„szükségtelen kitalálni egy képzeletbeli világot”
fura ezt hallani egy hívő ember szájából...:)))
Kacsa11
„szükségtelen kitalálni egy képzeletbeli világot”
fura ezt hallani egy hívő ember szájából...:)))
Kacsa11
Kacsa,
a kőszívű ember fiait Jókai szerintem nem gyerekeknek szánta volna. Meg 600 oldalakat olvastatni gyerekkel marha nagy túlzás. Olvassa, ha van kedve, de kötelezővé tenni baromság. A herri pottyer mégnagyob állatság, fantazmagóriákkal etetik a kis szerencsétleneket, sok hülyeséggel, amiből egy szó sem igaz. Törődnének inkább azzal az élettel, meg azzal a világgal, amiben élnek, ami adott, az is nagyon szép, szükségtelen kitalálni egy képzeletbeli világot, amiben kitalált idióták marhulnak.
Kedves Mohos doktor,
Nem törvényszerű, hogy mindig egyre rosszabb a világ. Mindenesetre, amikor én voltam általános iskolás, meg gimnazista, nem volt divat ütni a tanárokat diákkörökben, hogy csak egy példát mondjak. Ide vezetett a dicsőséges liberalizmus.
Sunshine after the rain.
Ja, kösz.
Én is olvastam
bocs csak így rövidebb:)
LOR = Lord of the Rings = Gyűrűk Ura
Kacsa11
Szégyen, de nem tudom , mi az a LOR
Persze, lehetne frissíteni de nem esik jól, ha a magyar klasszikusokat leszólják :-(
De sebaj, kinövik az ifjú bohók is ezt - figyelmetekbe ajánlom Szabó MAgda: Kívül a körön című művét.(ha jól emlékszem , ebben vannak olvasói levelek és erre adott válaszok- ott gyönyörűen leírja, hogy ifjoncként ő is a modern irodalomért rajongott, később "fedezte fel" a lesajnált, ósdi könyvekben rejlő gyémántokat)
Kedves limma és nils,
vannak olyan regények, amelyek ugyanezeket az ÖRÖK értékeket közvetítik, mégis jobban lekötik az embert...
pl. HP, LOR.
nem mondom, hogy pont ezeket kellene kötelezővé tenni...(na jó, a LOR-t kellene:) )
de azért körül lehetne nézni...
érettségi előtt a 22es csapdáját is elolvastatnám a tanulókkal, közvetlenül a mester és margaréta után (mert időrendben is így követik egymást)...csakhogy lássák, hogy egy kor két nagyhatalma között nincs is akkora különbség...
Kacsa11
Hahó, Legis
nocsak, utolsó hozzászólásod éppen minket igazol :-)
Hát erről van szó - a ma embere MINDENT akar és lehetőleg azonnal - és igaz, hogy ez az én generációmat is minősíti (40 vagyok), hiába nevelkedtünk Kincskereső Kisködmönön (amin mindig sírok, ha olvasom)nem tudjuk a gyerekeinknek átadni ezeket az érzéseket. Próbálom, próbálom, remélem az idő végül nekem dolgozik és a gyerekeim is jobb emberekké válnak.
Legislator#e-mail 2009.03.26. 17:46
nem, a nick valamivel régebbi mint a könyvélmény, de emiatt is simán beválasztottam volna...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
A topic címhez igazodóan Karinthy írása:" Röhög az egész osztály" mutatja, hogy a világ nem változott az elmúlt száz évben.
Vagy más példa: az egyetemisták több száz éve is ugyanazt csinálták, mint ma. Az emberek nem lettek rosszabbak.
Ez teljesen igaz, hogy a mai fiatalok szabadosabbak, rendetlenek stb. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezt a mondatot, az írott források tanúsága szerint, többezer éve mindig leírják az azt követő generációról.
Bocs az offért:-)
Sunshine after the rain.
Avelina írta: "Nem rég visszamentem a régi általános iskolámba, meglepődve láttam, hogy már mindenki sminkben , befestett hajjal lakkozott körömmel miniruhában nyomul."
Lám, lám, ide vezet az, ha minden hülyéből lehet pedagógus, és a fegyelem zéró. Akkor sem volt tökéletes a világ, amikor én voltam általános iskolás, de ahogy hallom, ami ma van, az egyenesen tragikus. Pl. anyukám, aki általános iskolában dolgozott 1989-ig, egy bizonyos dolog miatt újra betekintett egy ilyen műintézménybe, és kiábrándítónak találta, hogy alsós gyermekek fegyelmezetlenül száguldoznak a folyosón, a pedagógusok ezt pedig tűrik. Teljesen mindegy, hogy mi a kötelező olvasmány, ha a gyerek eleve olyan, amilyen, ha a szülők individualisták, a pedagógusok felelőtlenek, a kortárscsoport pedig egy belőtt bűnbanda, akkor milyen erkölcsi értékközvetítésről beszélünk ott, ahol az úgynevezett pedagógusokról szexvideók terjednek?
Sunshine after the rain.
nem könyvre hanem könnyre..lol:))
You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.
Kedves Nils, Lima!
Egyetértek veletek.A mai gyerekek nem ismerik nem ismerhetik ezeket az értékeket.Nem rég visszamentem a régi általános iskolámba, meglepődve láttam, hogy már mindenki sminkben , befestett hajjal lakkozott körömmel miniruhában nyomul.Pedig csak 8 éve volt az én ballagásom is onnan.
A kedvenc gyerekkori könyveim :Edmundo de Amicis :A szív
Szabó Magda :Születésnap.
Kevés könyv volt ami könyvre fakasztott de ez a kettő nagyon megfogott:)
You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.
Limmával értek egyet. A Pál utcai fiúk - amellett, hogy biztosan vannak ennél jobb regények is - értékeket közvetít, ahogy a Tüskevár és a Légy jó mindhalálig is. Örök értékeket.
A mai városi gyerekek lehet, hogy nem értékelik ezeket az ósdi történeteket, de vidéki kölyökként mi bizony általában sötétedésig rúgtuk a bőrt, ugráltunk szénakazlakon, bújócskáztunk és bandáztunk a határban... Engem ez a grundos világ különösen megfogott, mert tudtam miről van szó, megéltem. De ugyanígy voltam a Tüskevárral is, átélt élményeimet írta le Fekete István, már csak emiatt is volt jó olvasni a történetet, más megközelítésben. Nem volt ez olyan régen, a '80-as években, illetve a '90-es évek elején voltam ilyen korú gyerek. Volt nekünk is számítógép, igaz akkoriban még csak a C64-gyel nyomultunk, mégis kb. akkora élményt jelentett az is, mint a mai kölyköknek a PS2, de mégsem tudta felülírni a szabadban való játékot. Nem az unalmasnak mondott olvasmányok felett járt el az idő, hanem a gyereknevelés és a szokások vettek rossz irányt. Megszűnőben vannak az emberi kapcsolatok, a kötődések, manapság már nem egymással, hanem gépekkel játszanak a gyerekek. Ennek fényében nem is csoda, hogy hülyeségnek tűnik a golyózás és a grundolás.
Nahát...
Azt hittem, a szépirodalom attól az ami, hogy "ÖRÖK" értékeket közvetít . Részemről nagyon szeretem a HArry Pottert is - de a többit is - és a lényeg ugyanaz: bátorság, szilárd jellem, kitartás, jóság - bármennyire nevetségesnek hatnak mostanában ezek a dolgok, de nem veszitek észre, hogy ha ezek a hmmm.. ósdi dolgok kicsit jobban beépülnének a ma emberébe, ha az "erkölcs" szó nem csak szó lenne, nem tartanánk itt.
A regény miatt választottad a nicknevedet?
Sunshine after the rain.
mit adjunk a mai gyerekeknek?
Darázsgyár-at?
(egyébként zseniális mű, de aki olvasta, az tudja, hogy csak vicceltem)
„Iain Banks első regénye azóta is megosztja az olvasókat, de ennek ellenére a tekintélyes angol napilap, a The Independent szavazásán A Darázsgyárat a huszadik század 100 legjobb regénye közé választották.”
"The Wasp Factory"-t már csak a címe miatt is kötelezővé tettem a fórumozóknak. Hétfőn ellenőrzöm majd az olvasónaplókat....
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves Impossible,
speciel a pál utcai fiúk egész jó volt...a kőszívű ember fiai viszont hosszadalmas és körülményes...
nem való a mai gyerekeknek, akik másfél órába sűrített történetekhez vannak szokva.
ebben egyetértünk.
még a harry pottert is alkalmasabbnak tartanám kötelező olvasmánynak, a LOR-ről nem is beszélve...
Kacsa11
Ha az üveggolyó nem is, de a golyó örök téma:-). Mondjuk én is rühelltem az egészet, ahogy a Kincskereső kisködmönt is. (Bár nyelvileg értettem mindkettőt, nem úgy, mint a mostani versenyzők).
Sunshine after the rain.
A kötelezők nem voltak jók. Sőt! Mi az már, hogy nekem azt kell olvasnom a 21. (akkor még csak 20.) században, hogy a fiúk hogyan üveggolyóztak szabadidejükben a Pál utcában...:D Már ne is haragudjanak, évszázadok óta kimentek a divatból, ma már a gyerek gépezik, moziba megy, playstation, mp3 stb, hol van már az üveggolyó...nem is csoda, hogy a mai gyereket rohadtul nem izgatja, nem köti le, és inkább el sem olvassa az ilyen dögunalom történeteket. A Pál utcai fiúkat pl. különösen utálom, az egész egy tökkelütött történet, elmegy az ember életkedve, a fiatalságnak nem erre van szüksége, a fiataloknak remény, kihívás, optimizmus, az életbe vetett bizalom kell, és az igenis lehet színvonalasan tálalni. Olyan olvasmányra lenne szükség, ami az életigenlést, a jókedvet sugallja, és korszerű is. Namost ilyen gimiben nemnagyon fordul elő. Nem a gyerek a hibás, ha nem olvas, a tanár a hibás, hogy hülyeségeket olvastatnak a gyerekkel, persze hogy megutálja az a szerencsétlen magát az olvasást is.
Aha.
Ízlések és pofonok.
Én ngyon szeretem Tüskevára és a Téli bereket is, nem csak a cselekmény, de a jellemrajzok miatt is.
István bácsi például csúcs!
Na igen, tényleg frissiteni kéne a kötelezők listáját. Nekem a nagy kedvenc a 100 év magány, meg a Mester és Margarita volt. Az egyetlen kötelező, amit nem birtam végig olvasni az a Tüskevár volt. Pedig a szerző többi könyvét szeretem. De ez a szendergés a mocsárban valahogy nem kötött le
Kedves limma,
azért a kötelezőket is lehetne up-date-elni egy kicsit...
tudnék egy-két könyvet, mait be lehetne emelni a kisiskolásoknak, és jobban lekötné őket, mint pl. a Légy jó mindhalálig...
Kedves Legislator,
ottlikról és musilról beszéltem.
a katekizmus annyira sem izgatott, hogy a frász jöjjön rám tőle:)))
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |