Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Rexor # 2011.08.26. 08:53

Kedves Debra,

Piac mindig van, menjél fel bármelyik álláskereső portálra, és láthatod, hogy ezerszámra vannak munkahelyek. Megjegyzem egyébként jogászokból is túlkínálat van, ezért van az, pl. hogy az ügyvédjelöltek nagy része minimálbérért dolgozik.

Ugyanakkor ami nagyon nagy baj szerintem, hogy a fizikai munkát végző szakemberek vannak egyre kevesebben, pedig erre van nagy kereslet is. Egy példát említenék: nem olyan régen lakásfelújításban voltam. Kötéllel sem lehetett fogni senkit aki vállalta volna (se villanyszerelő, se kőműves). Nem akarom sorolni, hogy hány szakit hívtam fel, és hányan még arra sem méltattak, hogy visszahívjanak... Amikor végre találtunk valakit abban sem volt köszönet, úgyhogy elvégeztük magunk a dolgot (aminek megvolt az a haszna, hogy -"enyhe" túlzással lassan profi festő és kőműves leszek :).

Tehát van piac, csakhát a piacon olyat kell kínálni, amit meg is vesznek.

skorpió13 # 2011.08.26. 09:43

Atus71!Az utolsó 1évről a behivás napjáig nálad lévő leleteket vigyed magaddal.Azt fogják is kérni,külön szortirozva a régebbitől.50%tól van a rokkant nyugdij.

skorpió13 # 2011.08.26. 09:49

Rexor!nyilván az egy kulcsos adó haszon élvezője vagy azért nem találod igazságtalannak.

szafika # 2011.08.26. 09:51

Rexor , hát ez az, egy jobb szakember válogathat , milyen munkát vállal el. Hála nagyjainknak , akik közrejátszottak abba, h itt már évek óta nem képeztek hiányszakmára embereket. Politikussal meg lassan már Dunát lehet rekeszteni , annyian vannak .

Debra01 # 2011.08.26. 09:59

Dunaparti. Kicsit megvakargatnám én ezt az adatot.
Én a magam területét tartom szemmel, a kereskedelmet.
Tudod hány eladó dolgozik feketén, miközben álláskeresőként vannak regisztrálva? Nem jószántukból dolgoznak így. Ahogyan rexor mondta, piac....akit olcsóbban tud foglalkoztatni, azt veszi fel. Ez a kiszolgáltatottság, és a munkafelügyelet impotenciája, vagy merjem korrupciónak mondai?
Igyekszem reálisan szemlélni a helyzetet.
Példaként a magam esetét említeném. járadékos voltam. Ez mellett meg kell jegyezzem, hogy nem vagyok átlagos képességű. Ahol már meghalnak emberek, ott én még mindig 100 %-ot teljesítek. Pl 40 fok hőségben kemencék mellett dolgoztam. Tehát, mivel én erre képes vagyok, szimpla járadékosnak vettek, amiről köztudott, hogy nevetséges összeg, és arra sem jó, hogy az ember az öregségére tartalékot képezzen.
Tehát, valami munkát kerestem, és most kapaszkodjatok meg! A munkáltatóknak pont én kellettem. Akkor 51 éves voltam, úgynevezett"friss" nyugdíjas...aki jól bírja magát, és félműszakban lehet bejelenteni. Választhattam. vagy nem kapom meg az állást, és éhen döglök, vagy bevállalom.
Szóval 4 év után munkabaleset, és én csupán a felére bejelentett állásomra kapok rokkantságit, és minden egyebet,
de ki is kényszerített ebbe a helyzetbe? Könnyű a munkáltatót okolni mindenért. Az állam, és az egészségügy kényszerítette bele, és engem is. Ki szív? Hát én.

gades # 2011.08.26. 10:48

Kedves Rexor!
A multik miatt van a mesterségesen leszorított bérek,hiszen a nagy többség a minimál béren van bejelentve.Itt nem a piac diktál már régen.Évente 2000 milliárd támogatást kapnak a multik amit majd a nép fizet ki.Tisztelem a véleményedet ,hogy még mindig ennyire pozitívan látod a helyzetet.Bár neked lenne igazad,de sajnos ez nem működik már bebizonyította az elmúlt 20év.Szép napot!

Rexor # 2011.08.26. 11:10

Kedves Gades,

A multik is a piac részei, nem? És azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar munkalehetőségek zömét ők teremtik, mivel egyenlőre túl sok tőkeerős hazai vállalkozás nem működik. Az az érem másik oldala, és ebben igazad van, hogy nagyon sokan végeznek nagyon kemény munkát kevés fizetésért, de ezzel nem lehet mit tenni. Az állami támogatásokról csak annyit (mivel valamennyire ismerem a témát), ezt soha nem adják ingyen. A feltétel általában, hogy munkalehetőséget teremtesenek, beruházzannak, és hidd el, hogy több jön vissza ebből az államnak, mint amennyibe ez kerül. Ha nem teljesíti ezt a feltételt nagyon masszív kamattal kell visszafizetni azt. Nem beszélve arról, hogy az igazán jelentős támogatások nagy része EU forrásból érkezik.

kázmér58 # 2011.08.26. 11:56

Rexor

Teljesen igazad van. Nálunk 32% os a munkanélküliség.Egy régi bérházban lakom.Van a közelemben Munkanélküli Villany szerelő. Víz szerelő, asztalos, Számítógépes szakember.Csak a e héten. 5 különböző számítógépest embert hívtam fel, persze munkanélkülit.Egyetlen egy sem ért rá, Víz dugulásom volt tegnap 3 szerelőből egy állt velem szóba, az is tanácsot adott telefonba, hogy hogy piszkáljam le a trutyit.MERT ő nem ér rá.Mondom munkanélküliek.Sokszor van csőtörés. Kellene egy kőműves aki a bontásokat felfalazná. Abból kettő van a lépcsőházban. Egy sem ér rá mert az erdőre járnak.Én megfogadtam hogy ha egy munkanélküli elkezd panaszkodni ezek közül, lecsavarok nekik egyet.

szafika # 2011.08.26. 11:59

Én csak azt nem értem , hogy a manóba éri meg még újabb és újabb hatalmas üzletközpontokat összetákolni a multiknak , mikor már lassan több az üzlet, mint a vásárló ?! Az osztrák határon túl ugyanez a multi, hogy a fenébe tud a melósnak 8x 10x annyit kifizetni , mint itt nálunk egy dolgozónak ? V épp azért éri meg itt üzletelni, mert itt nem fizeti töredékét se az osztrák bérnek , egyébnek , és a valóságba itt sokkal több marad a zsebébe ? Nemrég olvastam valahol, h ausztriában jövőre 1,3 euro-ról 1,7 euro-ra emelik a vízdíjat, nemá , hát minálunk évek óta több , és még + a csatorna , itt valami nagyon nem gömbölyű !

gades # 2011.08.26. 12:38

EU-forrás? És vajon mennyit kell fizetni a tagságért? Azt nem reklámozzák.

skorpió13 # 2011.08.26. 13:34

skorpió13 # 2011.08.26. 13:58

Mari55!Én már olvastam.Érthető is számomra,hisz jövőre kell a nyugdijuk az államnak.Ők meg mehetnek közmunkára(munka felügyelőknek)

luck-666 # 2011.08.26. 14:12

a multikról:
nálunk pl a Lidl-be most is vesznek fel eladót, 6 órába,alapbér 105 000ft,étkezési tám. nettó 15 ezer,utazási térités 100%,+a hétvége+túlóra,

  • általában nem a multi csal a járulékokkal,hanem a magyar "helyi,rosszul megy a bolt,minimálbéres vállalkozó"
gades # 2011.08.26. 14:39

Az is szomorú,hogy ránk beteg emberekre terhelik a költségvetés hiányát.A gyilkosokat 30évig tartják a börtönbe,nem tudom havonta 50ezerből kijön e egy gyilkos tartása,nekem ennyi volt a rokkant nyugdíjam.Nem érünk annyit mint egy bűnöző.

ujpesti # 2011.08.26. 15:41

Ha a népnek joga van elkergetni a kormányt,akkor mire várunk ?

Ricuska # 2011.08.26. 16:16

mari55!!!
Nem csak a te eszed áll meg, hanem az enyém is!! Akkor most mégis van szolgálati nyugdij?????
TUdtommal kormányunk már elvileg eltörölte. Vgay csak a rendőrségnél?? KOmolyan ez a kormány már ugy röhejes ahogy van!! Hülyitenek bennünket.
Reggel a Tv2 mokkáját látta valaki. 37%.-os rokkantnyugdijról beszélt akatona ideje alatt mkcsökk. szenvedett beteg! Félreérthető volt az egész riport éás leadták szemrebbenés nélkül. Hol van 36-37%.-ra rokk nyugdij!!!
Nem hiszem el hogy ennyire sok hülyeséget le lehet adni, hülyiteni lehet bennünket, megfélemliteni, rettegésben tartani!!
Meddig????????

Ricuska # 2011.08.26. 16:29

Kedves ujpesti!

Egy igazi magyar emberre, aki vezeti a népet, összefogja ha tudja. Sajnos magyar emberek nem éppen hiresek az összefogásról. Lásd a tüntetéseket!! Nyárra abbamaradtak, mindneki elment nyaralni!! Igy harcolni???
Példa áértékű az 56.-os fiatalság, nem ám az ami ma itt van!! Ezért tehet mindent meg a Kormány amit akar.
Senki nincs aki szembe merne vele szállni!!!!

cosmos10 # 2011.08.26. 16:36

Sziasztok!

Egy rab napi ellátása napi szinten olyan 8000 ft ez komolyan ennyi.
A másik mivel megszüntették a rokkant nyugdíjamat majd rehabilitációs járadékot fogok kapni.Most meg kaptam egy levelet,hogy több nyugdíjat utaltak át mivel nem tudták időben megszüntetni a folyosítást.Mintha az én hibám lenne fizessem vissza a kiutalt pénzt egy összegbe.Oké elcseszték igazuk van,vissza is fizetném na de egy összegbe és miből.Mivel eddig a rehabilitációs járadékról semmilyen értesítést nem kaptam.Mindenesetre fellebezek de ezt nem így kéne csinálni.Vagy elmegyek kérek kölcsön Orbántól.igaz a beteg fiam gyógykezelésével kapcsolatban is elutasított holott az alkotmányban benne van.Igaz azt nem kell betartani.

Debra01 # 2011.08.26. 17:01

gades!
engedelmeddel a kérdésedet átvittem egy naplós oldalra. Nagy vihart kavart, de választ senki nem tud mondani.
Még félre is értették....azt kérdezték vissza, hogy akkor akasszuk fel őket? Én vissza kérdeztem, és minket?

skorpió13 # 2011.08.26. 18:43

Ricuska!idén még van.azért igyekeznek gyorsan nyugdijba küldeni akit még lehet.A tervek szerint 2012től már nem lesz.Persze nyugdijuk sem a rendvédelmiseknek!A katonákkal is céljuk van.Mehetnek egyetemre,közmunkára és a civil munkaerő piacra.

kiszolgáltatott # 2011.08.26. 18:45

Hát én leragadtam a munkaszimulátornál:
"Ezzel szemben a munkaszimulátor a megmaradt képességeket objektív paraméterek alapján határozza meg. A vizsgálat során elvégzett speciális gyakorlatokkal mérhetővé, milyen a vizsgált személy fizikai állapota, állóképessége, fizikai teherbírása, kielégítők-e az érzékszervi funkciói, a reflexei, majd a kapott eredményeket a berendezés összehasonlítja a memóriájában tárolt 13 ezer munkakör leírásával és meghatározza, milyen munkára alkalmas az illető."
És akkor biztos,hogy az illető ezt nap,mint nap állapotrosszabbodás nélkül tudja végezni?És azok a bizonyos beállított paraméterek megfelelnek majd a valódi magyar munkakörülményeknek?

skorpió13 # 2011.08.26. 18:49

Ricuska.Én olvastam róla(tv-ben nem láttam).Az a katona járadékot kapott(37%ra)valami oknál fogva.(arra már nem emlékszem)Kérte a rokkant nyugdijat betegség miatt,és megvonta tőle az orvosi bizottság azt a bizonyos járadékot(juttatást)amit a 37% miatt kapott.Illetékes helyen nyilatkozott egy hölgy,hogy egyéni eset és tévedés történt stb.stb.Fellebbezés történt az ügyben.

kiszolgáltatott # 2011.08.26. 18:54

Olyan van még ma ,hogy 37%-ra járadék?

kiszolgáltatott # 2011.08.26. 19:23

Köszönöm,akkor tehát ha a munkahelyi baleset miatt ilyen a károsodás valakinek,akkor jár neki járadék,ha csak úgy "tönkrement"a munkában akkor csak 50%-os károsodás "dijjazható"?

ujpesti # 2011.08.26. 19:54

Rexor
A zsebben turkálásról néhány gondolat:
A mi zsebünkben már nyugodtan turkálhatnak,az már üres.
A magas jövedelműeknél szerintem az tiltakozik,akinek rejtegetni valója van.Engem speciel nem az érdekel(ne),hogy mennyi van benne,hanem hogy tisztességes úton került-e oda.(nem jogszerű,hanem TISZTESSÉGES)
Sajnos a kettő nem ugyanaz.
Én nagyon szívesen adóznék havonta akár több milliót is.