Annyira a feladatok bűvöletébe éltek. A feladatok mind megoldhatók az eddigi jogi ismereteitek birtokában. Másrészt minden segéd eszközt igénybe tudtok venni, mert a felügyelő hölgyek nem figyelnek oda. Rendesek.
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Kedves mbc8px!
Végülis Dr.Attika csak a felkészüléshez ajánlott nekem stratégiát emailben, iratmintával kapcsolatban még mindig tanácstalan vagyok.
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy milyen típusú feladatokra lehet számítani.
Hogy egyáltalán a szerkezeti felépítésével, az alakiságával tisztában legyek egy-egy iratnak.
Kedves GHajni12!
Az alább említett gyűjteményedet továbbítod esetleg a részemre (zs@bgk.bme.hu)?
"Az elmúlt időszak ide feltett gyakori kérdéseket is összemásoltam egy file-ba, ha esetleg kell valakinek."
Köszönöm szépen,
Üdv
Kedves Rendőrnő!
Továbbítanád kérlek az email útján megkapott iratmintákat a zs@bgk.bme.hu email címre? Köszönöm!
Most néztem, köszönöm szépen, megkaptam.
Pont Btk. kommentárral kezdtem a tanulást.
Megtennéd még, hogy az írásbeli vizsgáról is adsz felvilágosítást?
Konkrétan, hogy milyen típusú feladatokra lehet számítani.
Küldtem is közvetlen emailt Neked. Nem kaptad meg?
Dr.Attika!
Te nem tudod véletlenül, hogy az írásbelire milyen iratmintákat érdemes megismerni?
Illetve korábban kérdeztem már tőled, hogy milyen koncepciót ajánlanál a felkészüléshez?
Nem követelmény a törvény szó szerinti ismerete. A törvény szellemét kell ismerni.
Kedves GHajni12!
Gratulálok! A bv. meg önmagában már menni fog legközelebb!
Én arra lennék kiváncsi, hogy írásbelin milyen típusú feladatra lehet számítani? Első- illetve másodfokú ítélet, fellebbezés illetve még mikre?
A környezetemben nem igazán tudok senkit megkérdezni erről.
Még azt írd már meg légyszíves, hogy a tv. szó szerinti iskereteb elengedhetetlen?
Válaszodat köszi.
Sziasztok,
áprilisi hirdetésemet aktualizáltam. Eladnám az alábbi szakvizsga könyveket:
• Herke Csongor: Büntető eljárásjog (Dialóg Campus, ötödik, átdolgozott kiadás, lezárva: 2014. március 31.).
• Balogh Ágnes: Büntetőjog I. Általános rész (Dialóg Campus, ötödik, átdolgozott kiadás, lezárva: 2013. március 1.)
• Balogh Ágnes: Büntetőjog II. Különös rész (Dialóg Campus, harmadik jelentősen átdolgozott kiadás lezárva: 2014. március 15.)
• Dr. Király Eszter - Dr. Koósné Dr. Mohácsi Barbara: Büntetés-végrehajtási és szabálysértési jog (Novissima, lezárva: 2013. november 10., a 2014-es kiegészítés lezárva: 2014. január 20.).
Mindegyik könyv kihúzás-mentes, gyakorlatilag érintetlen. A négy könyv ára összesen 12.000,- Ft (csak együtt eladóak), Budapesten átvehetőek.
Érdeklődni a yellow2013@freemail.hu e-mail címen lehet.
Sziasztok!
Én szerdán voltam szóbelizni. Utolsóként (hetedik voltam) 3 óra után jutottam be és kb 4 óra körül jöttem ki. Többiek is átlag 30-40 percet voltak bent. Kedves, segítőkész bizottság volt. Sokat és sokfélét kérdeztek, ki tételszerűen, ki nem.
A Kúrián voltam.
Btk: időbeli hatály, közérdekű munka, pénzbüntetés (végrehajtása is), tartási kötelezettség elmulasztása, rossz minőségű termék forgalomba hozatala
Be: eljárási feladatok megoszlása, bíróság feladata, eljáró bíróságok, összetétel, szakértő, szakvélemény pontos tartalma, szakértő kötelező igénybe vétele, magánvádas eljárás (tárgyalás előtt, tárgyalás, ügyész) részletesen
Bv: kötelező kegyelmi eljárás (de akként, hogy a végrehajtás kapcsán kúriai bíró hol jelenik meg), ha terhelt előzetesben volt és feltételes szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték, hogy alakul a végrehajtás, szabs büntetések, enyhébb végrehajtási szabályok
Nekem nehéznek tűnt, mert bár készültem a nem tételszerű kérdésekre nehéz volt a tudásomat előhívni. Így bv-ből ismételnem kell, de örülök, hogy legalább a másik kettőből átengedtek.
Az a és c nekem megvan, én csak jogszabályokból (és a kapcsolódó anyagok) tanultam, könyvet nem vásároltam.
Jó tanulást mindenkinek
Dr.Attika!
Te jártasnak tűnsz a témában.
Milyen koncepciót ajánlanál a felkészüléshez?
Nekem olyan javasolta az anyagi jogot, aki már szakvizsgázott.
De őszintén szólva csak ezt az egy embert interjúvoltam meg a kérdést illetően.
Anyagi jog mindig könnyebb, mint az eljárási jog.Eljárási jog a gyakorlatban is rengeteg vita tárgya. Nézd meg a jogegységiket, kollégiumi véleményeket, Bh-at. A háromnegyede eljárásjogi.
Facebook-on: jogi szakvizsga 2015-2016, most hoztam létre az oldalt. Itt is tudunk kommunikálni, terjesszétek! Hajrá mindenki! Segítsük egymást. ;)
Sziasztok! Én is nov. 9 én megyek büntetőből. Miért mindenki anyagi jogból megy? Tényleg az a legkönnyebb? Tapasztalatok, aki már volt?
Kedves szakvizsga2015!
Most néztem meg, az októberi időpontok majdnem teljesen beteltek.
Szeptemberben egy írásbeli időpont van még 30-án, aztán októberben kb. 4 időpontot láttam még összesen.
Nem tudom, milyen gyorsan töltődik fel, érdemes nézegetni.
Szia!
Már bejelentkeztem nov. 9.-ére büntető anyagi jogból írásbelire.
Úgy rémlik, hogy a szeptemberi időpontok már beteltek, de kb. 3 hete jelentkeztem amúgy.
Nekem a Novissimást ajánlották.
De nyilván az, hogy ki miből tanult majd tett sikeres vizsgát, sokat dob azon, hogy mit ajánl.
Még nem rendeltem meg, pont a tanácstalanság miatt.
A jogszabályokat nyomtattam ki egyelőre.
Lassan neki kell feküdnöm...ülnöm...
Szia!
Hasonló cipőben vagyok, első és ősszel mennék büntetőjogból. Én a Dialóg Campus könyveit tanulom, egy volt csoporttársam már túlvan ezen a szakvizsgán (is) ő azt mondta, hogy a lehető legjobb irodalmat választottam.
Más:már bejelentkeztél magára a vizsgára? Én még nem is regisztráltam, meg semmi, de vannak még helyek a büntetőjog vizsgára őszre? Mert a polgári jogból már nyár elején hallottam, hogy a szeptember már be van telve... Túl se szeretném húzni...
Eldöntötted már, hogy miből írásbelizel? (úgytudom, hogy lehet választani, hogy btk, be, vagy bv...)
Sziasztok!
Új vagyok, üdvözlök mindenkit!
Novemberben megyek szakvizsgázni, ez lesz az első.
Visszaolvastam jó néhány hozzászólást, mégis szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy ki mit ajánl a felksézüléshez.
Kollégám kizárólag a Novissimás könyveket ajánlotta, viszont ő még az új Btk. előtt szakvizsgázott.
A Novissimás büntetőjog könyvek 2011-es kiadásúak, sőt a hatályosító pótfüzet sem az új Btk.-ra vonatkozik.
A Novissimánál a Dialóg Campus könyveit ajánlották.
Megírná valaki, hogy az alapos felkészüléshez mit szerezzek be?
Válaszaitokat köszönöm.
Kedves Hajni!
A gyakori kérdések összeállítva érdekelnének, ha esetleg el tudnád küldeni! :) Én is ősz folyamán tervezem a B-szakvizsgát (ez lesz az első). Hogy megy neked a tanulás?
Kicsit nehéz szószerint megtanulni a Btk-t, ez másnak hogy megy?
Üdvözlettel:
Mónika
Az elmúlt időszak ide feltett gyakori kérdéseket is összemásoltam egy file-ba, ha esetleg kell valakinek.
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel, a hétvégén egy doc file-ba összeállítottam a 3. rész 1-25 tételeit jogszabályokból az njt.hu-ról. Mindegyik tételhez bemásoltam az oda szükséges különböző jogszabályi részeket.
Sziasztok kedves fórumlakók!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy van-e valakinek eladó Kriminológia-szakkriminológia tk-e?
Sziasztok!
Én szeptember 2-án megyek B-ből. Ránéztem volna a közös fiókra, de a Bunteto1414 jelszóval nem tudok bemenni. Esetleg tud valaki segíteni?
Nekem elég nagynak tűnik az anyag (bár az előző kettőnél is így éreztem persze), egyenlőre a végén kezdtem a szabálysértéssel.
Jó tanulást mindenkinek és előre is köszi a segítséget.
Hajni
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02