Impi: a V betűs portálon picivel egyszerűbb...
Sunshine after the rain.
Impi: a V betűs portálon picivel egyszerűbb...
Sunshine after the rain.
oks:-)))
ha gondolod - és vannak - küldj e-mailben képeket, árakkal. nem ígérek semmit, de elképzelhető, hogy lesz érdeklődő.
Jó, feladom :) ha viszont tudsz valakit, akinek kellhet kanapé(k)+fotel, akkor szólj, köszi.
Bútoraink vannak,meg a - remélhetően rövidesen -üres lakás:-))) Csupa fal,és padló.
és mire fogtok ülni? vagy japános feeling lesz?
per pillanat igen, de a lakást Dunakeszin vettük. és nem maradt sok pénzünk:-))) úgyhogy jó és megfizethető szakembert keresünk:-)
Pesten laksz?
kedves vagy, köszi:-))) sok minden kell - parketta,burkolat,fürdőszoba és konyhabútor - ülőgarnitúra speciel nem:-))))
ja, és kellene vki, aki TUD tapétázni:-)))
Az új lakásotokba kellene esetleg egy ülőgarnitúra? Nekem kimondottan nincs rá szükségem, odaadom elég olcsón.
csak csupán meglepődtem, de tényleg:-)
akkor hasonlóak vagyunk:-))) imádok vitatkozni:-))) bár ahogy "öregszem", már kevésbé provokálom ki ezeket a helyzeteket:-)
viszont most a leendő lakásunk eladójával folytatott beszélgetésim során ezt a hajlamomat maximálisan kiélhettem:-) olyannyira, hogy a múltkor a férjemnek azt mondta, inkább vele beszél, mert én kicsit "arrogáns" vagyok:-) csak mert azt merészeltem mondani, hogy felejtse el, hogy a vételár kifizetése után 3-4 héttel költözik ki a lakásból... így aztán kénytelen voltam megmutatni, milyen az, ha tényleg arrogáns vagyok:-))) hatott... azóta csak e-mailezünk:-)))
Hanem? Én egyébként kifejezetten élvezem, de újabban inkább csak figyelmen kívül hagynak, amit megértek, de így nincs kihívás.
:-))) Nem azért mondtam, mert tartok tőle:-)))
És ha nekedesik? Nekem az lenne a furcsa, ha nem esnének nekem. De jóval kezdenek. :D
Volt már rá példa, hogy más válaszolt az illetékes helyett:-)))) Nem akarom ráfogni, de talán akkor is Imp volt az:-)))
Meglepett, hogy nem esett rögtön nekem valaki, persze ami késik...
Kedves Impossible,
örülök, hogy helyettem is tudsz válaszolni.:)
Kedves Kamacs76,
komoly.
Kacsa11
komoly
Ez most komoly, vagy azért némi irónia van mögötte:-)))?
Kedves Kamacs76,
abszolúte teljesen egyetértek. a színezés színezésétől kezdve az előadások hanyagolásán át a tételek kidolgozásán keresztül a jogi egyetem nehézségének túlmisztifikálásáig.
Kacsa11
Sziasztok,
többen is mondtátok, hogy itt vki segítséget kér, a többiek meg "gúnyolódnak" a problémáján. Ezek után nyilván én is kiverem majd a biztosítékot azzal, hogy azért tanulni nem az egyetemen kellene megtanulni. És azt se felejtsük el, hogy vannak még olyan kemény egyetemek, és szakok, amik szintén hajtósak (magolósak), csak kevésbé állnak a reflektorfénybe, mint a jog.
Én nemrég fejeztem be az egyetemet, másoddiplomásként, munka mellett (ja és vki említette Csisztut, évf.társak voltunk - no comment:-)))). Ebből aztán rögtön következik, hogy nagyon kevés időm volt tanulni. Hozzáteszem, hogy ha nem értek vmit, akkor nekem a bemagolás nem megy, úgyhogy nekem az "olvasgatás" vette el a legtöbb időt. És színezgettem is:-))) De csak azért, mert így legalább rákoncentráltam a szövegre, nem kalandoztam el. Ugyanaz működött, mint előttem vmelyik hozzászólónak, egy színnel a bő lényeg, aztán másikkal annak a lényege, és harmadjára olvasás, ennyi. Igaz ezek után azért már elég sok minden megmard az ember fejében. Sőt vessetek meg, én a jogszabályokat is színeztem:-))) Aztán ennyi. Én a vizsgák közül a PP szigorlatra tanultam a legtöbbet, az volt 6 nap. A 4 államvizsgatárgyra összesen tanultam 14 napot (JAB 3, Bünti 5, Közig-alk 6 nap). Így 3,5 az átlagom,nem ez a csúcs, de munka mellet nekem megfelelt. És még maradt is a fejemben tudás.
Az előadásokra - tisztelet a kivételnek - teljesen felesleges bejárni. Én inkább a bnőmmel felosztva kidolgoztam a tételeket, ezzel is haladtam. Eleinte időpocsékolásnak tartottam, most azt mondom, nem az, de macerás, ez tény. Viszont nagyszerűen sokszorosítható, így viszonylag hamar ismert lehetsz az évfolyamon:-))))
Vállalva a megkövezést, én azt mondom - de ez persze a saját tapasztalatom - hogy kicsit túlmisztifikálják a jogi egyetem nehézségét. Igen, kell tanulni, igen sok az anyag, és igen nem egyszerű. De nem az az orvosi, vagy a műegyetem sem. Ismétlem, sztem.
Bocs a helyesírási hibákért, gyorsan írtam.
Az itt olvasottakhoz én is hozzáteszek egy picit:
Pécsett elsős koromban, nagy önbecsüléssel és szorgalommal igyekeztem a maximumot kihozni a félévből, mert minden az újdonság erejével hatott rám. Az első félévben mindenből 5 öst is kaptam. A második félévben már csak kifejezetten az erős tárgyakra koncentráltam, a tölteléket csak a minimum szintjén hoztam, mert 7 vizsga mellett más lehetőség nem is volt nagyon. Mindhárom szigorlatom 5 ös lett.
A 2. évben rájöttem, hogy hatalmas iram volt nekem az első év, elkezdtem lazítani, de a fontosabb vizsgákat így is hoztam jó eredménnyel. A 2. év második félévében rájöttem, hogy baromira nem tetszik nekem az alkotmányjog meg a közjogi vonal, itt már rendesen leengedtem és jöttek a 3. közeli jegyek.
A 3. év a Pp vel és a köziggel maga volt a borzadály. Gyűlöltem ezeket a tárgyakat.
A 4. eleje a Be. és a sok vizsga miatt nagyon nehéz volt, itt sokat nem lehetett lazsálni, a második félév viszont felüdülés volt a TB vel és a munkajoggal.
5. évben a nemzi. magánjog és a nemzetközi jog megoldható volt átlagos tanulással, a következő félévben a záróvizsgákkal már megszenvedett az ember, az egy kegyetlen nehéz időszak volt, de pont a legutolsó záróvizsga előtt megtaláltam az összhangot és a legnagyobb akarással és elszántsággal mentem el rá.
A lényeg az, hogy órára bejárni a fontosabb tárgyaknál inkább pofavizitre és ment be az ember sokszor, mert jegyzetelni nem nagyon lehetett, kivétel persze a villámkezű gépírócsajokat, meg sokszor az órai alvás is remek időtöltés volt egy unalmas résznél. Az előre kidolgozott, gépelt jegyzetek nagyon sokat segítettek, de fontos volt, hogy a legjobbakat sikerült megszereznem a haveroktól. Azért sokkal könnyebb volt úgy vizsgára felkészülni, ha volt pár előadáson az ember, de arra ügyelni kell, hogy senki nem terhelje túl magát, mert nem éri meg droidnak lenni.
Van, akiket érdekel a jog, és komolyan is veszik, van, aki csak papírra vágyik (bár arra ott a "közhely"). Persze, az elsőévesen naivitása sokat csökken ötödéves korukra.
Sunshine after the rain.
"Nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha mindent a lehető legkisebb erőfeszítéssel akar valaki elérni."
Ehhez én meg azt mondom, hogy az a lényeg, hogy elérd. Mégis minek csinálnád ki magad, ha nem muszáj? Persze ha élvezed, hogy szívhatsz, az más, már a legelső bejegyzésedből kiderült, hogy valami nem egészen oké. :D
utólag minden megszépül
Sunshine after the rain.
Kedves Egylány,
„Nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha mindent a lehető legkisebb erőfeszítéssel akar valaki elérni.”
hidd el, lesz az életben nagyon, nagyon sok olyan szituáció, amikor muszáj a maximumot nyújtanod (és még az is kevés lesz). Tartalékolj ezekre az alkalmakra...
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |