Sziasztok!
Szeretnék felkerülni a levelező listára, küldene valaki egy meghívót ?
Elöre is köszönöm .
Sziasztok!
Szeretnék felkerülni a levelező listára, küldene valaki egy meghívót ?
Elöre is köszönöm .
Sziasztok!
Szeretnék felkerülni a lev listára, küldene valaki egy meghívót?!
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Szeretnék felkerülni a lev listára. Küldene valaki egy meghívót?
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Új vagyok én is, küldene nekem valaki meghívót a lev listára?! Köszi előre is :-)
Igen, ezt megkaptuk. Köszi, hogy szóltál.
Elsősök ezt megkaptátok?
"Tisztelt Hallgatók!
Az I. évf. levelezős joghallgatók konzultációs beosztása az alábbiak szerint változott:
Szept. 25.: 13.30 – 14.00, Magyar jogtörténet gyakorlat, dolgozat (változatlan!)
Szept.: 25., 14.00 – 18.00: Szociológia
Szeptember 26.: 15.00 – 18.00: Magyar jogtörténet
Október 9.: 12.00 – 15.00: Szociológia
Október 31.: 15.00 – 18.00: Magyar jogtörténet "
Ma jött ez az üzenet.
Köszönöm!
Elküldtem a meghívókat minden jelentkezőnek! Üdv. közöttünk.
Sziasztok!
Tudna valaki nekem is küldeni egy meghívót a lev listára? Én is első éves levelezős vagyok.
Előre is köszönöm! cím: katy.szabo@citromail.hu
Tud -e valaki arról,hogy 2010-től változik a jogi szakvizsga rendszer, és ha igen hogyan?
Hallottam én is régebben erről kósza hireket de mi a valóság?
Köszi
köszönöm :)
Sziasztok!
Most kérdeztem meg a tegnapi számon a diákigazolvány hollétét, és mint mondták szeptember 7.-én már elküldték az intézménynek.
Tehát a TO-n van.
A Tripartitumból csak az kell, amit Tanárnő felrakott a kari honlapra! A többivel ne foglalkozzatok!
Timi! Küldtem mailt!
A diákigazolványokat a tanulmányin lehet átvenni, az ajtóra ki szokták írni, hogy kinek érkezett meg, illetve küldik a névsort üzenetként is.
Nekem november közepén jött meg tavaly a diákigazolványom, mert én a jelentkezési lappal nem igényeltem meg, csak szeptemberben. Aki már azzal együtt elküldte a diákigazolvány-igénylőt, hamarosan megkapja! De ideigleneset is tudnak adni. (Tavaly 500 Ft volt.)
Timi!
Ja, tudom hogy csak az kell, de nem tudtam hova tenni az egészen belül, ill nem találtam benne rendszert. És én akkor tudom megtanulni ha látom mi mihez kapcsolódik.
Hogy a teljes halmaz mely részhalmazát kell tudni.
Ebből kell az:
1) ELŐBESZÉD előszava és 1-12 CZIM-e
és a 2) MÁSODIK RÉSZ 7-12 CZIM-e.
Ez van fenn a kari honlapon.
• a Tripartitum honlapra is felkerült részletei
• az 1608. k. u. I. tc. (honlapra is felkerült).
Ebben az eredetiben látok egy
"Fenséged országbirájának itélőmestere, a maga szolgálatait legalázatosabban ajánlja
Ámbár e nemes Magyarországnak..." stb
ami 16 CZIM-ből áll
"ELŐBESZÉD
Nemes Magyarországnak törvényeit és törvényerőre emelkedett szokásait készülvén leírni..." stb
"ELSŐ RÉSZ
NEMES MAGYARORSZÁG JOGAINAK ÉS SZOKÁSAINAK
HÁRMAS FELOSZTÁSÁRÓL ÁLTALÁBAN" stb
"MÁSODIK RÉSZ
NEMES MAGYARORSZÁG JOGAINAK ÉS SZOKÁSAINAK
MÁSODIK RÉSZÉRŐL ÁLTALÁBAN"
"AZ ORSZÁG JOGAINAK ÉS SZOKÁSAINAK HARMADIK RÉSZÉRŐL ÁLTALÁBAN" itt például -ellentétben az első és második résszel- nem írja hogy "HARMADIK RÉSZ", csak a rész címében van benne a szó.
"A MUNKA BEFEJEZÉSE
Ezek azok, legbölcsebb és legjobb fejedelem, a miket a te parancsodra..." stb
Én pl így tagolnám, de ez nem helyes...
Van a diákigazolványkzp-nak egy telefonszáma:
06-1-266-7733, azon lehet érdeklődni.
Sziasztok!
A Tripartitum tagolását nem értem.
Az órán általam lejegyzetelt anyag szerint 3 részből áll: 1)bevezetés 2)előbeszéd 3)nem értettem, gondolom a 3 részből.
Erre utánanéztem és a wiki szerint:
4 részből áll: 1)előbeszéd 2-3-4)a három részből
Megtaláltam docban a -feltehetőleg- eredeti, egész Tripartitumot és ott van
egy előbeszéd előtti rész van:
"NEMES MAGYARORSZÁG SZOKÁSJOGÁNAK HÁRMASKÖNYVE
MELYET WERBŐCZY ISTVÁN
A KIRÁLYI FELSÉG SZEMÉLYES JELENLÉTÉNEK HELYTARTÓJA, A LEGNAGYOBB GONDDAL KÉSZÍTETT
ULÁSZLÓ ÚRNAK" stb
(http://209.85.129.132/search?…)
előbeszéd
és három rész,
illetve az egyik találat szerint (http://209.85.129.132/search?…):
"A Hármaskönyv szerkezetileg négy fejezetre tagozódik:
Bevezetés vagy Előbeszéd (Prológus) és három rész (Pars). Minden fejezet címekre (titulus) van felosztva."
Most akkor mire tagolódik?
Sziasztok!
Ti sem kaptátok még meg a diákigazolványotokat?Én ugy emlékszem azt irták, hogy küldeni fogják a levelezősöknek.
Sziasztok!Valaki nem küldené el a tavalyi jogtöri gyakorlat zh kérdéseit csak hogy mire számítsunk!
Előre is köszi!
Ez nálunk is működik! :)
Sőt! Az előző évi kérdéseket is összeszedtük, szinte ugyanazokat kaptuk mi is!
Már átküldtem a tavalyi magyar zh kérdéseket a lev-listára.
Mindenkinek egy szekérrel a péntekhez. Aztán számoljatok be a zh-ról.
A listára ha lehetne, akkor a kérdéseket is feltehetnétek, amikre emlékeztek, a később jövők, vagy a kicsit lemaradók érdekében. Ez nálunk nagyon bevált, mindig voltak csúszósok, akik abból, hogy egy-egy zh, vizsga után közösen összeszedtük az infókat, nagyon sokat tudtak profitálni.
Köszönet érte mindkettőtöknek.
Kiskrosz=Kriskosz
Bocsi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |