25-30 éve leszázalékolt emberkék között lehet talán olyan , aki az emelésekkel kap többet. Elég szomorú, h ma 30-35 ledolgozott év után van bőr a képükön 30-35 e ft r.nyd-at adni ! mert éppen eleget fizetett ennyi idő alatt !

Rexor # 2011.08.31. 15:42

Kedves Mari,

Ez lenne a link:
mek.oszk.hu/07400/07449/07449.pdf

Tv-t nagyon ritkán nézek, ebben sajnos nem tudok segíteni.