Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kiszolgáltatott # 2011.08.24. 05:29

Kedves Zsuzsa!Nekem nagyon jól esik,és bíztatást ad hozzászólásod.Köszönöm.

kiszolgáltatott # 2011.08.24. 07:13

A mai Kisalföld c.napilapban találkoztam ezzel:"Menesztették a 40 %-osokat"
Kerestem a neten is de nem találtam.A cikkben van egy említés,amit Földes Tamás a Foreno szociális foglalkoztató igazgatója tesz:(Innen küldték el a csak 40%-osokat)
"A törvényi rendelkezés értelmében már nincs "40 %-os megváltozott munkaképességű",nekik az elsődleges munkaerőpiacon kell elhelyezkedniük."
Nekik az ismételt felülvizsgálatot,javasolják,ha nem tudnak elhelyezkedni.
Csak nagyon furcsállom ezt is,hogy micsoda módon segítik a már dolgozó egészségkárosodottak munkában maradását.
(A cikkben egy elkeseredett asszony is nyilatkozik:egyensúlyzavar,egyéb más szervi problémák.Most maradt neki a havi 27000 Ft)

hars52 # 2011.08.24. 08:04

Icike42!
Már el is küldtem a véleményem névvel és e-mail cimmel ellátva a MEOSZ-nak, és higyétek el rajtam kívül még sokan gondolkoznak hasonlóan, csak sajnos hatékonyan segíteni nem tudunk, mert a törvényhozókról minden szó lepereg. Az, hogy a társadalmat próbálják szembeállítani veletek arra hivatkozva, hogy sokan megvették a rokkantnyugdíjat, minősíthetetlen eljárás. Mert a társadalom minden rétegében voltak, vannak, lesznek csalók, de ezért nem lehet egy egész réteget megalázni, létbizonytalanságban tartani. Egyébként ahol megfordulok mindenhol elmesélem szegény vénember esetét. És még ki tudja ez hányszor fog előfordulni,hogy valaki meghal még a felülvizsgálat előtt, csak éppen nincs senki aki megírja.
A jobbérzésű emberek szorítanak nektek!!
üdvözlettel: Zsuzsa

nagyi54 # 2011.08.24. 09:01

Szerbusztok kedves fórumozók:
Én is szeretnék csatlakozni hars52 véleményéhez,
én sem vagyok leszázalékolt de felháborítónak tartom
a beteg emberek bánásmódját.
A véleményemet én is elküldtem a MEOSZ-nak,névvel-
e-mail címmel ellátva.Kitartást és sok szerencsét kívánok minden beteg embernek:Egy együtt érző ember:
JOLI nagyi.

kiszolgáltatott # 2011.08.24. 09:03

Nagyi54-nek is köszönöm,és az én könnyeim is kijöttek,hogy még vannak együttérző emberek,akiket nem lehet a propagandával megtéveszteni.

skorpio954 # 2011.08.24. 09:05

Engem elmeszelt már a Munkaügyi bíróság is. Viszont nem hagyom magam! Tovább viszem a dolgot, ha kell egészen a Nemzetközi Bíróságig! Ez irányban bármilyen segítséget megköszönnék a jogi lebonyoltást illetően!

kiszolgáltatott # 2011.08.24. 09:32

Ezek is micsoda kilátások:"A Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) június végén publikált elemzése azt feltételezi, hogy az összes III. kategóriájú leszázalékoltat visszaterelik a a munkaerőpiacra. Ha így lesz és ezzel a rokkantsági ellátásban részesülők 87,7 százaléka elveszítené az ellátását, akkor 2012-ben 319,9 milliárd forint közvetlen költségvetési kiadáscsökkenést érne el a kabinet."( Az előző linkben olvastam)

kiszolgáltatott # 2011.08.24. 09:36

Meg ebben az írásban is mennyiszer szerepel:"név nélkül nyilatkozó".Úgy látszik igazgat a félelem.

skorpio954 # 2011.08.24. 10:34

2004.dec.01-től lettem rokkantsági nyugdíjas tüdőrákkal. (addig 35évet ledolgoztam!) A bal tüdőm egyik felét kioperálták. A jobb tüdőm közben megfertőződött a kórházban. Így két hónapot késett a műtét és természetesen csökkent az esélyem. Ezért abból is ki akartak faragni, de egyenlőre megúsztam!(nem tudni meddig!) Másfél centis prosztatanagyobbodásom is van. Nem ecsetelem milyen problémákkal. Az inhalálókkal együtt rendszeresen 3-4 féle gyógyszert szedek. Utoljára 2008-ban 60%-ot állapított meg az ORSZI. 2010 augusztus 06-án voltam náluk felülvizsgálaton. 18-án kaptam a hírt: 43%! Természetesen már 21-én elküldtem a fellebbezést, szeptember 20-án megtörtént a II.fokú vizsgálat, amely szintén 43%-ot állapított meg, november 19-én beadtam a keresetet a munkaügyi bíróságra. Közben kértem a "rendszeres szociális járadék"ot, amire egyenlőre még nem kaptam hivatalos választ, de telefonon közölték, hogy elutasítják a kérelmem, mert nem a munkám okozta a rokkantságomat így nem jár nekem ez sem! Magyarul semmi sem jár!
Október elseje óta sem rokkantsági nyugdíjat, sem rendszeres szociális járadékot nem kaptam és nem is fogok kapni! Bérpótló juttatásra (28500ft!) nem, de szociális segélyre jogosult lennék (25650ft). Azért csak erre, mert elmúltam 55éves és ezért csak ennyi jár! Ha 54 vagy akár 21éves lennék a 28500ft járna! Mi ez, ha nem az életkorom elleni diszkrimináció? (ezzel kapcsolatban az Egyenlő bánásmód Hatósághoz fordulok!)
Természetesen ez a megalázó (és igazságtalan!per folyamatban) 25650ft is csak akkor járna, ha a feleségemnek nem érné el a fizetése az 51300ft nettót! Viszont - mivel eléri (és ennek köszönhetem, hogy nem haltan éhen!) - így a jog szerint a "létfenntartásom nincs veszélyeztetve" így nem jár egy forint sem! Csodálatos emberellenes jogszabályok! Most ott tartok, hogy el kéne válnunk, hogy legalább azt a 25650ft -ot megkapjam! Közel egy éve ellátás nélkül vagyok, úgyhogy válok, mert rákényszerítenek! Ezen kívül gőzerővel keresek munkát, de közel 57 évesen időnként erős légszomjjal a kutyának sem kellek!
Hat évig voltam rokkant nyugdíjas.(előtte 35éves munkaviszony!)
Idáig se nagyon tudtam dolgozni, mert elég hamar jelentkezik a légszomj és így munkát találni lehetetlen! Ezek után, mint "munkaképes" majd 57évesen mihez kezdjek? Lassan egy éve a feleségem tart el!
Mindenkitől, de különösen a mi korosztályunktól azt várják, hogy dögöljünk már meg végre! Kormányváltástól függetlenül igaz ez! Emlékszem, az Orbán úr a honlapján 2007-ben még mélyen fel volt háborodva (a "fogadóóra" nevű műsorában) ,hogy a III-as csoportból szinte mindenkit kirak az akkori kormány! Most ugyanaz történik még keményebben! Holott az I-es és II-es csoportból a felét valóban ki lehetne szórni, (pl: akik fekve 150kg-ot nyomnak!) Miért nem ezt vizsgálják??? Azért, mert akik megvették a rokkantságukat érinthetetlenek, mert lebuktatnának mindenkit! Épp ezért azokat rakják ki - mindegy hogy milyen beteg - aki nem tudja zsarolni őket!
A tanulság talán az lenne, hogy a rák ellen mégsem érdemes harcolni? Vagy nem a rák ellen kell harcolni, hanem az aktuális kormány ellen???
Újabb fejlemény:
Elmeszelt már a Munkaügyi bíróság is. Viszont nem hagyom magam! Tovább viszem a dolgot, ha kell egészen a Nemzetközi Bíróságig! Ez irányban bármilyen segítséget megköszönnék a jogi lebonyoltást illetően! skorpio954@gmail.com

derpate # 2011.08.24. 10:34

A KFIB egy ballib-szoc. civil szervezet. Remélem nem óhajtjátok, hogy tanácsokat adjon a kormánynak!

kiszolgáltatott # 2011.08.24. 10:45

Skorpio954 esete is felháborító.Itt tényleg egyre vadabbúl folyik a rokkanttalanítás,megfélemlítéssel egybekötve.

derpate # 2011.08.24. 10:52

skorpio954

Együttérzésem! Felháborító, de nálunk, ha valaki a rákból felgyógyul (mint én is) nem számít, azaz 0 %.
A tüdő és a prosztata betegségeid pedig úgy látszik kevesek az 50%-hoz.
A nemzetközi bíróság elvileg járható lenne, de ez akár több év lehet.
Majd fogok egy email-t írni holnapig.

szafika # 2011.08.24. 11:40

Ne nyíljon ki a bicska az ember zsebébe skorpió54-et olvasva !!! lézer-lúzer 3 napi reggelije többe kerül, mint 20-on ezer ft !!! ezért érdemes volt ledolgoznia 35 évet !! Pláne , h majd egy éve nem kap semmit , nem hiszem , h a nagy rongyrázásaik közben ennyire ne lásson a kormány az orránál tovább ! Ebbben az országban se a ledolgozott éveknek , se az embernek nincsen becsülete !

skorpió13 # 2011.08.24. 14:09

50szakszervezet csatlakozott a rendvédelmisekhez.

skorpio954 # 2011.08.24. 14:33

Igazad van (alapból- majd egyszer elmondom miben nem!), de ezt úgy is politikailag meg fogja bélyegezni a hozzászólók többssége, mert a felébredés szép hazánkban mindig ngyon későn történik!Sajnos!

Törpicur # 2011.08.24. 14:53

Kedves Zsuzsa! Köszönet az együtt érzésedről,amit irántunk érzel.Bárcsak több ilyen ember élne az országban, mint Te.Nagyon sok ember szinte örül, hogy újra hívnak bennünket vizsgálatra, csak arra nem igen gondolnak, hogy milyen betegségekkel küzdünk meg nap mint nap,nem érzik át a beteg ember mindennapjait,mert vagy nem voltak még betegek, vagy nincs beteg a családjukban, környezetükben.Nem gondolnak arra, hogy ma még egészségesek, de lehet,hogy holnap ők is járhatnak ebben a cipőben amibe mi.Nem ítélkezek senki felett, de ha 4 hónapos kora óta gyermekparalízises lenne, mint én, szerintem megváltozna a véleménye sok-sok embernek.54 éves vagyok, de még most is vérig tudnak sérteni az olyan emberek beszólásai akik 1 vagy esetleg 10 éve lettek betegek.Ők addig egészségesen éltek nevelték gyermeküket, én betegen 3 gyermeket neveltem fel,soha nem tudtam velük szaladgálni,focizni.Az orvosok azt mondják meg kell a tanulni a betegséggel együtt élni,akkor mit várjak el egy egészséges embertől?Végre van egy ember aki nem így gondolkozik!! KÖSZÖNÖM!!


Köszi, Kati55! Sikerült! Vénember! Kíváncsi vagyok mi történt tegnap a vizsgálaton!! Kérem írjon,sokan várjuk beszámolóját!!!

keke1 # 2011.08.24. 20:27

Jano55!

"most 80% biztos aki
össztásadalmi szinten a rokkantnyugdijak,rokkantosítás megszüntetését helyesli."

Ez azért van mert azt hiszik hogy akkor nekik több jut,ha elveszik másoktól,nekik jobb lesz.
Óriási tévedés!!!
Itt globális folyamatok vannak,azokat kéne kezelni,és nem az embereket egymás ellen uszitani.
Vagy ha nem tudják kezelni az ország bajait,jobb lett volna meg se próbálni,mivel egy ország lakóinak a sorsát nem lehet próba szerencse alapon intézni.

kiszolgáltatott # 2011.08.25. 05:03

Nem egészen a témához tartozik,de ez is megér egy "misét" http://www.fn.hu/…lashalmozok/
„Az OMSZ-nál végzett munkámnak szimbolikus jelentősége van, mutatja a két szervezet összetartozását, és így belülről látom a változásokat” – magyarázza Temesvári, aki havi 24 órás másodállásával kevesebb, mint havi nettó 25 ezer forinttal egészíti ki bruttó 750 ezer forintos légi mentős fizetését.
Mondjuk szimbolikusan járna emberhez méltó EÜ-i ellátás a magyaroknak,vagy emberhez méltó anyagi támogatás az egészségkárosodottaknak,stb...

keke1 # 2011.08.25. 08:27

Mari55!

Persze hazudoznak össze vissza,az EU meg szemet huny,ők is reménykednek a csodában.
Én is reménykedtem(halványan) hogy Viktorunk a GDP csökkenés kapcsán bejelenti hogy a külső okokból kifolyólag nem lehet tovább vinni az "igazságos" adórendszert,és vissza kell térni egy progresszivebb adózáshoz.

Nos tévedtem,a kutyából nem lesz szalonna!
És ez bizony több mint 700md kiesés a büdzsének évente,a rokkantak felszámolása összességében minimális bevétel,ugyanis más cimen továbbra is a zömüket fizetni kell.
Akiket ki tudnak tenni a rendszerből,annak a hozadékát elviszi a megnövekedett adminsztrációs és orvosi költség.
Számitani lehet rá hogy mindenki felebezni fog,a végletekig.

kiszolgáltatott # 2011.08.25. 08:51

"120 ezret a munkaerőpiacra ,vagy foglalkozási rehabilitációra küldeni".Én megint azt hiányolom,hogy mi van az egészségügyi rehabilitációval.Ezt a több hónapos várólisták lehetetlenné teszik.
(Ma bejelentkeztem a szemészetre,nov.30-ra kaptam időpontot)(De van időpontom csontsűrűség vizsgálatra is,májusban kaptam a beutalót,2011 dec-re az időpontot)

kraxi80 # 2011.08.25. 09:32

Sziasztok!
Lehet,hogy nem jó helyre írok,de a segítségeteket szeretném kérni!Rokkantsági járadékot kaptam 12 évig ebben az évben voltam felülvizsgálaton jött a papír,hogy augusztustól megszüntetik a járadék folyósítását 51%-os rokkantnak minősítettek megjegyzem előtte 100%-os voltam és nem változott semmi az egészségi állapotomban! A papírral együtt küldtek egy tájékoztatót a rehabilitációs járadékról és egy nyomtatványt amit ki kellett tölteni!Én ki is töltöttem vissza is küldtem ez volt június 10-én!Mivel nem kaptam választ tegnap felhívtam és közölte a hölgy,hogy nem jár semmi!!!!Szerintetek most mitévő legyek?Hova forduljak?Válaszaitokat előre is köszönöm!

keke1 # 2011.08.25. 10:06

Kraxi80!

A jelenlegi szabályok szerint 51% esetén jár a nyugdij,vagy amennyiben rehabitálható vagy a rehab járadék.
Nem tudom hány év munkaviszonyod van,de 15 év kell ezekhez az ellátásokhoz.

keke1 # 2011.08.25. 10:13

Itt látható a ravaszságuk,rokkantnak minősitik,ugy hogy levesznek a százalékból...
Kraxi80,meg kell felebezned,máskülönben ellátás nélkül maradsz.

keke1 # 2011.08.25. 10:32

Duna parti!

Ez a egységes személyi jövedelemadó számukra egy szent tehén,nem nyúlnak hozzá,ha beledöglik az ország akkor sem.
Nyugaton másként gondolkoznak(van valami kis agyuk)növelni akarják a felsőbb osztályok adóját,rájöttek hogy nincs más kivezető út a válságból.
Ott valóban onan vesznek el ahol van!!!

Rexor # 2011.08.25. 12:02

Tulajdonképpen miért olyan fájdalmas az egykulcsos adó? Akinek több jövedelme van így is többet fizet. Nem ez a fő probléma, ez csak demagógia. Az igazán gazdagok pedig nem ebben a kaetgóriában vannak :)