de úgy nem telik a gyakorlati idejük.
szerintem is nagyjából akkora ötlet, mint a gyakorlati idő kettőről három évre növelése annó, csak elodázza a probléma megoldását.
gyakorlatot de hogyan?
akkor majd titkárnői státuszban fognak dolgozni?
gondolom így akarják a túltermelést visszaszorítani, nem tudom jó ötlet-t
Láttátok az új rendelkezést az ügyvédi törvényben, miszerint egy ügyvédnek ("mentornak") maximum három jelöltje lehet?
az exfőnököm is ezt gondolta, aztán lett 3 jelöltje
hivatalbajárni, sorbanállni jó a jelölt, hidd el, sok időt megspórolnél, kényelmesebben élnél
Csipke :)
"Ha valaki igazán akar dolgozni, akkor talál állást."
Kedvenc mondatom ez, nagyon nagy kedvenc. :D
És milyen gyakran kell hallanom/olvasnom.
Az emberek igazán nem dolgozni, hanem megélni akarnak! A probléma ott van, hogy abból a szarból, amit adnak szerencsétleneknek, nem lehet megélni! Ezt kellene tudomásul venni elsőként.
Szia Virgini!
Igen, még folyamatban a keresés, ha érdekel, vagy ismerőst, nézd meg, pl. ELTE honlapján is fenn van a hirdetés.
fresa!
Én nagyon is korrektnek tartom, amit írtál. Anno én több évet voltam gyakornok és csupán tapasztalatot kaptam viszonzásul. De mindenképpen megérte, mert az egyetemi évek alatt sikerült rengeteg tapasztalatot felhalmozni, és így bővült pályakezdőként is az önéletrajzom :)
Ha kerestek még gyakornokot (pénzért manapság ki nem menne el dolgozni?!), akkor jelezz nekem, nem hiszem, h lehetetlent kérnétek!
Üdv.
Csipke...igen, de a legrosszabb, ha biztosra ígérik,h kellesz, de a szerződés aláírása előtt egy nappal visszatáncolnak (mondván nekik is visszamondták állítólag a megbízásokat), és ott vagy, ahol a part szakad így szeptember 29-én...
Na, azért mind a két oldalra fel lehetne sorolni egy csomó dolgot pro-contra...
Ha valaki igazán akar dolgozni, akkor talál állást. Ha valaki igazán fel akar venni egy normális jelöltet, felvesz. Ennyi.
Csipke
Fizetés is lenne, és a heti kevesebb, mint 20 óra nem hiszem, hogy rabszolga-munkának minősülne.
(nézz körül, hány olyan álláshirdetés van, ahol konkrét fizetést látsz.... nem hiszem, hogy túl sokat)
Engem csak az zavar, hogy több fórumon megy a nyöszörgés (lásd pl. ezt a fórumot), hogy ingyen is mennének, ha lenne hova, de ha van lehetőség, akkor hirtelen eltűnnek azok a panaszkodók, akik nehezményezik, hogy szinte lehetetlen gyakorlatot szerezni.
Hagyjuk már ezt a "gyakornokosdit".Aki ilyet keres az általában "rabszolga munkát" kínál, aki hirdet az meg várna pénzbeli ellenszolgáltatást. Oda kellene írni, hogy ennyi és ennyi a javadalmazás. Mindjárt többen jelentkeznének.
Annyi helyen hallani, hogy szegény joghallgatók nem tudnak gyakorlatot szerezni...
Én a másik oldalát látom, elég régóta keresünk gyakornokot, hirdetünk honlapokon (egyetemekén, és máshol is), az eredmény siralmas: egy-két jelentkező, aki az általunk szabott kb. 3 feltételből (nyelvismeret, évfolyam, heti óraszám), jó, ha egynek megfelel.
Írtunk olyanoknak, akik magukat hirdetik. Sokan még válaszra sem méltattak... Pedig azt hinné az ember, hogy ha veszi a fáradságot, és "kiplakátolja" magát, akkor talán komolyan gondolja...
Ja és persze ők lesznek azok, akik ha netalán majd jelöltnek jelentkeznek, csodálkoznak, hogy megbízhatatlannak tartja őket az ember eleve ....
Hideg...nem ezt jelenti. Azt jelenti, hogy ismerje meg, építsen ki tanár-diák viszonyt (ez nem azt jelenti, hogy járjon a tanárral, mielőtt még ezt is félreértené valaki).
Viff,
dehogynem lehet tudni. Én pl. szeretem a vattacukrot, banánosat főleg, de epres is lehet, ugyanis az ízre utaló elnevezés valójában sajnos leginkább csak színt takar.
Egyjogász,
Manapság már nem lehet tudni ki mit szeret....:))
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
"Az „előtte jól kedveltesd meg magad pl. egy Alkotmánybíróval“ az mit takar? Dugassa meg magát?"
:)
Ez a technika jelenleg csak hölgyeknél működik, tekintve, hogy csak férfi alkotmánybírók vannak.
Egy végzős srác hogyan tudja jól megkedveltetni magát egy Alkotmánybíróval? Ez engem is érdekelne:)))
Szóltam a főnökömnek, hogy ismer-e valakit,és ő szólt az érdekemben,hogy szeretnék egy kis gyakorlatot szerezni.
Nem rajonganak a gyerekkel rendelkező nőkért(se rendőrség,se bíróság,se senki...).
anitascher,
Ismeretség alapján, vagy csak úgy bekopogtál?
gabcika,
nekem összejött úgymond.
Kb. 2-3 hónapja járok egy ügyvédhez (igaz, hogy csak heti 1 alkalommal).Némi utánaérdeklődést igényelt a dolog,de ez talán azért van,mert egy vidéki kisváros közelében élek(értem ezt úgy, hogy Pesten nem biztos,hogy ilyen könnyen ment volna).Nekem kifejezetten jót tesz,jó a gyakorlati oldalt is látni.
Ja, és negyedéves leszek szeptemberben.
LOL @ Dr.Attika!!
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
Az "előtte kedveltesd meg magad pl. egy Alkotmánybíróval" az mit takar? Dugassa meg magát?
gabcika,
hogy mennek a nyelvek?
Ha jól mennek (mondjuk kettőt tudsz felsőfokon), akkor szerintem menj nemzetközi ügyvédi irodába (ha érdekel+ha érdekel a pénz, mármint mennyiségileg, későbbiekre nézve). Vagy menj nemzetközi szervezethez. Ha nem mennek a nyelvek, és nemis akarod felhozni a tudásodat, vagy nem akarsz a nyelvekkel később jobb állást kapni, mint amit azok nélkül kaphatnál, akkor meg maradnak a magyar cuccok. Én ebben az esetben Alkotmánybíróságra mennék (előtte jól kedveltesd magad pl. egy Alkotmánybíróval), nameg persze ott vannak a magyar ügyvédi irodák és ak özigazgatás is. Közigazgatásba most én nem szeretnék menni (egyébként se a szívem vágya :D ), ügyvédi irodába benéznék, bár a magyarok szerintem közel sincsenek olyan jók (fizetést nézve) mint a nemzetköziek. Mindez csak magánvéleményem, amiért felelősséget nem vállalok, ráadásul fórumon vannak nálam sokkal tapasztaltabb, hozzáértő jogászok, érdemes az ő véleményüket is elolvasni, én csak azért írtam most, mert láttam, hogy senki se reagál. :)
Szia!
Én is hasonló cipőben járok, most leszek negyedéves (másoddipl.). Most kezdek keresni hasonló céllal.
Én arra gondoltam, hogy a hozzám közel lévő ügyvédi irodáknál, önk.nál (pl. gyámügyi ter.en, mert az első diplomám oda elvileg jó) megkérdezem, hogy nem kellene-e vki ingyen dolgozni bármit, amit rám bíznak, cserébe csak hagyjanak felszedni gyakorlati dolgokat.
Milyen területen dolgozol egyébként? Melyik egyetem, (ha publikus? Én ELTE.
Ha már lesznek tapasztalataid (a fogadtatásról), esetleg írd meg, köszönettel venném.
Calmus
Harmadéves levelezős joghallgató vagyok van föállásom de szertnék valahogy gyakorlatot szerezni hogy mire meg lesz a diplomám jól induljak. Szeretnék egy olyan helyet találni ahol napi egy két órát bent lehet lenni megnézni a folyamatokat illetve természetesen szívesen rész is vennék benen természetesen ingyen semmi féle jutatás nélkül csak hogy legyen gyakoraltom. Ti hogy kezdenétek neki?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02