Legyen a zene mindenkié!

Legislator # 2009.03.01. 00:19

Kedves Nils,

Hogy ne szomorkodj, kapsz egy gitárról ("six string") szóló lírai számot, nekem nagyon nagy kedvencem. Szeritem rengeteg joghoz kötődőnek 0 zenei ízlése van, bár ez nemzedéki kérdés is lehet.

Ha valaha is karaokéznék, ezt a Bryan Adams számot, és pár Linkin Parkot szívesen elénekelnék. Valamint a Turandot-ból a Nessun Dormát olaszul:-).

Sunshine after the rain.

Nils # 2009.03.01. 00:57

Köszönöm. :)

Ez egy egyik kedvenc, ha már Linkin Park:

Mellesleg kettőt kell még aludni és itt van az új U2-album.

Legislator # 2009.03.01. 09:42

Kedves Nils,

Ezt a Linkin-számot én is szeretem, de talán egy számuk sincs, amelyet ne szeretnék. Az a gyanúm, hogy nekem könnyűzeneileg ők az igazi. A gimnáziumban azt mondta az osztályfőnököm, hogy elviekben csak egy embernek egy igazi, örök kedvence lehet, mint ahogy elvben nem lehet négy legjobb barátunk sem. Meg kell jegyeznem, hogy az én zenék iránti fogékonyságomat nagyban csökkentette az a tény, hogy valaki általános iskolában leszólt valami általam jónak mondott zenét, talán még valamiféle földharc is kibontakozott:-). Lehettem vagy 10.

Sunshine after the rain.

Nils # 2009.03.01. 16:36

Kedves Leg,

most elgondolkoztam azon, amit írtál. Miszerint vajon nekem könnyűzeneileg ki az igazi, illetve létezik-e számomra igazi. Érdekes kérdés ez. Erre az ember talán akkor adhatja meg a helyes választ, amikor mérlegre tehet minden megismert tényt és eldöntheti, hogy mi ért ebben az életben bizonyos területeken eddig a legnagyobb értékkel, ebben viszont nálam az emlékek a meghatározók. Legtöbbször az élményeket zenékhez, a zenéket élményekhez kapcsolom - ösztönösen is.

De ha most gyorsan kellene döntenem, azt mondanám, hogy a U2 és a Queen az igazi (lám, most is kettőt írtam, nem tudnék választani :)). Az előbbit már említettem, az utóbbin nőttem viszont fel és annak ellenére, hogy a legtöbb klipjük képi világa, stílusa nem az én ízlésemnek megfelelő, a zene óriási, őstehetségek játszanak/játszottak ebben a csapatban.

Nils # 2009.03.01. 16:53

Ha már Ildikó a másik topikban Belgát linkelt: nekem tőlük az alábbi a kedvenc... /Amilyen szinten van ma a közoktatás, aki ezt sokszor meghallgatja, történelemből simán leérettségizhet. :)/

Legislator # 2009.03.01. 16:56

Kedves Nils,

Azoknak talán nehezebb, egy ilyen No. 1. kedvencet választani,akik folyamatosan foglalkoztak zenékkel, és sok emlékük, kötődésük van. Én nagyon sokáig nem igazán kötődtem zeneileg sehová. Aki már eleget mérlegelt, az előbb-utóbb tud egy ilyen No. 1. kedvencet mondani akár mondjuk szűkebb szakmáján belül, akár a zenét, filmet, vagy a borok (sörök, whiskyk, cognacok) területén bár a négy dolog nem összefüggő, de ez jutott eszembe.

Most kedvenc filmemből, a Trainspottingból idézném fel az introjelenetet, amely egyben egy Iggy Pop számot (Lust for Life) is magában foglal.

Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2009.03.01. 18:12

Aki tud franciául, annak itt van nemzeti büszkeségük szomorkás, elgondolkodtató szöveggel. Sztem zseniális az egész banda, főleg a szövegeikben érdemes elmerülni, nem hiába a francia nyelv a legalkalmasabb a gondolatok hatásos kifejezésére:)

Kacsa1111 # 2009.03.01. 21:34

bónusz-zenei krédésemre a válszt lásd itt:

és itt:

all hail the KING!

Kacsa11

Legislator # 2009.03.01. 22:40

Kedves bandeeraz és Kacsa,

Meghallgatok mindent, de csak holnap.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.03.02. 09:54

Én is csak ma este tudok meghallgatni dalokat. Nils, de jó a link :) Belgáék nem normálisak, pont ezért bírom őket, mondjuk a mostani albumok néha túlzásokba esik...

Iwikó

Legislator # 2009.03.02. 11:03

"Könyvtár szakos Kálmán a király"-itt majdnem leestem a székről a nevetéstől.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.02. 11:22

Ildikóka82 írta:
"Sia, picit szomrokás…"

Nekem erről ez a két szám jutott eszembe:

Plusz két nagy bónusz kedvencem:

(ebben az első percben nincs ének)

Ez meg a Save tonight.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.03.02. 19:01

De jó kis számokat gyűjtöttetek össze!
wow Little Richard....fabolous :)
Leg tudtad, hogy Eagle Eye tesója a Neneh Cherry-nek:

(neneh cherry - woman)

Kispál :) Nekem mindig Pécset juttatja eszembe, tőlük a kedvenceim:

(Kispál és a Borz - Zsákmányállat)

(Kispál és a Borz - Nem fáj)

Eredetileg ez nem Johnny száma, de valahogy ez a dal nagyon megfogott:

Egyik kedvenc filmem a Donnie Darko:

(Gary Jules - Mad World)

Szép estét mindenkinek!

Iwikó

Kacsa1111 # 2009.03.03. 07:13

egyik kedvencem (ha már valaki belekezdett a franciákba)

aki végig hallgatja tudja mitől különleges ez a felvétel...(vagy aki a végére teker:)) )

Kacsa11

Legislator # 2009.03.03. 14:47

Majd meghallgatom a két francia számot is.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.05. 16:48

Ez a 90. hozzászólás.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.03.05. 19:40

most vagy nem hallgatta végig senki, vagy én hallok rosszul...

Kacsa11

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.03.05. 19:46

Magyarul kiabálták vissza?

Egyébként tátogott a színpadon.

Kacsa1111 # 2009.03.05. 19:48

én legalábbis úgy hallottam...

nem tátogott, csak el van csúszva a hang és a kép...szerintem:)

Kacsa11

Legislator # 2009.03.05. 20:00

A dolog nagyon gyanús.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.05. 20:13

Jimmy Eat World: The Middle. Amikor ez a szám keletkezett, nagyon bírtam (most is), ezért megosztom azokkal, akik nem ismerik, és azokkal is, akik szeretnék újra hallani. Megjegyzem, egy éve nem volt az eredeti klip megtalálható a legkedveltebb fájlmegosztó oldalon.

A következő szám eredeti klipjének videója egy éve még megvolt a youtube-on, most azonban hiába kerestem. Ezért csak egy, nem az eredeti képi világot tükröző darabot tudok nyújtani. A nagyszámú jogász skateboarder-ek:-) ezen azonban talán nem sértődnek meg.

Sunshine after the rain.

kincyke # 2009.03.07. 17:31

Sziasztok,

ne haragudjatok, hogy ilyesmi kéréssel fordulok Hozzátok, de nincsen más lehetőségem. Kérlek, segítsetek az alábbi linken található kérdőív kitöltésében. Egyetemi TDK-hoz szükséges. A határidő már nagyon szorít (március 17.), ezért is kérem a segítségeteket.

http://FreeOnlineSurveys.com/…ersurvey.asp?…

bocsánat az off-ért, és előre is köszönöm a kitöltéseket, illetve, hogy elolvastátok a kérésem.

Sziasztok,

Kinga

Ildikóka82 # 2009.03.08. 13:24

The Middle, nagyon jó! :)

Egy nagyon régi dal, Kylie ex-pasijától :)

Laid-back, easy, breezy video, kiváló az ellazulásra:

A derűs vasárnapért:

:DD

Iwikó

hunfrakk # 2009.03.08. 13:38

Filmzene

Ildikóka82 # 2009.03.08. 13:52

Kill Bill...egyik kedvenc :)Shot me down, az egyik legjobb!

Ha már filmzene:

(Fight Club)

(K-Pax, hatalmas film és zene!)

Iwikó