Vht. 41.§ (3) jelentése

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.24. 18:50

kkor, ha adós igazolná tudná azt is, hogy az elhúzódó munkanélkülisége tényleg annak volt köszönhető,
Ugyan.

Just a beginner # 2015.09.25. 09:01

Akkor ezek szerint mindenki úgy gondolja, hogy a nem vagyoni kár kilőve. OK. Köszönöm.

gerbera317 # 2015.09.25. 09:36

@BataG

az indulati szálat ha megokolnád. Légy szíves

Igen. Rosszul vagyok összerakva.

BataG # 2015.09.25. 10:08

OK, bocs. Azt hittem, vmi nekem szól.
Bocs.

BataG # 2015.10.08. 20:41
  1. Ha a Vht. 41.§ (3) -ban van törvényi vélelem (a vh.kérő 'hallgatására') meg tudnátok fogalmazni, viszonylag egyértelműen (minél precízebben) hogy az micsoda, mit takar, s hogyan kell érteni ?
  2. Vht. 41.§ szerinti eljárás, és vh.kérő hallgatása (nem válaszol a végrehajtónak semmit, Vht.41.§ (3) ) egyértelműen és megkerülhetetlenül a végrehajtás lényegében prompt befejeződéséhez vezet (nem számítva vh.költséget) ?

Válaszokat köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.10.09. 04:59
  1. De nincs.
  2. Éppen nem. Elolvastad te azt a bekezdést? „A végrehajtás megszüntetésének ebben az esetben nincs helye.
BataG # 2015.10.09. 11:17

KBS:
Kösz a választ.

1. A Vht. 41.§ (3) -ban arra gondoltam (azt neveztem -lehet, hogy tévesen - "vélelemnek"), hogy a nemreagálást, a 'hallgatást' mintha akként értékelné, hogy a vh.kérő 'leokézza', elismeri az adós által állított teljesítést, szóban mintha a nemreagálással tenne elfogadó, elismerő nyilatkozatot. Hogy ez így van-e, s mennyiben, az a kérdésem.
  2. Jó, jó, jó ... s persze formailag igazad van, ... de mégis, ... a gyakorlatban a Vht. 41.§ (3) ra való hivatkozással mintha (kötelezően?) befejeződne az adóssal szembeni, a marasztalás behajtására vonatkozó végrehajtás. Igen, a végrehajtási költségekre folyik tovább, de - s ez lenne akkor a pontosított kérdés - a marasztalás behajtására irányuló végrehajtás kötelezően ~'blokkolódik' ilyenkor (Vht. 41.§ (3) -ban tárgyalt esetben), vége ?
  3. Ha egy részletfizetési ciklus (havonta X összeg, egy éve át) kb. közepénél Vht. 41.§ (3) -ra való hivatkozással megszüntté nyilvánítják a végrehajtást, akkor, ha van még megfizetetlen tartozásrész, az hogyan érvényesíthető ?