diplomamunkavédés

Impossible # 2009.03.07. 14:55

A vizsga nemis erről szól. :D Azok a kislányok, akik elsírják magukat ill. megalázva érzik magukat, saját önértékelési zavaraik áldozatai: olyasmit is megalázásnak, sértésnek, támadásnak vesznek, ami nem az.

Az "uralkodáshoz szokott" gondolom azt fejezi ki, hogy jelentős, és nem szószerint értelmezendő. Egyébként a Herzkammer von allen Rechts már nem Sólyom Lászlótól származik.

Legislator # 2009.03.07. 10:26

"vagy akit meg lehet alázni vizsgán az nem való erre a pályára."

Ebben mondjuk nem értünk egyet. A vizsga nem erről szólna amúgy sem.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.07. 09:07

"Sólyom László szavaival élve uralkodáshoz szokott jogág, és Herzkammer von allen Rechts (minden jogok szívkamrája)."

Egy mellérendeltségen alapuló jogágnak sok köze azért nem lehetne az uralkodáshoz. Ez csupán színtiszta magánjogászi sovinizmus, semmi egyéb.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.06. 19:01

wasp,

én annyira nem kaptam dékánit, amikor kértem, hogy emiatt át kellett iratkoznom a kifutó rendszerből kreditre... De most nem arról beszélek, hogy mennyire érvényesül a méltányosság, hanem arról, hogy a polgári jogi záróvizsgáztatók egyáltalán nem kérdeznek bonyolult dolgokat, és egyáltalán nem rosszindulatúak, sőt rendkívül korrektek.

_Wasp_ # 2009.03.06. 18:56

azért te is csak dékáni méltányossággal mehettél államvizsgázni, ha jól értem... Ha nem kapod meg a méltányosságot, vagy a legeslegutolsó alkalommal is elhúznak, akkor mit gondolnál?

Értem én hogy az emlékek megszépültek, de....

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.03.06. 18:47

Petra,

de b+ olyat nemis kérdeznek! :DDD
Mi olyat kérdeztek? Sorold! :D

Én nem a Tanszéket védem, hanem az igazságot akarom képviselni, pártatlanul. :)

Petra_ # 2009.03.06. 17:49

Már kezdem azt hinni lassan, hogy tanársegéd vagy a tanszéken, (vagy maga Tattay), hogy ennyire véded a tanári kart :)
Tavaly nyáron kellett volna végeznem, de a papi miatt átcsúsztam az őszre.
Sztem aki nem erre a pályára való, azt már sokkal előbb ki kellett volna vágni, és nem a finisben. A megalázást fenntartom, jómagamnak is részem volt benne, mégsem hinném azt, hogy alkalmatlan vagyok. Gondolj bele - a vizsgán van egy prof a maga 30-40éves tapasztalatával, életútjával a háta mögött, és egy szerencsétlen diák aki megpróbálta pár hét alatt felfrissíteni/ újra megtanulni ezt a hatalmas joganyagot. (ált. semmi gyakorlati tapsztalattal, mert ugyebár az a 6hét elég nevetséges..) Eleve reménytelen, nekik semeddig sem tart olyat kérdezni, amit még az "erre a pályára valóak" sem tudnának!

Impossible # 2009.03.06. 17:31

Hehh. Ez jó, hogy mindig 1 perccel később írsz, mint én, tehát mialatt írok, Te is írsz, csak eggyel mindig le vagy maradva, és úgy válaszolsz, hogy a legutóbbi hozzászólásomat még nem volt lehetőséged olvasni. :)

Nem tudom, én miért gondolom úgy, hogy engem sohasem aláztak meg. :D Biztos, hogy az ő hibájuk, hogy a bnőd azt hiszi, hogy megalázták? Lehet, hogy túl durván hangzik, előre is bocsánatot kérek, de szerintem aki elsírja magát vizsgán, vagy akit meg lehet alázni vizsgán az nem való erre a pályára.

Petra_ # 2009.03.06. 17:24

Na ezzel egyetértek, hogy nagy a nyomás, de pont azért ami ott megy!Aki veszi a bátorságot és mégis elmegy, azt úgy megalázzák, hogy sírva hagyja el a termet. Nem értem ez mire jó??
Egy barátnőmet (aki szín 5-ös volt végig, és akiről biztosan tudom h oda-vissza tudott mindent) Koltai azzal az indokkal buktatott meg, hogy "úgy tűnt máshol jártak a gondolatai"! Ezek után No comment.

Impossible # 2009.03.06. 17:23

Petra,

előbb kérdeztem, mikor végeztél. Ha ennyire figyeltél a kérdésre polgáron is, mint rám, akkor én is kivágtalak volna Tatto helyében. :D
Szerintem nem a vizsgáztatással van gond, hanem a tanítással. Van, aki nagyon színvonalasan tanít, pl. Landi, és van olyan is, aki kevésbé színvonalasan. Nyilván ez egyéni megítélés kérdése, szubjektív mérlegelésen alapszik. :D
Mindenesetre a polgári jog záróvizsgán SIMÁN át lehet menni, ha az ember alaposan felkészül. Nem készülnek fel alaposan, mert nem tudják, hogyan kell, és azért nem tudják, mert alig van olyan, aki elmondja. Én ebben látom a nagy problémát, de ez még nem akadálya a sikeres vizsgának, hiszen aki pl. megtanulja úgy az anyagot, ahogyan Landi leadja, az röhögve átmegy a vizsgán.

Petra_ # 2009.03.06. 17:15

Ami ott megy az felháborító, ezt mindenki tudja, csak senki nem szól. És akkor még "jusztuméqumszalutáre".. röhej!

Impossible # 2009.03.06. 17:14

Polgártól az emberek be vannak szarva. Ez egy pszichológiai nyomás (csak nehogy Grád András megint ellenkezzen :D ). Szerintem ennek tudható be, hogy a társaság nagy része meg sem jelenik vizsgán. Ha úgy értékeljük a bukásarányt, hogy csak a feleletet ténylegesen megkezdő hallgatók számát vesszük figyelembe, máris sokkal szebb képet láthatunk. Egyébként polgári jogban az én meglátásom szerint alaposabb tudásra van szükség a vizsgán való elvérzés elkerüléséhez, mint más tárgyak esetében, mert a polgári jog van a legigényesebben kimunkálva. Sólyom László szavaival élve uralkodáshoz szokott jogág, és Herzkammer von allen Rechts (minden jogok szívkamrája).

_Wasp_ # 2009.03.06. 17:05

a többi tanszéken mégsincs probléma.
Csak a polgár ZV-re romlik le az emberek minden szellemi képessége.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.03.06. 16:54

Petra,

mikor végeztél? Nem lehet, hogy évfolyamtársak voltunk?

Egyébként úgy kell írni, hogy EGYELŐRE, n nélkül.

Polgárról azért vágnak ki annyi embert, mert kegyetlen nagy baromságokat mondanak, és keverik a dolgokat. Mikor bent ültem, olyan gyereket is átengedtek, akit azonnal kivágtam volna szívem szerint, pl. nem tudta megmondani, mi az a köteles rész, ezt egy mondattal meg lehet mondani, de csak hebegett-habogott...most őszintén, ilyenekkel mit lehet csinálni? De őt pl. átengedték, csak azt nem értem, miért. Amúgy a vizsgára bejelentkezett 15 főből általában 7 nem jelenik meg, 3 visszaadja a tételt, 2 nem tud szinte semmit, így a végeredmény: 15-ből 3-an mentek át, ami tényleg gáz, de ez nem a vizsgáztatók szigora miatt van.

Petra_ # 2009.03.06. 16:45

Naná h Pázmányos voltam:)
Hát én sokféle jelzőt tudnék mondani a polgár tanszékre, csak azt nem, hogy korrektek.. Elég gáz, hogy ott akarják kivágni a fél sulit. Én másodszorra mentem át, először Tattay kivágott, pedig nem is szellemi jogos tételt húztam (még jóóóóó:). Van munkám, sikerült elhelyezkednem a záróvizsgák között. Nehéz volt munka mellett tanulni, de most már (egyenlőre) vége:)

Impossible # 2009.03.06. 16:28

Petra,

ez az egyik kedvenc nevem!
Te is Pázmányos voltál?
Van már munkád? :D
Szerintem polgáron teljesen korrektek (mondom ezt úgy, hogy negyedszerre mentem át - a saját hibámból).

Petra_ # 2009.03.06. 16:19

Haha:) Én büntiből írtam és tényleg 2 perc volt és mindenkinek 5-ös:))

A záróvizsgák meg...szerintem ha a polgárt túléled, akkor már a többi három gyerekjáték lesz! Bár úgy hallottam polgárból sok tételt összevontak most, de úgy is minden csak a szerencsén fog múlni! Elkeseríteni nem akarlak, majd megtapasztalod, hogy mi megy ott..

Impossible # 2009.03.06. 14:13

dalida,

írtam, mondjuk nem mondható rövidnek...bocs. :D

Impossible # 2009.03.05. 15:15

Ok, cserébe meg küldj képeket... lol

dalida23 # 2009.03.05. 15:03

köszönöm a hozzászólásokat

Impossibile:
Bár voltak terveim a polgár tanszékkel, de tudva, hogy a téma, amit választanék - valószínűleg orvosi jog lett volna - a tanszékvezető asztala, bármennyire is más a konzulens, nem biztos, hogy úgymond nyerő ötlet lett volna.. :)
.. igen, keringenek efféle pletykák, ezért is ragadtam meg az alkalmat, hogy más forrás után (is) nézzek...
A szakdolgozatot közigazgatási jogból írtam, a téma elég egyedi, nem a tanszék által kiírt témák egyike..
Ha már így megtaláltalak tetieket mint korábbi pázmányosokat, esetleg írnátok egy rövid élménybeszámolót a záróvizsgákról is? :) Emailcímem: dalida23@freemail.hu
előre is köszönöm.

igen, Varga Csaba órái felejthetetlenek..

Legislator # 2009.03.05. 15:00

Bocs, olvasnom kell egy anyagot, majd jövök.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.05. 14:58

Antikváriumban vettem, érdekelnek az írásai.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.05. 14:57

Ok.

Jól megél a jogelméletből.

Legislator # 2009.03.05. 14:55

Mármint Varga professzor három könyvét.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.05. 14:54

Kedden vettem meg három könyvét. Majd mesélek részleteket, ha személyesen találkozunk.

Sunshine after the rain.