Üdv,
Annyit módosítottam a szóbelin h végzést kellett volna és nem ítéletet írni, a többit nem bántottam - a többi része jó is volt, 4 es lett.
Megindokolnom nem kellett, de azért végzés, mert a felszámolás nemperes, és persze 2. fokon sem válik azzá, ott meg nincs ítélet :)
A PP részt - nem meglepően :) - ezért a határozatok átbeszélésével kezdtük, volt pertársaság, jogesetekkel pertárgyérték, perújítás, perképesség stb, sok-sok apróbb kérdés, nehéz felidézni őket.
Ptk kicsit necces volt, az elnök mondta h csak jogeseteket fog kérdezni, az anyagot azokon át kell tudni, volt cselekvőképesség de szóról_szóra, elővásárlási jog megérte, relatív hatálytalanság, megtámadhatóság, végrendeletek érvénytelenségének esetei, mindenhol ki mit tehet hol ki ellen, mit kér a bíróságtól az hogy dönt, ilyenek.
A Gt. volt a legtisztább, határozatok bírósági felülvizsgálata, egyéni cég, névfoglalás, egyszemélyes Kft, véglszámolás, felszámolásnál a fizetésképtelenség megállapítása eseteken át( meddig lehet vitatni ) és érintőlegesen a tisztességtelen piaci magatartás.
Mindenki normális volt, a többi bizottságnál sem hallottam h szadisták ülnének :) Megerősített a dolog abban amit itt is olvastam már, h aki nem hülyüli el a felkészülést az meg tudja csinálni különösebb para nélkül, kitartás. Csak előtte az a legalább 3 hét - na az nem fog hiányozni :-)