Házasság teljes titokban


drbjozsef # 2024.08.25. 15:16

Alina92,

Nyilván 100%-ra senki sem tudja ezt megígérni, hogy a szüleid nem fogják megtudni.
Nem küldözgetnek erről hivatalos levelet, de ha pont ettől félsz, akkor változtasd meg az állandó lakcímedet, valami ismerősőd, barátnődhöz jelentkezz be, ahonnan azért a hivatalos leveleidet megkapod.
Nem kell oda szólnia a lakcímednek, ahol tulajdonod van, se oda ahol életvitelszerűen laksz. Már nem kötelező.
Más okból, máshonnan, nem túl valószínű, hogy spontán értesülnének róla, pláne, ha a férjezett nevedet nem is változtatod meg a mostaniról.
De mondom, kizárni nem lehet. Mondjuk egy példa : ha a férjed elkövetne valami bűncselekményt, és szüleidnél keresné akár őt, akár téged, a feleségét a rendőrség. Akkor azért kiderülne, ugye.

egyfajta menekülés lenne itthonról.
Be vagy zárva? Nem tudsz kimenni az utcára? A menekülés leginkább azt jelenti a magyar nyelvben, hogy kimész onnan, és nem mész vissza, kész már meg is menekültél.

(Házassági szerződés nem ártalmas, jó dolog az, de speciel a fél lakás amiben a szüleid laknak mindenképpen a különvagyonodnak számít, hiszen a házassági vagyonközösség előtt szerezted. Mondjuk egy ilyen manőver után a másik felét nemigen fogod örökölni, ha egyke vagy se, én valszeg a helyükben ugye nemigen hagynám rád ezek után.)

Alina92 # 2024.08.25. 13:02

Üdv,

Úgy szeretnék házasságot kötni, hogy a szüleim ne szerezzenek róla tudomást. Attól félek, hogy értesítést küld a hivatal vagy akármilyen hivatalos levél érkezhet, és a szüleimnek van meghatalmazása átvenni és felbontani a leveleimet, közműveknél intézkedni, stb. A problémát az is nehezíti, hogy külföldön élő külföldi állampolgárral történne a házasság és szeretnék házassági szerződést, mivel a fél ház az én nevemen van. A másik fele természetesen a szüleim nevén van, emiatt is félek, hogy bármilyen értesítés jöhet vagy utána nézhetnek a családi állapotomnak. A házasság után külföldre költöznék, de a házasságról semmiképp se szerezhetnek tudomást. Létezik erre bármilyen megoldás, hogy titokban tudjam tartani az egészet? Úgy, hogy se most, se később ne tudódjon ki.

Ui.: Nem gyerek vagyok hanem 30+ felnőtt és ez egyfajta menekülés lenne itthonról.

Köszönöm a válaszokat.