Minden bizonnyal műszaki végzettséget akart írni.
Néha még a nagy Homérosz is szundikál... :)
Minden bizonnyal műszaki végzettséget akart írni.
Néha még a nagy Homérosz is szundikál... :)
Pedig bizony van ilyen. A tanács tagja lehet - hivatásos bíróként - nem jogi végzettségű személy is. A saját szememmel láttam, mert az egyetemi gyakrlati időmet az iparjogvédelmi tanácsnál töltöttem. :)
Mellesleg a jogi háttér is rendben van...
Bjt. 3. § (8) A köztársasági elnök - az OIT javaslatára - az (1) bekezdés d)-f) pontjaiban meghatározott képesítési feltételek alól felmentést adhat a Fővárosi Bíróságon szabadalmi ügyekben eljáró bíró esetében, feltéve, hogy a kinevezendő személy egyetemi végzettséggel rendelkezik.
Úgy tudom, az egyetlen különbség, h egyesbíróként nem járhatnak el.
Picinek igaza van. De a szabadalmi bírák mintha eleve tanácsban...:))). Szóval a jogi végzettség nemlétében megvalósuló bírói karrierről írtam...
Sunshine after the rain.
Meglepő. De nem mulatságos.
Ez van. Igen kevés az olyan jogász, aki mellette felsőfokú műszaki végzettséget (vagy más, szabadalmi bíráskodásban előnyös diplomát) szerez... Bár, ilyet is ismerek. :)
A következő álláshirdetésre hívnám fel a figyelmeteket:
Elvárások, illetve előnyt jelent:
World, Internet ismeretek
MINDEZT MIÉRT?
Fizetés csak tapasztalat, kizárólag önfinanszírozó jelölt jelentkezését várjuk.
Nagyon remélem, hogy aki TÁRGYALÓKÉPES angol, német nyelvtudással rendelkezik, nem egy ilyen undorító helyre fog jelentkezni.
Tudom-tudom, tipikus jelenség. De legalább az lenne kint, hogy fizetés megegyezés szerint és a megbeszélésen mondják meg, hogy x ideig nem tudunk fizetni, de hogy még van pofája egy ügyvédnek kitenni, hogy kizárólag önfinanszirozó jelöltek...
Remélem az ilyen ügyvéd csak olyan munkaerőt talál, amit megérdemel: lusta jól dolgozni, hanyag és sokkal nagyobb kárt okoz, mint hozzávágni valakihez havi 120e ft-ot...
Bocsánat, de mi az, hogy "önfinanszírozó"? Ügyvédjelölt csak teljes állásban lehet valaki és amellett csak tudományos, művészeti, vagy oktatási tevékenységet folytathat. Hogyan "finanszírozza magát"?
Igazán nem szeretnék aljas spicli lenni, de hol van ilyenkor a Kamara?
Gondolom, Kedves Kartárs (remélem, olvassa a fórumot és válaszol!) valami olyan nagyszerű dolgot tud Önnél tanulni a jelölt, amely megéri neki az "önfinanszírozást". Azért javasolnám, hogy még a szakvizsga előtt találjon a jelölt egy olyan irodát is, ahol a szakma erkölcsét is elsajátíthatja.
Ha jól tudom, az ügyvédjelölt munkaviszonyára a Munka Törvénykönyve rendelkezései az irányadók.
Az Mt. szerint személyi alapbérként, illetve teljesítménybérként a meghatározott feltételeknek megfelelően - legalább a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) jár; ettől érvényesen eltérni nem lehet.
Érdekes, hogy ilyen hirdetéseket pont ügyvédi irodák adnak fel, még sosem láttam olyat, hogy kezdő közgazdászt, autószerelőt, infomatikust, stb. keresnek a "tapasztalatért".
Mellesleg az még "lightosabb", én már olyanról is hallottam, hogy bizonyos ügyvédi irodákban a jelöltnek kell fizetnie azért, hogy ott dolgozhat. A Népszabadságban volt korábban egy olyan eset, amikor a hirdetésben az Ügyvéd Úr kikötötte, hogy az alkalmazás feltételeiről kizárólag a - nyilván kiskorú :) - ügyváédjelölt szüleivel tárgyal.
„bizonyos ügyvédi irodákban a jelöltnek kell fizetnie azért, hogy ott dolgozhat.”
Jó eséllyel ez az önfinanszírozás is azt jelenti. Bejelentik minimálbéren, de nem fizetnek neki, ellenben a közterhek megtérítését elvárják tőle. Végül is ügyes. De nem vagyok biztos, hogy ezt kell megtanulnia egy leendő ügyvédnek.
Nekem az a kedvencem, amikor még ki is fejti, hogy a jelölt mekkora senki, és legyen hálás, hogy dolgozhat, és mi a túrónak akar egyáltalán fizetést????
Azokkal a magyarázatokkal, hogy "a tapasztalat a fizetség" többek között azért nem tudok egyetérteni, mert ha az irodának nem lenne hasznára a jelölt, akkor NEM venne fel jelöltet, hiszen egyik iroda se karitatív szolgálat.
Nyílván jobb, amikor hasznára van az embernek és ingyen dolgozik.
És természetesen a tapasztalatból jól lakni se lehet.
Azért ha egyszer már a kezemben lesz a jogi diplomám, viccből elmegyek egy ilyen állásinterjúra és megkérdezem az ügyvéd úrtól, hogy ezt mégis, hogy gondolja, aztán elküldöm melegebb éghajlatra, hagy nézzen rám kikerekedett szemekkel :)
Nem csak a kajáról van szó. Hogy tudj képviselni bárkit is ha úgy le vagy alázva, hogy anyád fizeti a lakásod, a ruhád?
nem értem, miért nem szól hozzá
Nos mi az alaphelyzet? Az ügyéddé válás feltétele a diploma megszerzését követő három évig állam- és jogtudományi doktori végzettséghez kötött munkakör betöltése. ( Régebben a három kettő volt, de az okosok kitalálták a hármat, hogy minnél később jelenjenek meg a piacon a szakvizsgázott jogászok.) Ezt a helyzetet haszálják ki kevésbé sikeres ügyvédek, hogy a jelölt alkalmazásával extra bevételre tegyenek szert. ( Hallottam évi egy millióról is.) Azért tárgyalnak a szülőkkel, mert a szülő mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermeke minnél sikeresebben kezdje a pályáját. Ezért képesek a család addigi anyagi tartalékát is feláldozni. Itt egy a megoldás, hogy jogi diplomával nem szabad elmenni "modern rabszolgának".
Nagyon sok ügyvédjelölt dolgozik tisztességes fizetésért, a sikerdíjban részesülve. A kókler ügyvédekkel pedig nem szabad szóbaállni.
Szerintem ezt a módszert nem csak kókler ügyvédek alklamzzák, én speciel egy igen patinás nevű, a médiában is sokat emlegetett ügyvédi irodáról hallottam, hgy a jelöltnek fizetni kell, ha ott akar dolgozni.
Persze ezt lehet befektetésként is felfogni.
Az ilyen nem lehet kókler?! Dehogynem.
És fogadjunk, hogy a saját fiú (keresztleány, unokaöcss, meny, ilyesmi) abban a patinás irodában sem fizet, sőt tisztességes bért kap. Pedig ő is tekinthetné befektetésnek, és még arra is lehetne hivatkozni, hogy családtag.
Akinek van önbecsülése, és valami köze a szakmához az nyilván szóba se áll az ilyen hirdetővel. Sajnos a fordítottjára is akad nem kevés példa: amikor a szülő vásárol ügyvédet csemetéje számára, így létrehozva ügyvédi irodát, majd jobb esetben közös megegyezéssel távozik az ügyvéd a szakvizsgát követően. Számomra mindkét eset csak azt példázza: igény és fizetőképes kereslet akad rá... A folyamat nem jó, csak reménykedem, hogy akiknek ez lenne a dolga azok határozottan fellépnek az ilyenekkel szemben.
:)
Akiknek ez lenne a dolga az nem lép fel. Bánáti dr. még bp-i kamarai elnökként nyilatkozta a televízióban, hogy "Nem hiszem, hogy ilyen előfordulna." A strucc sem fél amint a homokba dugja a fejét. Azt gondolja: "Én sem látok senkit, engem sem lát senki."
Akkor figyeljetek: kénytelen vagy szóbaállni ezekkel - is. Miért? Kijöttél az egyetemről, tele a fejed tudással, és itt vagy az életed elején, szeretnél egy sütit a saját fizudból venni, nem a nagypapi suttyomban adott ötezreséből...Ugyanis, ha kivárod a megbecsült munkát, akkor vagy éhanhalsz, vagy továbbra is kitartott vagy. Így is az maradsz, de legalább az a rohadványos minimálbér havonta egyszer a zsebedben van, jobb esetben.
Tény, vannak rendes ügyvédek is, akiket lejárnak ezek a kóklerek.
A Kamarát pedig hagyjuk.
Juli: pont annak nincs értelme... Folyamtosan tanulni nappali tagozaton két dolgot jelent:
Ha én munkaadó lennék és választani kéne egy egyetemről frissen kikerült szzummakumlaude jogász között kizárólag elméleti tudással, és egy harmadévtől rendszeresen jogi munkát végző, nyelveket beszélő jogász között hát nem az előbbit fogom választani, megspórolva a betanítási időt.
Hm.. rendszerhiba. Elnézést.. eltévedtem , ezt nem ide szántam :)
Idevaló. A "summákhoz" elsődlegesen a bíróságok és ügyészségek ragaszkodnak. Nincs más szelektálási alapjuk. Tavaly az avatáson derült ki, hogy van közöttünk egy "summa". Mindenki meg volt rőkönyödve.
Első diplomásként 1982-ben jelentkeztem szolgálati helyemen. ( Katonai Főiskolát végzett hadnagyként.) A dipitatyóban a diplomám- jó rendű- és a leckekönyvem volt. Gondoltam elkérik. Nem kérték. Megkérdeztem, hogy "Nem kívánják megtekinteni?" A válasz az volt, hogy:"Nem. Önt a főiskola parancsnoka a diplomájában, a honvédelmi miniszter a kinevezési parancsában alkalmasnak találta a hivatásos honvédtiszti feladatok ellátására. Itt nem jeles, jó, vagy közepes, elégséges szinten kell megfelelni, hanem MEG KELL FELELNI.
Folyamatos figyelő álláspont a mi szakmánk, az egyetem alatt meg nem tanult dolgok bepótolhatók, az egyetem alatt megtanult dolgok pedig gyakorlati tőkévé konvertálhatók. Annak, aki ezt a szakmát tényleg akarja, dolgozzon bármely hivatásrendben is.
A vége elszállt a kíbertérbe?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |