Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Rexor # 2011.08.25. 13:03

Kedves Mari!

Ebben teljesen igazad van, de a világ már csak ilyen: van aki többet kap a munkájárért van aki kevesebbet. Nem ebben keresendők a problémák, más zsbeében turkálni pedig csúnya dolog. Annak viszont a többet kereső nem nagyon örül, ha a vagyoni különbségek csökkentése érdekében elszedik a jövedelme 40%-t, míg az alacsonyabb keresetűtől csak 16%-t vonnak el. Többek között ez az oka annak, hogy nagyon sokan feketén, zsebbe kapják a pénzüket.

keke1 # 2011.08.25. 13:36

Kedves Rexor!

A feketézésel kapcsolatban igazad van,ezt kellett volna csökkenteni,és nem mindent átkeresztelni.
Az adóval kapcsolatban nincs,például Warren Bufet a világ egyik leggazdagabb embere nem érti miért adózza majd a felét,mint a beosztottjai.
Attól hogy valaki kevesebbet adózik,még nem feltétlenül ruház be a gazdaságba.

Márpedig az egykulcsos adónak az volt a célja hogy a plusz jövedelembőkl beruházzanak,és többet költsenek,igy élénkitve a belső fogyasztást.
És mi történt?
Mind a GDP,mind a belső fogyasztás csökkent.
Egyéb intézkedések következtében már a Románok,és a Bulgárok is megelőzték kis hazánkat ...

Rexor # 2011.08.25. 14:04

Kedves keke,

Egy olyan intézkedés, amely többet hagy az emberek zsebében nem 1 év alatt érzteti a hatását. nem beszélve arról, hogy a világgazdasági problémák és egyéb okok sem kedveznek igazán annak, hogy növekedejen a fogyasztás (mivel értelmes ember inkább igyekszik megtakarítani, nem elverni a pénzét). Waren Bufettel kapcsolatban félreértettél valamit, ő nem a progresszív adókulcsokra gondolt, hanem a vagyonadókra, ami megint egy külön lapra tartozik.

Kedves mari,

Szerintem rosszul gondolod, mert mindkét félnek jó lehet. A munkaadó azt mondja: én szánok 100 pénzt a dolgozóra, és teljesen mindegy neki, hogy a 100-ból 50-et becsenget állam bácsinak vagy sem. A munkavállalónak viszont jó, ha csak 30-ból csenget az államnak a munkaadó, de a maradék 70-et megkapja "zsebbe". A 36%-os adókulcs, plusz a különadó és egyéb nyalánkságok csak arra voltak jók, hogy a lakosság 10%-ka tartotta el a maradék 90%-ot. Fizetéskülönbségek igen vannak, senki sem tagadja, de ezt a piac diktálja. Attól még neked nem lesz se kevesebb se több, ha a magánszektorban valaki többet kap a a munkájárért.

keke1 # 2011.08.25. 14:50

Igazad van Duna parti,én is azt mondom,hiába csökkentenék le az adókulcsot akár 5%-ra,ha a befektetők nem látnak keresletet,nem ruháznak be.
Másrészt ha megnő a kereslet 50:-os adónál is beruháznak,hiszen a befektetésük még ekkora elvonás esetén is megtérül.

A matolcsizmus pedig visszájára sült el,ugyanis attól vették el az utólsó utánit akitől nem lett volna szabad,egy világgazdasági válságban semmiképen..

keke1 # 2011.08.25. 15:03

Kedves Rexor!

Bufettal kapcsolatban a lényeget kihagytam,ugyanis mint a világ egyik leggazdagabb embere,az általános adóemelés mellett emelt szót,mégpedig diferenciált módon,a szegényebb rétegeket nem sújtva.
Ugy érvelt a gazdagoknak nem igen számit,a lényeg hogy a fogyasztást be kell inditani,és mivel más forrás a jelenlegi helyzetben nem található,nincs más út,mint a gazdagok megadóztatása.

Természetesen a növekvő gazdaságból elsősorban a gazdagok profitálnak!!

szafika # 2011.08.25. 15:24

Rexor , ki ne találd már , h a 10 % tartja el a 90 %- ot , duma , a saját nem dolgozó családtagjait tartja el 200%-ban akik két szalmaszálat se raktak , raknak keresztbe, vagy be vannak jelentve jó pénzzel, más meg dolgozik helyettük, mert némelyik , még a vonalkódos gatyáját is mással mosatja !!!

keke1 # 2011.08.25. 15:26

Egy kis számtan:
Vegyünk egy minmálbért kapó egyedülálló embert,78 ezer forint bérrel,és vegyünk egy szintén egyedülálló 780 ezer forintot kereső embert.
A rezsije mind a kettőnek havi 50 ezer forint

Hányszor annyit keres a magasabb bérért dolgozó?
A szabad,elkölthető pénz viszonylatában számitva.

keke1 # 2011.08.25. 16:16

Kedves Mari55!

Köszönöm az elismerést,bár én csak egyszerűen gondolkozom,és igyekszem érthetően kommunikálni,mivel nem fizetnek a ködösitésért:)

Még nem válaszolt senki az előbbi kérdésemre,vajon miért?

atus71 # 2011.08.25. 16:25

he
rtd

Rexor # 2011.08.25. 16:41

Kedves Keke,

Ez így igaz. De tételezzük fel, hogy ha a 780 ezer forintot kereső fizetne 90% adót, csak hogy mindenki egyenlő legyen és megvalósítsuk a kommunizmust 90 évvel Lenin után. Szerinted ki az a hülye aki meg is fizetné ezt az adót? Mennyivel lenne jobb ez a 78 ezer forintot keresőnek (azon kívül, hogy kárörvendően vigyorogna magában :)?

Rexor # 2011.08.25. 16:48

Kedves Icike,

Nem, nagyon régen vagyok már a fedélzeten :). Csak az egyértelműség kedvéért, ami nekem nagyon nem tetszik az az irígység. Lehet hogy én gondolom rosszul, de aki tisztességes munkával keres x jövedelmet, annak hadd ne kelljen már szégyelnie magát azért mert annyit kap amennyi.

keke1 # 2011.08.25. 16:51

Mari55,nem talált,mivel mind a két embenek enni is kell.És az evés után az egyiknek nem marad semmi!
A helyes válasz valami végtelenhez tendáló szám lenne,ugyanis a minimálbérért dolgozónak gyakorlatilag nincs jövedelme...ezért bármilyen összeggel osztod el elenyésző érték jön ki.

Mondhatnám negativ jövedelmek forognak az országban.

atus71 # 2011.08.25. 16:51

Most lesz a soros felülvizsgálatom szept.elsején.Egy éve kaptam meg a harmadik rokkantsági besorolást 60 százalékban,az ORSZI véleménye, rehabilitálható, de komplex rehabilitációja nem javasolt.Ha valakit már egy év mulva visszarendelnek, akkor ez azt jelenti hogy nem tartják a betegségét hosszab lefolyásunak.A mostani beutalómon az orvosom munkaképtelen diagnózist adott,ha van valakinek ebben tapasztalata kérem válaszoljon

keke1 # 2011.08.25. 17:02

Atus!

szerintem elkapott a gépezet,ha 57 év alatt vagy,és nem végleges menősitésű,bármikor behivhatnak.
Sok sikert.

Debra01 # 2011.08.25. 17:03

Mondanék rexornak valamit!
Vidékről jöttem, ahol már a remény sem él. Fiatal, tanult emberek (nők is) az erdőn dolgoznak embertelen körülmények között. Minimás bérért. Nincs választásuk, mert ott annyit fizetnek! feketén, mert a vállalkozó be sem jelenti őket, ha szeretnék, már munkába sem kell állniuk.
menj, és irigyeld őket.
Vagy minden nap adj hálát a sorsodnak, hogy itt rázhatod magadat, hogy téged irigyelnek a megdolgozott béredért.
Ezek az emberek nagyon hamar fognak elhasználódni...aztán ordíthatod, hogy neked kell eltartanod a lusta dögöket. talán azokat a vállalkozókat okold, akik nem akarnak járulékokat fizetni. magyarán, meglopják az államot, a dolgozókat, és téged is....
De majd nem fogja ez vigasztalni a z erdei munkába belerokkantakat, akik most szeretnének túlélni.

Alá írom ÉN. Aki szintén dolgozott az erdőn. kapáltam a földeken ilyen időben is, mint ez a mostani.
Nekem ne beszélj irigységről, mert akkor te buta, vak, és süket vagy

keke1 # 2011.08.25. 17:15

Kedves Rexor!

A kommunizmusban,ami még nem volt,nincs adó.
És ne túlozzunk 90% adót csak a Fidesz rótt ki,egész pontosan 96%-t.
Ez nem jellemző a kapitalizmusban,és Baffett úr se önzetlenül szorgalmazza az adó emelést,hanem a saját jól felfogott érdekében,ugyanis mint ahogy a vörös óriásból fehér törpe lett,könnyen lehet a fehér törpéből(óriásból) is fekete lyuk.
Az pedig magával ránt mindent.

atus71 # 2011.08.25. 17:25

Kösz a választ,az utóbbi 2 évben 6 hónapot töltöttem kórházban,csak azért érdeklődöm,mert akiről eddig olvasgattam,azoknak a soros felülvizsgála két három év volt.Harminckilenc éves vagyok és 18 éves korom óta dolgoztam, egy éve vagyok rokkantositva, és most megyek a soros felülvizsgálatra.Ha valaki volt hasonló helyzetben irjon. Kösz.

keke1 # 2011.08.25. 17:35

Magyarán ugyanaz van mint (29-33)-ban,de fokozottabb mértékben(fejlődött a technologia),a gépek mennek,de nincs fogyasztó.
A hitelfelfuttatással sikerült csak növekedni,és kábé itt a vége,nem megy tovább,most már mindenki el van adósodva a végletekig.

Pénz ellenben van töménytelen mennyiségben,csak áll.
Nincsenek értelmes célok,a régi struktura pedig rogyadozik,az előbbiek következtében már alig müködik a piac.

Ilyen helyzetben ostobaság ragaszkodni egy elhibázott adórenszerhez,ami más körülmények között bejöhet,de most egyenesen országpusztitó!

kiszolgáltatott # 2011.08.25. 17:40

Akinek nincsenek tapasztalatai a magyar eü-i ellátással,meg hogyha "éléetben akarsz maradni,és időben kezelésre jutni,akkor fizess privát" gyakorlattal,és nincs protekciója,ismerőse sem az orvosnál,
annak fogalma nincs hogy mit jelent "közönséges"esetleg állandó fájdalmakkal kínlódó betegnek lenni.Én is szívesen cserélnék az egészséges státuszból hozzászólókkal,betegséget,fájdalmat,megaláztatást.

skorpió13 # 2011.08.25. 19:59

Atus71!Az elmult időszakban ugy volt,hogy 1év után visszarendelték a beteget,amit a határozaton jeleztek is.Aztán ujra felülvizsgálták.Fontos,hogy friss orvosi leletek,esetleg zárójelentés,és kezelő,ill.ambuláns lap legyen.(1évre visszamenőleg)Itt minden elképzelhető.Tőlem pl.megvonták a nyugdijat(vissza minősitettek.Majd másfél év mulva állapot rosszabbodás miatt felülvizsgálatot kértem.Fél évre visszamenőlegesen a IIfok adta vissza a nyugdijamat.Aztán már 2,majd 3év mulva hivtak ujra.Azért fel a fejjel!

gades # 2011.08.26. 01:49

Kedves Rexor!
Azt mivel magyarázod,hogy mesterségesen leszorított bérekért dolgoznak az emberek?Miért nincs EU-s árak mellett EU-s bér? Ha annyira lusta a Magyar ember,vajon miért keresik külföldön a Magyar dolgozókat és nem a szlovák vagy mást nemzet"dolgos"munkásait? Az irigységről annyit,hogy ha egy politikus 10×annyit kap csak kocsihasználatra mint a beteg emberek havi megélhetésre akkor nem lehet csodálkozni.A szocializmusban is loptak a vezetők,de nem hagyták éhen halni az embereket és 40év alatt nem loptak annyit mint ezek 1év alatt(minden párt).Örülök neki,hogy nekem már csak egy pár évem van.Remélem a fiatalok nem fogják 40évig tűrni és brutálisan megváltoztatják a helyzetet.

szafika # 2011.08.26. 07:49

Pedig , egyszeri politikus, rendszerváltáskor azt mondta, elhajtották az oligarchákat, hát ,nem tudom ,a régiek 40 év alatt nem szereztek annyit , mint amennyit politikusaink az elmúlt 20 év alatt !!!

Rexor # 2011.08.26. 08:00

Kedves Mindenki!

Még egy komment, és igérem többé nem kontárkodom bele ebbe a topicba (megjegyzem én csak az egykulcsos adóval kapcsolatban jegyeztem meg, hogy én nem találom igazságtalannak).

Kedves gades,

Mit ért a "mesterségesen leszorított bér alatt"? A munkabért a versenyszférában a piac diktálja, ennek csak a minimálbér a korlátja. Ha túlkínálat van a piacon, akkor a munkabér is alacsonyabb, ha meg kereslet van az adott szakma iránt, akkor a munkabér is magasabb. Jogszabályban meghatározott fizetések csak a közszférában vannak. Olyat pedig én nem mondtam, hogy lusta a magyar ember (bár ez megint általánosítás, embere válogatja ki lusta és ki nem).

Szép napot kívánok.

atus71 # 2011.08.26. 08:03

Bocs,de elküdtem az előre bekért leleteket,a körzeti orvos által adott beutalót, és a szakorvos utlsó egy évre adott szakvéleményét. Két hetente járok kontrolra, szerintetek,ezeket a leleteket is vigyem magammal a soros vizsgálatra,és mostani törvény szerint 50 százaléktól van rokkantnyugdij vagy 51től.

Debra01 # 2011.08.26. 08:18

Rexor!
Nem baj ha itt vagy köztünk. Az sem, ha van véleményed.
Csupán arra kérlek, hogy nézz kicsit "lejjebb" is
Valamint meg kell állapítanom, és ellent kell mondjak, mert ha lenne bármilyen piac...akkor talán lenne kereslet a munkaerőre. De az nagyon érdekes, hogy se a fiatal, se a nő, se a már középkorú férfi munkaerő nem kell.
Kérdezném: Hol itt a piac?

Valamint egy csendes megállapításom is lenne. lehet, hogy a versenyszféra felszívja a jó szakembereket, de kik is ezek? Számítás technikusok, programozók, pénzügyi szakemberek (jogászok :) ) Ha szóljak időben. Ha a lenn élő emberek már nem élnek, mert rájuk, (az ő munkájukra ) nincs szükségük...akkor hol lesz a verseny szféra? Kinek adjátok el a versenyben termelt terméket. Ami bizonyára nagyon jó, csupán nincs senki, aki megvegye. Tudod, a nagy hal, meg a kis hal esete.