"Volt egy zseniális angol tanár, aki imádta a magyar kocsmákat, és ha meghívtad sörözni, cserébe a kocsmában egész estés külön csevegést kaphattál."
:-D, ez mekkora már!
Sunshine after the rain.
"Volt egy zseniális angol tanár, aki imádta a magyar kocsmákat, és ha meghívtad sörözni, cserébe a kocsmában egész estés külön csevegést kaphattál."
:-D, ez mekkora már!
Sunshine after the rain.
Bocs’ hogy beleszólok a magánbeszélgetésbe: a misztifikált nyelvtanulási elképzelést nézve, a munkaügyi központok által finanszírozott lehetőség jutott eszembe. Nem tudom pontosan, hogy most milyen módon lehet nyelvi képzést választani, de szerintem egy próbát megérne, ha valakinek ilyen fontos, és egyedül nem megy.
A munkanélküli kérhet képzést arra hivatkozva, hogy ezzel biztosítani tudná az elhelyezkedését. Nekem – igaz, jó néhány éve – ilyen finanszírozással sikerült két intenzív, hosszabb tanfolyamra bekerülni és a felsőfokú vizsgáig 1 év alatt eljutni. (Az igaz, hogy így is az otthoni munka tette ki a tanulás 80%-át.) Mindkét nyelviskola neves, nagyon jó volt, és felső szinten anyanyelvi tanárok is vannak. Volt egy zseniális angol tanár, aki imádta a magyar kocsmákat, és ha meghívtad sörözni, cserébe a kocsmában egész estés külön csevegést kaphattál. (Nem csak a képzést fizetik, hanem mellette havi minimálbérnek megfelelő támogatást + bérletet.)
(ujját tanárosan fölemelve, okoskatörp-hangon): És ne feledd el kedves Impossible, hányszor megmondtam, hogy Lomb Katót kell olvasni. (Ezt azonban saját hangján) Azt nagyon sajnálom, hogy vele (és Szűcs Jenővel, a híres magyar középkorásszal) sem találkozhattam.
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible,
én sem mentem angliába, ismerősöm sem ment dániába...a gép előtt tanultuk a nyelvet...meg a tv-ből.
Kacsa11
Kedves Berényi Miki,
én meg erre mondtam, hogy hülyeség...:)
Kacsa11
Enten ellen et livs-fragment. Ha már dán.-D.
Sunshine after the rain.
A válság nem ért véget. Messze nem.
Sunshine after the rain.
Mondtam én, hogy beszűkíti? Annyit mondtam, hogy a kutyát se érdekli... annyi hasznát veszed, mint a gimis rajzversenyen kapott oklevélnek.
Ja persze... előbb felveszik a helybélit, meg a külföldit, mint a magyart. Azok is dolgozni akarnak, most volt a válság.
odakinn lehet dolgozni is, ha nem is jogász melót. közben még tanulni is lehet. fél év alatt rengeteget fejlődik az ember, főleg ha már tud nyelvet, és fejlődni szeretne
net ott is van:)
Kedves Berényi Miki,
igazad van, a nyelvtudás beszűkíti a lehetőségeidet!
eredj már...
Kacsa11
Miki,
valahogy nem ez a fixaideálom. :D
Kacsa,
igen-igen, de ha semmi pénzed sincs, úgy eléggé nehézkes minden, ezt talán nem kell jobban magyarázni.
Azért ne túlozzuk el a nyelvtudás, Erasmus, külföldi tanulmányok fontosságát. A magyar munkahelyek nagy többségében az életben nem lesz szükséged a nyelvtudásra.
Kivel beszélsz majd angolul a nyírbátori polgármesteri hivatalban, a szegedi városgazdánál, a komlói ingatlankezelőnél, egy miskolci ügyvédi irodában, a salgótarjáni városi bíróság bírájaként?
Kedves Impossible,
van egy ismerősöm.
mérnök végzettségű.
munkanélküli.
az interneten kezdett dánul(!) tanulni.
letöltött oktatóprogramokat. utána nézett neten, hogy a dán állam mennyiben segít ösz-töndíjakkal a dán nyelv tanulását (segíti(!)). Dán művészfilmeket töltött le, és nézett "rongyosra".
Most már ott tart, hogy dánul lenyom egy telefoninterjút simán, és készül Dániába.
Én is magamtól tanultam meg angolul, nem pedig nyelviskolákban.
Szóval ez nem (csak) pénz kérdése.
Kacsa11
Kedves Impossible,
van egy ismerősöm.
mérnök végzettségű.
munkanélküli.
az interneten kezdett dánul(!) tanulni.
letöltött oktatóprogramokat. utána nézett neten, hogy a dán állam mennyiben segít ösz-töndíjakkal a dán nyelv tanulását (segíti(!)). Dán művészfilmeket töltött le, és nézett "rongyosra".
Most már ott tart, hogy dánul lenyom egy telefoninterjút simán, és készül Dániába.
Én is magamtól tanultam meg angolul, nem pedig nyelviskolákban.
Szóval ez nem (csak) pénz kérdése.
Kacsa11
Épp jövök állásinterjúról amúgy. Ügyvédúr szerint azért jó földhivatalba járni, mert ott az ember jogászokkal beszél, és így megtanul viselkedni, meg megtanul beszélni. Egyébként pedig nem tartja illetlenségnek, hogy megkérdeztem, átvállalná-e az ügyvédi kamarába való belépés költségeit... Ha az ilyenek nem vesznek fel, akkor én vagyok a szar alak? :D Csak költői kérdés.
Még annyi kérdés az előzővel kapcsolatban, hogy: ha mindenért az egyén a felelős, akkor minek van az egyetem? Esetleg nem nekik kellene elmondaniuk, hogy fiacskáim, mi itt egyetlen egy középfokú nyelvvizsgát követelünk meg a diplomához (amihez úgy egyébként használható tudás alig jár, ezt is jó, ha tudjátok), de ha csak azt csináljátok meg, amit kérünk, akkor semmivel sem lesztek előrébb annál, mint ha nem csinálnátok?
Miért kellene nekem tudnom 18-20 évesen, hogy az az egyetem, ami folyton dicséri magát, gyakorlatilag átver??? Ez az én felelősségem? Na azért ne szórakozzunk már!
Kacsa,
nulla pénzzel nem gondolod, hogy elég nehéz nyelveket megtanulni olyan szintre, ahogyan pl. te tudsz? Ha kimegyek külföldre, az is pénzbe kerül, minden abba kerül. Egyelőre örülök, hogy még nem haltunk éhen, és nem árverezték el a lakásunkat.
Az ügyvéd unokatesóm is azt a szöveget nyomta nekem, amit te, hogy magamnak köszönhetem, és most akkor viseljem is a felelősséget, és ő nem ajánl be sehova, mert szerinte nem vagyok szorgalmas, nagy tudású, kitartó és precíz. (Namost mindezeket arra alapozza, amit gimnazista koromban rólam szóló híresztelésekből megtudott.) Igen, valóban lehettem volna sokkal szorgalmasabb, de vele ellentétben én rühelltem ezt az egyetemet, és senki sem látott el semmiféle jótanáccsal. Igen, ennek ellenére is lehetett volna annyi eszem, hogy tájékozódom magamtól. Nem volt.
Igaznak lehet igaz, de akkor sem fair. És azt sem tudom, hogy hogyan segíthetnék:-(.
Sunshine after the rain.
fair vagy nem fair, de igaz.
Kacsa11
Tény, hogy lehetne fegyelmezettebb, céltudatosabb alkat is. Azonban ez a dolog akkor sem fair.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
szeretek mindent a lehető legegyszerűbben látni...így elkerülhetem azt, hogy olyasmit lássak bele dolgokba, amik nincsenek is, és ezáltal bonyolítsam a dolgokat...
kérdezd meg a géniusztól, hogy mennyit fejlődött német és/vagy angol nyelvtudása...másfél éve még azt hajtogatta, hogy ő mennyire meg fog tanulni egyik vagy mindkét nyelven, sőt külföldre akart menni LLM-re...
pedig a sok munka nem vette el az idejét...
mi ez, ha nem önsorsrontás???
Kacsa11
ez azért nem ilyen egyszerű
Sunshine after the rain.
az önsorsrontás eredménye...
Kacsa11
Ez azért valljuk meg, nem egy kellemes állapot:-(.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |