végrehajtási ügyben kérdés


Angelicasol # 2014.04.25. 10:54

ha a váláskor lemondott róla, azt milyen formában és kinek a javára tette, na meg persze mikor és miért nem lett átírva a földhivatalnál?

zsopapesz # 2014.04.25. 10:40

pont ez az hogy nem rendezte... évekkel korábban elváltak, azóta nem is lakik ott, csak meg maradt a tulajdonjoga, pedig a váláskor lemondott róla, csak nem lett kellően lepapirozva.. legalábbis az ügyvéd szerint... és most évekkel később jött a végrehajtó hogy a volt férj nem fizette a hitelt és a tulajdonrészére végrehajtást kértek azaz el árverezik ha nem rendezik a tartozást.... az ügyvéd egyetlen ötlete az volt hogy az ismerősöm vegye meg az árverezett tulajdonrészt.. csak hát az több millió forint ami neki persze nincs... a volt férj meg sz..k rá magasról (elnézést a kifejezésért) de nem lehet vele komunikálni, semmilyen megkeresésre nem reagál..
Azért köszönöm a hozzászólásokat!

pazs # 2014.04.25. 08:53

Ha rendezte a tartozást, akkor miért árvereznek?

zsopapesz # 2014.04.25. 08:44

Köszönöm a választ... a tartozást már a válás után szerezte.. igy gondolom csak az első rész érvényes, hogy a férj tulajdon részét árverezik..

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.25. 08:20

A végrehajtás során csak az adós tulajdoni hányadát lehet árverezni, a nem adós tulajdonostárs értelemszerűen nem köteles kiköltözni. De a tulajdonostársat birtokba bocsátani igen!
Az is igaz, hogy ha a férj azt a tartozást a házassági életközösség alatt vállalta, akkor valóban felel érte a feleség is. Tehát bár külön perre van szükség vele szemben, de végső soron valóban elárverezhető az ő tulajdoni hányada is.

zsopapesz # 2014.04.25. 08:01

Tisztelt fórumozók és joghoz értők!!!
Senkinek nincs tapasztalata vagy szakvéleménye az általam felvázolt üggyel kapcsolatban?
Voltunk ügyvédnél de ő nem tudott segiteni... esetleg vki aki jártasabb végrehajtási ügyekben???

exedes # 2014.04.23. 08:27

Köszönöm a választ, igen, valahol ez sejtettem. A nagyobb problémám viszont az lenne, hogy nem tudom mit tegyek. Tudom, ez fórum, helyrehozni senki nem tudja az életem, de több szem többet lát alapon leírnám történetem. A kálváriám 2006-ban kezdődött. A fiamnak szívműtétje volt ami egy hosszadalmas dolog volt, minden fillért össze kellett kapargatni, ami azt jelentette, hogy anyagi csődbe kerültem. Ez az évek alatt teljesen elhatalmasodott rajtam.. A munkabéremből vonták a banki és más tartozásom, ami azt jelentette 60 ezer Ft.-ból éltem a két fiammal. Na most vagy ettünk és iskoláztattam őket vagy a rezsit fizettem. A lényeg, hogy nagyon csúnyán megcsúsztam a közüzemikkel. Pont egy éve a Távhő Szolgáltató felajánlotta, hogy az adósságom fejében átveszi a lakásom, ha kiköltözöm. Ez csak szóbeli megegyezés volt.Tavaly májusban kiköltöztem, egy pici lyukat bérelek, itt élünk. A végrehajtó azt mondja, nem tud mit tenni, még nem tart ott a dolog, hogy árverezzen. Egy éve a régi lakásnak gyűlik a rezsije, a béreltet is fizetnem kell, mert kitesznek ha nem. A munkám megszünt, fizetésem nincs csak adósságom. Mit tegyek? Köszönöm a meghallgatást. Tisztelettel.

pazs # 2014.04.23. 08:00

Igen, ugyanis az nem a volt férjed pénze, hanem bankszámlapénz, a végrehajtó nem vizsgálja, hogy honnan ered és igazából kié.

exedes # 2014.04.23. 07:24

Üdvözlet!
A volt férjem külföldi keresete, napi díja az én bankszámlámra érkezik még, viszont a végrehajtó ezt a pénzt is lekapta a számlámról a tartozásom miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ez jogszerű volt.?

zsopapesz # 2014.04.23. 06:04

Üdv, szintén végre hajtással kapcsolatos kérdésem volna... egy hölgy ismerősöm válása után (érthetetlen módon) megmaradt a közös vagyon a ház 50 -50 %-a a volt férjével egyetemben... most sok évvel később jelentkezett a végrehajtó hogy a volt férj adóstárs volt egy hitelben amit nem fizetnek és a volt férj 50%-ára végrehajtást foganatosítanak nem kis összegre... és a végrehajtó álláspontja szerint az ismerősömet ki is lakoltathatják és elárverezhetik az egész ingatlant, pedig neki semmi köze nincs a volt férj ügyeihez.. tényleg fenn áll a veszélye, hogy az utcára kerülnek a gyerekkel?
Köszönöm a mielőbbi választ!!

Blackywhite # 2014.04.22. 21:23

MnéK

A bérleti díj lefoglalható. Ezt történt most. Te emiatt nem károsulsz.

MnéK # 2014.04.22. 18:22

Tisztelt Fórum!
Tavaly nyár óta bérelünk egy lakást hivatalos szerződéssel, számlákkal igazoltan. A tulajdonosoknak átutalással fizettünk, ők küldték az áfás számlát, mivel külföldön élnek. A lakásban van az állandó lakcímük, mi is állandóra vagyunk bejelentkezve. A tulajok leveleit én vettem át a postán meghatalmazással, és az engedélyükkel felbontottam, hogy ha fontos, jelezni tudjam feléjük emailben. Pár hete jött levelük végrehajtótól, hogy 54 milliós banki és egyéb tartozásra visznek mindent. Jeleztünk a tulajoknak, és jeleztük hivatalosan írásban a végrehajtónak, hogy a lakásban mi élünk hivatalos bérleti szerződéssel, a saját ingóságunkkal, azt le ne foglalja. Ma újabb levél jött a tulaj nevére, melyben a végrehajtó, úgy veszem ki, hogy a havi bérleti díjakat követeli részére megfizetni. A kérdésem az, hogy ha mi már nem fogunk bérleti díjat fizetni a tulajoknak, mert ők véglegesen leléptek az országból, itthagyva mindent, mi pedig a kauciót lakjuk le éppen, mit tehet velünk a végrehajtó? Vele, a hitelezőkkel nem szerződtünk le semmire, követelhetnek tőlünk bérleti díj címén pénzt, amíg a tulajok nevén van a lakás és nem árverezték el?
Köszönöm a válaszokat.

Süti29 # 2014.04.10. 18:11

Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban:
Párom egyéni vállakozóként dolgozott, jelenleg vállalkozása szünetel, alkalmazottként dolgozik, fizetésén NAV letiltás van. Kérdésem az lenne, ha felmond és külföldön vállal munkát, akkor a NAV hogyan hajtja be a fennmaradt tartozást, külföldről szerzett jövedelemből történő levonás is lehetséges?
Választ előre is köszönöm!!!

julish # 2014.04.10. 17:21

Gerbera317 és KBS!
Köszönöm! Figyelmetlen voltam!

keba64 # 2014.04.10. 13:59

De ha tudsz ügyvédet pro bono, akkor máris váltok.

keba64 # 2014.04.10. 13:40

Valóban amiatt felfüggesztettet kapott. Egy ittas vezetés "segítsége" kellett a letöltendő 6 hónaphoz...Ügyvédet pedig ha innen keresek, ugyanolyan balfék lesz Pesten, ha onnan, arra nem futja a büdzsémből. A csőd óta mondjuk vegetálunk és az én tanári fizetésem a fix pont...

ius latratus # 2014.04.10. 13:33

Megírták: keress egy ügyvédet.
Szigorúan csak mellékszálként: azért csődbcs. miatt nem azért (pontosabban: nem csak azért)kellett ülnie, mert először az alkalmazottjait fizette ki a férjed, ne maszatoljunk már...
Jóval súlyosabb esetekre is felfüggesztettet szab ki a bíróság, de hát vannak itt ügyvédek is, ők talán jobban tudják. (s most abból indulok ki, hogy eleve ügyvéd képviseli a cégvezetőt)

keba64 # 2014.04.10. 13:12

Határozottan más ügyvédet szeretnék...Más: a felszámoló mindent lenyúlt, amit csak lehetett, ennek értéke felette van az OTP-s tartozásnak. Azóta viszont felszívódott minden papírral együtt. Mi abban a hiszemben voltunk, hogy tartozás már nincs is. Ezután kerül elő a végrehajtó 8 évvel később, miközben folyamatosan elérhető volt a párom új, állandó lakcíme, ami már nem Pesten van. Ezért nem tudom, hogy mi mi a fenét tehetünk, ha semmi nincs a kezünkben. Az akkori bírósági papírokat kikértük, de a felszámoló híján mit csináljunk?

gerbera317 # 2014.04.10. 12:53

Julish,

Vedd észre, hogy KBS válasza közvetlenül a kérdésed után, az neked szól!

gerbera317 # 2014.04.10. 12:50

Annyi kell még, hogy a tartozását is megfizesse. Hogy a követelés elévült-e vagy sem, azt innen nem lehet megítélni. De miért itt kérdezel, ha egyébként van ügyvédetek? (Megjegyzem, ha neki az (egyébként alaptalan) végrehajtási kifogás az egyetlen érdemi ötlete, akkor nem csodálom, hogy nem bíztok benne).

keba64 # 2014.04.10. 11:05

Kedves Gerbera, köszönöm, hogy reagáltál, de talán egy érdemi hozzászólás jobban jött volna..Még egyszer mondom, egy 1999-es ügyről van szó, amit 2007-ben vett elő valaki. A párom leülte a csődbüntetti fél évét-mi kell még?

gerbera317 # 2014.04.10. 08:45

MIT TEHETÜNK???

Semmit. Adósnak lenni annyi, mint fizetni vagy megnyúzatni.

keba64 # 2014.04.10. 08:28

Úgy látszik, én sem jártam sikerrel...

vKitti # 2014.04.10. 07:58

Tisztelet hozzáértő Urak és Hölgyek!
Segítségeteket kérném, sajnos jogi ügyekben nagyon kuka vagyok! Néhány éve egy Bt.-nél dolgoztam és nem kaptam meg a fizetésem. Négy kollégámmal egyetemben! A céget azóta kényszer törölték, de most a volt tulajdonos és igazgató úr ellen van jogerős fizetési meghagyásunk. Most tartunk a végrehajtás kérésénél. Az igazgató úr tulajdonában van egy nyaraló, ezen már van végrehajtás (NAV, magánkölcsön és mobilszámla) és árverezve is volt, igaz sikertelenül.
A közjegyző úgy tájékoztatott bennünket, hogy a munkabér követelés megelőzi ezeket a követeléseket kivéve a végrehajtó iroda költségeit. Az a tervünk, hogy ha nem lesz érdeklődés árverésen, megvásároljuk mi a követelésünk beszámításával. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a végrehajtó irodának az eddigi összes költségét is ki kell fizetni vagy csak a ránk tartozó részt? (Ha igen ez mekkora tétel lehet egy több éve húzódó végrehajtási eljárásban?)
Illetve, hogy van-e értelme másik végrehajtói irodához kérni az ügyet? Az adós lakhely szerinti helyett a nyaraló helye szerintihez? Így esetleg nem kell a lakhely szerinti végrehajtó iroda költségeit kifizetnünk?
Remélem érthető voltam :)
Segítségetek, tanácsaitokat előre is megköszönve, Kitti

julish # 2014.04.10. 03:49

Itt szinte mindenki kap választ. Nekem nem sikerült. Azért köszönöm!