drmd,
elég, de azt tanuld végig rendesen.
prosecutor,
kollektív szerződés?
Csipke
drmd,
elég, de azt tanuld végig rendesen.
prosecutor,
kollektív szerződés?
Csipke
Csipke!
Lehet, majd tisztázom, köszönöm!
Prosecutor!
A közigszervnél - ahol dolgozol- kell lennie egy Közszolgálati Szabályzatnak.
Abban keresd, hogy a munkáltatód hány napot biztosít (ha nem nevesítik a jogi szakvizsgát, értelemszerűen a közig szakvizsgára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, hisz a jogi szv. kiváltja azt).
üdv mindenkinek!
febr 23-án kezdem a szakvizsgát, az IRM-ben. utólagos engedelmetekkel megnéztem a gmail-es infókat. köszi!
üdv
Köszi az infókat. A 3 hetet non stop tudom tanulni, úgyhogy ezek szerint nem lehetetlen levizsgázni.
Más hasznos tanács esetleg?
Vigyázz arra, hogy ne vessz el a részletekben. Nagyon nagy az anyag, könnyű ebbe a csapdába esni.
Én úgy csináltam, hogy először mindenhol a főszabályt tanultam meg, aztán a következő körben a részleteket (a kivétel kivételének a kivételét :)) tanultam meg.
Az Irm honlapján vannak gyakran ismételt kérdések, azokat ha keresztülmentél az anyagon, nézd át, tényleg gyakran tesznek fel belőle kérdést. (No meg tesztelni is tudod azt, hogy mennyire volt hatékony a tanulás :))
Üdvözlettel,
Csipke
Sziasztok,
Van valaki, aki - rajtam kívűl - február 9-én, azaz jövő hét hétfőn írásbelizik Pp-ből?
Üdv!
szerintetek mennyire kérdeznek a pp mellé, a többi kötelező jogszabályba?
Kérdeznek.
Azt, hogy mennyire, bizottságfüggő.
Csipke
egyre jobban tetszik ez a pp
Sziasztok, ma szóbeliztem, ezeket kérdezték:
Polgári anyagi jog:
Pp.:
Gazdasági jog:
iur77!
,,A közigszervnél – ahol dolgozol- kell lennie egy Közszolgálati Szabályzatnak."
Megvolt, köszönöm!
A 2. kérdésssel (megtámadás, feltűnő értékaránytalanság) vagyok bajban.
A PK. 257-r is figyeelemmel, önmagában nem elég az, hogy többet? Vagy az a csapda, hogy nem a másik félhez intézett nyilatkozattal támadta meg, hanem rögtön keresetlevelet nyújtott be?
A jognyilatkozat pótlásáshoz:
Van még?
Üdv!
Ha a megtémadási jog megnyílta - vagyis értékaránytalanságnál a teljesítés - után megerősíti a szerződést írásban sajtcetlin, akkor megszűnik a joga a megtámadásra. Nemde? Ez volt a helyes?
kgz.!
Kalap megemelve, szerintem igazad van!
236. § (2) bek. c) pont: A megtámadási határidő megnyílik a felek szolgáltatásainak feltűnő aránytalansága eetén .... a sérelmet szenvedő fél teljesítésekor - részletekben történő teljesítésnél az első teljesítéskor...
Kgz, prosecutor,igen, az a megoldás , amit írtatok.
Jognyilatkozat pótlásához:
Ptk. 5.§ (3) bek- a jognyilatkozat megtagadása mint a joggal való visszaélés egyik speciális esete,itt azt fontos hangsúlyozni, hogy ez esetben nincs a felek közt szerződés, míg a másik esetben ( Ptk. 295.§) szerződéses kötelezettség a jognyilatkozat adása ( pl. ingatlan adásvétel körében az eladó bejegyzési engedélyt ad a vevőnek). Ha szerződéses kötelezettség a jognyilatkozat adása, azt pótolhatja a bíróság, de szerződési akaratot az ítélet nem pótolhat.
A jogesetnél valóban az volt a megoldás, amit írtatok, írásban lemondott a megtámadás jogáról, ezért nem indíthat pert, vagyis a másodfok hatályon kívül fogja helyezni az elsőfokú ítéletet.
sziasztok!
Légy szíves írjátok meg a gmail-es postafiók elérhetőségét, és a jelszót.
Szuperköszi:
R
felhasználói név: szakvizsgazok
jelszó: szakvizsga
szuperszívesen :D
sziasztok,
jön vki hétfőn írni?
üdv
Én igen, Gt-ből
én Pp-ből megyek. nagy kalappal!
üdv
Sziasztok!
Milyen volt a mai írásbeli? Szóbelizni mikor mentek?
Várom a tapasztalaitokat!
Én március 23-án megyek írásbelizni polgári anyagiból, utána pedig (remélem) 26-án szóbelizni!
De már most kész vagyok a rengeteg anyagtól!
Meg lehet ezt tanulni, kb. 3 hét alatt???????
Szia name81,
ma írtam pp-ből. ha anyagiból mész, akkor is szerezz vhonnan egy iratmintatárat (persze, ha neked nincs:-)), mert a velem szemben ülő lánynak fellebbezést, egy másiknak pedig ítéletet kellett írnia.
egyébként nem volt gáz, csak az, hogy a 9 órai kezdés valójában 10, n11, mert addig elmondja a felügyelő hölgy a szükséges infókat, meg mindenki kimegy tételt húzni, névsort olvas, elmondja, hogy ki hová megy szóbelizni, stb., nem feltétlenül ebben a sorrendben:-)
én csüt-ön megyek a PKKB-ra szóbelizni.
egyébként az írásbeli teljesen laza.
megtanulni szerintem nem lehet a teljes anyagot, már a mennyisége miatt sem (ez csak személyes vélemény), azt, hogy mennyire sikerült a fontosabb, alapvető(nek tartott) dolgokat elsajátítani, majd a csütörtöki vizsga után megmondom:)
addig is jó tanulást!
üdv
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy hogyan lehet egy ilyen iratmintatárhoz hozzájutni?
Előre is köszi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |