Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Apooka # 2011.08.15. 11:00

Természetesen ahogy gondolod, hiszen írtam már korábban, de még egyszer kiemeltem leírom, hogy ki-ki úgy értelmezi, ahogy szeretné. Ezzel részemről ezt le is zárnám, mert nem erről kell személyes vitát folytatni, mert ez már csak "hab a tortán" a benne rejlő dolgok érintenek bennünket, mert az szól rólunk igazán. Ez a felülvizsgálat és rehab csak a szükséges rossz, melyet egy nagyon átgondolatlan és egy felelőtlen pénzharácsoló, spekuláns kormány agyszüleménye keltett életre. Mindaddig ez is lesz, amíg egyszer valaki meg nem mutatja nekik, hogy mi az a "Magyarok Istene". Remélem majd valki(k) személyében egyszer emberükre akadnak és nem lesz olyan nagy mellényük mint most.
Ami biztos, hogy meg kell próbálni a jogi utat érvényesíten, ha elutasítják, illetve visszavonják az addig kapott járandóságot és visszaminősítést, cssak itt is kétséges, hogy a bíróság majd a mi javunkra dönt majd, hiszen itt is ott a politika, milyen nézetet vall és melyik párt kiszolgálója maga a bíró, vagy bíró nő. Szóval nem egyszerű a helyzet, reménytelen sem, csak csupán kevés esélyét látok arra, hogy ebből nyertesen jöhetnénk ki.......SAJNOS.

kiszolgáltatott # 2011.08.15. 11:48

Én is hallottam már ilyen történetet a bankok állásfoglalásáról,akkor is az jutott eszembe,hogy ezek szerint a bankok nem bíznak a kormány által sokat hangoztatott rehabilitációban.Akkor az érintettek mennyire bízhatnak?

kázmér58 # 2011.08.15. 12:43

Én már ugyan ezt leírtam.Interneten kinéztem egy hirdetést kiváltó hitelre.Egy hölgy visszahívott Kérdezte milyen nyugdíjas vagyok. Vissza szoktak e hívni, vagy végleges. Kérdeztem miért kérdi. De mondtam neki hogy végleges. Erre azt mondta hogy rendben kaphatok pénzt amannyit akarok.Ha nem végleges nem kaphatok.

kázmér58 # 2011.08.15. 13:20

Bocs hogy újra írok.'1 Perce hívtam fel a CIB bankot.Akit visszahívnak azért nem kapnak pénzt mert csak meghatározott ideig kapják a nyugdíjat. És ha már vissza hívják nem biztos hogy már továbbra is fogja kapni. Ezért nem hitelképes.

kiszolgáltatott # 2011.08.15. 13:30

De hát ezzel az erővel a munkáját is elvesztheti bárki,ha nem is beteg.Ott bíznak jobban,hogy a munkanélküli segély lejárta után már talál is munkát az illető?

kázmér58 # 2011.08.15. 14:25

mari55
Én nem tudom hogy mit tudnak. De az biztos ha nem tudnák előre a dolgokat, nem hiszem hogy adnának pénzt.Mert valóban ők irányítanak.

kázmér58 # 2011.08.15. 14:40

A DOKTOR
Ez valóban így lehet. Mert tőlem sem jelzálogot sem kezest nem kértek.Pedig 2 millió után érdeklődtem.És 1 héten belül megkapnám.

ujpesti # 2011.08.15. 18:17

Kázmér !
Szerintem az nem bank volt,mert az fedezet nélkül nem ad semmit.Inkább ilyen provident-szerű vállalkozás,ahol már előre törlesztesz,aztán vagy megkapod,vagy nem.(TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGBEN NEM)

segal001 # 2011.08.15. 18:49

ÜDV: EZT A BANKI DOLGOT ÉN IS KIPRÓBÁLTAM, MÁR HOGY ADNAK E KÖLCSÖNT, MONDTAM HOGY ROKKANTNYUGDÍJAS VAGYOK CSAK ANNYIT KÉRDEZETT A HÖLGY HOGY MENNYI A NYUGDÍJAM ÉS AZTMONDTA HOGY ADNAK AMENNYI KELL, NEM KELL INGATLANFEDEZET, DE EGYSZÓVAL SEM EMLÍTETTE HOGY A VÉGLEGESÍTETTEKET NEMHÍVJÁK VISSZA. MIVEL ÉN MONDTAM HOGY AZVAGYOK, ÉS HOGY VÁLTOZHAT A HELYZET, ERRE AZTMONDTA HOGY AKKOR KÖSSEK BIZTOSÍTÁST.OTP

kiszolgáltatott # 2011.08.16. 04:14

Én mindennap csak hüledezek az újabbnál újabb híreken:http://www.fn.hu/
Ez az egészséges munkavállalókra vonatkozik ugyan,de ha az ő kizsákmányolásuk ilyen szinten folyik,egyáltalán ilyen tervezeteket képesek kitalálni,akkor számomra elborzasztó,hogy a betegek mit várhatnak.

Túlélő # 2011.08.16. 05:51

Jó reggelt. Csináltam egy kb számítást arról,hogy idén hány napot töltöttem kórházban.50 körül. Ezen kívúl 2x 15 alkalommal jártam fiziko,gyógytorna stb...
Idén még min 2x fekszem be,az 20-25 nap.Szanatórium min 3 hét,év végén esedékes.És akkor nnincs benne a "váratlan" betegség,Ez évi kb 160-180 nap.Kíváncsi vaggyok ha ezt egy munkáltató meggtudja rólam,alkalmazna-e??? és akkor még arról nem is beszéltem,hogy vannak napok,amikor az ágyból sem tudok felkelni,nemhogy orvoshoz elmenni.Gondolom nem egyedi a problémám.Most közölték hogy a jobb a térdembe protézis kell. Még nem vagyok 50 éves,nem én akartam a betegségeimet,keményen dolgozam értük,és most,hogy már nem tudok termelni,fölösleges lettem.Elszomorító.

Debra01 # 2011.08.16. 08:20

A Műtétem után egy évvel, mikor már járni tudtam...viszonylag...munkát kerestem, hiszen 27000,- ft azt mindenki tudja, hogy semmire se. Szóval: Több helyre behívtak. Részmunkaidőre volt meghirdetve, de mindig ott derült, ki, hogy az a 4 óra ...csak a bejelentett idő....de egy-egy próba nap belefért. Mikor kiderült, hogy hajolni, és emelni sem tudok, akkor a munkaadó kiborult, és közölte, hogy mit képzelek én...neki teljes munkaerő kell. A hirdetésben friss nyugdíjas volt hirdetve, vagy a megváltozott munkaképesség.
Ez a gyakorlat, hogy embereket (betegeket) ilyen szánalmasan alacsony járadékkal látnak el, ez a fekete gazdaság, és a lassú önpusztítás meleg ágya.
Bejelentés részmunkaidőre, de bizony 10-12-14- órás a munkaidő. Ez annyit jelent, hogy egy 8 órás bejelentés járulékait psórolja meg a munkaadó. Lehet számolni.
Aki már végképp nem bírja, az végleg le van írva. Az állam ezt pontosan tudja, de így kényelmes. Néhány munkaadót elkapnak (kisebb horderejűt) hogy lássá, hogy ők lám-lám....
Most lehet gondolkodni. Aki egy kicsir is tud dolgozni, annak lesz munkája, de 4-be bejelentve...és többször 4...aki életerős, az meg munkanélküli. A beteg hamar felrúgja a bakancsot....de a munka világából legalább.

lengyelne # 2011.08.16. 11:49

Szép napot mindenkinek!

Nekem 2011.január 11-én adta vissza a bíróság a rokkant nyugdíjamat. Felűlvizsgálat: 2013 szeptember, ez áll az ítéletben.Visszahívhatnak hamarabb is? Van olyan aki visszakapta a bíróságon és már visszahívták?

Debra01 # 2011.08.16. 13:48

A bírói ítélet azt mondta, hogy 2013. Akkor annak akkor kell, vagy szabad visszahívniuk.
Előbb nem. De mit nekik a bírói végzés.
Azért szerintem téged most békén fognak hagyni.

segal001 # 2011.08.16. 17:06

üdv, Nekem igazán az sem tetszik hogy szinte játszadoznak a százalékokkal. neked 34. vagy 43, vagy 52 ezt valahogy nemigazán értem, tudom megvannak a bno kódok, de egyfajta betegség is lehet enyhébb súlyos vagy nagyon sulyos, akkor most az orvos dönti el hogy mennyi százalékot is adjunk neki. például itt van egy mozgásszervi betegség, van aki nehezen de tud járni, van aki csak mankóval, vagy már olyan állapotban van hogy éppen tud vagy 10 métert menni, akkor mennyi százalék jár. vagy szívbetegség is van sokfajta.azért mért nem lehet úgy megállapitani a betegséget hogy van aki tud dolgozni rendesen, azért nem azt írom hogy egésséges mert mikor dolgoztunk sokat volt ugy hogy betegek voltunk, meg most is vannak akik betegen dolgoznak.akkor legyen olyan hogy könnyű munkára alkalmas, de még nemtalál vagy nemtudnak neki munkát adni addig járjon neki a nyugdíj.meg akkor legyen olyan hogy munka képtelen nekik természetesen továbbra is járna anyugdíj.

ildikogrey@gmail.com # 2011.08.16. 17:46

Összeségében a mostani törvények betartása az embereknek azaz nekem tart be.
Erről a témáról szeretnék írni,s szeretném,ha valaki a fejéhez kapna.Mi történik a rokkantnyugdíjasokkal.
Közöttük velem is.
Én nem akartam soha segélyből megélni,mégis önhibámon kívül lettem rokkantnyugdíjas.
Negyed évente küld Orbán Viktor kérdő íveket.Mégsem jut el hozzá ez a levelem sem.
Kezdem azzal,hogy állásom volt,jó keresetem,amiből felneveltem,iskoláztattam két
fiamat.
Most ott tartok,hogy semmilyen jövedelmet nem kapok,s gondolkozom,hogy a rezsimet egyáltalán ki tudom-e fizetni?
A gyógyszereim,egy része még közgyógyigazolványra kiválthatom,de ezt kivételesen,most kaptam meg második alkalommal
2004 óta.
Emberek közt voltam,szerettem a kollégáimat,éreztem hogy tartozok egy közösséghez,
ahol megbecsülést,tiszteletet,elismerést kaptam.
Genetikai betegségemből kiindulva,(kétoldali csípőficam),túl korán leépültem,rokkantam bele a nehéz fizikai munkába.
38 évesen,vagy talán előtte évekkel korábban,már fájdalmaim voltak.Időm az lett volna még bőven,hogy dolgozzak.
S hasznos tagja legyek a társadalomnak.De mára már kitaszítottnak érzem magam.Reménytelen a gyógyulásra.
Szerintem sokan így vannak vele,ha átesnek pár súlyos műtéten,bízva abban,hogy olyanok lesznek mint régen,újból
visszatérhetnek a mindennapokba,és dolgozhatnak tovább.Hát engem hiába műtöttek,hiszen most is iszonyatos fájdalmakat
viselek el nap mint nap.Nem csodálom,ha rajtam kívűl van ember akinek az öngyilkosság gondolata megfordul az agyában.
Persze,még én kérek elnézést azért,hogy rászorulok a családtagjaimra,azért hogy még élek,és rontom a levegőt.
Az a törvény,hogy a rokkantnyugdíjasokat "kiszűrik",és aki bír dolgozni elismerem,hogy az EU felé egyfajta elvárás.
De nekem ez már sok!
Egy év alatt akarják azokat a "lébiceket" ki szűrni,akik úgymond rokkantak,s mégis úgy ugrálnak,mint a nyúl.S úgy is élnek
anyagilag biztos helyzetben.De engem nem érdekelnek Ők!Csak az,hogy egy kalap alá vesznek engem is velük!
Olyan ember aki tíz éve él 50%-os rokkantnyugdíjasként,és esze ágában sincs mozdítani a kisujját sem,azért,hogy dolgozzon,
vagy az az ember aki,az életében nem dolgozott bejelentett dolgozóként,ezek az emberek mégis kapják a juttatásokat.
Kérdezem én miért?
S hogy nem én még szociális járulékra sem vagyok érdemes,mivel nics meg a munkaviszonyom!Egyszerűen megszüntetik a rokkantnyugdíjam,
mondván,hogy nem vagyok rá jogosult.
Hozzá teszem a kisebbik fiam miatt rákényszerültem arra,hogy GyES-re menjek vissza.
A kórházakat járva vele,hogy havonta kétszer ne kerüljön az intenzív osztályra ,az asztmájával,a rohamaival.
Majd,ha kivizsgálnak,végig járom a bíróságot,(már ha oda is el tudok menni)
talán kapok valami alamizsnát az államtól.
De addig dögöljek meg,igaz?
Hát nem volna jobb nekem,ha a biztonságos keresetemből,fizetésemből élnék?Ami sokszorosa a nyugdíjnak amit eddig kaptam!
Sőt érezném valakinek magam.Ez nem önsajnálat.Hát ide jutottam!
Örülnék,ha sétálni tudnék,de úgy érzem magam,hogy "bocs,hogy élek"
Sokan vannak akinek megadatik,hogy kirándulni járjanak,üdülni
a tengerparton.
Amikor dolgoztam azért nem jártam süttetni a hasam,persze még ha az anyagi kereteim megengedhették volna!
Hát ez röhej!!!
Ott tartottam,hogy megalázva érzem magam,én!
Úgy érzem,amíg nem ássák a sírgödrömet,addig nem számít semmi sem velem kapcsolatban.
Csak szétnézek,az internet világában,a közösségi portálokon kis millió a rokkantnyugdíjas.Számtalan emberrel lehet beszélgetni.
Ki ezért,ki azért van leszázalékolva.Mindenkinek persze meg van a maga problémája.
Én is ha tudok,és nem a fiam internetezik,"benézek"
Ritkán,és nem tudok az asztal mellett ülni,mert ha lelóg a lábam zsibbad.
Hát most nekem kell bizonyítanom,hogy rászorulok a nyugdíjra,vagy sem.
Ha olyan jól lennék,az egészségi állapotom,,én akár wc-ét elmennék takarítani.Akkor is tisztességes munkából élnék.
Nem tudom,hogy mit tartogat nekem a hatóság,mi lesz velem.Még ezután kapok ilyen-olyan határozatokat.
Mint pl.azt is,hogy a Gyes nem számít bele a munkaviszonyba!Szüljetek fiatalok gyereket!
Az már sokat számít,nekem,hogy hála nekem,a kitartásomnak,egyedül felneveltem két fiú gyermeket.Természetesen apuka egy
fillérrel nem járult hozzá!
A nagyobbik fiam érettségi után két évig otthon ült,mert állást sem kapott,s a nyugdíjamból éltünk hárman,és z egy családipótlékból.
Akkor sem rohantam az önkormányzathoz segélyért.A romáknak persze elég volt a hangjukat felemelni,és az asztalra csapni.
Ennek azért örülök,hogy az egyik fiam most érettségizik.De sajnálom,ha felveszik a főiskolára,nem tudom majd fizetni a tandíját.
Ahogy az idősebb fiamnak sem tudtam fizetni.De ma már fizikai munkából él meg,és dolgozik.
Nem is csodálom,hogy a mai fiatalok csak a mának élnek,és gyermeket sem akarnak.Ők okosabbak annál.
Mert örülnek ha önmagukat
el tudják tartani,nem hogy egy családot!S a nevelésem gyümölcse az,hogy anyagilag segít valamit.
Remélem ezekből a sorokból ki lehet venni azt amiért egyáltalán el kezdtem írni.
Tisztelet a kivételnek.Kérem,tessék már észbe kapni,oda fenn a Parlamentben!!!!
Január óta egy kanyi fillért nem kaptam,ha a 74 éves anyósom nincs,már éhen haltunk volna.De inkább akasztottam volna fel magam!!!OOSZI előtt állok,és várom.De én innen-onnan csak azt hallom,hogy kidobnak szinte mindenkit.Na és arra is még kb.egy hónapot kell várnom mire megjön az eredmény.
Tapasztalatom nincs,csak óriási félelmem.:((

[Egy 45 éves asszony]

Méri46 # 2011.08.16. 20:10

Üdv,
Én szintén nem akartam rokkantnyugdíjas lenni,de sajnos 11 éve kiderült,hogy veleszületett szívbetegségem van.Akkor még volt munkahelyem ahol 2007-ig dolgoztam. 2005-ben egy vizsgálatnál kiderult hogy daganat van a méhemen Elvégezték a méh eltávolítást.2008-ban sürgősen elkellett végezn a szívműtétet.Műbillentyüt kaptam.2009januártól 2010 január 1-ig leszázalékoltak 67%-ra.Felulvizsgálaton visszavették 40%-ra.fellebbeztünk 35% megint fellebbeztünk 42%.Állapot rosszabbodás 42%.Szociális járadék nem jár,mert mikor a műtét volt nem volt munkahelyem.Most ott tartok, hogy várom a bíróságon a következő tárgyalást.Eddig két igazságügyi orvos szakértőnél voltam.Az első 58%-ot adott az oep nem fogadta el. A második 42%-ot.20 hónap telt el.Azóta nincs jövedelmem.Az álapotom romlott teljesen kikészültem idegileg. Munkát nem kapok.
Nem tudom mi lesz a bíróságon nagyon félek6 éves vagyok..
Üdv

Ági1963 # 2011.08.17. 04:01

Nemrégen olvastam ezen a fórumon egy e-mail címet. Arról szól, hogy valamilyen szinten fogjunk össze.Szerintem okos ötlet. Egyénileg csak szélmalomharcot vivunk.Akit érdekel keresse meg.sanaliked@gmail.com.


Rokkantnyugdíjas szociális munkás vagyok.

kiszolgáltatott # 2011.08.17. 05:31

Méri 46 esete is felháborító.Hát itt tényleg arra megy ki a játék,hogy a beteg meddig bírja?Nem is értem,hogyha van egy bírósági független igazságügyi szakértői állásfoglalás,akkor miféle utasításra támadja ezt minden egyes esetben az OEP.Azok az OEP-esek ezt utasításra teszik?azok orvosok egyáltalán?Vagy csak adminisztrátorok a beteg-írtáshoz?

Apooka # 2011.08.17. 06:51

A sok esetből is látszik elég egyértelműen az a tény, amit már megannyiszor elmondtunk, hogy el akarnak bennünket lehetetleníteni és teljesen eltaposni. Ehhez használják fel a politikai hatalmukat arra hivatkozva, hogy ezt a nép akarja a többség felhatalmazta őket erre.
Tudomásul kell vennünk azt a tényt is, hogy nem csak mi rokkantak járunk ilyen cipőben, de szinte a lakosság százezres rétegeit, sőt mondhatom nyugodtan azt, hogy millióit érinti az ilyen és ehhez hasonló esetek. Most pl.: a munkavállalókkal akarnak nagyon mocskos dolgot művelni (lásd: http://www.fn.hu/…munkahelyen/ ), de mindenképpen tudomásul kell venni azt, hogy amíg nem lesz összetartás és valaki, vagy valakik nem mondják meg keményen nekik, hogy ez nem a mi akaratunk, addig ezt a békát és még ki tudja mennyit be kell nyelnünk.
Mint azt már korábbi hozzászólásaimban is említettem (olvasd el őket ha nem ismered és szeretnéd eme témát jobban megismerni) sajnos mi hiába panaszkodunk itt egymásnak, hiába sírjuk, beszéljük ki bánatunkat itt addig nem lesz rend (az ország politikájára és irányvonalára értem) amíg nem fog egy, vagy több precedens értékű itélet születni. De nem itthon, hanem nemzetközi szinten, ahol még él tisztesség és nincsenek beépített pribékjeik. Összefogás kellene és egy szervezet (minden képpen szervezet, rengeteg taggal), ahol az érdekeinket kollektívan képviselnék erre szakosodott emberek. Tudomásul kell venni azt, hogy itt "egy fecske nem csinál nyarat"!
Mi rokkantak amúgy is fokozottabban ki vagyunk szolgáltatva mindennek, hiszen betegségeinkből adódóan kénytelenek vagyunk mindent eltűrni (mivel nem tehetünk mást, mint nyelünk egy nagyot) és az emberek zöme nem segítőkész. Gondolj csak arra, hogy némely társaink milyen nehezen tudnak közlekedni, milyen nehezen jutnak el egy hivatalos ügy intézéséhez. Minden forintot meg kell fontolni hova tegyünk, mert amit adnak az is nevetséges néha. Most pedig már erre sem lesz gondunk, mert elveszik tőlünk amit kaptunk, így az életben maradáshoz az esélyeink egyre csökkennek. Viszont a kihaláshoz egyre erősödnek majd, ami viszont nekünk nem, de nekik roppant jól fog jönni. Munkáról ne is beszéljünk, mert nyilván ha tudnánk, akkor már rég dolgoznánk újra hiszen egyrészt több pénzünk lehetne, másrészt ki akar betegséggel együtt élni? De nekünk ez jutott, idáig tudtunk dolgozni (amíg nem lettünk betegek), de most már nem megy. Dolgozzanak azok, akik "bérletért vették meg a rokkantságukat", de akik tisztességesen dolgoztak és ebből kifolyólag természetes úton lettek betegek, rokkantak, azokat hagyják békén.
Rengeteg eset van és kerül még majd napvilágra itt a fórumon is, de minden képpen egy megoldás van, mégpedig az összefogás. Ennek hiánya nélkül semmit nem érhetünk el, panaszkodhatunk bárkinek, bárhol és bármikor, de sem ő, sem pedig más nem tud ellene fellépni. Csak egy hivatalosan bejegyzett szervezet tudja a hangját hallatni (még az sem biztos, hogy meghallják), mert a többire csak legyintenek. Mi magánemberek nem tudunk mit tenni, az itthoni bírósági perek is le van "zsírozva" javarészt, aminek döntései nem nekünk fognak kedvezni. Tudomásul kell venni sajnos, hogy ilyen világban élünk. De ennek a világnak a ritmusát már nem nekünk találták ki, nekünk az elmúlás lett rendeltetve.......

kiszolgáltatott # 2011.08.17. 11:07

Kitöltöttem,és a felhívásban megadott e-mailcímre elküldtem,névvel,címmel.Remélem ez is egy pici reményt jelent.

tanárúr # 2011.08.17. 11:24
kiszolgáltatott # 2011.08.17. 11:53

Ez a háziorvos,megint az elképesztően nagy számú rokkantnyugdíjjast emlegeti,amit már többször is cáfoltak az illetékesek,és nekem nem szimpatikus,hogy csak a saját dolgának a megkönnyítését látja.Megmegint olyan propagandaízű a véleménye:ld.:40%-uk nem is rokkant.
Ilyen karakánul nyilvánítana-e véleményt,amikor a hosszú várólistákról,a nehezen hozzáférhető kezelési lehetőségekről ,vagy a hálapénzekről kérdeznék?

kiszolgáltatott # 2011.08.17. 11:58

Az ilyen orvosokból lesznek a jó felülvizsgáló bizottsági tagok.

tanárúr # 2011.08.17. 12:01

Teljes mértékben egyetértek Sorstársaim észrevételeivel, minden szinten megy vetítés,végre valaki közzétehetné a pontos adatokat.