Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


skorpió13 # 2011.08.20. 20:20

http://moronline.hu/…antakat.html Én nem tartom valószinünek,hogy ez a gép az eddig nem tudott(ill,feltételezhető)betegséget is ki tudná mutatni.

skorpió13 # 2011.08.20. 20:28
skorpió13 # 2011.08.20. 20:36
skorpió13 # 2011.08.20. 20:38

Terike!-az a gép amiről te irsz csak a képzeletedben létezik!

véső (törölt felhasználó) # 2011.08.21. 05:36

Csodálatos ez a GÉP!
Nemcsak Terike betegségeit állapította meg,hanem
azt is megmondta neki, hogy a vizsgálat eredményéról
számoljon be a jogi fórum olvasóinak is.

Debra01 # 2011.08.21. 06:43

Jó lenne diagnosztikára használni. Orvosra sem lenne szükség :)

kiszolgáltatott # 2011.08.21. 07:51

Megint megnéztem a munkaszimulátoros videókat.Valahogy nem nyugtatott meg a cikkekben szerplő kommentár.Soltész megint sokadszorra is ugyanazzal hozakodik elő:sok a visszaélés ,mozduljanak a rokkantak a munka világába.
Meg hogy többször kell elvégezni ugyanazt a feladatot,és az már becsapási törekvésnek számít,hogyha nem egyenletes a teljesítmény?Hiszen szerintem meg természetes,hogy a mukavégzéssel időarányosan a fizikai és szellemi erőnlét is csökken.Az izomerő kifárad már a második probálkozás után.Nem beszélve arról,hogyha több órán át kellene azt végezni.

kiszolgáltatott # 2011.08.21. 08:00

A "gyakori kérdések"-ben írták:"A sógornőm aszísztens ként dolgozik egy ilyen szakorvosi bizottságban s mondja hogy kiadta a kormány nekik hogy mindenkitől el kell vonni a rokkantsági fokozatot, A szakorvosok körében is felháborodást jelent az e féle kormányzati utasítások, amikkel egyetérteni nem lehet, de mit lehet tenni egy kormány utasításának, hogy betartják."
De ugyanitt mennyi a kárörvendő hozzászólás is.Tipikus magyar hozzáállás.

szafika # 2011.08.21. 10:38

Legfőképpen azért szemétség az egész, mert többnyire nem azokat szívatják ,/ ott se / akik sárosak !

Debra01 # 2011.08.21. 11:40

Azt kell mondanom, hogy ha ilyen utasítások mennek a bizottságok felé, akkor számolni kell a munkaügyi perek sokaságával. Az bizony sokkal többe kerül az államnak, mintha gondoskodna a betegjeiről.
Nincs itt gonoszkodó megjegyzés. Egyszerűen a gép létezését fogadjuk némi szkepticizmussal, ugyanis a gép ellenőrzését lehet a legjobban megtámadni a bíróságok előtt.
Egy eset. Én anno kipróbáltam a hődiagnosztikát. nagyjából, de csak nagyjából volt optimális. Nem is fogadta el egyetlen orvos sem.
Mint ahogyan az Íriszdiagnosztikát sem fogadják el hivatalosan.
Ki az, aki, ha (nem éri el vélhetően a betegsége szintjét) elfogadja?
mert egyetlen bíró sem fogja ezt tenni.

Terike # 2011.08.21. 12:53

Kedves Mindenki!

Még mielőtt bárki is bolondnak, őrültnek titulálna, kérem higgyék el, létezik ez a gép.
Adok itt egy telefonszámot, nevet, elérhetőséget és hívják fel.
Én nem olyanról beszéltem, hogy munkaszimulátor, hanem állapotfelmérő gép,/ electro Interstitialis Scan Állapotjelentés/ ami nagyjából megegyezik a munkaszimulátorral, lehet annak is nevezni ha azt vesszük, csak amig a munkaszimulátor azt mutatja ki, ki mennyire munkaképes, addig ez a gép pont az ellenkezőjét a betegségek meglétét, nagyságát, súlyosságát, és a még fel nem tárt betegségekre hivja fel a figyelmet, hogy azokat is mielőbb ki kell vizsgáltatni.
Az a 4 perc, pedig valóban 4 perc volt, akár hiszik akár nem, de mint mondtam ki lehet próbálni bárkinek.
14 éve vagyok súlyos krónikus beteg, tele nagy fájdalmakkal. Nagyon rosszul esett ahogy más beteg társaimnak is, hogy az orszi 2009-ben "ránézésre" elvette a rokkant nyugdijamat, és 16 hónapon keresztül semmi ellátásom nem volt. Beteg édesanyám, aki 76 éves adott pénzt a gyógyszereimre amelyek egy hónapban közel 5o.ooo,-Ft-ba kerülnek. Megalázónak tartottam az orszi részéről ezt a lépést, és utánna még a 16 hónap birósági tárgyalásokat. Ezt nem lehet egyik napról a másikra kitörölni az ember emlékezetből.
Ezért vállaltam, és kértem ezt a gépet, hogy ne egy szakorvos, ne egy esetleg megvesztegetett orvos adjon ki olyan állapotjelentést amit az orszi nem fogad el, hanem egy kívülálló olyan valaki, vagy valami amit ők nem tudnak felül bírálni. Esetleg ráfogni, hogy rossz volt a gép ami ezt a jelentést elkészitette.
Nos kedves sorstársaim erről van szó, és őszinte szívvel ajánlom mindenkinek. Sajnos a gép használatát nem támogatja még a TB. de reméljük előbb-utóbb majd fogja.
Én nem ismerem sem ezt az orvost, most láttam először és a gépet is. Azért irom le még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy talán reklámot akarok csinálni vele. Nem! Erről szó sincs!

Tel: o6305650338 / Dr.Heigl András/
Ha felhívják ezt a fenti számot ez az orvos megmondja, hogy a lakóhelyhez legközelebb hol található meg ez a gép, és ki lehet próbálni.
13500,-Ft a vizsgálat díja, de ezt a vizsgálat után kell fizetni.
Én azért vállalkoztam rá hogy kipróbáljam, mivel mint már irtam folyamatosan romlik az állapotom, és mint kiderült a két újabb betegség előjele, amelyekről még nem tudtam, de a gép már tudja.
Gondoltam, és bíztam is benne, hogy nagyon sokan felkapják majd a fejüket ha elolvassák amit írtam, és lesz aki jónak találja, lesz aki bolondnak néz engem, de a valóság a lényeg. Szerintem a mi betegek szempontjából csak jól jöhetünk ki belőle. Vagy mégsem?

skorpió13 # 2011.08.21. 14:56

http://www.kivizsgalas.hu/…iagnosztika/ Mint látom a tájékoztatóban ez sem alkalmazható minden betegnél.

skorpió13 # 2011.08.21. 14:59
gades # 2011.08.21. 15:26

Érdekes ha ilyen átfogóan megtudja vizsgálni a beteg állapotát,akkor miért nem fogadják el az eredményeket?

kiszolgáltatott # 2011.08.21. 15:32
Terike # 2011.08.21. 16:09

Kismargoc.

Szerintem el kell, hogy fogadják, de az adott telefonszámon meg kell érdeklődni.
Mivel ez a gép orvosilag engedélyezve, és hitelesitve van, és nem csak a betegségeket tárja fel, hanem javaslatot is tesz a különböző vizsgálatok elvégzéséhez. Továbbá kihangsulyozzák még azt is, hogy a az adott betegség vizsgálatakor elvégzett labor vizsgálatnál lehetnek némi eltérések, de teljesen rávilágit a betegség pontjára. De mint mondtam ha nem hiszik el, meg kell kérdezni azt az orvost akinek ide irtam már a nevét, illetve az asszisztensét.
Én amikor ott voltam kérdeztem, hogy hol érhetőek el, és azt mondták a papiron rajta van az elérhetőségük, és ott meg lehet érdeklődni hogy éppen hol járnak és mikor lesznek közel az érdeklődő beteg lakóhelyéhez. Azt is megkérdeztem, hogy ajánlhatom-e másoknak is , a válasz igen volt.
Én is 7 km-re mentem ahol vizsgáltak a lakóhelyemtől.
Remélem mostmár hisznek nekem.
Azért állapot jelentésnek hivják, mert a már meglévő és a még nem tudott betegségekre hivja fel a figyelmet
továbbá javaslatot tesz a vizsgálatokra. Nekem leirta, hogy milyen labor vizsgálatok szükségesek, és melyek a súlyos betegség tényezők. De mint mondtam meg kell érdeklődni, és a telefonban úgy is elmondják amit én ide leirtam.
Holnap /hétfőn/ akit érdekel kérdezze meg.

Terike # 2011.08.21. 16:15

Még egy javaslat.
Menjenek fel a "tudásbázis"-ra , és ott írnak erről a gépről, de ide beirok egy hozzá szólást is, akin már elvégeztek vizsgálatot, nem csak rajtam.

"Az ESG egy olyan korszerű vizsgálóeszköz, amely nagyon jól alkalmazható gyors, hatékony szűrővizsgálatok végzésére. A vizsgálat könnyen elvégezhető, teljesen fájdalommentes, veszélytelen és azonnal értékelhető eredményt ad!

Az ESG szenzitivitása 89%, specificitása 84% ami jobb, mint sok más elfogadott eljárásé. Ezek az eredmények igazolják az ESG létjogosultságát is a diagnosztikában.

A vizsgálatot kizárólag orvos végezheti!

A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén az ESG-t magyarországi bevezetésre alkalmasnak találta. "

skorpió13 # 2011.08.21. 16:43

Az én olvasatomban csak iránymutatást ad,hogy hol van probléma,melyet az orvos értékel ki,ill.kiegészitő vizsgálatot javasol.Pl.gyomorfekélyre,hasnyálmirigyre utaló baj.
Nos a gyomorfekély gyógyszerrel gyógyitható.més soha nem volt figyelemre méltó,ill.értékelhető egy bizottság előtt.Énis most estem át rajta,még a fenntartó gyógyszert szedem egy ideig.Számos egyébb betegséget is feltárhat,de nem tartom valószinünek,hogy mindegyik megállja a helyét a rokk.bizottság előtt.Hisz már tudott,kezelt és stagnált betegségeket sem vettek,vesznek aktuális betegségnek.

sorstars57 # 2011.08.21. 21:59

"A FIDESZ szerint helytelen az a hozzáállás, amely eleve csalónak tekinti a rokkantnyugdíjasokat".
??????????????

Túlélő # 2011.08.22. 03:17

a Terike által írt ESG vizsgálat eredményét biztos,hogy elfogadja az NRSZH?Vitt már valaki ilyen papírt? Több helyen végzik az országban,tegnap utána olvastam.Akinek van valamilyen tapasztalata,légyszi írja meg. Köszönöm szépen.

kiszolgáltatott # 2011.08.22. 04:36

Kedves Kismagoc.Elküldeném a Fidesz-idézetet Soltész úrnak,csak az én aláírásommal.Kíváncsi lennék mit válaszolna rá.(Nemrégiben ő is fújta a szokásos lemezt,a munkaszimulátorral kapcsolatban)

Túlélő # 2011.08.22. 05:38

mari55
Köszi,felhívom őket,majd megírom,hogy mit válaszolnak. Nekem már van"priuszom"elég sok emailt írtam ide-oda,HIÁBA!

Túlélő # 2011.08.22. 05:40

Icike42
Kitöltöttem elktronikusan,el is küldtem.Nyomtatni sajnos nem tudok,nincs nyomtatóm.Fel kéne tenni IWIW Facebook stb...ey próbát megérne.

Túlélő # 2011.08.22. 05:51

Icike42
Én feltettem,remélem lesznek páran,akik seítenek.Elég sok ismerősöm van.

Nap-lemente # 2011.08.22. 06:54

Kedves Túlélő!

Én is feltenném a Facebook-ra kérlek
jelölj be ismerősnek ?

Üdv.: Nap-lemente/ Vargáné Katalin

Kedves Sorstárs Fórumozók!!

Facebook-os kérésem mindenkinek írom..
egységben az erő !
toth.kato0526@gmail.com