Miből gondolod?
Álláskereső jogászok
Olyan jó, mikor olyanról írsz, amiről fogalmad sincs. :)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Már hogyne volnának. Javarészt alkalmazott ügyvédek vannak.
Aktualitása van a kérdésnek. Honnan ered az alkalmazott ügyvédi státusz?
Nemzetközi ügyvédi irodában nincsenek alkalmazott ügyvédek. Arról sem tudok, hogy nagyon kapkodnának az államis jogászokért, akik a lóvé miatt váltanak (nyilván ha nagyon spéci a szakterület és jó is, az más tészta). Senior ügyvédnél meg az az elvárás, hogy ő vigye az ügyfeleket, nem az hogy ott akarjon kapcsolatot építeni.
Oswald Richardnak!
Házasodj meg és maradj Párizsban-)
Kint mindenképpen jobban a munka feltételek és szerintem a fizetés is.
„Ha a polgári jogi záróvizsga jeles, az mit mond el a jelentkezőről?”
Semmit, csak jobb helyzetből indul, mikor meg kell győzni a munkaadót, hogy nem teljesen gyökér polgárból.
Hogy vagy amúgy Impy? Kéne organizálni egy találkozót, írok is most a találkozós topicba.
„Jelenleg az egyetemen francia jogi szaknyelvet is tanulok, az lenne a kérdésem hogy később mennyire tudnám majd hasznosítani ezt a tudást, illetve hogy érdemes e komolyabb energiát fordítanom rá? Később szeretnék nemzetközi ügyvédi irodában elhelyezkedni.”
Annak többnyire nincs sok köze a szaknyelvhez, de hátránynak nem hátrány, ha nem kifejezetten baromságot tanítanak. Ha nemzetközizni szeretnél, akkor az angol menjen, ha tudsz mást is az előny (dolgozni ugyan nem fogsz vele, de párévente beeshet olyan ügyfél akivel trécselhetsz franciául), de ha csak mást, akkor nem vesznek fel.
Kedves bona fides,
miért szeretnél elhelyezkedni nemzetközi ügyvédi irodában? Tisztában vagy azzal, mivel jár ez? Ha igen, akkor pláne érdekelne, miért. Előre is köszi a választ!
Idézet egy jogi fórumos álláshirdetésből:
Követelmény:
"Jeles polgári jogi záróvizsga,..."
Ehhez lenne egy kérdésem:
Ha a polgári jogi záróvizsga jeles, az mit mond el a jelentkezőről?
Avagy: akik a kiválasztáshoz nem értenek...
ui: eléggé szomorú
Sziasztok!
Jelenleg az egyetemen francia jogi szaknyelvet is tanulok, az lenne a kérdésem hogy később mennyire tudnám majd hasznosítani ezt a tudást, illetve hogy érdemes e komolyabb energiát fordítanom rá? Később szeretnék nemzetközi ügyvédi irodában elhelyezkedni.
„Budapest, kis ügyvédi iroda (1 ügyvéd, 1 jelölt + 1 gyakornok), gyakornok netto 50 ezer, bejelentve, munkaszerződéssel.”
Azért nehogy arra a következtetésre jussunk, hogy ez az általános; mert nagyon nem.
Ahol én voltam jelölt, ott is volt fizetett gyakornok. Az bizonyára csak véletlen volt, hogy a családneve megegyezett a principáliséval, az meg, hogy tegeződtek, csak a kötetlen légkörnek volt köszönhető.
Valószínűleg ő volt a "tefus", azaz te fuss ide, te fuss oda...
Budapest, kis ügyvédi iroda (1 ügyvéd, 1 jelölt + 1 gyakornok), gyakornok netto 50 ezer, bejelentve, munkaszerződéssel.
Előttünk is dolgozott máshol, ott is fizetésért és az sem nemzetközi iroda volt. Tehát normális ügyvédi irodák, illetve a nemzetközi irodák is fizetnek. Ingyen pedig nem kell elvállalni és és máris a "nem normális" ügyvédi irodák is fizetni fognak.
Köszönöm a válaszokat.Gyakornoki álláshirdetést nem annyira találok.Mégis kb. mennyi az az annyi,amit fizetnek?Vagy hova lehet elmenni levelezős joghallgatóként, ahol szakmát is tanítanak?Tényleg nehéz manapság jogászként állást találni?
Köszönöm.
Nüncüs
Kedves Nüncüs,
KBS-t visszhagozva: nagyobb ügyvédi irodák (jellemzően, de nem kizárólagosan nemzetközi ügyvédi irodák) szoktak fizetni a gyakornoknak...bár közel sem annyit, mint a jelöltnek. Ilyen helyre bekerülni könnyebb jó nyelvtudással, mint "kapcsolati tőkével".
Kacsa11
Fizetett gyakornokot talán, ha a nemzetközi irodák honi partnerei alkalmaznak.
De ennek nem a "kapcsolati tőkén alapulás" az oka, hanem pl. az, hogy ha ugyanazért a pénzért kap az ügyvéd végzett jogászt -jelöltnek, akkor miért választaná a joghallgatót gyakornoknak?
Sziasztok.Érdeklődni szeretnék, hogy ügyvédi irodában mennyit lehet keresni,mint joghallgató gyakornok.Igazából az is érdekelne, hogy hol lehetne,olyan gyakornoki állást találni,ahol fizetnek.Én úgy vettem észre,hogy ez a szakma magas fokú kapcsolati tőkén alapul,de nyugodtan cáfoljatok meg,ha nem így van.
Nüncüs
@Koz59
Képzeld közben engem felhívtak a BRFK-tól,hogy eljutott hozzájuk az önéletrajzom és lenne náluk egy állás. Úgyhogy gondolkodom a váltáson (jelenleg az egyik járási hivatalban vagyok, de nem igazán az én világom). Úgyhogy idővel csak el tudják helyezni itt az embereket.
Illetve nagyon szimpatikus volt még, hogy a toborzó iroda sok helyre elküldte az önéletrajzom, mert pl. kaptam a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságból és a Készenléti Rendőrségtől is levelet, hogy megkapták, de sajnos nincs helyük.
Közben már kiderítettem, hogy mennyit, és rájöttem, hogy baromira nem érné meg. Jobban járnék, ha még kinn maradok egy kicsit, és tovább építgetem a kapcsolataimat.
Sziasztok!
Jelenleg Párizsban dolgozom tanácsadóként 2 éves határozott idejű szerződéssel a Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál (Bank Bizottság & Kereskedelmi jogi Bizottság), márciusban jár le a munkaszerződésem. Magyarországon mennyit keresnék bíróként a következő végzettségekkel & tapasztalatokkal?
Végzettségek:
- SZTE-ÁJTK jogász 2007
- ELTE-BTK fordító és tolmács 2009
- Bécsi Egyetem európai és nemzetközi szakjogász (LL.M.) 2011
- jogi szakvizsga 2011
- angol tolmács nyelvvizsga & felsőfokú jogi szaknyelvi vizsga, francia középfokú nyelvvizsga
Tapasztalat:
- Végrehajtói Iroda, végrehajtójelölt 2006-2007
- FHB Bank Zrt., jogi előadó 2007-2010
- Invitel Zrt., jogi előadó/jogtanácsos 2010-2012
- Nemzetközi Kereskedelmi Kamara Bank Bizottság & Kereskedelmi jogi Bizottság (ICC-BC/CLC), jogi munkatárs 2012 - 2014
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mennyi esélyem lenne egyáltalán, hogy bíróként el tudják helyezkedni valamelyik kerületi bíróságnál, járásbíróságnál?
Kitsune
Nekem egy rendőr csoporttársam mondta, hogy nagy a hiány a rendőrségnél és nagy szükség lenne új arcokra, jogászokra is, ellenben a brfk toborzóiroda meg azt mondta, hogy nincs hely. Lehet, hogy a kerületi kapitányságokat kéne megpróbálni.
Viszont a köziggel meg nem tudom mi van, mert csomó helyre adtam le a pályázatom, aztán azóta sincs semmi, voltam már pár interjún, de nem kellettem. :)
Szóval nem tudom hogyan tovább, közigállás egyszerűen már nem pálya.
Kedves Kitsune,
szerintem próbálkozhatnál közigazgatásban, elsősorban nagyobb intézményeknél, ott mindig kell ember, nagy a jövés-menés általában. Ha nagyon jól megy az angol, akkor versenyszférában is érdemes lehet próbálkozni. Kérdés, hogy inkább nyugit keresel, vagy inkább pénzt.
http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_9443
"A tökéletes a mérce" olyannyira, hogy Ügyvéd Úr el is rejtett néhány helyesírási hibát a szövegben :D :D
@Koz59 Én is idén végeztem és be is adtam a pályázatot rögtön az ügyészségre, de cum laude, felsőfokú angol, középfokú német és Kozma Sándor pályázat ellenére sem vettek fel. Gondoltam rá, hogy ha legközelebb lesz akkor is beadom a pályázatot, de őszintén ötletem sincs milyen pluszt tudnék előhúzni a tarsolyomból.
A rendőrségnél a BRFK toborzó irodánál lehet próbálkozni (azt is megjártam). Kedvesek voltak, kértek egy nyilatkozatot arról, hogy 1 évig tárolhatják az adataimat és az önéletrajzom, és mondták, hogy majd jeleznek, ha akad valami, de ne nagyon reménykedjek, mert hiába kéne nekik ember, nincs pénz rá.
Egyébként én szinte mindenhova küldtem önéletrajzot már, aminek benne van a nevében, hogy "nemzeti" de eddig egy interjút sikerült összehozni, ott is kiderült, hogy valójában ők csak határozott időre és márciusi kezdéssel keresnek jogászt (márciusig viszont nem terveztem itthon ücsörögni és bambulni a monitort).
Sok helyen sajnos egyértelműen nem pályakezdőt keresnek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02