diplomamunkavédés

Impossible # 2009.03.05. 14:54

Péteri mondásai simán eltűrik a nyomdafestéket, őt nyugodtan lehet emlegetni nyilvánosan is.

Varga Csaba pedig Varga Csaba. :D

Legislator # 2009.03.05. 14:46

Eddig Péterit emlegetted. Varga Csabáról is csak csupa jót mondhatok, a könyveit is szeretem.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.05. 14:41

Én Varga Csabát szerettem. Az az ember egyszerűen zseniális. Amit ő csinál, az valóban ELŐADÁS, szó szerint. Csodálom, hogy még mindig ingyenes a belépő. Nagyon élveztem az óráit.

Legislator # 2009.03.05. 14:30

Impi, rólad mindig azt hittem, hogy Péteri professzorhoz írtad jogbölcseletből:-).

Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.03.05. 14:23

Polgáron pont az előttem menő kapott karót. Kérdeztek, nem tudta a választ. Nyekk. Viszlát!

Nálam is olyanra voltak kíváncsiak, hogy egyből tikkelni kezdett a szemem tőle. (Egy homályosan megfogalmazott irányzat kvázi jogforrására, és annak alkotóit akarták hallani, amit nem vettem bele a szakdolgozatba.)
Tippeltem évre és számra, bejött. Amúgy egy AB határozat volt az. (segített, hogy az egyik résztvevő alkotmánybíró épp a bizottság tagja volt :)))) Eztán már nem volt több rázós igazán rázós kérdés, de ettől levert a víz.
(Utána csak arra voltak kiváncsiak, hogy ismerem-e a saját szakdolgozatomat)

Büntetőn tényleg hallottam ilyen sztorikat: miért választotta ezt a témát, mi a kedvenc süteménye, és mit gondol a bűnözésről.... Talán már ha a "hogy hívják" kérdést sikerrel abszolválják, az is meglehet.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.03.05. 14:08

dalida,

én Pázmányon végeztem. :)
Milyen tárgyból írod a szakdolgozatot?
Pl. büntetőjogon a védés kb. 2 perc, és mindenki 5-öst kap, és kb. annyit kérdeznek, hogy "fenntartja a dolgozatban kifejtett álláspontját?" válasz: "igen", vagy megkérdezik, hogy miért ezt a témát választottad, aztán kész.
Én európajogból írtam, de ott is kb. ugyanilyen vicc a védés (az egész csak azért van, hogy legyen, semmi komolyra nem kell számítani, csak formaság).
Úgy szokott lenni, hogy azt a jegyet kapod, amit a konzulensed már a védés előtt megajánlott. Mindenki 5-öst meg 4-est kap, főleg 5-öst. Ezalól csak a Polgári jogi tanszék kivétel, ahol 1-est is adtak pár hallgatónak. Remélem, nem polgárból írtad, mert akkor nem tudom, mi lesz, egyébként nyugi, a védés nem ügy, tulajdonképpen nem védesz, hanem bemész az ajtón, mondasz fél mondatot, és kijössz egy 5-össel. :)

bandeeraz # 2009.03.04. 21:11

Gyakorlatilag tényleg arról szól, hogy meggyőződjenek arról, hogy te írtad-e. Sztem ha a konzulenssel rendszeresen egyeztettél, akkor nem kell meglepetésre számítani. Egyébként meg a témát, az okfejtést, a szakirodalmat...stb. kell megvédened. Mit-miért csináltál stb. Semmi más. (én Szegeden végeztem)

dalida23 # 2009.03.04. 20:29

Sziasztok!
Érdekelne, hogy a diplomamunkavédés keretében mire kell számítani? Az addig rendben van, hogy meggyőződnek arról valóban én írtam-e és arról, hogy a dolgozatban kifejtett véleményem meg tudom-e védeni.. Konkrétan a Pázmány jogi kar gyakorlatában volnék érdekelt,de szívesen fogadok más egyetemi tapasztalatokat, hozzászólásokat is..
(mielőtt bárki is azzal kezdené a válaszát, hogy nem ez a kérdés a fontos, hanem maguk a záróvizsgák - jól tudom és én sem ezen aggódom, csak érdekel mások véleménye..)
Előre is köszönöm.