Jogi Fórum - találkozó


Impossible # 2010.12.11. 22:03

Kedves András,

abban egyetértek Veled (és még az Egyház is :D ), hogy a szex nem az ördög műve, és hogy a (legfontosabb) célja a kölcsönös örömszerzés,
viszont az Egyház tanítása szerint a szex helye a házasság. Ezt pszichológiai oldalról is jól meg lehet védeni (legalább olyan jól, mint támadni).
(A cölibátus egy másik kérdés, annak egyrészt van bibliai gyökere, másrészt hagyomány.)
A házasság nem emberellenes, és akkor érdemes belekezdeni, ha az ember tud önzetlenül szeretni, ha tudja, mi az az áldozatos szeretet. Ez nagyon kényelmetlen dolog, hogy lemond az ember egy másik emberrel szembeni igényeiről is annak érdekében, hogy vele teljesedhessen ki. A házasság szerintem az élet egyik legnagyobb áldozata, mindkét fél önfeladása mindkét fél érdekében.

Nade inkább benézhetnél a segítség jogeset kidolgozása (v vmi ilyesmi) című topic-ba (itt van kb. emellett), szerintem jól jönne ott a véleményed, azért közülünk mégiscsak Te tudod legjobban a polgári jogot. :)

Grád András # 2010.12.11. 19:02

Szia Zoli!

Valahol tisztellek az akaraterődért és elszántságodért, amivel ezeket az emberi létet - számomra értelmetlenül - megnehezítő, már-már megcsonkító hittételeket messzemenőkig betartod. Természetesen ezzel nem az ellenkező végletet hirdetem, nem a promiszkuitás felkent apostola vagyok, de hogy azzal se lehessen nemi életed, akit őszintén szeretsz, ezt emberellenesnek tartom. A szex nem az ördög műve, normális esetben a kölcsönös örömszerzésről szól, és a középkorig a katolikus egyházban sem volt cölibátus.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

guba # 2010.12.11. 18:43

Egyébként meg megerősítve Rexor tapasztalatait, magamnak is volt dolga szerencsére számos egyszerre szép és okos nővel, úgyhogy Gubának vagy kis számú nője lehetett, vagy nagy pechje. :-)

Kéretik visszaolvasni mit is írtam én. Éppen azt, hogy a te véleményed támasztja alá az axiómát. (Amivel egyébként én természetesen messzemenőkig nem értek egyet. :-)) Egyébként eltaláltad: túl kis számú, ezért próbálom növelni.:-)

Impossible # 2010.12.11. 17:58

Bocs, András, de továbbra is fenntartom. :D Nem én találtam ki ezt, nem a magam kedvéért. Azért tartom magam ehhez, mert ez az Egyház tanítása. Eléggé sok problémám adódott már abból, hogy képviselni akarom az Egyházat, és hogy igyekszem a tőlem telhető csekély módon a tanítása szerint élni. Nem kedvtelésből csinálom, rengeteg szívás származik ebből. Tulajdonképpen az egész eddigi életemet végigszívtam konkrétan amiatt, hogy ehhez (is) tartani igyekszem magam, nemcsak hogy szinte elviselhetetlenül nehéz dolog, hanem még hülyének is néztek jópáran, "nem vagy normális". Nade nézd meg a szentek életét, ha emberileg nézed, szétszivatták saját magukat, és többnyire bele is haltak. De ez csak az érem egyik oldala. Az érem másik oldalát nem is sejtik azok, akik az egyik oldalát nem vállalják be. Ott van Jézus a kereszten, egy élő ember, aki hagyta, hogy agyonverjék, ez normális? Szerintem nem vallásosnak érdemes lenni, annak semmi értelme, hanem a keresztre kell nézni, ott van a válasz. A kérdés csak az, hogy mi a kérdés.

Grád András # 2010.12.11. 17:01

Bocs Zoli, de a korábbi no-szex elméleted alapján ne csodáld, ha nem tolonganak a jelentkezők, pedig szerintem nem lenne semmi más gond veled! :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.12.11. 15:41

"Nálam minden nőnek meg kell ütnie egy minimum szintet"

Nálam nem kell mindnek, beérném eggyel is. :D

Grád András # 2010.12.11. 12:40

Szerintem meg ez másként van. Nálam minden nőnek meg kell ütnie egy minimum szintet a küllemét illetően, mert a bányarémek érthető okból nekem sem az eseteim, (tehát Guba hiedelmével szemben nem vagyok álszent). Viszont innentől valóban az számít, hogy valakinek mi van fejében, vagy milyen a kisugárzása. Miként Barbara Streisandról ifjúkoromban sem mondta volna egyetlen rajongója sem, hogy szép, mégis olyan kisugárzása volt, hogy szinte mindenki nagyon vonzó nőnek találta. Nos, erről beszéltem, amikor azt írtam, hogy fontosabb, hogy mi van egy nő fejében, mint hogy tökéletes-e az alakja. És ezt fenn is tartom. Egyébként meg megerősítve Rexor tapasztalatait, magamnak is volt dolga szerencsére számos egyszerre szép és okos nővel, úgyhogy Gubának vagy kis számú nője lehetett, vagy nagy pechje. :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2010.12.11. 11:44

Duma a köbön. Egyikőtök sem vállal be egy fullosan visszataszító nőt, ha okos és szellemes. Minimum legyen jó lába/melle/szép szép szeme/haja vagy minden együtt ÉS legyen okos.

Rexor # 2010.12.11. 11:39

Guba: ez olyan általánosítás, mintha azt mondanád, hogy minden szőke nő buta. Lehet hogy én vagyok baromi mázlista, de a környezetemben sok olyan hölgyet ismerek, akik amellett hogy szépek még okosak is.

Elég könnyű volt ezt az axiómát megdönteni.

guba # 2010.12.11. 11:21

Amúgy meg legalábbis nekem ezerszer fontosabb, hogy mi van egy nő fejében, mint hogy tökéletes-e az alakja.

Húh, ez olyan őszintétlenül hangzik, még akkor is, ha engem is riasztanak a butuska nők...
Kétségtelenül jól alátámasztja azt az axiómát, mely szerint a női szépség és az ész szorzata konstans, tehát csak egymás rovására változhatnak.

Grád András # 2010.12.10. 16:33

Gabri, ezt a jó zsaru - rossz zsaru bulit mi a kolléganőmmel szoktuk szükség esetén eljátszani, és töredelmesen be kell vallanom, hogy személyiségszerkezetemnél fogva többnyire én alakítom a rossz zsarut (ex-bíróként ebben vagyok hitelesebb). :-) Olyan jó kis műfelháborodásokat szoktam rendezni, hogy utána a kolléganőmnél már hálás kezesbárány a legkonokabbul önsorsrontó ügyfél is. De ha ez is kevesnek bizonyul (ritka eset), befizetem a tízperces "tapasztalja-meg-a-szégyent" projektemre, ez tuti siker. :-)

Apránként Rólad is kialakul a kép, kíváncsi vagyok, miként fog viszonyulni kedden a valóságos Gabrihoz. :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2010.12.10. 16:12

Kacsa: nekem nincsenek deszkaügyi problémáim , de a gyerekem születése nem okozott irreverzibilis hátrányokat sem szerencsére.

András: ajánlom a "fogyatékosvöröskislányvagyok" taktikát, okmányirodában, földhivatalban, rendőrségen már bizonyított! :-)

A követeléskezelés osztályvezetője előre jelzi, hogy "dekoltázsnap" vagy "édibédinap" legyen a cél elérése érdekében, az értékesítéssel való együttműködés során én vagyok a rosszzsaru, a bürökrata, betonfejű szemét, aztán jön a kedves értékesítő, aki kimenti az ügyfelet a jogásznéni karmai közül :-)

Grád András # 2010.12.10. 16:08

Szia Kacs!

Szegény Paris Hilton most jól megkapta tőled! Mondjuk ha az IQ-ja eggyel kevesebb lenne, akkor már növény lenne, de azért az alakja szerintem nem rossz, emlékezetem szerint nem deszka, bár ez valóban ízlés dolga. Szerintem az átlagnál jobb, de kétségkívül verhető. Ezért is őt választottam etalonnak, és nem valami "topmodellt". Amúgy meg legalábbis nekem ezerszer fontosabb, hogy mi van egy nő fejében, mint hogy tökéletes-e az alakja. Viszlát kedden!


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Kacsa1111 # 2010.12.10. 14:59

Kedves Grád András,

ha Paris Hiltonnal kell megejteni az összehasonlítást, akkor kfgabri már látatlanban is nyert nálam...ritka gusztustalan, elöl-deszka-hátul-léc leveli béka a csaj.:)

persze egy nőre sem (horribile dicute Paris Hiltonra sem) illik azt mondani, hogy rossz, csak ha hozzátehetjük, hogy...volt.:)))


Kacsa11

Grád András # 2010.12.10. 14:26

Gabri! Ez a meztelen képes levadászási technika nem rossz, szabadalmaztatnod kellene! :-) Majd kedden megszavazzuk, hogy a jobb üzleti hatékonyság-mutatók érdekében saját magadról küldjed-e, vagy a nagyjából korodbéli Paris Hiltonról. (Most a kettőtök szellemi kapacitása közötti különbséget tegyük félre, azért őt választottam etalonnak, mert róla a neten temérdek ilyen fotó és video kering.) Ha a szavazás Téged hoz ki győztesként, szerintem a nemzetközi cégek a lábaid előtt fognak heverni, és a human resource managerek kézitusát fognak vízni, hogy melyikük alkalmazzon. :-)

A módszert mi csak kicsiben alkalmazzuk: Van a jelöltjeink között egy igen csinos (és okos) jelölt-lány, ha rendőrségen vagy férfi önkormányzati ügyintézőnél el akarunk érni valamit, mindig őt küldjük, igaz, meztelen képek nélkül, de még így is messze neki van a legjobb készséges közreműködés elérési statisztikája. :-) És azt már most elértük, hogy ha bármi meghibásodik az irodában, a szerelők kezüket-lábukat törve rohannak 5 percen belül. Szóval a módszered igen ígéretes! :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2010.12.10. 10:33

Egy lízingcégnél vezetem a Szerződéskezelési Osztályt. Sokszor le kell vadászni az ügyfelet/partnert/ügynököt, hogy haladjunk :-)

Rexor # 2010.12.10. 09:52

Külföldiek levadászása a munkád? Érdekesen hangzik. Azért a pucér képes megoldás is relatív, attól függ kiről küldöd (és milyen céllal :)

kfgabri # 2010.12.10. 09:33

Ezt már elsütöttem próbaidő alatt, amikor azt mondta, nem elégedett, azt mondtam, hogy ha ő ennyire, akkor én ennyiX0!

Egyjogász # 2010.12.10. 09:23

Legközelebb fizetésnapon menj be a főnökhöz a bérpapíroddal, hogy te is többet vártál tőle, úgy hogy 1-1: X. (De csak, ha van új munkahelyed:) )

kfgabri # 2010.12.10. 05:00

András, én olyan idióta helyen dolgozom, hogy vagy boszorkány leszek, vagy elmeháborodott :-)

Tegnapi pl. Ügyvezetői utasításba kapok egy stratégiai feladatot (amihez csak 3 külföldit kéne levadásznom) dec. 8-án este 7-kor, dec. 9-én reggel 10-kor megkérdi a T. Főnök, hogy készen van-e, mondom, 2-őt levadásztam, nyilatkozno 5munkanapon belül fognak, harmadikat vadászom, erre azt mondja, hogy többet várt tőlem, mondtam, legközelebb pucér képet küldök a partnereknek, hogy még gyorsabban jelentkezzenek vissza...

Impossible # 2010.12.09. 19:26

de lehet, hogy megyek, szal nehogy ne legyen helyem :P

Kacsa1111 # 2010.12.09. 19:16

asztal foglalva:
dec 14 kedd 19:00
10 fő
különterem.


Kacsa11

Csipke # 2010.12.09. 14:05

...sanyarú pályakép... - ez nagyon tetszik, megjegyzem... :)


Csipke

Grád András # 2010.12.09. 13:57

A bók stimmel. És ami a bosziságot illeti, ahogy elnézlek, lehet a dologban valami! :-) Másfelől viszont emlékeztetnélek a boszorkányok előmeneteli rendszerének végén található sanyarú pályaképre a középkorban. :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2010.12.09. 13:37

A gyanúst bóknak veszem, a külföldi főnököm boszorkánynak tart :-)