...dr. X ügyvéd...
Sunshine after the rain.
...dr. X ügyvéd...
Sunshine after the rain.
Nem olyan kardinális kérdés ez, hogy érdemes legyen sokáig ragozni.
Kedves naszméslivüj,
„Ha kijelentem hogy van egy doktorátusom akkor te mire gondolsz?”
arra, hogy kétértelműen fogalmazol...
Legislatorral kell, hogy egyetértsek.
Kacsa11
Akkor a hiba az ön készülékében van, mert a doktorátus a köznyelveben bizony a tudományos fokozatot jelenti.
De mint már írtam korábban, túl van lihegve a téma, ennyi szót nem ér meg.
Ha ez így van, akkor ÉN nem beszélem a köznyelvet, csak a tudományosat.
Sunshine after the rain.
A köznyelvben ilyen szó nincs is. :)
:D
Lehet, hogy KBS-nek igaza van.
Sunshine after the rain.
Kedves naszméslivüj,
„doktorátus a köznyelveben bizony a tudományos fokozatot jelenti.”
szerintem a köznyelvben a "tudományos fokozat" szó nem szerepel...
nem jogász ismerőseim nem régiben megszerzett doktorátusom hírén csak néztek, mint jolán a metéltre: "de hisz neked már volt olyan, nem???"
:)
Kacsa11
Grat így írásban is:-D.
Sunshine after the rain.
mihez? nem tudtam kibogózni utólag
Kedves Impossible,
mihez, mihez...szentté avattak!:)))
Kacsa11
Summa cum laude?
Vagy netán maga is aranygyűrűt kapott?
Hej, Imp, lehet, hogy nem kellene neked pókerozni. Ha ennyire nem figyelsz oda, mi folyik az asztalnál. ;)
Kedves kbs,
szerintem egyáltalán nem kéne neki...életveszélyes, ahogy "ragaszkodik a lapjaihoz"...:)
Kacsa11
"Hej, Imp, lehet, hogy nem kellene neked pókerozni. Ha ennyire nem figyelsz oda, mi folyik az asztalnál.;)"
A lé! :D
Kacsa,
milyen értelemben? PhD?
Kedves Impossible,
hogy, hogy milyen értelemben? szentté, ha mondom!:)))
Kacsa11
Az aranygyűrűhöz azért teljesíteni is kell, nemigen osztogatják.
Jogi területen még nem is hallottam aranygyűrűvel végzett személyről. Valaki?
Kedves Izaliza,
„Az aranygyűrűhöz azért teljesíteni is kell, nemigen osztogatják.”
mit teljesíteni?:)
nem nagyon látod át, hogy miképpen működnek a dolgok...
szerintem te világ életedben nagyon szorgalmas voltál.
Kacsa11
"mihez, mihez...szentté avattak!:)))"
Az a rossz hír, hogy ahhoz a katolikusoknál előbb meg kell halni, és csak aztán avatnak szentté, miután már boldoggá avattak.
"Vagy netán maga is aranygyűrűt kapott?"
Szerintem 1973-ban adtak utoljára ilyesmit graduális teljesítményért jogásznak; a posztgraddal együtt nézve pedig pár éve kapott egy debreceni köziges tanársegéd (már adjunktus) lány a PhD megszerzését követően, de rajta kívül senki.
Sunshine after the rain.
Iza, mondjak neveket? Amúgy tudományos teljesítményre nem hat ki...
Sunshine after the rain.
Kedves Kacsa 1111!
Az Egyetem ‐ a köztársasági elnök előzetes hozzájárulásával ‐ „Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae” kitüntetéssel avatja doktorrá azt, aki középiskolai, egye‐ temi és doktori tanulmányait az oktatási miniszter által megszabott feltételek szerint kiváló eredménnyel végezte.
Szerintem ahhoz, hogy ezt valaki el tudja érni a tehetség és szorgalom mellé olyan háttér kell, amely lehetővé teszi azt, hogy nyugodtan tanulhass amikor csak kell.
Ha ne adj Isten valaki beteg, dolgoznia kell a megélhetéséért (nem a zsebpénzért), lehet akármilyen szorgalmas, sosem fogja ezt tudni elérni.
Ismét más kérdés, hogy megéri-e? Úgyértem anyagilag?
Liza
Kedves Legislator!
Ha Á.Zs.-re gondoltál, róla nem tudtam, hogy kitüntetéses. De csekkoltam a CV-jét, és tényleg. De jóóóóó!
Á.ZS.-vel egyszer együtt ültünk egy OTDK bizottságban, jófej.
Ha van még esetleg olyan akiről tudod, és mondjuk szintén körül tudnád írni, kíváncsian várom, hátha kiderül valamelyik ismerősömről. :-)
Liza
Kedves Legislator!
A tudományos munkásságra leginkább az hat ki, hogy melyik lapnál van csókod :-)
Én úgy láttam első lépcső az ilyen kapcsolatok kiépítése. (ezt is tapasztalatból mondom)
Azért ahhoz, hogy valaki egy Állam-és Jogtudományba publikálhasson, nem elég (nagyon) jól írni...
Liza
Kedves Izaliza,
„aki középiskolai, egye‐ temi és doktori tanulmányait az oktatási miniszter által megszabott feltételek szerint kiváló eredménnyel végezte.”
humorérzéked eléggé fejletlen...
„Ismét más kérdés, hogy megéri-e? Úgyértem anyagilag?”
nem éri meg. ugyanoda el lehet jutni (sőt), ha az ember - horribile dictu - végig sportolja a középiskolát (like me - ha meg nem sportolam, akkor meg apám műhelyében dolgoztam vagy pihentem - egy biztos, bármit csináltam, csak tanulni ne kelljen!:))) ).
egy középiskolás gyerek...nagy gyerek, de gyerek. a gyerek meg legyen gyerek...mármint ha megteheti:)
„melyik lapnál van csókod :-)”
nekem egyiknél sincs, mégsem volt még gondom egyik általad emlegetett folyóiratnál sem...
mondjuk nem csoda: a cikkek 90%-a haszontalan szemét. jól megfér köztük az enyém is.:)))
„Azért ahhoz, hogy valaki egy Állam-és Jogtudományba publikálhasson, nem elég (nagyon) jól írni...”
konkrétan tök mindegy hogy miről és mit írsz...lásd fentebb.
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |