Polgárjog I

Kacsa1111 # 2009.08.27. 17:46

Kedves Dr.Attika,

Egyik ügyvédtől sem kapsz gyakorlati tapasztalatot, hiszen a konkurensét kellene „kinevelni“ és ő ebben nem érdekelt.

1)
nálad sem lennék jelölt...
ha ezen felfogást a gyakorlatba is átülteted.

2)
nem gondolhatod komolyan a fenti állítást...ha igaz lenne, amit írsz, akkor gyors halált halna az ügyvédi szakma.
nem mindent lehet autodidakta módon megtanulni...

Kacsa11

Dr.Attika # 2009.08.27. 18:01

"caimus"!
Nem osztom azon álláspontodat, miszerint természetes a lótifutiság az elején. Szeptember 1-én lesz 27 éve, hogy első hivatásomat megkezdtem. ( honvéd tiszt , rádiós szakaszparancsnok). Az első nap bemutatkozással, a második nap a szakasz átvételével telt. A harmadik napon már teljességgel helyt kellett állnom. Mindenki azzal a vélelemmel viszonyult hozzám, hogy ha a hivatás folytatására képesítő oklevelet ( a hadseregben az arany csillagot is ) megszereztem, akkor azt el is tudom látni. Te írtad, hogy nem ismersz olyan ügyvédet, aki ügyvédjelöltet meg tud fizetni. Akkor ne alkalmazzon.
Azt sem látom, hogy létezne a mai Magyarországon olyan ügyvéd, aki önzetlenül ,hivatásbéli tudás és gyakorlat átadása érdekében alkalmazna ügyvédjelöltet. Szerintem Te se várj ilyet. Szerezd meg magad a tapasztalatot, mint ahogy vélni sejteted az előző hivatásodnál is megtetted.

calmus # 2009.08.27. 18:17

Dr. Attika,

De honvédtisztként gondolom gyakorlat-orientáltabb képzésben részesültél, mint amit a jogi egyetem nyújt :), és nem volt előírva a bojtárkodás...

Magam megszerezni csak akkor tudom (és itt most valós gyakorlati tudásra gondolok), ha elmegyek jelöltnek vagy gyakornoknak, csak az utóbbiért nem nagyon fizetnek, és ezt én harmincas éveim elején nem engedhetem meg magamnak. Szóval kényszerhelyzet van, másrészt a valós igényem a tanulásra.

A mostani munkaterületemen is végig kell járni a szamárlétrát, és eleinte kisebb a felelősség.

De ha ügyvéd szeretnék lenni, és nem közszférában aktát tologatni, akkor kell a gyakorlat, szóval egyetértek Kacsával, de azért köszönöm a tanácsokat, mindent megfontolok.

Dr.Attika # 2009.08.27. 18:44

Kedves "Kacsa 1111"!
Az ügyvédi szakma nem azért nem halt ki, mert agilis ügyvédek a nap 24 órájában a jelöltjeik gyakorlati felkészítésével foglalkoznak, hanem azért mert van rá igény. Nálam biztosan nem lehtsz jelölt, mert ésn bizonyosan nem fogok alkalmazni ügyvédjelöltet. Egyébként honvédtisztként sem volt a képzés gyakorlatiasabb csak ott komolyan vették a diplomát és az azt igazoló végzettséget.

Impossible # 2009.08.28. 08:57

Kacsa,

szal a parton egy sárga épület fekete betűkkel? Csak tipp. :)

Kacsa1111 # 2009.08.28. 09:40

???

Kacsa11

Impossible # 2009.08.28. 10:01

Most írjam ki a nevét? Mindegy, hagyjuk. :D

Kacsa1111 # 2009.08.28. 10:54

Kedves Impossible,

fingom sincs miről beszélsz...

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.28. 11:13

Arra tesz távoli célzásokat, hogy szerinte hol dolgozol.

Sz.Márton # 2009.08.28. 11:26

Impy!

Megkaptad a tegnapi e-mailt, vagy még mindig olvasod?

Impossible # 2009.08.28. 11:50

Azért távoli a célzás, hogy titokban maradjon a megfejtés. :)

Marci, megkaptam, köszi.

Sz.Márton # 2009.08.28. 11:54

Impy!

Nem nehéz megfejteni, de más évek ugyanazon hónap napján több neves személyiség született, akár itthon akár külföldön.

Impossible # 2009.08.28. 11:56

Annyira nem akarom megfejteni. :D

bajussz # 2009.08.28. 11:59

Dr Attika írta:

"Nálam biztosan nem lehtsz jelölt, mert ésn bizonyosan nem fogok alkalmazni ügyvédjelöltet."

az exfőnököm is ezt mondta 10 éves munka után, aztán jöttem én, és még két másik srác. egyedül intézel mindent, vagy titkárnő segít?

lehet magáznom kéne Önt :D

hunfrakk # 2009.08.28. 17:24

a sercilhez való jog

Impossible # 2009.08.29. 09:46

hehe, ez jó volt

és igaza is van a férjnek

a feleség viselkedése megint tipikus női viselkedés (leszarjuk az észérveket, és mi döntünk)