locsolás

Impossible # 2009.04.12. 10:13

Ez egy hamar leköszönő téma lesz, de egyelőre aktuális. :D
Gyorsan szóljon hozzá valaki, lehetőleg minél többen! :D
Ugyanis nem tudom (ha szégyen, szégyen, vállalom), hogy szokás-e bejelenteni előre, ha az ember megy locsolni. Jogi fórumosok hány százaléka jár locsolni? Hogyan locsoltok? Versike, vödör hideg víz (legyen inkább langyos, mert volt falun, aki szívrohamban meghalt miatta - túl hatásos locsolás...), milyen kölni? És stb. ami ezzel kapcsolatos. Történetek is jöhetnek. Ez a topic időlegesen színt vihet a Jogi Fórum szürke topicjai közé. lol

Avelina # 2009.04.12. 10:21

Nem szeretem a locsolkodást, mert hányingerem van a sok kölnitől és persze mindenki a hajamat akarja fújkálni amit külön utálok.A másik bajom az az erőltetett jópofizás amikor olyanok jönnek akikkel egész évben nem is beszélek.Sajnálom de én a grillezős sütős-főzős szűk családi körben eltöltött húsvétot jobban szeretem.

You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Impossible # 2009.04.12. 10:34

Vivi,

köszi a hozzászólást! :)
Na én is arra gondoltam, hogy éppen ezért sima csapvízzel mennék az áldozathoz. Ekkor adott az illúzió, a gesztus, a locsolásos hangulat, mégsem jár kellemetlen mellékhatásokkal.
És különleges is, mert szokatlan csapvízzel locsolni. Legalább kilógok a sorból. Kérdés, hogy ez előnyömre szolgál-e vagy hátrányomra. :D

Kérdésem még az lenne, hogy szokás-e előre szólni, vagy váratlanul szoktak betoppanni?

monalisa1 # 2009.04.12. 10:40

Szerintem a kissrácok dolga locsolni - alapból korcsoportbelieket., felnőtt férfi legfeljebb a családban és a szűkebb rokonságban - ennyi. De akkor is ezt előre megbeszélni, mert van aki "nem kéri" a locsolást - joga van hozzá. Sőt lehet, hogy húsvét másnapján jobb dolga is adódik mint otthon ülni és várakozni...

"Lisa"

Impossible # 2009.04.12. 10:58

Nade ha előre szól az ember, akkor már nem meglepetés, hogy megy. A meglepetéseknek pedig szoktak örülni az emberek, annak, hogy gondolnak rájuk, hogy meglepik őket valami kedves dologgal. Nem? És felnőtt férfi miért ne locsolhatna úgy mint egy kissrác? A felnőtteknek ki kell nőniük a kis kedves gesztusokat? Miért?

Avelina # 2009.04.12. 11:15

Én úgy magában a meglepetéseket utálom(tudom én már csak ilyen negatív vagyok:D)főleg húsvétkor.Ez a hagyomány szerintem már elalvult.Falun ahol mindenki ismeri egymást és mindennap beszélnek ott rendben van, hogy elmennek egymáshoz és kaláccsal, sonkával mittudoménmivel megvendégelik.Olyan nagyvárosban ahol alig látod a rokonokat ismerősöket egész évben és nem is beszéltek, sztem felesleges ez a hajcihő.Nem beszélünk egész évben de kb 20x kioktatnak, hogy no fat milk tejet adjak a kv-hoz, ugye diétás a süti, meg van-e zöldség/gyümölcs mert ő nem eszik sonkát, a gyerekek meg fintorognak ha kindercsoki tojást adsz és nem pénzt(én ezt amúgy is gáz ötletnek tartom).
Biztosan van aki szereti ezt az ünnepet csak akkor adja meg a címét, hogy oda küldjem a vendégeimet holnap:)))))

You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Avelina # 2009.04.12. 11:16

"no fat milk tejet"...látom már kezdem elvesztíni azt a maradék eszem is...

monalisa1 # 2009.04.12. 12:54

Éppen azért kell előre szólni hogy ne meglepetész-szerű legyen a dolog., meglepetés az év bármely napján egy szál virág melynek jobban is örülnek.

És igen, egész évben alig találkozunk, aztán húsvét hétfőn is csak egy gyors leltár a közös ismerősökről: ki- kivel és hogyan...

A hagyományőrző húsvéti rendezvényeken látványos a sok szép hímes tojás - látjuk a tévéből, egyébiránt megveszik készen a piacon alkalmi asztaldísz gyanánt.

Akinek van pénze nagyrészt elmegy otthonról pár napra pihenni, kikapcsolódni.

A szódás üveggel való "locsolás" durva, a pacsulit meg utálják a nők - akkor meg minek is?...

Igen, a kissrácok is jobban szeretik a pénzt., a tojásfesték kiken mindent.

Impossible # 2009.04.12. 13:15

Ja nem, csak jelképes lenne, pár csepp víz egy kis üvegcséből. :D

És nem kell cserébe semmi, se pénz, se tojás, az úgyis van. lol

Legislator # 2009.04.12. 13:50

Impi írta: "Legalább kilógok a sorból."
"És nem kell cserébe semmi, se pénz, se tojás, az úgyis van. lol"

Szerintem alapból kilógsz a sorból, de ebben hasonlítunk egymásra.

..."Az úgyis van." Kész ez a srác lol.

Ami engem illet, nem nagyon szoktam járni efféle locsolkodásokba, egy pár év óta úgy szétszéledt a család ilyen tekintetben.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.12. 14:59

Leg,

ezt te nem értheted. :D
Nem rokonokra gondoltam...tudod, könyveken kívül van más is... lol (Nade nem sértésként, tényleg, csak néha te is felnézhetnél a könyveidből...bár lehet, hogy néha meg is teszed, nem tudom.)

Impossible # 2009.04.12. 15:01

Olyanra gondoltam, akiből Ptk. szerinti értelemben lehetne közeli hozzátartozó (és nem rokon!). Na kitalálod, mi az? :D

Legislator # 2009.04.12. 15:52

Értem én ezt jól:-). A jövendőbeli Mrs. Legislatorra és a jövendőbeli Mrs. Impossible-ra célzol netán:-)?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.04.12. 15:53

Ha jól tudom, holnap este adja valamelyik televízió a Hantaboy c. filmet. Megnézed?.-)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.12. 18:31

Nem, mert locsolok, ha minden igaz. Egyébként kb. tudom kívülről a szövegét, de még mindig tudnék röhögni rajta. :D

Impossible # 2009.04.12. 18:33

Locsoláshoz vajon öltöny illik vagy az túlságosan komoly megjelenést kölcsönöz egy könnyed hangvételű locsoláshoz? :D

Impossible # 2009.04.12. 18:34

(Lefelejtettem a "vagy" elől a vesszőt. Gyakorolnom kell még a központozást. Bár ennél nagyobb bajom sose legyen.)

Kacsa1111 # 2009.04.13. 06:29

hehe, hogy milyen témák vanank már...:)

Kedves Avelina,

lehet, hogy te már nem fogod érteni, de hátha:

KRASZNAJA MOSZKVA TIME!!!:)))

Kedves monalisa,

baromira nem érdekel, hogy ki mit akar...ha elmentem valakihez meglocsolni, ammeg lesz locsóva!:)
ennyi.

Kacsa11

Legislator # 2009.04.13. 07:46

Hantaboy!

Az a nőn is múlik. (Valami azt súgja, hogy nem túl mélyen ismerheted). Én talán túl konzervatív vagyok, de csak öltönyben tudnám elképzelni magam egy ilyen helyzetben. Persze, ha gyorsan akarsz vetkőzni, mehetsz pólóban is :-))).

Én gyakran azt sem értem, hogy miért járnak farmerban színházba az emberek. Hába, túl konzervatív vagyok. De legalább az Operába minimum öltönyben mennek. Persze, a látható többség külföldi.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.04.13. 07:47

Hába=hiába

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.13. 10:54

Leg,

szerintem az öltöny túl komoly ehhez, jobb lazán. Nem ismerek mélyen senkit sem, még magamat sem. Most akkor itthon is ülhetnék öltönyben, ennyi erővel. :D

Kacs,

"baromira nem érdekel, hogy ki mit akar…ha elmentem valakihez meglocsolni, ammeg lesz locsóva!:)
ennyi."

EZ TETSZETT! LOL!

Legislator # 2009.04.13. 15:45

Imp,

Nem mélyfilozófiai szintű lélekismeretre gondoltam. Egyszerűen csak azt, hogy milyen ruhában szeretnek Téged látni. Mert meztelenül mégsem állíthatsz oda:-).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.14. 10:40

Leg,

hová gondolsz?
Kacsa filozófiájával locsolást illetően egyetértek, nem kell őket kiszolgálni, szolgáljanak ki ők. :D

Legislator # 2009.04.14. 12:08

Ez még nem kiszolgálás, csak kedvezés:-). Egyébként egyetértünk;-).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.04.14. 12:08

Gondolom, tehát nem öltönyben mentél:-))).

Sunshine after the rain.