Álláskereső jogászok

Law1 # 2004.12.16. 12:29

Hamár a szakmai hibákat említed elmondom Neked, hogy a munkajog-fórumban felvetett kérdésben (tudod, 13. havi kifizetése, diszkrimináció, stb) tegnapelőtt konzultáltam 2 munkajogásszal és egy jó hírnevü magyar jogi kar munkajogi tanszékének adjunktusával, illetve professzorával (utóbbi a gyakorlatot is nagyon jól ismeri) és sajnos azt kell mondanom, hogy a kérdéssel kapcsolatos állásfoglalásoddal nem sokan (inkább auz mondom, hogy senki) nem értett egyet.

Tehát a szakmai tökéletességet Nálad is néha meg lehet kérdőjelezni.

Amúgy abban igazad van, hogy ez egy nyilvános fórum, de ha egész konkrétan XY-nak teszek fel ráadásul egy olyan kérdést, mely kimondottan XY-ra személyre szabott, akkor nem kellene a nyilvánosságot idekeverned. Vagyis arra a kérdésre, hogy Avita hol dolgozik, arra szerintem a legjobban ő tud válaszolni, és egyedül csak is ő döntheti el, hogy ezt a kérdést megválszolja vagy nem. És mint látod felesleges volt részedről nekem támadni, mert Avita kézséggel adott választ és úgy tünik, hogy neki fele annyira nem jelentett ez problémát mind Neked.

De végül is ez a kirohanásod csak annak volt köszönhető, mert egyszerüen nem bírod a szagomat. Nem bírod, mert sokszor fikázom az országot, sokszor kimondom, ami az igazság, de rossz hallani. Na de ez még nem ok arra, hogy bárhol bármikor nekem ugorjál, főleg nem akkor amikor nem Neked vagy nem általában a fórumnak szól.

Tehát mielőtt legközelebb rendre utasítasz valakit próbáld megőrizni a saját objektivitásodat.

Law1 # 2004.12.16. 12:31

........ bocs, inkább úgy fogalmazok, hogy mások álláspontja szerint messze nem olyan egyértelmü az állásfoglalásod 1-2 jog kérdésben, mint ahogy azt előadod.

the big cat # 2004.12.16. 12:55

Való igaz, hogy nem bírom a frusztrált kirohanásaidat az ország ellen, amiben a saját alkalmatlanságod miatt nem éred el a céljaidat, és ezért mindenkit és mindent fikázol, fellengzős és üres cirádákat engedsz el, arról milyen szuper is nyugati élet, és hogy ott minden milyen tökéletes.

A hozzád hasonló béna nyugatos magyarok napja kb 1992-93 leáldozott, te meg még mindig itt próbálod az észt osztani egy saját magad által magadnak állított pódiumról.

Az pedig, hogy egy jogelméleti kérédésben sokan nem osztjál a véleményem, természetes, de a bírói gyakorlat nem támasztja alá azok véleményét, akik szerint a diszkriminációra hivatkozva bármit is le lehetne érni. És kisebbségi véleményen lenni egy nyitott szakmai kérdésben nem egyenlő azzal, hogy szakmai tévedést követek el ténykérdésben.

Továbbá, nem ugrottam neked, és még csak rendre sem utasítottalak, egy távolról sem agresszív megjegyzést eresztettem, mire te mint egy klimaxos hiéna ugrottál rám. Az is szimpla hazugság hogy "bárhol, bármikor rád ugrok", szerintem hónapok óta hozzád sem szóltam, de lehet, hogy egy éve is van már. Persez azt látom, hogy neked az életed kiteljesítéséhez szükséged van arra, hogy másokat a te egyetlen igazságoddal traktálj, és lehetőleg ordenáré módon. Örülök, hogy most épp engem találtál meg, és ha ez boldogít, akkro elszórakoztathatlak még, ismerve a mentalitásod úgysem állod meg, hogy ne provokálj tovább, hiszen pályafutásod nagyrésze itt mások provokálásából áll, bár ez azért elég sivár lelki életre enged következtetni.

dr.joci # 2004.12.16. 13:17

Tisztelt Fórumozók!Ennek a topicnak a címe:ÁLLÁSKERSÕ JOGÁSZOK!Nem pedig a ki utál kit című topic!Jó lenne inkább a témánál maradni az amúgy is nehéz helyzetben lévő álláskereső jogászok érdekeit is szem előtt tartva!Köszönettel:dr.joci

Asus # 2004.12.16. 13:23

Kedves Joci!

Igatad van,ámbár én úgy látom law1 kötekedni jár ide-sok ideje van jelöltként-úgy látszik nem végez elég érdemi munkát.

A nagymacska pedig csak jól helyretette,a vélhetőleg szexuális problémákkal küszködő
law1-et.

the big cat # 2004.12.16. 13:33

Ámen, de ettől függetlenül, dr. jocinak igaza van, és sajnálom, hogy hagytam magam belerángatni ebbe a rosszízű vitába, és elnézést azoktól, akikben ez viszsatetszést keltett. Részemről ennyi volt.

Law1 # 2004.12.16. 14:08

Elnézem Neked Kedves big cat, bár nem tudom, hogy ezt a sok hülyeséget magadtól találod ki vagy segí valaki ebben.

Kedves Asus,

éppen azért érek rá ennyire már napok óta, mert szabin vagyok. Ilyenkor valóban nem szoktam érdemi munkát végezni. ;-)

the big cat # 2004.12.16. 14:13

Kedves Law,

Nagyon örülök, hogy azonnal sikerült bizonyítanod, hogy képtelen vagy a provokációt abbahagyni, és számodra normális kommunikáció kizárt.

Law1 # 2004.12.16. 14:14

Kedves big cat,

visszakapcsolva egy pár fokozatot teljes nyugottsággal elárulom, hogy nem csak a "nyugati" magyarok találnak kivetni valót Magyarországon, hanem egyre több magyarországi magyar - főleg olyanok, akiknek van összehasonlítási alapuk.

Érdekes az, hogy ha egy magyarországi magyar kritizál valamit kő keményen, akkor ezt mindenki a legnagyobb természetességgel meghallgatja és általában még rá is bólogatnak. Abban a pillanatban, hogy ha ugyan ezt megteszi egy "nyugati" magyar, akkor rögtön feltámad mindenkiben a "haza védelme" reflex vagy nevezhetem kisebbségi komplexusnak is, és egyből megy a nagy szöveg, hogy bezzeg mi csak kritizálni tudunk. Hidd el, nem csak mi, hanem an itt ebben az országban már elég ember, aki ugyan ezt teszi, csak tőle valahogy mindig elnézitek.

Law1 # 2004.12.16. 14:17

.... a ma´sik pedig az, hogy ha megnézed azokat a témákat, amleyekbe találtam kritizálni valót, akkor - ha őszinte vagy Magadhoz - legtöbbször volt alapja, talán nem is kicsi. De ha esetleg találsz olyan topicot, ahol alaptalanul kritizáltam, akkor szívesen állok elébe. Megmutadhatod.

the big cat # 2004.12.16. 14:21

Kedves Law,

a te alapállásoddal az összes kritikád alaptalan volt.

Law1 # 2004.12.16. 14:27

Ezt jól megalapoztad!

chabba # 2004.12.16. 14:35

T. Cat és Law!

Nem lehetett volna ezt magánlevelezés formájában intézni?????!!!!!!

igen? # 2004.12.17. 07:40

Én kifejezetten élveztem ezt a vitát. Öröm olvasni, ahogyan B. Cat higgadt érvelésére válaszolgatva Law 1 szépen lejáratja magát.
Azért az igaz, hogy nem volt sportszerű. Nem vagytok ugyanis egy sújcsoportban.

Rexor # 2004.12.17. 08:44

Szerintem a személyeskedést kellene kizárni a fórumról, ahogy erre az egyik lapon a Szerkesztő úr is felhívta a figyelmet. Sem Big Catnek sem law 1-nek nem volt igazán higgadt az érvelése. Big Cat provokált, law 1 replikázott.. ennek nem sok értelme van szerintem.

Asus # 2004.12.17. 11:07

Azért.én ebből is sokat tanultam:-)Nem széggyelem bevallani:-)

dr.joci # 2004.12.17. 21:23

Szeretnék tanácsot kérni!Egy többcélú kistérségi társulásnál magasabb vezető beosztásra olyan jelöltet keresnek,akinek jogi vagy közgazdasági egyetemi végzettsége van.Ezek szerint ezt a feladatkört olyan személy is elláthatja akinek fogalma sincs a jogról.Tehát egy ilyen munkahelyen milyen jogi gyakorlat megszerzésére van lehetőség,és egyáltalán bele számít-e egy ilyen munkakör a jogi szakvizsgához szükséges időbe? Köszönettel:dr.joci

satine # 2004.12.24. 11:18

én is a véleményeteket kérném. hrom év közigazgatási gyakorlat után szeretnék a privát szférába átmenni, valósznűleg jelöltnek. a "felvételikről" írt hozzászólások elborzasztanak ugyan, de a közigazgatásban a szakmai tudás megszerzésére minimális az esély. úgy tudom, a budapesti jelölteknek a szakvizsgához előkészítőre kell járniuk, a "sima" jogászoknak nem. ha az első szakvizsga után megyek el pl. jelöltnek, akkor mi a helyzet? a szakvizsga letételével ugyanott tartok, mint akik az elejétől jelöltek (persze nem a tudásra értem, meg a gyakorlatra)

satine # 2004.12.24. 11:18

én is a véleményeteket kérném. hrom év közigazgatási gyakorlat után szeretnék a privát szférába átmenni, valósznűleg jelöltnek. a "felvételikről" írt hozzászólások elborzasztanak ugyan, de a közigazgatásban a szakmai tudás megszerzésére minimális az esély. úgy tudom, a budapesti jelölteknek a szakvizsgához előkészítőre kell járniuk, a "sima" jogászoknak nem. ha az első szakvizsga után megyek el pl. jelöltnek, akkor mi a helyzet? a szakvizsga letételével ugyanott tartok, mint akik az elejétől jelöltek (persze nem a tudásra értem, meg a gyakorlatra)

derill # 2004.12.25. 11:19

Sziasztok:)

Bocs, hogy beleszólok:)

"Higgadj le kis macska, ki kérdezett Téged? Neked ment a kérdés? Nem. Hát akkor meg mit ugatsz bele? Nem volt gyerekszobád?"

Ez nagyon tetszett. Mert ezek szerint a gyerekszobában ilyen stilust tanitanak (nyilván, ha Bignek nem is volt gyerekszobája, Law1 ugy gondolja, hogy neki biza volt:) A gyerekszoba "oktatója" pedig a sarki kocsmáros:)

"ha egész konkrétan XY-nak teszek fel ráadásul egy olyan kérdést, mely kimondottan XY-ra személyre szabott, "

akkor viszont azt egész konkrétan XY email-cimére kellene küldeni. Mivel itt tették fel, az tehát nyilvános.

Asus-sal tökéletesen egyetértek, sokat lehetett belőle tanulni. Pl. azt, hogy ilyen stilust nem szeretnék, és ebben nekem is sokat segitett Big.

Rexornak is igaza van, személyeskedni lehet email-ben is. Viszont akkor a többiek nem tanulnak belőle. Ez arra is jó, hogy az emberek megismerjék egymást, és láthassák, hogy kit nem szerettek volna megismerni.

"Elhiszem, hogy egy kicsit elragadtatja magát az ember attól, hogy egy adott fórumon belül sokszor látja a nevét a válaszadók körében, de ettől még neked sem árt tudni, hogy hol a határ."

"...melyekre legalább annyiszor megadtad a választ, ezért kiemelkedő státuszod van ebben a fórumban?"

Bignek nem azért van kiemelkedő státusa, mert oly sokszor látta a nevét, és oly sokszor adott választ, hanem azért, mert sokszor tőle kérdeznek, az ő véleményére kiváncsiak, és mert jó válaszokat adott.

Nekem is volt már vele "vérre menő" vitám, ettől még tisztelem és becsülöm a tudását. Tudom, nem szorul védelemre, és mindezt azért szedtem csak össze, mert Law1 visszaolvasva, összeszedve talán felismeri a hibáit, és tanul belőle (tanulni nem szégyen, főleg egy jelölt számára, akinek egyébként is az a dolga, hogy tanuljon másoktól a nála jobbaktól.).

dr. joci: neked is igazad van, de tényleg hasznos volt a vita. Most azért a kérdésedre: azért keresnek jogi, vagy közgazdasági végzettségüt, mert azt tartják elég rátermettnek (na meg a képesitési előirások is azt teszik lehetővé) a munka elvégzésére.

Tehát szerezhetsz jogi tapasztalatot, mert attól, hogy közgazdászt várnak, jogi területü, jogi vonzatu munka lesz, esetleg nem árt közgazdasági tudás is hozzá (kérdezz rá konkrétan, hogy mit kell csinálni).

Jó lehetőség lenne számodra, hogy jogász-közgazdász lehess, ami hasznos dolog (nekem is volt ilyen vágyam, de végül más területre kerültem, lehetőség hiányában, bár még nem adtam fel).

Természetesen beszámithat a jogi szakvizsga idejébe, viszont nézd meg a szakvizsga jogszabályt. Fontos, hogy legyen valaki, aki neked majd igazolja a jogi gyakorlatot, és aki kellő instrukciókkal fog ellátni, ha valamit nem tudsz, nem értesz. Tudd meg, hogy ki lesz ez a személy, és beszélj vele előre. Ne 3 év mulva derüljön ki, hogy nincs aki igazolja, bár elvileg az önmagában elegendő lehet, ha egy olyan céget vezetsz, amely jogi tevékenységet folytat (pl. jogi tanácsadó iroda).

Satine: jó a kérdés. Véleményem szerint ha már megkezdted a jogi szakvizsgát, nyugodtan folytathatod akkor is, ha átmész más területre. A jogi tudást ugyanis elvileg már megszerezted, hisz igazolta valaki a 3 évedet. Az pedig, hogy a továbbiakban milyen jogi tudással fogsz rendelkezni, kizárólag rajtad áll. A jog szerteágazó, és mindenhol előfordul. A privát szférában is, és csak az számit, hogy azon a területen, ahol vagy, igyekezz a legjobb lenni, és folyamatosan kövesd a jogterület változásait.

Ettől függetlenül azért mivel nem vagyok tökéletesen biztos benne, szerintem hivd fel az IM-et és kérdezd meg, hogy mi a helyzet akkor, ha átmégy jelöltnek. Szerintem ők tudják a legkorrektebb választ adni (esetleg kérd irásban, email-ben).

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

dr.joci # 2004.12.26. 14:28

Kedves Derill!Köszönöm szépen a tanácsodat!Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!dr.joci

vanda24 # 2006.04.18. 08:16

Sziasztok!

Ez a topic már elég régen "befagyott":))

Most én feléleszteném a saját ügyeimmel!
2004-ben végeztem jogot,mintegy hét hónapig eredménytelenül pályáztam mindenféle jogi állásra.
Aztán végülis elég nagy szerencsével sikerült elhelyezkednem egy 30 ezres város polgármeteri hivatalában.
Most tehát lassan másfél éve a közigazgatásban dolgozom.
Igazából nem panaszkodhatok,viszonylag jól keresek,nem kell megszakadni a munkában,és lett egy speciális terület a közbeszerzés amelyben kezdek egész jó lenni:))
És ehhez még viszonylag kevesen értenek igazán jól,tehát ebben talán van jövő.
A gyakorlati időmnek lassan a feléhez érek, viszont most kezd komoly hiányérzetem lenni.
Voltam pár hónapig ügyvédi irodában is még az egyetem alatt,mondjuk az is olyan volt,hogy az egyik komoly a másikban pedig csak himbi-limbi..
igazából fejlődni szeretnék jobban és gyorsabban,de a közigazgatás erre nem pálya.
Félek attól is,ha
három évig itt leszek hiába lesz meg a szakvizsgám,lépni innen nagyon nehéz lesz.
A mostani helyzetet látva ügyvédi irodánál jobb lehetőség nincs is.
Kiváncsi lennék főleg olyanok véleményére akik közigben kezdtek és onnan mentek más irányba.
Én most úgy vagyok,hogy nagyon örülök,hogy van munkám,de azt is tudom ,hogya közigazgatásban hosszú távon nem szeretnék maradni.

hone # 2006.04.18. 09:27

Kedves vanda24!

én megbecsülném a közig állást, bár abban teljesen igazad van, hogy egy ügyvédi irodában a jog több területével tudsz foglalkozni.

valamit valamiért, ahogyan szokták mondani.

ha szereted a változatosságot és a "rugalmas" munkaidőt, akkor válts (én nem tenném, mivel köziges gyakorlatom volt, aztán ügyvédi irodás és inább mennék vissza napi 8 órába, mint 12 órás kötetlen, stresszes munkahelyre...)

de ez persze csak egy vélemény.

pocok01 # 2006.04.18. 16:30

Sziasztok, elnézést, hogy ide írom be, nem akartam topicot nyitni, van egy feleslegessé vált, gyakorlatilag új ügyvédi talárom, amit szeretnék eladni, (háromszor volt használva), ha valakit érdekel, fél áron eladnám. 36-38-as méret, részleteket e-mailben, zille72@citromail.hu

HE0222 # 2006.04.18. 21:00

Sziasztok,

szerintem akkora különbség van a köziges állások és az ügyvédi irodai munka közt, hogy összehasonlíthatatlan. Óriási előnyök és rettenet hátrányok mind a két oldalon, de teljesen más. Azt a fajta biztonságérzetet, amit egy köziges állás nyújt, egy ügyvéd soha nem érezheti, viszont neki ott a lehetőség, hogy "nagyot álmodjon", és ha kellő kitartása, szorgalma, szerencséje van, meg is tudja valósítani. Az ügyvédi hivatás szerintem azoknak való, akik mernek hazardírozni és szeretnek is, szeretik az önálló munkát, azt, hogy nincs főnök, úgy osztja be az idejét, ahogy akarja(majdnem), viszont óriási a felelősség, sok a költség, és meg kell keresni hónapról hónapra a betevőt, óriási konkurencia mellett, nincs lazsálás, nincs nyugalom, pörgés van, izgalom van, semmit nem adnak ingyen. Szerintem totál más típusú embereknek való az egyik és a másik szakma is. Lényeg, hogy ki-ki azt találja meg, ami neki testhezálló.