Nahát, Sherlock! Köszönöm!
Off - topic
Szerintem a BH1998. 440-re gondolt a cikk szerzője, de az egyébként nem ezt mondja ki.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
ezzel mi a gond, ez sem elégit ki...
Business Law
Jó. De -talán - egy bíró nem így gondolta.
groszfater
Igen, s az mno.hu, meg még talán a hvg is hivatkozott rá.
Ezzel mondjuk nem vagyok előrébb, de legalább Béla látja, hogy nem feltétlenül tévedek...
:)
Csak látnám azt az ítéletet!
Béla
Akkor jól gondolom, hogy e mellett nem lehet érvelni? (bár hülye kérdés, ha eleve tévedésnek véled.)
Portfólió, Magyar Nemzet, HVG ide vagy oda, amíg nem látom az ítéletet, addig tartsuk fenn a nívót, azaz: reménykedjünk, hogy nincs ilyen ítélet.
...de a fenébe is!, ha van, akkor valahogy csak lehet érveket találni a bíróság döntése mellett, nem?
;)
Szerintem ez tévedés.
Amúgy nem ide akartam tenni, de a "garantőr kiszolgáltatottságába" valamiért nem tudtam...
Nem annyira jó a topic elnevezése, de talán segít valaki.
Létezik olyan bírói ítélet, amely szerint a garantőr teljesítésével a főadós terhe (tartozása) nem csökken. A bíróság szerint a garancia egy önálló kötelezettségvállalás a garantőr részéről, amely független a biztosított jogviszonytól.
Ezt segítenétek
1.) alátámasztani,
2.) megtalálni valahol?
Nagyon-nagyon köszönöm.
Van Alkotmánybíróság.
Meg előtte volt olyan tökös valaki, hogy kontrollra küldte a jogszabályt.
Most meg lehet mutogatni, hogy "lám, működik a demokrácia", hiszen az Alkotmánybíróság visszadobta a törvényt.
Mintha nem ez lett volna pont a cél a fércmunkával...
...a miniszteri biztosi tevékenység tudományos tevékenység, munka....mi????? Jesszusom, ...
...jé, Magyarországon van Alkotmánybíróság....hm...
„Bár ez az én hírnevemen ez ront.”
na, azt akartam írni, hogy "Bár ez az én hírnevemen nem ront."
:)) szia mosza, legközelebb azért ne töröld magad a hozzászólásaiddal együtt, mert így utólag úgy tűnik, egyesek itt magukban beszélnek. Bár ez az én hírnevemen ez ront.
„Kovács Béla mondjon le!”
miről?
„mindenki mondjon le...”
én nem
Kovács Béla mondjon le!
Na má megint kezdődik....mindenki mondjon le...
Kedves Wers!
Közérdekből átmentem a köztudatba. :D
No azért nem gyakran...:)) Meg azért mindíg valami jogszabállyal van összefüggésben...:)
(Kivéve talán, amikor egykoron itt villogott kitartóan egy szoci választási hirdetés, ami rohadtul idegesített...:)
No azért nem gyakran...:)) Meg azért mindíg valami jogszabállyal van összefüggésben...:)
(Kivéve talán, amikor egykoron itt villogott kitartóan egy szoci választási hirdetés, ami rohadtul idegesített...:)
Nem egy hozzászólás tűnt el, hanem az összes moszától, már éppen akartam jelentkezni a négy gyerekkel - négy kerékkel (bónusz + két kutya) hirdetésre, de hát... :)) micsoda lehetőséget szalasztott el.
Máskor a hozzászólások nem szoktak eltűnni, csak a név mellé kiírják: (törölt)
„Néhányszor már megtettem..:)”
Bizonyára a kevés alkalom, mikor itt vagyok, nem akkor volt.
Néhányszor már megtettem..:)
Alapvetően szerintem már régen nem a vasárnapi zárvatartásról szól ez a dolog, hanem a politikusi arroganciáról, amikor egy törpe kisebbség, egy nemlétező törpepárt az "zemberek" véleményét is leszarva úgy gondolja, hogy itt ők most bármit megtehetnek, bármit rákényszeríthetnek másokra. (Persze amíg a Fidesz hagyja...Érdekes módon a Fidesz 2012-ben lazán lepattinta a "tömjénesek" ezen baromságát, tényleg jó lenne tudni a valódi okát, hogy most vajon miért nem?)
Egyébként meg én is azt nézem, hogy hová tűnt az a hozzászólás, amire tulajdonképpen reagáltam? Ha őt kimonderálták, engem miért nem?
Végül is ebbe az off - topicba sok minden belefér, kedves Egyjogász, mióta szoktál te itt politizálni? (szerencsére más sem nagyon)
Neked hiányzik a vasárnapi nyitvatartás? Személy szerint nekem nem nagyon tűnik fel, de alapjába véve szakmailag nem értek egyet a tiltással, csínján kéne bánni a piac túlságos befolyásolásával.
Fontosabb, hova tűnt el mosza? Főleg a hozzászólásai, mert így elég bizarr lett a lenti beszélgetés :))
Délelőtt beszélgettem egy "fideszközeli" ismerőssel, azt mondja, hogy a Viktor nagy taktikus, és azzal, hogy befogadta a "Semjén és a Haverok Baráti Társaság" (ezt az ismerős mondta így!!) vasárnapi zárvatartási agymenését, jól megszopatta őket, mert tematizálta a közbeszédet, és most már a fantompárt KDNP-t szidja nevesítetten mindenki, mint a bokrot.
Hááát, tulajdonképpen igaz...
Aztán majd ha aktuális lesz, be lehet dobni, hogy a Fidesz meghallotta a nép szavát, és eltörli "Semjén és a Haverok Baráti Társaság" baromságát.
Egyébként az ismerős szerint a Fideszben a "tömjéneseket" (sic.) jobban utalják, mint annó a szocik a Szadeszt.
„Nem lehetne egy olyat is, hogy a politikusi szektorban történő néphergelő törvények megalkotásának tilalmáról?:))”
:)) uhh (szép mondat), van olyan törvény, ami ebbe nem fér bele?
"A Magyar Közlöny 2015. évi 65. számában (2015.május 8.) megjelent a magyar jogalkotás újabb gyöngyszeme, a 2015. évi LVI. törvény a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról
szóló 2014. évi CII. törvény módosításáról"
Nem lehetne egy olyat is, hogy a politikusi szektorban történő néphergelő törvények megalkotásának tilalmáról?:))
ha látnád a sarlóspusztai birtokot, az állad is leesne...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02