Pázmányos vagyok és most fogom kezdeni a polgárt és az lenne a kérdésem hogy milyen könyveket ajánlanátok amiból érdemesebb tanulni és készülni??
Polgárjog I
Ha Pázmányos vagy, akkor egy életre felejtsd el, de azonnal a topic címét! NEM polgárjog!!! Hanem POLGÁRI jog!!!
Még néhány kifejezés, amiért üvöltöznek (meg vizsgán mérgesek, ha rosszul mondod):
- indoklás helyett helyesen: INDOKOLÁS
- 1959. IV. tv. helyes kiejtése: ezerkilenszázötvenkilencedIK évi negyedIK törvény. Tehát törvényeknél: "-ik -ik"!
- paragrafus helyett: SZAKASZ
Vizsgán ezeket mondd helyesen, és soha ne nevezd a polgári jogot polgárnak vagy polgárjognak, sem semmi másnak, az csak és kizárólag POLGÁRI JOG!
gabcika:
én személy szerint az ajánlott irodalmat ajánlom. bőven sok lesz az is.
ha valamit akarsz ezen kívül lapozgatni, az a biblia legyen, mert az imákra szükséged lesz.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
_Wasp_
biztató szavaid vannak :DD egyébként én is ajánlom az évi egyszeri szanatórium látogatást a vizsgaidőszak leteltével, ott lehet vörös lufikkal szaladgálni a kertben, olyan megnyugtató tud lenni....
Iwikó
Ildikóka PPKE-s vagy? Ha igen, vizsgáztál a tanszéken Jobbágyi professzor tanszékvezetői pozícióba kerülése után? Vidám dolog... :)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Hát ez igy elég ijesztően hangzik pedig igy tétel számban nem tünik olyna nagyon soknak mégis ennyire nagyon nehéz????
_Wasp_
nem, én PTE-es vagyok, de ott is van pár figura, akiket vitrinbe kellene zárni egy örök életre :))
gabcika,
ne hagyd magad becsapni, ne a tételek számát nézd, az oldalszámokat! (Plusz anno nálunk a 100 valahány tételes Pp. mellé vagy 300 (beugró)kiskérdés dukált...szóval erről ennyit..)
Iwikó
Ma már több helyen a beugrókat is megszüntették, hogy a későbbi kiugrók könnyebben érvényesüljenek!
gabcika: igen, ez a legnehezebb vizsgasorozat az egyetemen. én pl szeretem, de akkor is a legnehezebb.
"segít", ha a ptk tételre vonatkozó szakaszát fejből vágod, én a helyedben már most nekiállnék olvasgatni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Erről a topic-címről Nelson Mandela harcai jutnak eszembe. Impy még jó, hogy kifejtetted erről a véleményed, hogy hamarabb képben legyen a jövő optimista hallgatói nemzedéke....nemcsak a Pázmányon!
Sz.Márton,
ha jól tudom a mi egyetemünk még mindig gyakorolja...(lsd. nemzetközi jog, Pp., Polgár, Be. stb.), nálunk ez bevett szokás (ez már majdnem dupla vizsgáztatásnak számít szerintem...)
Iwikó
Ildikóka82
Jó szokás, ebből a tárgyból nem árt, így legalább biztos át kell tanulja az adott vizsgaanyag alapjait aki így vizsgázik!!!
Sajnos nálunk is van beugró ahol általában a csoport fele el is vérzik persze azt hallottam azon mulik melyik csoportba kerülsz melyik tanárhoz.
Hát akkor már előre félek és akkor még ott van hozzá nemzetközi jog, közigazgatási jog, pénzügyi jog stb.
ilyenkor mindig elgondolkodok rajta h kell e ez nekem hogy mikor ön vissza az egésznek a haszna mármint a sok szenvedésnek.........
Ez csacsiság. Hogyan függhetne az írásbeli beugró értékelése attól, hogy melyik tanár vizsgáztat?
És miért lenne szenvedés a jog tanulása? Ha az, akkor jobb ha most abbahagyod - különben életed végéig szenvedhetsz majd.
az írásbeli nem függ attól, hogy melyik tanár javítja: központi kérdéssor és megoldókulcs van. Ha csak egy két pont hiányzik a 61 százalékhoz, akkor érdemes elkérni a tesztet, én már vitatkoztam ki vizsgalehetőséget - rossz volt a megoldókulcs.
50% bukás sok, nincs annyi. a beugrón nem szokott több mint max 30-40% megbukni.
a szóbeli tényleg tanárfüggő. én olyant is hallottam, hogy volt olyan vizsga, ahol senki nem bukott meg a 15-ből. (és láttam több olyant, ahol mindenkit kivágtak)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Ha józan a vizsgáztatód és legalább az egyik, ha esetleg már bizottsághoz mész 70 év alatti és nem ő dirigál a mellette lévő tanerőnek, és nem helyben olvassa el önmagának is a Ptk-t, az már pozitívum!
Marci, csak nem te is Pázmányos voltál? :D
Wasp, Jobbágyi szerintem jófej, vizsgáztam nála 2x is, és egyik alkalommal sem buktatott meg. Az egyik 2-est azért adta meg, hogy ne essék bántódása (így szó szerint mondta...előttem ugyanis mindenkit kivágott, talán érezte, hogy ez már kicsit sok lesz), a másik 2-esre pedig rádumáltam (elég nehezen, de mivel nem adtam fel, megadta). Sajátos stílusa van, de rendes ember - érthető okokból ezt sokan nem veszik észre. :)
gabcika,
nem félni kell, hanem tanulni. A vizsgáztatók az én tapasztalataim szerint általában korrektek. Lehetőleg kb. 3.-os korodban vagy 4.-ben menj külföldre ösztöndíjjal fél-egy évre. Külföldi tapasztalattal és jó nyelvtudással (2 nyelvet nagyon jól tudj) majd viheted valamire, enélkül nemsok értelme van elvégezni a jogot, mert enélkül nemsokra mész vele.
Szívesen mennék külföldre de egyenlőre dolgoznom kell hogy suliba tudjak járni ráadásul most váltottam munkaehelyet ahol elég sokat kell dolgozni és fogalmam nincs hogyan fogom összehangolni a kattőt.
A sajátos stílust az miben merül ki nála?
Na, látom elkaptad a kacsakórt. Sejtettem, hogy fertőző.
Nézd Zoli, nem tanultam külföldön - itthon is csak levelezőn -, egy nyelvet sem tudok "nagyon jól", nem hogy kettőt. Mégis elismert és keresett ügyvéd leszek öt éven belül. "Valamire" pedig máris vittem.
kacsakór...ez jó :DD
Kbs, Ön szerintem a ritka példák egyike..., de nézett mostanában álláshirdetéseket? A mai fiataloktól igenis megkövetelik a nyelvtudást, alig van pár olyan pozíció, amit komplett nyelvtudás nélkül be lehetne tölteni...
Iwikó
Impy!
Kis kiváncsi, de ezt itt megértem és helye van!
Én egykoron átjelentkeztem onnan! Részemről nagyon nagyon jó döntés volt! A többit majd egyszer egy fórumtalálkozón, szigorúan alkoholt is tartalmazó nívós ital mellett! Hasznos és érdemes tanulság.....
Ti nem tegeződtök? Anyám...ez a 21. század! :D Mondjuk Grád András tanárurat magázom, de az mégiscsak más, ő azért egy tanár. 21 éves tanársegédnek is csókolomot köszönök. :D
Én is tanár vagyok. :) Ettől persze, Ildikó még nyugodtan tegezhetne.
Ja és kbs, ha keresett ügyvéd leszel, felveszel jelöltnek? Mondjuk azt nem értem, miért csak leszel. Te nem olyan 40 körüli vagy? :D
Marci, én is gondolkoztam egy időben váltáson, de végülis kitartottam a jó öreg Pázmány mellett. Szeretem a kihívásokat, nem menekülök el a nehézségek elől, sőt, ha valami nehézségbe ütközöm, élvezettel vetem neki magam, engem ez éltet. Ez egy kicsit talán mazohista dolog, de ez van. Amúgy melyik évjáratból való vagy? :D
Impy!
Ha megadod anonim (talán v.mi szürke herceges?) email-címed pontosan, akkor privátban leírom!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02