Ügyész / ügyvéd

Legislator # 2011.07.07. 07:22

cat: ez ostobaság. Miért lenne a kolléganő teljesen alkalmatlan? Picit idealista... Életemben nem kellett egyszer sem rizsáznom, sem kamuznom. (Más kérdés, hogy alapból elméleti jogász vagyok.) Pár primitív ügyvédnek ez biztos bejön, és extrém esetekben lehet szerepe, de azért a jog a három learned profession egyike, nem valaminő aljas mesterség (vö.: a műszakiak a római korban lehettek rabszolgák is, de jogász csak szabad és gazdag ember volt).

Sunshine after the rain.

cat981 # 2011.07.07. 07:03

javtás: főleg úgy nem, hogy NEM jogász vagyok

cat981 # 2011.07.07. 07:02

"Rizsázni, kamuzni nem tudok."
nem akarlak elkeseríteni főleg nem kioktatni és főleg úgy nem, hogy jogász vagyok, de akkor szerintem nézz másik pályát, ez a képességhiány gyakorlatilag szinte teljesen alkalmatlanná tesz erre a pályára.

ui: Te túl jó ember vagy ahhoz, hogy jogász legyél.

hunfrakk # 2011.07.06. 20:02

magyar felirattal

Kacsa1111 # 2011.07.06. 19:48

Kedves Legislator,

Ez az egyik legnagyobb klasszikus!!!:)))

Kedves guba,

nem csak benned merült fel...

Kedves ujhus:),

ez nem műveltségi vetélkedő, vagy egy szaros vizsga, hogy tudnod kell a választ...ha így állsz hozzá, akkor fogsz még sírni...

ez olyan, mint amikor egy randin társalogsz: kérdés-válasz, kérdés-válasz...nem vizsga.

ha kérdeznek, akkor válaszolj. ennyi. ez nem magfizika!

és igenis készülj fel ilyen kérdésekre megfelelő válaszokkal (megint csak mint egy randi: "miért szakítottatok a legutóbbi barátnőddel?" nyilván nem azt fogod válaszolni a hülye liba hülye kérdésére, hogy "mert ugyanolyan hülye liba, mint te!" - pedig az lenne az őszinte...:) )

Kacsa11

Legislator # 2011.07.06. 19:24

Ők voltak, nem?:-D

Sunshine after the rain.

ujhus:) # 2011.07.06. 19:18

Kacsa! Az sejthető volt, hogy a dolgok így mennek, nemcsak ügyészségen, hanem sok helyen. Rizsázni, kamuzni nem tudok.

Hunfrakk!
Mégis mi az az egy mondat, amit vár az a bizonyos, kicsodácska is?!...

Te jó ég! Ma három állásinterjún voltam...Az egyikről sírva jöttem ki. Pont azért, mert már annyira nem tudom, hogy mit várnak tőlem, annyira elegem van az életszerűtlen, barom kérdésekből, amikre nem tudom a választ. Én vagyok szánalmas vagy ők????

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.06. 18:23

:O) Majd tolmácsol...

guba # 2011.07.06. 18:10

Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon mire lehet használni havi x százezer forintért egy olyan ügyvédet, aki a saját érdekét sem képes belátni?

Kacsa1111 # 2011.07.06. 17:59

Kedves doktordorka,

milyen ügyek után? amiket te hozol vagy amiket az iroda delegál rád?

Kacsa11

bandeeraz # 2011.07.06. 14:48

10 millió + szolgálati bömös.

doktordorka # 2011.07.06. 13:54

Köszönöm.
Ha egy havi fix fizun felül meghatározott százalékot kapnék az ügyek után,akkor mi tűnik reális havi fizunak és százaléknak?

Kacsa1111 # 2011.07.06. 13:12

persze a 600ra még rájönne az iroda költségei is, amit tőlük bérelnél, ha jól sejtem.

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.06. 13:11

Kedves doktordorka,

jobban megérné-e önálló ügyvédként számlázással?

Erre már lentebb válaszoltam. Ha az a válasz nem világos, akkor specifikusan kérdezz.

szerintem minimum nettó 3-400 ki kéne, hogy férjen a csövön. 600+ÁFA/hó, beszámlázva. Ez a tippem.:)

Kacsa11

Egyjogász # 2011.07.06. 12:49

"az sem annyira ritka, hogy jelöltek (a gyengébbik nemből) is nyújtanak különszolgáltatást"

Lehet, hogy csodálkozni fogsz, de én ismerek olyan erősebbik nemű jelöltet is, aki a MILF ügyvéd néninek (egyébként nem volt rossz csaj) nyújt(ott) "külön szolgáltatást":))

Ja, és a gyengébbik nemű jelölt erősebbik neműnek, vagy egy másik gyengébbik neműnek nyújt külön szolgáltatást?:))))

doktordorka # 2011.07.06. 12:45

Ahhhha, értem.
Két felsőfokú nyelvvizsgám van, angol és német szakmai is, de nem kell napi szinten használnom. Nem nemzetközi iroda, hanem egy több ügyvédből és 5-6 asszisztensből, titkárnőkből álló iroda. Elvileg saját ügyem is lehet,ha belefér az időmbe,de úgy néz ki,hogy nagy mennyiségű bankkal kapcsolatos peres ügy érkezik,ez fog nagyrészt lekötni.
Vajon ilyen esetben milyen fizu reális alkalmazott ügyvédként? ...illetve jobban megérné-e önálló ügyvédként számlázással?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.06. 12:01

Igen nehéz (al)testi munka. :)

cat981 # 2011.07.06. 11:43

viszont lehet az sem annyira ritka, hogy jelöltek (a gyengébbik nemből) is nyújtanak különszolgáltatást. Én kettő ilyen jelöltet is ismertem, pedig egyáltalán nem jogi pályán mozgok. A fizetésüket viszont nem kérdeztem, de gondolom korrekt fizut kaptak.

Kacsa1111 # 2011.07.06. 10:46

Kedves kbs,

ahol az asszisztens többet kap a jelöltnél, ott gondolom nem nettó 140-200at keres a jelölt...

Kedves doktordorka,

tudni kéne azt is, hogy te mit tudsz...mennyi és milyen tapasztalatod van? magyarul vagy külföldiül kell-e dolgozni? te tudsz-e?
önálló cég-e, ahová mész, nemzetközi hálózat tagja-e vagy nemzetközi iroda-e?

alkalmazott ügyvédként fizetésed van, pont pontha jelölt lennél.
ha beszámlázós módszerrel élsz, akkor cégként adózol, és lesznek járulék valamint kamarai/biztosítási és könyvelői költségeid (az iroda és telefonhasználat általában a "munkáltató"-val megállapodás alapján kompenzálódik).

összességében, különösen, ha EVAzol, akkor az utóbbiból jösz ki jobban, de az előbbi a kényelmesebb, mert sokkal, de sokkal kevesebb adminisztrációval jár, és a cash flow is gördülékenyebb.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.06. 09:37

Ehhe. A legtöbb ügyvédnél az asszisztens - ha ezen a titkárnőt kell érteni - sokkal többet kap, mint a jelöltek. Ha különszolgáltatást is nyújt ami nem ritka - akkor pláne.

doktordorka # 2011.07.06. 08:43

Köszi hozzászólásokat ügyvédi fizetés témában.
Akkor most konkretizálnám. Mi tűnik reálisnak szerintetek egy olyan irodában, ahol az asszisztensek nettó 110-120-at kapnak,a jelölti fizu meg kb. nettó 140 ezer forint? Hozzáteszem, hogy állandó banki megbízásokról van szó, nagy fokú felelősséggel,tehát nagy pénzek forognak és teljes embert kíván,vagyis emellett nem igen lehet plusz ügyfelet bevállalni. Közigben tudom, hogy nettó 200 és 250 közt van az átlag. Van olyan jelölt is,aki jelöltként kap nettó 200-at,de tudjuk,nem ez az általános. Azt érdekel, hogy mit kérhetek reálisan a fentiekre figyelemmel, hiszen a főnökség nyilván minél jobban le akarja majd nyomni az árat.
Mégy egy kérdés: milyen költségei vannak az alkalmazott ügyvédi működésnek és milyenek az önálló ügyvédkedésnek? Melyik forma éri meg jobban,ha van állandó megbízás?
Köszi előre is a véleményeket!

Legislator # 2011.07.06. 07:41

jujj

Sunshine after the rain.

lewho # 2011.07.06. 05:56

Pl. központi hivatalban.

Számoljunk együtt: legyen mondjuk 6 év gyakorlata, így tanácsos 6-nak számít. A szorzó 3,9. Kap 50% ill.kieget, vagyis 3,9*1,5=5,85. Erre jöjjön két középfokú nyelvvizsga kiemelt nyelvből +1,2.

Összesen 7,05.
7,05*38650=272482,5Ft.

A szikszói vagy a kozármislenyi polgármesteri hivatalban nyilván kevesebb a zsé:)

hunfrakk # 2011.07.06. 05:53

van ahol dupláját
(közigben)
el lehet térni bértáblától közalkalmazottaknál

Berényi Miki # 2011.07.06. 05:19

Hol osztogatnak a közigben havi 260-at? :O