gyakorlatot de hogyan?

Csipke # 2009.10.06. 10:18

Ezt nem hiszem el... nem nyomtam Crlt C-t, mindjárt el is szállt... khrrrr

De hátha behozza, ha ezt elküldöm. :)

Csipke

Csipke # 2009.10.06. 10:16

Wasp,

Nem tudják a férfiak, hogy hogyan kell, és a nők sem tudják, hogy hogyan kell azt fogadni.

Ezt aláírom. De azért mert más szemetel, én nem szemetelek.

Szerintem ugyanarról beszélünk, csak a megoldásában - már ha van ilyen - nem értünk egyet. Persze mindenki cselekedjen lelkiismereti meggyőződése szerint. :)

Vadkár: ha kint a tábla, akkor tökmindegy honnan jött a vad.

Üdv.

Csipke

_Wasp_ # 2009.10.06. 10:04

találkoztam olyan üggyel, hogy belterületen csapta el a vadkant az ürge a kocsijával…ki, kinek, mennyiben felel???

azon vadászati jogi jogosult felel a veszélyes üzemi felelősség szabályai szerint, ahonnan a vad kiváltott.

:)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2009.10.06. 09:38

Kedves Impossible,

vadászat=ölés

egyszerű vagy, mint a faék...
a vadászat kicsit több ennél...nem is kicsit.
de ezt már lentebb is megírtuk...többen is.

rohadt dolog ez a funcionális analfabétizmus...:)))

az udvarlós beírásodra meg sportszerűtlen lenne reagálnom...így hát nem is teszem...túl magas labda;)

Kedves Csipke,

az általánosítással, pre-koncepciókkal, előítéletekkel az ember sok időt megspórol:)))

Kedves wasp,

(kerékcsere: voltam már olyan hülye, hogy kérés nélkül megálltam segíteni, (öltönyben persze) de három kedves szót nem kaptam… (értek ez alatta egy „szia“, „kösz, hogy megálltál“, „viszlát“ kifejezéseket) na ilyenekkel rontjátok el a férfiembereket.)

pedig a minimum lett volna, hogy ott helyben jól lekapjon...:)))

Kedves 30-06,

nem is vadászattal van bajom...mint azt már leírtam, a vadászat fontos és szükséges tevékenység.

nekem az állatok elpusztítása élvezetének genetikai összefüggésére vonatkozó megjegyzésed csípte a szememet...

egyébként az első ezzel kapcsolatos beírásodban semmi olyan nem volt, ami az általad említett témák felé sodorhatta volna a beszélgetést...pedig tényleg érdekes téma.

találkoztam olyan üggyel, hogy belterületen csapta el a vadkant az ürge a kocsijával...ki, kinek, mennyiben felel???

Kacsa11

Egyjogász # 2009.10.06. 09:33

"Foglalkozzon ezekkel az a három vadászati jogász, aki az elmúlt 60 évben volt Mo.-n."

Az egyik felvetette, hogy magas rangú katonai vezető elvtársaknak nem túl etikus helikopterről, géppisztollyal vadászni, meg hogy annak mi a sportértéke, hogy Csau és Kádár elvtársaknak elé ketrecből terelték a befogott állatokat lelövésre, azóta nem látták...:)))

Sz.Márton # 2009.10.06. 09:24

Mihez is akar és egyáltalán hogyan, Valaki is itt gyakorlatot szerezni?

Csipke!

Eredetileg, amit mára csak pár idősebb és kevés fiatalabb népi iparművész tud, képletesen szólva a csipkét verik. Ugye nem ez volt a névválasztás indoka? Vagy egy esetleges jogilag is megközelíthető kicsépkézés a múltban, illetve lehet, hogy e nemes művészet, a népművészet ifjú (ház)mestere vagy? (...)

Ettől függetlenül lásd el a fiatal - "gyakorlatot de hogyan" - aktivistákat néhány női titok nyitjának, itt még félre nem vezethetően elhitethető részéről, de jó nagy homály leple alatt, az időszakos keresztényi bűntudat helyett, elektronikusan vadászó Impyboy remények éltetésére....

Legislator # 2009.10.06. 09:22

Foglalkozzon ezekkel az a három vadászati jogász, aki az elmúlt 60 évben volt Mo.-n.

Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.10.06. 09:08

egyébként visszatérve a picivel korábbi gondolatmenetemhez, amiben - sarkítottan - mindent rákentem a feministákra

Igaz, probléma, hogy az "udvarlás" kultúrája kihalt. Nem tudják a férfiak, hogy hogyan kell, és a nők sem tudják, hogy hogyan kell azt fogadni.

Tudod ez hasonló, mint az udvariasság kérdése. Megéli azt párszor az ember fia, hogy egy ismeretlen hölgy előtt kinyitja az ajtót, megállítja a buszt, átadja a helyét, és a hölgy egy pillantásra nem méltat (nem hogy azt mondja véletlenül "köszi"), mintha ez nekünk valami kötelességünk lenne ajtónállóként/buszsofőrként/ruhatárosként ismeretlenül az ő szolgálatára állni... na szóval megéljük ezt párszor, és az embernek tele lesz a hócipője a nagy emancipációval, és - hacsak nem kérnek meg rá kifejezetten - elsétál az ember a kereket cserélő, vagy a hátán zongorát cipelő hölgyek mellett.

(kerékcsere: voltam már olyan hülye, hogy kérés nélkül megálltam segíteni, (öltönyben persze) de három kedves szót nem kaptam... (értek ez alatta egy "szia", "kösz, hogy megálltál", "viszlát" kifejezéseket) na ilyenekkel rontjátok el a férfiembereket.)

_Wasp_

és felesleges megoldása

Impossible # 2009.10.06. 08:58

"ugyanis nem a vadászat=férfias, hanem ölés=férfias dimenzióban mozgunk…" (Kacs)

vadászat=ölés

Egyébként meg az udvarlásodhoz:

"túl jól ismerem a nőket ahhoz, hogy őszintén tudjak nekik udvarolni…így hát nem is teszem. úgysem érdemlik meg" (Kacs)

Aki azt hiszi, hogy ismeri a nőket, az nem tudhat udvarolni. De tényleg jobb, ha nem teszed, így humánusabb. :D

_Wasp_ # 2009.10.06. 08:54

Tessenek annyit keresni, hogy eltartsanak egy családot lazán, akkor majd lehet reklamálni, addig meg tessék megmutatni, hogy ha jön a mamut (vagy mammut? :)) és meg kell védeni a családot, akkor nem őuraságuk fog legelől szaladni… :)

lazán el tudunk tartani egy családot (legalábbis az emancipáció előtti évek színvonalán ;) mindenképpen)

igaz, hogyha bejön egy vagy két válás, akkor 2-3 családot már nehezebben tart el az ember...

_Wasp_

és felesleges megoldása

Csipke # 2009.10.06. 08:18

Kacsa,

A :)-ból ítélve tudod te, de a biztonság kedvéért:

üdv a radikál soviniszták táborában!!!:)))

„egy nő ne autót vezessen, hanem háztartást…az anyós esetleg áramot!“:)))

Na, ezért. :)

túl jól ismerem a nőket ahhoz, hogy őszintén tudjak nekik udvarolni…így hát nem is teszem. úgysem érdemlik meg:))) (pontosabban előbb-utóbb bebizonyítják, hogy nem érdemelték meg…

Bár sajnos a nők nagy részére igaz, de azért nem túl egészséges az általánosítás... :) Arról nem is beszélve, hogy én hiszem, hogy az ember amit gondol, azt vonzza be... :)

Én is elég rossz véleménnyel vagyok a nőkről - nő létemre - de azért vannak még rendes lyányok... :)

Csipke

Kacsa1111 # 2009.10.06. 08:08

Kedves Csipke,

miért szólt nekem a legutolsó mondat?:)

egyébként meg az udvárlásos témához...túl jól ismerem a nőket ahhoz, hogy őszintén tudjak nekik udvarolni...így hát nem is teszem. úgysem érdemlik meg:))) (pontosabban előbb-utóbb bebizonyítják, hogy nem érdemelték meg...)
(kedvenc karaktereim Henry Higgins és Benedetto, mindkettő nőgyűlőlő...de aztán mégsem):)))

Kacsa11

Csipke # 2009.10.06. 07:42

Wasp,

akármennyire is fázom tőle, sajnos nem nagyon tudok vitatkozni azzal, hogy a nők hülyesége (oppárdon) is, hogy a férfiak ellustultak ezen a téren (is)...

Akkor bizonyára én egy ilyen régimódi (a divatosabb kifejezéssel élve: soviniszta) nőnemű lény vagyok, mert szerény véleményem szerint a "vadászat" nem a nők dolga. És igen, felmegy a pumpa bennem, amikor azt látom/hallom, hogy a nők majdhogynem kiírják a homlokukra, hogy... (ezt mindenki tudja).

Az emancipációt meg nem én harcoltam ki, nem is kértem, ebbe születtem bele, de ez nem jelenti azt, hogy tetszik. Attól, hogy a nők kivívták ezt a fenenagy egyenjogúságot - amivel többet szívnak, mint nyertek szerintem - még nem jelenti azt, hogy a természet által felosztott szerepeket is sutba kellene dobni. Hozzáteszem, nincs is készen rá a népség (se nők, se férfiak), hiába a naaaagy egyenlőség. Szóval attól még, hogy nem kizárólag a fakanálnál állok (megjegyzem, most is a fakanálnál állnak a nők, csak előtte még lehúznak 8-10 órát a munkahelyükön), még nem fogok udvarolni egy férfinak. Amelyiknek udvarolni kell(ene), az az én szememben nem férfi (és galád módon - amikor fiatal voltam és bohó - nem éppen cukormázosan hoztam ezt a delikvens tudomására).

Szóval van sajnos igazság abban, amit mondtál, csak szerintem ez nem menti fel a férfiakat az alól, hogy azokat a szerepeket nem élik meg, ami az ő dolguk lenne.

teccettek volna kéremszépen megmaradni a fakanálnál :D

Tessenek annyit keresni, hogy eltartsanak egy családot lazán, akkor majd lehet reklamálni, addig meg tessék megmutatni, hogy ha jön a mamut (vagy mammut? :)) és meg kell védeni a családot, akkor nem őuraságuk fog legelől szaladni... :)

Kacsa, ez utóbbi mondat neked is szól... :)

Kacsa,

ezt azzal védem ki, hogy (nincs?) nem lesz lányom…akárminek születik, én férfit faragok belőle:)))

:D na, ez is egy szép téma lehetne... :)

üdv.

Csipke

Kacsa1111 # 2009.10.06. 07:18

Kedves Egyjogász,

hát persze...ha tojó:)))

Kedves Impossible,

azért nem reagálok rá, mert annyira nincs köze ahhoz, amiről vitatkozunk, hogy még azt hinnék témát váltottunk...:)))

ugyanis nem a vadászat=férfias, hanem ölés=férfias dimenzióban mozgunk...
csak te nem...:)

Kacsa11

Egyjogász # 2009.10.06. 07:12

A legjobb a kacsavadászat...:)))

Impossible # 2009.10.05. 18:43

Kacsa, értsd már meg, hogy a vadászat azért férfias dolog, mert a vadászat mindigis a férfiak dolga volt. Ebben az értelemben férfias, nem abban az értelemben, hogy hű de nagy szám az, aki vadászik. De ezt már mondtam, és azóta is hajtogatod ugyanazt. Én elolvasom, amit írsz, meg elolvastam azt is, amit 06-30 vagy hogyhívják írt, de te vajon felfogod-e, amit írok, és ha igen, miért nem lehet reagálni? Tudom, velem kihívás vitázni, mert előbb-utóbb be kell látni, hogy vesztettél, de ne próbáld meg kikerülni ennek beismerését azzal, hogy nem reagálsz semmit, az sportszerűtlen. :P Lehetsz sportszerűtlen nyugodtan, csak akkor tudd, hogy az vagy. :D

hunfrakk # 2009.10.05. 17:40

hahahha

Kacsa1111 # 2009.10.05. 15:28

Kedves wasp,

üdv a radikál soviniszták táborában!!!:)))

"egy nő ne autót vezessen, hanem háztartást...az anyós esetleg áramot!":)))

ez az, ez kell nekik!:)))

Kedves Csipke,

ezt azzal védem ki, hogy (nincs?) nem lesz lányom...akárminek születik, én férfit faragok belőle:)))

Kacsa11

_Wasp_ # 2009.10.05. 15:19

Csipke, félkomolyra fordítva a szót.

(Vadászat hölgyekre)

egyrészt ez soviniszta hozzáállás, egy nő számáról különösen fura hallani - hiszen teljes egyenjogúság van. Másrészt lassan nagyon kockázatos lesz egy férfinak próbálkoznia, tőlünk nyugatabbra már kirúghatják a munkahelyéről, beperelhetik stb.

És nemcsak ott jöttek rá a pasik arra (hisz ki csak nem akarunk halni), hogy nem kell űzni a vadat, elég kinyitni a karám ajtaját, besétál majd magától.

Ez egyrészt kevésbé strapás, másrészt jóval kevésbé kockázatos taktika, hiszen az megalázó elutasítástól sem kell imigyen tartani. (bár a hölgyek egy részét a hideg rázza ettől a tendenciától, de szerintem tény, hogy errefelé megy a világ.)

többek között ezért van szerintem az, hogy a pasik kevésbé erőlködnek, és a hölgyek könnyebben adják magukat.

_Wasp_

és felesleges megoldása

bajussz # 2009.10.05. 15:17

jókat derülök itt egy-egy mondaton:D

Csipke # 2009.10.05. 14:44

Kacsa,

ez az élet rendje…:)))

Majd erről azért ne feledkezz meg, ha a lyányod lesz az, akiről ledumálják a bugyit... :D

Egyébként nem olyan könnyű ledumálni egy nőről... illetve... sajnos manapság - tisztelet a kivételnek - de... fel is pofoznám az ilyen lányokat izibe... Szóval azt elismerem, hogy a lányok legalább olyan hibásak, hogy a fiúk nem rájuk vadásznak, hanem vadkanra... :(

Mindenesetre az én lyányom ki lesz okosítva az ilyen döntögetős vadászok ellen, mint Kacsa... :)

Csipke

Kacsa1111 # 2009.10.05. 14:25

Kedves Csipke,

Fiúk, ti még nem gondoltatok bele abba sosem, hogy amit ti megtesztek a lányokkal, azt valószínűleg meg fogják tenni más fiúk a ti lányaitokkal? :)

ez az élet rendje...:)))

viszont hosszú távon nem túl kifizetődő… :D

való igaz: szerintem is jobb egy nőről ledumálni a bugyit, mint letépni...:)))

Kacsa11

Csipke # 2009.10.05. 14:19

Mivel Wasp-nak "tehenészete" van, az előbbi hozzászólásom leginkább Kacsát érintheti... :)

Csipke

Csipke # 2009.10.05. 14:18

Kacsa,

bár lehet, hogy a te technikád is célravezető…al­kalomadtán majd kipróbálom!:)))

viszont hosszú távon nem túl kifizetődő... :D

Fiúk, ti még nem gondoltatok bele abba sosem, hogy amit ti megtesztek a lányokkal, azt valószínűleg meg fogják tenni más fiúk a ti lányaitokkal? :) Mert az "eldőlt" lányoknak is van apukájuk, ugye... :) Szóval akár két X, akár XY, akkor is jó, ha tudja mindkét nem a "fortélyokat"... :D

Csipke

_Wasp_ # 2009.10.05. 13:51

Na, erről beszéltem… a probléma itt kezdődik… hogy a nő „levadászása“ neked egyelő a leteperéssel…

nekem nem kell bölényre vadásznom, van otthon tehenészetem :)))

szóval valszeg ezért is nem értek az ilyenhez ;)

_Wasp_

és felesleges megoldása