locsolás

Legislator # 2009.04.12. 13:50

Impi írta: "Legalább kilógok a sorból."
"És nem kell cserébe semmi, se pénz, se tojás, az úgyis van. lol"

Szerintem alapból kilógsz a sorból, de ebben hasonlítunk egymásra.

..."Az úgyis van." Kész ez a srác lol.

Ami engem illet, nem nagyon szoktam járni efféle locsolkodásokba, egy pár év óta úgy szétszéledt a család ilyen tekintetben.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.12. 13:15

Ja nem, csak jelképes lenne, pár csepp víz egy kis üvegcséből. :D

És nem kell cserébe semmi, se pénz, se tojás, az úgyis van. lol

monalisa1 # 2009.04.12. 12:54

Éppen azért kell előre szólni hogy ne meglepetész-szerű legyen a dolog., meglepetés az év bármely napján egy szál virág melynek jobban is örülnek.

És igen, egész évben alig találkozunk, aztán húsvét hétfőn is csak egy gyors leltár a közös ismerősökről: ki- kivel és hogyan...

A hagyományőrző húsvéti rendezvényeken látványos a sok szép hímes tojás - látjuk a tévéből, egyébiránt megveszik készen a piacon alkalmi asztaldísz gyanánt.

Akinek van pénze nagyrészt elmegy otthonról pár napra pihenni, kikapcsolódni.

A szódás üveggel való "locsolás" durva, a pacsulit meg utálják a nők - akkor meg minek is?...

Igen, a kissrácok is jobban szeretik a pénzt., a tojásfesték kiken mindent.

Avelina # 2009.04.12. 11:16

"no fat milk tejet"...látom már kezdem elvesztíni azt a maradék eszem is...

You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Avelina # 2009.04.12. 11:15

Én úgy magában a meglepetéseket utálom(tudom én már csak ilyen negatív vagyok:D)főleg húsvétkor.Ez a hagyomány szerintem már elalvult.Falun ahol mindenki ismeri egymást és mindennap beszélnek ott rendben van, hogy elmennek egymáshoz és kaláccsal, sonkával mittudoménmivel megvendégelik.Olyan nagyvárosban ahol alig látod a rokonokat ismerősöket egész évben és nem is beszéltek, sztem felesleges ez a hajcihő.Nem beszélünk egész évben de kb 20x kioktatnak, hogy no fat milk tejet adjak a kv-hoz, ugye diétás a süti, meg van-e zöldség/gyümölcs mert ő nem eszik sonkát, a gyerekek meg fintorognak ha kindercsoki tojást adsz és nem pénzt(én ezt amúgy is gáz ötletnek tartom).
Biztosan van aki szereti ezt az ünnepet csak akkor adja meg a címét, hogy oda küldjem a vendégeimet holnap:)))))

You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Impossible # 2009.04.12. 10:58

Nade ha előre szól az ember, akkor már nem meglepetés, hogy megy. A meglepetéseknek pedig szoktak örülni az emberek, annak, hogy gondolnak rájuk, hogy meglepik őket valami kedves dologgal. Nem? És felnőtt férfi miért ne locsolhatna úgy mint egy kissrác? A felnőtteknek ki kell nőniük a kis kedves gesztusokat? Miért?

monalisa1 # 2009.04.12. 10:40

Szerintem a kissrácok dolga locsolni - alapból korcsoportbelieket., felnőtt férfi legfeljebb a családban és a szűkebb rokonságban - ennyi. De akkor is ezt előre megbeszélni, mert van aki "nem kéri" a locsolást - joga van hozzá. Sőt lehet, hogy húsvét másnapján jobb dolga is adódik mint otthon ülni és várakozni...

"Lisa"

Impossible # 2009.04.12. 10:34

Vivi,

köszi a hozzászólást! :)
Na én is arra gondoltam, hogy éppen ezért sima csapvízzel mennék az áldozathoz. Ekkor adott az illúzió, a gesztus, a locsolásos hangulat, mégsem jár kellemetlen mellékhatásokkal.
És különleges is, mert szokatlan csapvízzel locsolni. Legalább kilógok a sorból. Kérdés, hogy ez előnyömre szolgál-e vagy hátrányomra. :D

Kérdésem még az lenne, hogy szokás-e előre szólni, vagy váratlanul szoktak betoppanni?

Avelina # 2009.04.12. 10:21

Nem szeretem a locsolkodást, mert hányingerem van a sok kölnitől és persze mindenki a hajamat akarja fújkálni amit külön utálok.A másik bajom az az erőltetett jópofizás amikor olyanok jönnek akikkel egész évben nem is beszélek.Sajnálom de én a grillezős sütős-főzős szűk családi körben eltöltött húsvétot jobban szeretem.

Impossible # 2009.04.12. 10:13

Ez egy hamar leköszönő téma lesz, de egyelőre aktuális. :D
Gyorsan szóljon hozzá valaki, lehetőleg minél többen! :D
Ugyanis nem tudom (ha szégyen, szégyen, vállalom), hogy szokás-e bejelenteni előre, ha az ember megy locsolni. Jogi fórumosok hány százaléka jár locsolni? Hogyan locsoltok? Versike, vödör hideg víz (legyen inkább langyos, mert volt falun, aki szívrohamban meghalt miatta - túl hatásos locsolás...), milyen kölni? És stb. ami ezzel kapcsolatos. Történetek is jöhetnek. Ez a topic időlegesen színt vihet a Jogi Fórum szürke topicjai közé. lol