Köszönöm válaszát kedves Kovács Béla Sándor! a kérdésem még az: azt mondta a hölgy a végrehajtónál: mivel jelenleg egy fitying nincs a számlámon, ezért az egész nyugdíjat leveszik egyszerre ( az első alkalommal),és a 35-40 nap (inkasszó) lejárta után vonnak 33%-ot
Eos Faktor?
Nem úgy. Letiltatja a nyugdíjad 30%-át, azt el se utalják a számládra. A számládról pedig - egy kis maradék híján, amit a pénztárban vehetsz fel - legyalulja azt, ami rajta van.
helló! engem az érdekel: inkasszó esetén, 85000 ft-os nyugdíjnál, 200 ezres tartozással,mennyire nyúl bele a bankszámlára folyósított nyugdíjba a végrehajtó? azt tudom,hogy 35-40 napig van inkasszó, utána a jövedelem 33%-át vonja.. de 1. alkalommal mennyit? leveheti a teljes összeget (teljes nyugdíjat) a végrehajtó a bankszámláról, vagy nem?
@sissy837 2019.05.28. 18:19-kor:
A zálogjogosult nem "jegyeztet vh-t", a végrehajtási jogot a végrehajtó megkeresése alapján jegyzi be a földhivatal. A bejegyzésnél jó esetben szerepel a végrehajtói ügyszám is, az alapján be lehet azonosítani az ügyet és az eljáró végrehajtót.
Kérj le egy friss tulajdoni lapot (szemle másolat az egyszerűbb neked, hogy a már törölt jogok ne zavarjanak). Ezen nézd meg a végrehajtási jogokat és az ott szereplő végrehajtói ügyszámokat, majd keresd fel a végrehajtó(ka)t ha bővebb és konkrétabb információt szeretnél.
Ennél többet látatlanban nem lehet mondani, tippelgetni meg felesleges.
.
@sissy837 2019.05.28. 18:09-kor:
A tartozások összegéről csak az adós vagy meghatalmazottja kaphat tájékoztatást.
próbálok érthető lenni: a vh ,a munkadíj,a bekapcsolodás díja és törlés dyja kifizetésre került, törölték is. a zálogjog maradt,hisz mint írtam ö a bekapcsolódó fél. de ugyanez a zélogjogosult jegyeztetett vh-t 2013-ban . most kaptam egy levelet egy másik végrehajótól hogy ugyanezt a követlést" az ingatlan.nyilvántartásba feljegyzett tényekre tekintet nélkül " vh-t jegyeztet be , vh eljárásba való bekapcsolódás jogcímen.
ügyvédet nem tudok fogadni, ügyvéd miatt kerültem ebbe a farmuci helyzetbe, ami szintén bonyolult, de ha segít az ügy megértésében szívesen vázolom, az érvénytelenségre pedig pont ezért szeretnék hivatkozni,mert az ügyvéd csapott be.
bocs, még egy kérdés: ha bemegyek a végrehajtóhoz, hogy megakarok vásárolni egy végrehajtásos ingatlant, ki adja nekem,hogy az illető kinek és mennyivel tartozik,vagy azt csak ő kérheti ki.
köszi
Végrehajtásban érvénytelenségre hivatkozni? Lovat beszélni tanítani több sikerrel kecsegtet.
@sissy837:
Ha a régi ügyek és a régi bekapcsolódás kifizetése után új végrehajtás indult, újból lefoglalásra került az ingatlan, akkor újból lehetséges (kell) a bekapcsolódás is. Ha a régi bekapcsolódás alapján a végrehajtási jog nincs törölve, az általában azért van, mert az adós (=tulajdonos) nem fizette meg a törlési díjat.
Tehát, a leírtak alapján valószínűleg jogszerű az eljárás, ennél többet csak az ügyekben eljáró két végrehajtó tud mondani (mert ők ismerik az iratokat).
.
„hogy lehet egy szerződést semmissé tenni,mivel a szerődés maga egy becsapás miatt jött létre?”
Per. Javaslom ügyvéd megbízását.
„próbáltam egyszerűen megírni, ”
Inkább érthetően próbáld.
Sziasztok! Újabb kérdésem lenne: 2005-ben bejegyzésre került egy zálogjog.ami bekapcsolódott egy végrehajtásba, a vh ki lett fizetve és a bekapcsolódási díj is. 2013-ban végrehajtási jogot jegyeztetett be a zálogjogosult. ez eddig rendben is lenne. most egy másik végrehajtó bekapcsolódási jogcímen végrehajtási jogot akar bejegyeztetni. tudomásom szerint ha egyszer kapcsolódott, akkor a teljesítésig maradni is fog, ill. ott a végrehajtási joga is. bejegyezhet-e a végrehajtó ugyanazon ügyre még egy végrehajtást?a végrehajtást kérő a bejegzési díjat nem fizetu meg,hisz már van egy bejegyzése. próbáltam egyszerűen megírni, bár maga az ügy kicsit bonyolulu. ill. hogy lehet egy szerződést semmissé tenni,mivel a szerődés maga egy becsapás miatt jött létre? köszi a válaszokat
@sissy837: Fizesd ki a tartozásod a végrehajtónál.
Nincs vele teendőd.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő az alábbi esetben:telekom végrehajtást kért, ami folyik is, azonban közbe eladta a tartozást valamelyik behajtó cégnek(próbáltam érdeklődni kinek, de azt mondták ez rlgi ügy,hivjam végig az összes behajtó céget). az ingatlanon a végrehajtási jog a telekomra van bejegyezve, a végrehajtó nem tud semmit. Ha valakinek jó tanácsa vagy ötlete, ne tartsa magába.Köszi
Nyílván normálisan, csak már haggyanak békén komolyan!
Ha velük is így beszélsz, biztos nem.
És ha felhívom ezeket az eos-es b.zikat. Meg tudok velük egyezni?
Ha nincs kamat, akkor nincs kamat. Azonban érdemes újra megnézni. A Főkövetelés rovat utáni Járulékok rovatban kell keresni, a járulékazonosító KMT/100 stb szokott lenni. Legtöbbször nincs számszerűsítve, hanem számítás alapját, módját és kezdetét adják meg, és - ahogy korábban írtam - ki kell számítani.
Ha tudnék képet feltölteni komolyan beraknám a levelet:)
Kamat nincs feltüntetve sehol. Egyszer 18ezer van meg 2x5000!
Igen eos factory. Ügyazonosító: F11395445. Ennyi megy a közleménybe?
És mivan akkor ha bemegyek hozzájuk ezzel a levéllel meg egy a megadott összeggel és úgy fizetem ki nekik? (Egy valag aprópémzel:D)
Úgy van, ahogy gerbera317 írta.
Annyival egészíteném ki, hogy a közjegyzői ügyszámon kívül érdemes még a jogosult hivatkozási számát is feltüntetni ha kifér (pl. ha EOS Faktor Zrt. a jogosult, az ő hivatkozási szám F-betűvel szokott kezdődni);
- + ha felhívod a jogosultat, lehet rögtön meg tudják mondani, hogy mennyi a mai napig számított kamat és a teljes tartozás, így pontos összeget tudsz befizetni.
A kedvezményezett = a követelés jogosultja (= EOS Faktor?).
Közlemény = a közjegyzői ügyszám.
Az összeg = az bizony számtan. A felsorolt részösszegeket össze kell adni, és hozzá kell adni a kiszámított kamatot is.
Rendben akkor már csak azt nem értem miért nincs megadva a számlaszám mellé a kedvezményezett neve, a rovatba mit kell írnom.
(szerintem az legfeljebb gerbera)
Milán
„Mi fog történni most ha nem Fizetek?”
A Fizetési Meghagyás (ezt kaptad a MOKK-tól) jogerőssé, és végrehajthatóvá válik. A végrehajtó pedig letiltatja a fizetésedből vagy leinkasszózza a bankszámládról, de nem 28ezret, hanem a saját díjaival megfejelve, mondjuk a dupláját kb.
Én a reggeli kávét röhögtem magamra, de való igaz: előtte fogtam a fejem...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02