„kkor, ha adós igazolná tudná azt is, hogy az elhúzódó munkanélkülisége tényleg annak volt köszönhető,”
Ugyan.
Vht. 41.§ (3) jelentése
- 1
- 2
Kovács_Béla_Sándor
2015.09.24. 18:50
Just a beginner
#
2015.09.25. 09:01
Akkor ezek szerint mindenki úgy gondolja, hogy a nem vagyoni kár kilőve. OK. Köszönöm.
gerbera317
#
2015.09.25. 09:36
@BataG
„az indulati szálat ha megokolnád. Légy szíves”
Igen. Rosszul vagyok összerakva.
BataG
#
2015.09.25. 10:08
OK, bocs. Azt hittem, vmi nekem szól.
Bocs.
BataG
#
2015.10.08. 20:41
- Ha a Vht. 41.§ (3) -ban van törvényi vélelem (a vh.kérő 'hallgatására') meg tudnátok fogalmazni, viszonylag egyértelműen (minél precízebben) hogy az micsoda, mit takar, s hogyan kell érteni ?
- Vht. 41.§ szerinti eljárás, és vh.kérő hallgatása (nem válaszol a végrehajtónak semmit, Vht.41.§ (3) ) egyértelműen és megkerülhetetlenül a végrehajtás lényegében prompt befejeződéséhez vezet (nem számítva vh.költséget) ?
Válaszokat köszönöm.
Kovács_Béla_Sándor
#
2015.10.09. 04:59
- De nincs.
- Éppen nem. Elolvastad te azt a bekezdést? „A végrehajtás megszüntetésének ebben az esetben nincs helye. ”
BataG
#
2015.10.09. 11:17
KBS:
Kösz a választ.
- A Vht. 41.§ (3) -ban arra gondoltam (azt neveztem -lehet, hogy tévesen - "vélelemnek"), hogy a nemreagálást, a 'hallgatást' mintha akként értékelné, hogy a vh.kérő 'leokézza', elismeri az adós által állított teljesítést, szóban mintha a nemreagálással tenne elfogadó, elismerő nyilatkozatot. Hogy ez így van-e, s mennyiben, az a kérdésem.
- Jó, jó, jó ... s persze formailag igazad van, ... de mégis, ... a gyakorlatban a Vht. 41.§ (3) ra való hivatkozással mintha (kötelezően?) befejeződne az adóssal szembeni, a marasztalás behajtására vonatkozó végrehajtás. Igen, a végrehajtási költségekre folyik tovább, de - s ez lenne akkor a pontosított kérdés - a marasztalás behajtására irányuló végrehajtás kötelezően ~'blokkolódik' ilyenkor (Vht. 41.§ (3) -ban tárgyalt esetben), vége ?
- Ha egy részletfizetési ciklus (havonta X összeg, egy éve át) kb. közepénél Vht. 41.§ (3) -ra való hivatkozással megszüntté nyilvánítják a végrehajtást, akkor, ha van még megfizetetlen tartozásrész, az hogyan érvényesíthető ?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság