Szakvizsga - "A " rész (polgár)


moneszka # 2010.09.28. 11:36

no, majd holnap meglátjuk. Egyébként is kevés az esélyem. Majd jövök és referálok.
M
Külön köszönet kondidori, Én is erre gondoltam :-) ha nem fogadják el, akkor majd legközelebb. Több is veszett mohácsnál :-D

Üdv.
M.

Kacsa1111 # 2010.09.28. 12:30

Kedves moneszka,

már miért lenne kevés esélyed???

bakter, nem csupán nem értem a nőket, de már nem is akarom érteni őket...


Kacsa11

moneszka # 2010.09.28. 12:46

kedves kacsa,
hát azért mert nem emlékszem semmire ... bár bízom a kedves cenzorokban és a könnyű kérdésekben :-)
Mi nők meg a pasikat nem értjük!
M.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.28. 13:35

az egészből megrántották, mivel az írásbelinél az érdemi döntés rossz volt…nem túl emberbarát megoldás

Hát nem. Abban sem vagyok biztos, hogy a szabályzat szellemével teljesen összhangban van.
Azt hiszem, ez a kivétel. Nekem is érdemben rossz volt a megoldásom - szerintük -, de azt mondta rá az elnöklő bírónő, hogy "megbeszéltük, nincs ezzel gond". Az előttem vizsgázó kollégának is rossz volt az írásbelije, és ő is javíthatta.

Kacsa1111 # 2010.09.28. 13:40

Kedves kbs,

természetesen kivétel...ilyet még nem is hallottam sem előtte, sem azóta.

én biztos nem bírtam volna megállni szó nélkül...az ember mégiscsak elolvas mindenféle dolgot, aminek a visszaböfögésére kötelezik, oszt' még kibontakozni sem hagyják, hanem az egész megismétlésére kárhoztatják...röhej.


Kacsa11

adventure # 2010.09.28. 14:55

PKKB III. 330-as szoba bizottságáról valaki valamit?

Sherlock # 2010.09.28. 18:13

Rendesek, nem arra mennek hogy megbuktassanak.

drbozso # 2010.09.29. 06:10

Én szeptember 22-én voltam a PKKB III. 330. szobában vizsgázni és ahogy már az előzőekben írtam az akkori bizottság tuti jó volt. 3 hölgy, az elnök csoportvezető bírónő. Nem a paragrafusokra mentek rá, hanem inkább gyakorlatias kérdésekre, és segítenek, nagyon rendik. Én úgy mentem be, hogy ha előre kellett volna osztályoznom magamat akkor nem engedem át magamat, aztán bent kiderült, hogy nem is vagyok olyan hülye. Sokat kérdeztek de jók voltak meg persze én is:))

Tullup # 2010.09.29. 11:56

Kacsa, kbs,
Beszéltem vizsgáztatóval, és azt mondta, hogy ilyen nem fordulhat elő, mert mindenkinek megadják az esélyt mégegyszer és a vizsga nem arról szól, hogy egy részből kell referálni, hanem az egész nagy halmazból kell valamennyi gyakorlatias tudásról számot tenni. Szerintem az lehetett, hogy sz.rul vizsgázott az illető, és azt mondta, hogy azért nem engedték át, mert rosszul sikerült az írásbelije vagy azért nem engedték át, mert otthon nem nézte meg, és legalább egy másik (mindegy hogy jó-e vagy rossz) megoldást nem talált. Hozzáteszem én is jól mellényúltam annakidején, aztán csak kikerekedett belőle egy jó jegy.... és szakvizsgázott ismerőseim kb 75% szintén bakot lőtt az írásbelin, és ez szinte semmit nem számított. Szintén a vizsgáztató mondta, hogy nem is baj, ha elrontja az írásbelit, mert amikor szóbelin beszélgetnek róla, megismerik az illető gondolkodását. Konkrétan azt nézik, hogy ha el is mondják, hogy kb merre tapogatózzon, mennyire tudja azt használni (és ehhez nem feltétlenül tapasztalat, hanem gyakorlatias gondolkdás szükséges).
PS: nem szeretem a PP -t!!!!! nagyon-nagyon-nagyon irigylem azt, aki már levizsgázott

Kacsa1111 # 2010.09.29. 12:23

Kedves tullup,

nem figyeltél. nem vizsgázott szarul, mivel egyáltalán nem vizsgázhatott.

Beszéltem vizsgáztatóval, és azt mondta, hogy ilyen nem fordulhat elő, mert mindenkinek megadják az esélyt mégegyszer

egy, egész vizsgázató ezt mondta? komolyan?:)
"akkor már mind így áll hozzá, tuti..."[naivan elréved]


Kacsa11

Tullup # 2010.09.29. 12:46

Kacsa,
De figyeltem, csak Te értetted amit írtam. Akkor világosabban: az írásbeli alapján (akár jó, akár rossz) a vizsgáztató nem döntheti el, hogy valakit vizsgáztat-e vagy sem, ergo: be kell hívni a delikvenst vizsgázni. Ha bemegy vizsgázni, akkor is meg kell kérdezni, hogy fenntartja -e vagy sem, ha valamit nagyon elrontott. Szóval ebben a pillanatban hangozhatott el valami oltári nagy baromság, de mivel ez ciki, ezért az illető valószínűleg hazudott, hogy nem engedték vizsgázni. Ha tényleg ez történt, akkor ez nem szabályos. Azért jártunk egyetemre, hogy használjuk is a megszerzett elméleti tudást. Szóval ha tényleg ez történt, járjon utána, mert kérheti a vizsa megismétlését. (Azért én megnézném a jegyzőkönyvet is... mert ugye ezt azért is írják...)

Kacsa1111 # 2010.09.29. 13:39

Kedves tullup,

nagyon is jól értettem, amit írtál, azért is próbáltam rávilágítani arra, hogy a szabályzat és egyes vizsgáztatók gyakorlata nem feltétlenül esik egybe...ezek szerint az üzenet nem ért célba.

azt már kbs is írta, hogy nem egészen szabályszerű ez az eljárás.

az pedig, hogy hazudott-e vagy sem, és hogy mi történt valójában, nem bír felizgatni.
a sztorit hallottam, ekként is tettem itt közzé.


Kacsa11

Maradona # 2010.09.29. 13:45

Sziasztok


Sziasztok!

A PP írásbeli feladatok megvannak valakinek? Mindenhol azt írják, hogy ezer éve ugyanazok mégsincs meg senkinek...

Akinek megvan küldje

Maradona # 2010.09.29. 13:46

Küldjétek el lécci:

dumbo07@freemail.hu

Nagoyn köszönöm és Isten fizesse meg a jóságotokat


Sziasztok!

A PP írásbeli feladatok megvannak valakinek? Mindenhol azt írják, hogy ezer éve ugyanazok mégsincs meg senkinek...

Akinek megvan küldje

Tullup # 2010.09.29. 14:12

Kacsa,
Én meg arra próbálok rávilágítani, hogy egyes vizsgázók félreértelmezik a vizsgán történteket. Az ugrott be, amikor kijön a hallgató az egyetemi vizsgáról és közli, hogy mekkora állat és mennyire igazságtalan stb a vizsgáztató, aztán amikor bemegyek, akkor kiderül, hogy egyáltalán nem az és mással sem vadállat és igazságtalan stb. Nem mintha engem soha nem meszeltek volna el, de nem magyaráztam a bizonyítványomat hazugságokkal. Nem mondom, hogy minden szép és jó és tökéletes, mert egyáltalán nem az, de azért mindennek van egy határa. És ez nem neked szól, hanem annak aki ekkorákat gurít. Egyébként jó, hogy megosztottad velünk, mert a sztori tényleg szórakoztató.

adventure # 2010.09.29. 16:31

A vizsgaértesítő szerint a szóbeli vizsga az írásbeli vizsga eredményéhez KÉPEST X időpontban lesz...

Impossible # 2010.09.29. 23:38

Tullup,

mi a baj azzal, hogy valaki elszúrta az írásbelit, és ezért nem hagyják szóbelizni? Legközelebb nem kell elszúrni az írásbelit, ennyi a megoldás. Jól eshet, hogy a szóbelin ki lehet magyarázni, de azt én sem engedném meg. Miért engedjék meg? Mert nem volt egyértelmű a feladat? És? Az életben sok olyan dolog van, ami nem egyértelmű, és utólag hiába picsogsz. Jól kell dönteni, ha pedig nem döntöttél jól, megvan a következménye. Nem értem, miért kell pátyolgatni a vizsgázókat. Vizsgázóként én is örülnék neki, ha pátyolgatnának, de ettől még nem kell. Államvizsgán sem kérdezték meg, hogy kedves vizsgázó, most ezt miért is mondta rosszul, hanem szó nélkül azonnal kivágtak, egymás után 3x is. Nem esett jól. És?

Bubu2 # 2010.09.30. 05:17

Legalább ennyiben emberi a rendszer, hogy csak azért, mert elrontod az írásbelit, még nem biztos, hogy elbukod a vizsgát, legalábbis megpróbálhatod. Szerintem az írásbelis kérdések némelyikére egyáltalán nem könnyű a válasz, egy ismerősöm eljárásjogi kérdést rontott, de anyagi jogi szempontból a megoldása jó volt (büntető). Értelemszerűen egyes az írásbeli, szóbelin megbeszélték, hogy ja, igen, a bíróságok álláspontja sem egységes a kérdésben. Mehetett tovább. Az oitos hölgyek, akik terelgettek minket a vizsgán, mind mantraszerűen mondták, először úgyis az írásbelit beszélik meg, nyugi, aztán majd meglátják. Olyat nem hallottam, hogy valakit be se engedtek, olyat igen, aki rossz írásbelivel már nem tudta kimagyarázni magát és nagyon csúnyán bukott. De ezt mindenki a nagy kivételként emlegette. A jog azért nem matek, eltérő álláspontok lehetnek, de az még nem egyes.

Impossible # 2010.09.30. 05:59

Bubu,

most akkor nem világos:

"Értelemszerűen egyes az írásbeli, szóbelin megbeszélték, hogy ja, igen, a bíróságok álláspontja sem egységes a kérdésben. Mehetett tovább."

"A jog azért nem matek, eltérő álláspontok lehetnek, de az még nem egyes."

Akkor miért is volt 1-es az írásbeli???
Szóval szerintem vagy az írásbelire nem kellene 1-est adni (ez lenne a jobb), vagy ha már 1-est adtak az írásbelire, nem kellene hagyni a szóbelin javítani.

Persze én könnyen beszélek, lehet, hogy szakvizsgázni sem fogok. :D

ImreLacka # 2010.09.30. 06:47

Sziasztok!

Novissimás Ptk.-t lehet használni írásbelin?
Csak mert nekem olyan van, ami ki van egészítve kollégiumi állásfoglalásokkal és jogegységi határozatokkal. Talán másféle kiadás nincs is.

Köszönöm.

Dr.Attika # 2010.09.30. 06:50

Szia!
Lehet használni. De lentebb irtuk nem nézik, hogy mit használsz.

moneszka # 2010.09.30. 07:14

Üdv. Mindenkinek!

Hétfőn voltam írásbelin anyagi jogból. Az indoklást elszúrtam. Amikor írtam biztos voltam benne, hogy jó. Hát nem így lett. Ezzel nem én voltam az egyedüli, több ember volt így, sőt több olyan is volt akinek az érdemi rész sem volt jó. Ez több okból is következhet. Egyrészt ilyan stresszben vagy, hogy a gondolkozás is nehéz, másrészt Tullup, igen sokszor nem egyértelmű a feladat, sőt ugyanabban a kérdésben több megoldással indoklással bíró BH is van, mert ugye általában az anyaginál ez a feladat alapja. Bár nekem nem sikerült az indoklás, de nem ezzel volt a gond a szóbelin (nem is nevezném gondnak) hanem hogy nagyon kevés volt az indoklásom és természetesen nem is volt jó. Megkérdezte a cenzor, hogy fenntartom-e, mondtam részben, és elmondtam 2-3 mondatban a sztem jó indoklást. Azt mondta, rendben haladjuk. Különösebben nem érdekelte. Nem hiszem, hogy egy elcseszett írásbeli miatt nagyon méltánytalan lenne, hogy nem vizsgázhatsz. Hát erről ennyit.

Az Lb voltam a 229-es teremben, nagyon kedvesek voltak, én voltam az első. Mondhatnám, hogy nem volt vizsga feeling. Ptk-ból egyértelmű kérdések voltak, 1.2 szavas válaszokkal, kifejtős egyáltalán nem volt. A pp.ből szintén egy kedves, jószádékú hölgy volt, csak sokszor nem értettem a kérdését, mármint, hogy konkrétan mire kiváncsi, vissza is kellett kérdeznem. Alapokat kérdezett, bár néha ez sem jutott eszembe, akkor próbál segíteni. Én Gtből egyáltalán nem készültem, abból nem is akartam vizsgázni. Egy elég fiatal cenzor volt, mondta hogy próbáljam meg, mondtam egyáltalán nem készültem. Kérdezte foglalkoztam e vele stb. mondtam, hohy hát c. alapítás vált. bej. stb. és ebből is kérdezett.. 1-2t ezt tudtam de utána mondtam, hoyg hagyjuk inkább.
Summa summárum, a felkészülés sokkal rosszabb volt, mint a vizsga. Emberségesek voltak, és tudják, hogy nem lehet ennyi mindent megtanulni.. ha valamit nem tudsz akkor: rendben ezt ugorjuk :-)

Az írásbelin bármit használhatsz, érdemes vinni többféle jogszabályt, kommentárt, mintát ítéletre, ilyet-olyat. Sztem még a ptk-t kommentárrel együtt. A mi csapatunk nagyon normális volt, nem volt hangoskodás stb. Bár még a gt hátravan, nagyon boldog vagyok hogy a nagy részen túl vagyok.
Nem kell parázni, mondom én ... bár tudom, hiába mondja más, ugyis csak akkor akkor éezed át amikor túl vagy rajta. Biztos vannak rossz bizottságok is de sztem az a kevesebb. OIT-ban is volt egy fiú, neki kevésbé voltak jók a tapasztalatai. Nálunk az Lb-n egy másik bizottságnál volt egy lány, akinek konkrétan azt mondták, hogy nagyon el..szarintotta az írásbelit, (nagyon nehéz volt az övé Pp-ből írt) az alapja valamilyen 1966-os vagy 1967-es bh volt...nem is tudta a megoldást a szóbelin sem.. mégis átment, sőt szóbelin jó jegyeket is kapott.
no ennyit.
Mónika

Tullup # 2010.09.30. 08:47

Adventure,
ott a pont! :)
Moneszka!
Gratulálok, és megnyugtatú amit írtál. És is hasonló bizottságban reménykedem.

Thetys # 2010.09.30. 08:58

Moneszka! Gratulálok!

ui: olyan írjon, aki épp szakvizsgázik, szakvizsgázott!
ui2: megint kezdődik a terelés, tehát ismételten IDE olyan írjon, aki szakvizsgázik, szakvizsgázott! (és nem 3 év múlva fog!)
kösz

Bubu2 # 2010.09.30. 10:43

Oké, akkor nem kezdem el a hozzászólásomat magyarázni. :) Gratula a sikeres vizsgázóknak! Megyek vissza a kötelmekhez... Azért írjatok még sok-sok megnyugtató és pozitív hírt. :)